ΤΟΠΙΚΑ

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο

Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό
 Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία

και Αυτοδιοικητικές εκλογές: 

-- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το θέμα του Τελωνείου να γίνεται παιχνίδι «μικροπολιτικών» σκοπιμοτήτων… Επιτέλους χρειάζεται να ειπωθούν κάποιες αλήθειες.
--Η κυβέρνηση επέδειξε εκείνα τα αντανακλαστικά ώστε το Νοσοκομείο Ημαθίας να είναι αδιαμφισβήτητα λειτουργικό και παραγωγικό
--Για τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να στηρίξει  ευρύτερα δημοκρατικά σχήματα, χωρίς χρίσματα


Επανήλθαν αυτές τις ημέρες τα αγροτικά θέματα του Νομού, ενώ και το Τελωνείο στην Κουλούρα απασχόλησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Πριν από λίγες ημέρες, οι βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη για την οικονομική στήριξη των αγροτών του νομού.

Με την αφορμή αυτή, απευθυνθήκαμε στη βουλευτή του Φρόσω Καρασαρλίδου και ρωτήσαμε τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον αγροτικό τομέα αλλά και στις πληγές του, όπως η παράνομη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις της βουλευτού και οι αναφορές της στα μέτρα που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο.

Ρωτήθηκε επίσης για το θέμα του Τελωνείου στην  Κουλούρα, την κατάσταση στη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία του νομού μας, καθώς και για τη στάση και τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ημαθία.

- Υπάρχει η αίσθηση ότι η Κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα δεν έχει κάνει σημαντικά βήματα και ότι  τα προβλήματα παραμένουν. Με αφορμή την πρόσφατη συνάντησή σας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ποιά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για την στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και πως κρίνετε  την κατάσταση αυτή τη στιγμή στον αγροτικό τομέα:

Αναφέρετε ότι τα αγροτικά προβλήματα παραμένουν. Η άποψη όμως αυτή δεν είναι σωστή. Είναι γνωστό ότι η βάση της Οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής είναι το Συνεταιριστικό Κίνημα. Είναι το εργαλείο με το οποίο θα κάνεις τον προγραμματισμό της παραγωγής και στην συνέχεια την διάθεσή  της στην Αγορά. Μην ξεχνάτε ότι παλαιότερα, στα χαρτιά, φαίνονταν  περισσότεροι από 6.500 Συνεταιρισμοί σε όλη την χώρα. Ότι  οι περισσότεροι ήταν χρεωκοπημένοι και δεν λειτουργούσαν αλλά και αυτοί που λειτουργούσαν είχαν πολύ μεγάλες υποχρεώσεις στις Τράπεζες.

Έπρεπε λοιπόν αυτόν τον τεράστιας σημασίας παραγωγικό μηχανισμό να τον συμμαζέψουμε και να τον θέσουμε σε επαναλειτουργία σε μια άλλη βάση. 

Ψηφίσαμε στην Βουλή μια σειρά νόμων οι οποίοι έθεσαν  τα θεμέλια μια άλλης λογικής και φιλοσοφίας, ώστε να υπηρετεί τον Αγρότη και όχι τα μεμονωμένα συμφέροντα. Έτσι σήμερα  λειτουργούν με βάση το Μητρώο Συνεταιρισμών που έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περίπου 450 Συνεταιρισμοί. Oπως καταλαβαίνετε  έγινε ένα τεράστιο συμμάζεμα του Συνεταιριστικού χώρου σε πρωτοβάθμιο επίπεδο το οποίο θα συνεχιστεί, με την  δημιουργία και στήριξη μεγάλων Συνεργατικών σχημάτων που   θα συντονίζουν την Παραγωγή και θα την προωθούν στην Διεθνή Αγορά.Θα πρέπει ίσως να γνωρίζετε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που περιορίζουν την εξαγωγική μας δυνατότητα, που κρατούν χαμηλά τα επίπεδα τιμών παραγωγού και μειώνουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας, είναι ο κατακερματισμός των εμπορικών μας φορέων. Για παράδειγμα, η Νέα Ζηλανδία παράγει ετησίως  περίπου 500.000 τόνους ακτινίδια και τα εμπορεύεται στις Διεθνείς Αγορές μόνο μία εταιρεία, η Ελλάδα παράγει περίπου 220.000 τόννους και τα εμπορεύονται περισσότεροι  από 50 Συνεταιρισμοί και Εταιρείες. Ποιο είναι το αποτέλεσμα ; Προβλήματα στην διάθεση όταν υπάρχει κανονική παραγωγή χωρίς ζημίες από τον καιρό και τιμές πιο χαμηλές κατά 50% , σε σχέση με των ανταγωνιστών .

