Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές:

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές: "Επίσημη στήριξη της Ν.Δ. μόνο για το Δήμο Βέροιας λόγω πρωτεύουσας Νομού"

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η αναχαίτιση του διχασμού που κάποιοι συστηματικά επιχειρούν τον τελευταίο καιρό καθώς και η αποστολή του μηνύματος, για ενότητα στην κοινωνία. Αυτή την προσπάθεια προβάλει η Ν.Δ., το αποτέλεσμα της οποίας θέλουμε να υπάρξει σε κάθε τοπική κοινωνία. Και στη Βέροια και στη Νάουσα και στην Αλεξάνδρεια», υπογράμμισε ο κ. Κων/νος Τσιάρας, Γ.Γραμματέας Κ.Ο., μέλος της Κ.Ε. Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος και βουλευτής Καρδίτσας, κατά τη επίσκεψή του το απόγευμα στη Βέροια.

Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεση της Ν.Δ. στον «Κλεισθένη» ο οποίος, όπως ανέφερε, δημιουργεί συνθήκες συναλλαγής στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και αποδυναμώνει τη λειτουργία των Διοικήσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου , που προηγήθηκε της ομιλίας του, στο «Αιγές Μέλαθρον», ρωτήθηκε για τις υποψηφιότητες στην Ημαθία, για ενδεχόμενο χρίσμα ή επίσημη στήριξη υποψηφίων στους Δήμους του Νομού. Παρουσία της Γεωργίας Μπατσαρά επιβεβαίωσε την ομόφωνη στήριξη του κόμματος το πρόσωπό της, ωστόσο εκφράζοντας τη βούληση του κόμματος, «αποποιήθηκε» των χρισμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως τόνισε, πρέπει γενικότερα να βρίσκεται έξω από κομματικές επιρροές.

 «Μέσα από μια γενικότερη λογική στήριξης μπορεί να δείξει κανείς εκείνον τον υποψήφιο ο οποίος με την πολιτική του και την εν γένει παρουσία του, υιοθετεί μια έκφραση που ταιριάζει με την έκφραση της Ν.Δ. Γι’ αυτό και πολλές φορές η στήριξη της Ν.Δ. δεν ταυτίζεται με την κομματική ιδιότητα του υποψηφίου».

Η δήλωση αυτή του κ. Τσιάρα, δεν φάνηκε να ξεκαθαρίζει την εικόνα και γι’ αυτό ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις, για τυχόν διαγραφές σε περιπτώσεις διαρροών ή ανοιχτής στήριξης στελεχών και μελών του κόμματος προς άλλους υποψήφιους του Δήμου Βέροιας, πλην της Γεωργίας Μπατσαρά.

Ο κ. Τσιάρας συμβούλευσε αυτούς που θα πάνε σε άλλα ψηφοδέλτια να το σκεφτούν πολύ καλά… Μάλιστα, όταν επανήλθε το θέμα, είπε χαρακτηριστικά ότι «όποιος δεν ψηφίζει Μπατσαρά, δεν ξέρω αν θέλει να είναι Ν.Δ.».

Σε ερώτηση για τους Δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας, και τα πρόσωπα που θα στηρίξει εκεί το κόμμα, δεν έδωσε σαφή απάντηση (δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ακόμα, είπε),

περνώντας προφανώς ένα διπλό μήνυμα: Ότι τη Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να απεμπλακεί από τα κόμματα, διότι έχει εντελώς διαφορετικό ρόλο και λόγο. Και δεύτερο και κυριότερο, ότι το πολιτικό μήνυμα το βράδυ των εκλογών, στέλνεται πρωτίστως από το αποτέλεσμα της Περιφέρειας και δευτερευόντως από τις πρωτεύουσες των Νομών.

Προτεραιότητα, οπότε αποτελεί η Βέροια, ως πρωτεύουσα της Ημαθίας και  προς το παρόν, η Ν.Δ. φαίνεται να «οδηγεί» τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν κατά βούληση όποιον υποψήφιο θέλουν στους Δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας. Και λέμε προς το παρόν διότι υπάρχει ακόμα προβληματισμός, όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας, λόγω της ιδιαιτερότητας της Ημαθίας, όπου ο πληθυσμός των δύο πόλεων των Δήμων (Νάουσα-Αλεξάνδρεια) είναι πολύ μεγαλύτερος, σε σχέση με πόλεις άλλων Νομών, της Περιφέρειας.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, παρόντες ήταν ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, η πρώην βουλευτής και υποψήφια Γεωργία Μπατσαρά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παν. Παλπάνας και η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Συρμούλα Τζίμα-Τόπη.

Ακολούθησε ομιλία σε τοπικά στελέχη και μέλη της ΝΟΔΕ. Παρόντες στην ομιλία, οι πρώην βουλευτές Μιχ. Χαλκίδης (και νυν υποψήφιος για το Δήμο Αλεξάνδρειας), Λαζ. Τσαβδαρίδης, Ηλίας Φωτιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, περιφερειακοί σύμβουλοι ( Νίκη Καρατζιούλα, Στάθης Σαρηγιαννίδης), ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές της Ν.Δ. στην Ημαθία  και μέλη του Μητρώου στελεχών (Τ. Μπαρτζώκας, Απ. Εμμανουηλίδης, Φ. Κουτσουπιάς, Φ. Κόβας), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Μπίκας και ο αντιπρόεδρος Τ. Γιάγκογλου,  κ.ά.

Σοφία Γκαγκούση

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Συγκρότηση  Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Δήμος Αλεξάνδρειας: Συγκρότηση Τοπικού...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Έχοντας υπόψη μεταξύ άλλων:•...

Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. στο Ξηρολίβαδο

Ανάσταση στις 9.30 μ.μ. στο Ξηρολίβαδο

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου σε συνεργασία με...

Η ανάδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης με το Αναστάσιμο μήνυμα των ημερών

Η ανάδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης με το...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΗ σταδιακή εγκατάλειψη...

Εξόρμηση για την ακρίβεια και τα μέτρα  αντιμετώπισής της πραγματοποίησε κλιμάκιο  του Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς Ημαθίας

Εξόρμηση για την ακρίβεια και τα μέτρα αντιμετώπισής...

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Λαϊκή Αγορά...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ο νέος Δικαστικός Χάρτης  θα βοηθήσει στην ταχύτερη  και αποτελεσματικότερη  απονομή της δικαιοσύνης

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ο νέος Δικαστικός Χάρτης θα...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

Οι παλαιοί πρόσκοποι τιμούν σήμερα τον Τάκη Βλαχόπουλο

Οι παλαιοί πρόσκοποι τιμούν σήμερα τον Τάκη...

Mια οφειλόμενη εκκρεμούσα εκδήλωση τιμής στον Τάκη...

Ο ημαθιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής  με την ΝΙΚΗ Γεώργιος Ανθρακεύς  θα εκκλησιαστεί τις ημέρες του Πάσχα στην Ημαθία

Ο ημαθιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΙΚΗ...

Ο ημαθιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα...

Κλείνουν τα Ιατρεία τους οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί από την Τετάρτη 8 Μαΐου -Τους λόγους εξήγησαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΙΣΗ Μάκης Ισαακίδης και οι γιατροί  Παύλος Μελισανίδης και Πέτρος Θεμελής (ΒΙΝΤΕΟ)

Κλείνουν τα Ιατρεία τους οι ιδιώτες εργαστηριακοί...

Σε κυλιόμενες πανελλαδικές κινητοποίησες κατεβαίνουν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...