Χρ. Παπαστεργίου για τις Περιφερειακές εκλογές: «Το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πολεμήσει το ανεπαρκές το έργο της διοίκησης Ψωμιάδη-Τζιτζικώστα»

Χρ. Παπαστεργίου για τις Περιφερειακές εκλογές: «Το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πολεμήσει το ανεπαρκές το έργο της διοίκησης Ψωμιάδη-Τζιτζικώστα»

Στη  σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας από τον Απόστολο Τζιτζικώστα και στα δείγματα γραφής της, ως συνέχεια του Π. Ψωμιάδη, θα στοχεύει η μάχη του ΚΙΝ.ΑΛ, όπως ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) με το «Κίνημα Αλλαγής» κ. Χρήστος Παπαστεργίου,  σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα στην «Εληά» της Βέροιας, μετά το καλωσόρισμα από τον γραμματέα του κόμματος στην Ημαθία, Κώστα Ασλάνογλου.

«Ο κ. Τζιτζικώστας επαίρεται ότι έχει υψηλή απορροφητικότητα στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όμως αυτά αφορούν έργα από προηγούμενο ΕΣΠΑ που καθυστέρησε με αποτέλεσμα να αφαιρούνται πόροι από την Περιφέρεια και να μην υπάρχει οικονομική ανάπτυξη… Η ΠΚΜ είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία αλλά και στη στέρηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ, υπάρχει μεγάλος πλούτος που μένει αναξιοποίητος και ασύνδετος… Δεν υπάρχει η καινοτομία, η επινόηση και η ευρηματικότητα» τόνισε και έφερε ως παράδειγμα την μεσογειακή κουζίνα, η οποία -όπως είπε- δεν έχει την προώθηση που της αξίζει, σε συνάρτηση και με τον αρχαιολογικό και φυσικό πλούτο της περιοχής. «Δεν υπάρχει ανάπτυξη γεωφυσικού πλούτου όπως π.χ. Χιονοδρομικά Κέντρα, δεν υπάρχει καμία μελέτη για την αλλαγή του μικροκλίματος ή για τη γεωθερμία… Είναι καταφανής η ανάγκη ενός αναπτυξιακού στόχου» υπογράμμισε χαρακτηρίζοντας ανεπαρκές το έργο της διοίκησης Ψωμιάδη-Τζιτζικώστα.

«Εμείς αυτό θα αναδείξουμε, και θα πούμε τί δεν έκανε ο Τζιτζικώστας… Διότι αυτά που έκανε είναι πολύ λίγα» πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου.

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της δικής του παράταξης, τόνισε ότι έχει ισχυρούς και ακατάληπτους δεσμούς με τον κόσμο της εργασίας και της Αυτοδιοίκησης, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η πολιτική επιρροή στην Αυτοδιοίκηση είναι μηδαμινή.

 

Για την Ημαθία

Ο κ Παπαστεργίου, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, για ενδεχόμενη συνεργασία με τον σημερινό Περιφερειάρχη, είπε ότι όταν έρθει η ώρα, θα συζητήσει η παράταξή του με όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, στη βάση της υλοποίησης του προγράμματός τους και όχι της κατανομής αξιωμάτων.

Για τα ανολοκλήρωτα έργα στην Ημαθία, όπως ο δρόμος Σκύδρα-Βέροια, το Τελωνείο και το Διοικητήριο, εκτίμησε ότι από μόνα τους επιβεβαιώνουν την έλλειψη σχεδιασμού. «Ο δρόμος Σκύδρα-Βέροια, ένας δρόμος χωρίς αρχή και τέλος, μπορεί να ενταχθεί στα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα που θα εξυπηρετήσουν διαπεριφερειακές ανάγκες… Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε το θέμα».

Για το Τελωνείο στην Κουλούρα, είπε ότι υπάρχει ζήτημα και πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά το πώς θα εξυπηρετεί και τους δύο νομούς, Ημαθίας-Πέλλας, προς όφελος του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.

Όσο για το Διοικητήριο (παλιά ιστορία) δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το θέμα αλλά θα ενημερωθεί…

Με την ευκαιρία των δύο αυτών ζητημάτων, επανέλαβε ότι, ενώ είμαστε πρώτοι στον πρωτογενή τομέα, αυτό δεν μετασχηματίζεται σε πραγματικό πλούτο.

Για την απλή αναλογική, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να αναβαθμίσει την Τ.Α. και ότι έγινε για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει ρίζες στην Αυτοδιοίκηση.

Για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, σε σχέση με την Ημαθία, έχει ξεκινήσει στις Π.Ε. και στους Δήμους, συγκρότηση ομάδων δουλειάς της παράταξης, που θα αναδείξουν τα προγραμματικά ζητήματα, θα τα επικοινωνήσουν στους πολίτες για να υπάρξει διαμόρφωση προτάσεων και θέσεων και μέσα από αυτή τη δουλειά θα αναδειχθούν και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, σε συνεννόηση και με τη Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας. «Οι αναζητήσεις υποψηφίων δεν θα γίνουν με τον παραδοσιακό τρόπο. Μας ενδιαφέρει να δώσουμε μια άλλη λογική λειτουργίας σε μια αυτοδιοικητική παράταξη, μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που έχουν θετική δυναμική γι’ αυτό που κάνουν στη δουλειά τους, στη γειτονιά τους ή όπου δραστηριοποιούνται».

Για τον Άγγελο Τόλκα, ξεκαθάρισε ότι έχει εμβληματική παρουσία στο κόμμα, ενώ για τον Γιάννη Μπουτάρη με τον οποίο έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι άλλαξε την εικόνα της συμπρωτεύουσας στον κόσμο και ότι ασκεί μια πατριωτική πολιτική. «Διαφώνησα μαζί του στη συμφωνία των Πρεσπών, η άποψή του όμως δεν τον κατατάσσει στους μη πατριώτες».

Μετά τη συνέντευξη ο κ. Παπαστεργίου χαιρέτισε και μίλησε με μέλη και στελέχη του ΚΙΝΑΛ και του πρ. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας που παραβρέθηκαν στην Εληά για να τον γνωρίσουν.


 

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 26...

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...