Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές:

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές: "Επίσημη στήριξη της Ν.Δ. μόνο για το Δήμο Βέροιας λόγω πρωτεύουσας Νομού"

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η αναχαίτιση του διχασμού που κάποιοι συστηματικά επιχειρούν τον τελευταίο καιρό καθώς και η αποστολή του μηνύματος, για ενότητα στην κοινωνία. Αυτή την προσπάθεια προβάλει η Ν.Δ., το αποτέλεσμα της οποίας θέλουμε να υπάρξει σε κάθε τοπική κοινωνία. Και στη Βέροια και στη Νάουσα και στην Αλεξάνδρεια», υπογράμμισε ο κ. Κων/νος Τσιάρας, Γ.Γραμματέας Κ.Ο., μέλος της Κ.Ε. Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος και βουλευτής Καρδίτσας, κατά τη επίσκεψή του το απόγευμα στη Βέροια.

Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεση της Ν.Δ. στον «Κλεισθένη» ο οποίος, όπως ανέφερε, δημιουργεί συνθήκες συναλλαγής στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και αποδυναμώνει τη λειτουργία των Διοικήσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου , που προηγήθηκε της ομιλίας του, στο «Αιγές Μέλαθρον», ρωτήθηκε για τις υποψηφιότητες στην Ημαθία, για ενδεχόμενο χρίσμα ή επίσημη στήριξη υποψηφίων στους Δήμους του Νομού. Παρουσία της Γεωργίας Μπατσαρά επιβεβαίωσε την ομόφωνη στήριξη του κόμματος το πρόσωπό της, ωστόσο εκφράζοντας τη βούληση του κόμματος, «αποποιήθηκε» των χρισμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως τόνισε, πρέπει γενικότερα να βρίσκεται έξω από κομματικές επιρροές.

 «Μέσα από μια γενικότερη λογική στήριξης μπορεί να δείξει κανείς εκείνον τον υποψήφιο ο οποίος με την πολιτική του και την εν γένει παρουσία του, υιοθετεί μια έκφραση που ταιριάζει με την έκφραση της Ν.Δ. Γι’ αυτό και πολλές φορές η στήριξη της Ν.Δ. δεν ταυτίζεται με την κομματική ιδιότητα του υποψηφίου».

Η δήλωση αυτή του κ. Τσιάρα, δεν φάνηκε να ξεκαθαρίζει την εικόνα και γι’ αυτό ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις, για τυχόν διαγραφές σε περιπτώσεις διαρροών ή ανοιχτής στήριξης στελεχών και μελών του κόμματος προς άλλους υποψήφιους του Δήμου Βέροιας, πλην της Γεωργίας Μπατσαρά.

Ο κ. Τσιάρας συμβούλευσε αυτούς που θα πάνε σε άλλα ψηφοδέλτια να το σκεφτούν πολύ καλά… Μάλιστα, όταν επανήλθε το θέμα, είπε χαρακτηριστικά ότι «όποιος δεν ψηφίζει Μπατσαρά, δεν ξέρω αν θέλει να είναι Ν.Δ.».

Σε ερώτηση για τους Δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας, και τα πρόσωπα που θα στηρίξει εκεί το κόμμα, δεν έδωσε σαφή απάντηση (δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ακόμα, είπε),

περνώντας προφανώς ένα διπλό μήνυμα: Ότι τη Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να απεμπλακεί από τα κόμματα, διότι έχει εντελώς διαφορετικό ρόλο και λόγο. Και δεύτερο και κυριότερο, ότι το πολιτικό μήνυμα το βράδυ των εκλογών, στέλνεται πρωτίστως από το αποτέλεσμα της Περιφέρειας και δευτερευόντως από τις πρωτεύουσες των Νομών.

Προτεραιότητα, οπότε αποτελεί η Βέροια, ως πρωτεύουσα της Ημαθίας και  προς το παρόν, η Ν.Δ. φαίνεται να «οδηγεί» τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν κατά βούληση όποιον υποψήφιο θέλουν στους Δήμους Αλεξάνδρειας και Νάουσας. Και λέμε προς το παρόν διότι υπάρχει ακόμα προβληματισμός, όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας, λόγω της ιδιαιτερότητας της Ημαθίας, όπου ο πληθυσμός των δύο πόλεων των Δήμων (Νάουσα-Αλεξάνδρεια) είναι πολύ μεγαλύτερος, σε σχέση με πόλεις άλλων Νομών, της Περιφέρειας.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, παρόντες ήταν ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, η πρώην βουλευτής και υποψήφια Γεωργία Μπατσαρά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παν. Παλπάνας και η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Συρμούλα Τζίμα-Τόπη.

Ακολούθησε ομιλία σε τοπικά στελέχη και μέλη της ΝΟΔΕ. Παρόντες στην ομιλία, οι πρώην βουλευτές Μιχ. Χαλκίδης (και νυν υποψήφιος για το Δήμο Αλεξάνδρειας), Λαζ. Τσαβδαρίδης, Ηλίας Φωτιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, περιφερειακοί σύμβουλοι ( Νίκη Καρατζιούλα, Στάθης Σαρηγιαννίδης), ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές της Ν.Δ. στην Ημαθία  και μέλη του Μητρώου στελεχών (Τ. Μπαρτζώκας, Απ. Εμμανουηλίδης, Φ. Κουτσουπιάς, Φ. Κόβας), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Μπίκας και ο αντιπρόεδρος Τ. Γιάγκογλου,  κ.ά.

Σοφία Γκαγκούση

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 26...

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...