Επίσης αναδιοργανώνουμε τον μηχανισμό  που έχει να κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Τον  θεσμό των  Ομάδων  Παραγωγών  και των Οργανώσεων  Παραγωγών, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν πρόσθετοι πόροι που θα βοηθήσουν την παραγωγή, την ποιότητα, την οργάνωση και την Εμπορία. 

Ψηφίσαμε Νόμο για την πληρωμή των Αγροτικών προϊόντων σε 60 ημέρες και με τον νέο Υπουργό τον κ. Αραχωβίτη οργανώνουμε το σύστημα έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Νόμου και να αποτελέσει πραγματική ασπίδα προστασίας του μόχθου των Αγροτών από το Εμπόριο.

Ετοιμάζουμε την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ για να μπορεί να προφέρει περισσότερες καλύψεις στις καλλιέργειες ,  γρήγορες εκτιμήσεις ζημιών  και δίκαιες αποζημιώσεις. 

Στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα μέσα από κρατικά κονδύλια στο πλαίσιο του DeMinimis και  προσπαθούμε να διορθώσουμε λάθη που έγιναν, έτσι ώστε και αυτές οι βοήθειες να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες. 

Εδώ θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά την σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα πριν μερικές ημέρες με την συμμετοχή του Υπουργού κ. Αραχωβίτη και των Τοπικών Κυβερνητικών Βουλευτών, κινείται η διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων για να αποφασιστεί η νέα χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης για τις ζημίες από τις βροχοπτώσεις του 2018 από τα κονδύλια του DeMinimis.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η Κυβέρνηση παρά τα τεράστια Οικονομικά προβλήματα που κληρονόμησε και αντιμετωπίζει, σκύβει επάνω στα προβλήματα των αγροτών της περιοχής και προσπαθεί  να βοηθήσει. 

-Άμεσα και σε πρακτικό επίπεδο πως κινείστε;

Σήμερα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, θα γίνει μια σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την συμμετοχή εκπροσώπων Οργανώσεων Παραγωγών από την περιοχή μας καθώς και άλλες  φρουτοπαραγωγικές  περιοχές της χώρας, των τοπικών  Κυβερνητικών βουλευτών, του Υπουργού κ. Αραχωβίτη και της  Υφυπουργού Οικονομικών κας  Παπανάτσιου, για τα φορολογικά θέματα των Αγροτών. Πριν από μερικές μέρες εγκρίθηκαν προγράμματα προώθησης  του ροδακίνου στις Διεθνείς Αγορές αρκετών εκατομυρίων ευρώ με Ευρωπαϊκή επιχορήγηση 70-80 % . 

Η Ημαθία παίζει σημαντικό ρόλο  στην προσπάθεια αυτή, με προτάσεις και θέσεις οι οποίες  στο τεράστιο πρόβλημα της λεγόμενης «μαύρης διακίνησης» θα δώσουν   λύσεις, θα συμβάλουν  στην φορολογική ελάφρυνση των αγροτών και θα ισχυροποιήσουν το Συνεταιριστικό Κίνημα. Και βέβαια θα πρέπει να δηλώσω ότι όλες αυτές οι ενέργειες έχουν  και την προσωπική μου υποστήριξη και ενθάρρυνση .

Να αναφερθώ επίσης  και στην πρόσφατη απόφαση που υπέγραψε ο κ. Αραχωβίτης για την Εποπτεία και τον Οικονομικό Έλεγχο των Συνεταιριστικών Οργανώσεων από την πολιτεία. 

Για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ η αναδιοργάνωση του Συνεταιριστικού Κινήματος είναι κυρίαρχη θέση και προτεραιότητα γιατί είναι το βασικό εργαλείο των Αγροτών.Ένα Κίνημα όμως που να ελέγχεται για την σωστή λειτουργία και διαχείριση, ένα Κίνημα που θα υπηρετεί τον Αγρότη και την Κοινωνία και όχι τα συμφέροντα των μεμονωμένων όπως γινόταν κατά το παρελθόν και οδήγησε στην κατάρρευση του Συνεταιριστικού οικοδομήματος .

Επομένως, γίνεται ένα συνολικό συμμάζεμα στον αγροτικό χώρο, τον οποίο παραλάβαμε σχεδόν σε πλήρη διάλυση και σιγά σιγά προσπαθούμε να βάλουμε μία τάξη, στηρίζοντας ταυτόχρονα το εισόδημα, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει  η Κυβέρνηση και η Χώρα .

