Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος απαντά   στους μαθητές του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος απαντά στους μαθητές του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας

-Συνέντευξη στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος 


Μαθητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 με τίτλο «Sustainability for democracy, democracy for sustainability» μετέβησαν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Βέροιας και πήραν συνέντευξη από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τις δράσεις του Δήμου ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Τους μίλησε τόσο για τις ενέργειες του Δήμου που ήδη πραγματοποιούνται όσο και για τα μελλοντικά σχέδια σε αυτό το πεδίο (κομποστοποίηση, ανακύκλωση).

Επικεντρώθηκε κυρίως στη διαχείριση των απορριμμάτων, πράγμα που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και στην ατζέντα της Ε.Ε. για το περιβάλλον». Μίλησε για την ανάγκη περαιτέρω ευαισθητοποίησης των δημοτών σχετικά με το αστικό περιβάλλον και την καθαριότητα σε αυτό και κάλεσε τους μαθητές αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια.

Η συζήτηση στράφηκε και σε θέματα δημοκρατίας και επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων και Παίδων, όπως και η συχνή επικοινωνία των δημοτών με τις Αρχές της πόλης. Οι μαθητές άντλησαν πολύτιμες πληροφορίες για την έρευνά τους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχουν και, όπως είπαν, αυτό έγινε σε κλίμα ευχάριστο και οικείο.

Την ομάδα αποτελούσαν οι: Κίρτσιου Αιμιλία, Πανίδου Σοφία, Παπαευθυμίου Ολυμπία, Τζίρου Άννα, Ψαρράς Γιάννης, μαθητές της Β΄ λυκείου. Συνοδεύονταν από τους καθηγητές-μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Προγράμματος Αξούριστου Χαρά και Λιακοπούλου Έφη και Μοσχόπουλο Τάσο.


Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας ενημερώνονται για την αειφορία

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ομάδας μαθητών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 με τίτλο «Sustainability for democracy, democracy for sustainability» στο ΚΠΕ Νάουσας. 

Εκεί ενημερώθηκαν για την έννοια της αειφορίας και τους πυλώνες της (περιβάλλον, κοινωνία, πολιτισμό, οικονομία) καθώς και για το μετασχηματισμό των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Αντάλλαξαν απόψεις με την υπεύθυνη του Κέντρου κα Στυλιανού για την εφαρμογή της «Ιδέας της αειφορίας» στην καθημερινή ζωή, ενώ θέματα όπως η δημοκρατία, η συνειδητή εφαρμογή των νόμων, ο καταναλωτισμός και η οικονομική διάσταση της αειφορίας δεν έλειψαν από τη συζήτηση. Οι μαθητές, κατά δική τους ομολογία, έφυγαν από τη συνάντηση γεμάτοι νέες ιδέες και αφορμές για προβληματισμό και γόνιμο διάλογο.

Την ομάδα μαθητών αποτελούσαν οι: Καπαλίκα Λία, Μεταξά Μελίνα, Πιπερίδης Παναγιώτης, Τζήμα Δέσποινα, Τσίλης Κων/νος, Τζουβάρα Φρειδερίκη, Φεϊζατίδου Κατερίνα, μαθητές της Α΄ λυκείου. Συνοδεύονταν από τους καθηγητές-μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Προγράμματος Χρυσή Σταμάτη, Αξούριστου Χαρά και Λιακοπούλου Έφη.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...