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Νομό μας αλλά και στο Υπουργείο , ρυθμίστηκε και το θέμα της εμπορίας των ακτινιδίων κατά τρόπο που να  ικανοποιεί τα συμφέροντα των αγροτών και να  προστατεύει το προϊόν. Επίσης  εντάχθηκε σε πρόγραμμα η μελέτη για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στις περιοχές Μελίκης, Αλεξάνδρειας και σ’ ένα μέρος του νομού Πιερίας, ένα τεράστιο έργο που αφορά την περιοχή και που αποτέλεσε  χρόνιο αίτημα του αγροτικού κόσμου .

- Πρόσφατα μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, το θέμα της  μετεγκατάστασης του Τελωνείου στην Κουλούρα. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε πραγματικά σήμερα και ποια είναι η θέση σας επ’ αυτού; 

Σχετικά με το θέμα του Τελωνείου επιτέλους χρειάζεται να ειπωθούν κάποιες αλήθειες. Ήταν ένα αίτημα πολλών  χρόνων και ζητούμενο του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας , των αγροτών, της κοινωνίας και των αρμόδιων φορέων, το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  έκανε πράξη. Η  τροπολογία που ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ στις 19 Απριλίου,  σε συνεργασία με τους συναδέλφους βουλευτές του νομού,  έγινε δεκτή, ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α 84/15/5/2018, άρθρο 146). Με βάση την εν λόγω τροπολογία επιτρέπεται η παραχώρηση στο Δημόσιο,  του  ακίνητου της Ανώνυμης Εταιρίας «Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Οπωροκηπευτικών Νομού Ημαθίας Ανώνυμη Εταιρεία» που εδρεύει στην Κουλούρα, άνευ ανταλλάγματος, για την δημιουργία τελωνείου. Μάλιστα έχει έρθει κλιμάκιο του υπουργείου προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες μετρήσεις και μελέτες για την δημιουργία Τελωνείου εκεί.  

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ανταποκρίθηκε πλήρως, ικανοποιώντας το αίτημα του Δήμου Βέροιας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού διότι ήταν ένα αίτημα ετών και ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. 

Αναμένονται κάποιες τυπικές διαδικαστικές πράξεις, είμαι σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο και την ΑΑΔΕ και για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσω άμεσα . 

Θα πρέπει να αναφέρω ότι  το έγγραφο της απόφασης  παραχώρησης των εγκαταστάσεων για τον Τελωνείο,  εστάλη στις αρμόδιες Υπηρεσίες και στο υπουργείο, στις 18-07-2018.  Χάθηκαν όμως τέσσερις πολύτιμοι μήνες από τότε μέχρι σήμερα διότι κανείς δεν ενημέρωσε εμένα και τους άλλους συναδέλφους βουλευτές του νομού, πράγμα που θα ήταν χρήσιμο ώστε να φροντίζαμε να επιταχυνθεί οποιαδήποτε διαδικασία προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.  Δεν είναι  έντιμο λοιπόν,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το θέμα του Τελωνείου να γίνεται παιχνίδι «μικροπολιτικών» σκοπιμοτήτων . 

-Προσωπικά, δείχνετε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νοσοκομεία του νομού μας, για τα οποία γίνονται προσπάθειες εκσυγχρονισμού, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και σε εξοπλισμό... 

Η αλήθεια είναι οτι με ενδιαφέρουν προσωπικά τα Νοσηλευτικά ιδρύματα και τα θέματα περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής μας. Προχθές είχα για άλλη μια φορά, συνάντηση με την διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων  των Νοσηλευτικών  Μονάδων Βέροιας και Νάουσας,  για να ενημερωθώ και να συνεργαστώ για την επίλυση προβλημάτων .

Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα και είναι αδιαμφισβήτητο, είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε το σύνολο των ανασφάλιστων να έχει πρόσβαση στην δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική φροντίδα και διαγράφηκαν τα χρέη των ανασφάλιστων από την Εφορία. Ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα τη τελευταία 3ετία αυξήθηκε ο προϋπολογισμός από 4.8% σε 5.3% για τις δαπάνες για την υγεία και αυτό έχει ως συνέπεια την δυνατότητα αύξησης του προσωπικού και αγοράς εξοπλισμού. Προκηρύχθηκαν θέσεις μονίμου και  επικουρικού προσωπικού και στις δύο μονάδες Βέροιας και Νάουσας, επίσης προσελήφθη  προσωπικό από όλους τους κλάδους μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, εντάξαμε τον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου Νάουσας στον διαγωνισμό του Σισμανόγλειου (είναι πολύ πιθανό να γίνει η εγκατάσταση του στο νοσοκομείο μέχρι το τέλος του έτους 2018), όπως και αγοράσαμε διάφορά ιατρικά μηχανήματα π.χ. μηχάνημα τεστ κοπώσεως, υπέρηχους και άλλα και στις δύο μονάδες. Επίσης αναδιοργανώνουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη, προκηρύχθηκαν και έγιναν προσλήψεις και στα τρία κέντρα Υγείας, Νάουσας, Βέροιας και Αλεξάνδρειας και θα προκηρυχθούν στο άμεσο μέλλον και νέες θέσεις και για τα τρία. Δημιουργήσαμε το θεσμό του οικογενειακού γιατρού μέσα από τις μονάδες ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας). Η μια ΤΟΜΥ άρχισε πρόσφατα η λειτουργία της μέσα στο Κέντρο Υγείας Βέροιας και ήδη νοικιάστηκε χώρος για την λειτουργία της δεύτερης ΤΟΜΥ στην περιοχή του Προμηθέα. Έχουν ήδη προκηρυχθεί 2000 θέσεις εργασίας μονίμων ιατρών ΕΣΥ, από τις οποίες κάποιες αφορούν και την Ημαθία. 

Βέβαια, η όποια επιπλέον υλικοτεχνική αναβάθμιση είναι ζητούμενο όπως και η ενδυνάμωση του προσωπικού. Όμως  παρά την σκληρή δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε εκείνα τα αντανακλαστικά ώστε το Νοσοκομείο Ημαθίας να είναι αδιαμφισβήτητα λειτουργικό και παραγωγικό.  Είναι προτεραιότητα για εμάς η πρόσβαση στην δωρεάν δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες. Και όπως ανέφερα αναλυτικότερα και προηγουμένως, γίνεται κάθε προσπάθεια ενίσχυσης και αναβάθμισης της δημόσιας υγείας για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των πολιτών. 

- Ήδη έχουν ξεκινήσει οι  διεργασίες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Σε τοπικό επίπεδο (Ημαθία) τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις υποψηφιότητες σε Δήμους και Περιφέρεια; Θα κατεβάσει δικούς του υποψήφιους ή θα στηρίξει πρόσωπα; Και ποια;

Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά δείχνει το προοδευτικό του πρόσωπο. Δεν πολιτεύεται με παλαιοκομματική λογική. Σε αντίθεση με την πολιτική μας στις προηγούμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εποχής που διανύουμε, όπως και των συγκεκριμένων εκλογών (αυτοδιοικητικών εκλογών) και με βάση το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» που ευνοεί και οδηγεί σε συνεργασίες, αποφασίσαμε να στηρίξουμε ευρύτερα δημοκρατικά σχήματα χωρίς χρίσματα μ’ ένα πρόγραμμα που θα καθορίζεται από αυτούς που συμμετέχουν.

Στον νομό Ημαθίας με βάση αυτήν την πολιτική οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες δημοτικές κινήσεις μας συμμετέχουν στην δημιουργία αυτών των σχημάτων. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις μας και για τους τρεις δήμους της Ημαθίας ( Νάουσας, Βέροιας, Αλεξάνδρειας). 

 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Ευχαριστήρια επιστολή και τυχεροί λαχνοί της Λευκής Νύχτας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»...

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΄΄ΛΕΥΚΗ...

Ανακοίνωση της Ένωσης  Νοσοκομειακών γιατρών  Ημαθίας για την δίκη  της προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Ημαθίας...

   Από την Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η, γνωστοποιούνται τα εξής:« Η...

Στον βεροιώτη νευροχειρουργό Γρηγόρη Αντωνιάδη αποφασίστηκε να απονεμηθεί ύψιστη επιστημονική διάκριση στη Γερμανία

Στον βεροιώτη νευροχειρουργό Γρηγόρη Αντωνιάδη...

Το προεδρείο της Γερμανικής Νευροχειρουργικής...

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης-Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ στη Βέροια Εκπαιδευτική δράση για την  ελευθερία της έκφρασης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης-Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ στη...

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης &...

Έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος αστυνομικός Χρήστος Μπακάλης σε ηλικία 58 ετών -Συλλυπητήρια της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος αστυνομικός Χρήστος...

Σε ηλικία 58 ετών έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχους...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας λόγω κοπής δένδρων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Συγχαρητήρια Επιστολή στον  Σύλλογο Ζαχαροπλαστών

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Συγχαρητήρια Επιστολή...

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Τα μέλη της Διοίκησης του...

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Αλεξάνδρειας προς την Τράπεζα Πειραιώς  για προσφορά εξοπλισμού Γραφείου

Ευχαριστήριο του Δημάρχου Αλεξάνδρειας προς την...

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης εκφράζει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...