Τον Αντώνη Μαρκούλη   στηρίζουν οι «Πολίτες σε δράση» για το Δήμο Βέροιας

Τον Αντώνη Μαρκούλη στηρίζουν οι «Πολίτες σε δράση» για το Δήμο Βέροιας

Το ανακοίνωσαν χθες βράδυ στην «Εληά»Τη όνομα της δημοτικής ομάδας, ‘Πολίτες σε Δράση’, και τη στήριξή της στον συνδυασμό του Αντώνη Μαρκούλη (φωτο κάτω) ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η γενική συνέλευση της Ομάδας Πολιτών Βέροιας στην Εληά.


Αναφερόμενος στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού σε επίπεδο πολιτικών και δράσεων, ο Αντώνης Τολιόπουλος (έχοντας δίπλα του στο πάνελ τον κ. Τσαπαρόπουλο και την κ. Παπαδίνα) αναφέρθηκε και σε κάποιες από τις προτεραιότητες του συνδυασμού όπως η ποδηλατική σύνδεση με τη Βεργίνα, η περαιτέρω αξιοποίηση του χιονοδρομικού στο Σέλι, η τουριστική χρήση του παλιού δικαστικού μεγάρου, η χρηματοδότηση για το κολυμβητήριο κ.ά.


Το πλαίσιο των ενεργειών που οδήγησαν στην απόφαση στήριξης Μαρκούλη περιέγραψε ο κ. Τσαπαρόπουλος. Τόνισε ότι έγινε αναζήτηση συνεργασιών στη βάση του προγραμματικού λόγου της ομάδας.

«Με νυν δημοτική αρχή, διαπιστώσαμε επίμονη άρνηση συνάντησης ως πολιτικές συλλογικότητες και συνδιαμόρφωσης πλαισίου και προσώπων. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια λάιτ απολίτικη προσέγγιση, όπου κυριαρχούσε το πρόσωπο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε και εντολή να μην γίνει καμία αναφορά στήριξης της συγκεκριμένης παράταξης.

«Δεν μπορούμε εμείς να φανταστούμε κάτι τέτοιο. Παράλληλα, είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε μεγάλα εθνικά θέματα, στην πράξη. Π.χ. στο νομοσχέδιο ‘Κλεισθένης’ και ιδιαίτερα στην απλή αναλογική, αλλά και στο θέμα της διαχείρισης του Μακεδονικού. Διακρίναμε αδυναμία αντίληψης δημιουργίας μετώπου κατά του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και λειτουργίας μιας παράταξης υπό αυτούς τους όρους. Ήμασταν αντίθετοι στο αίτημα ‘Δώστε μας δυο ανθρώπους και αφήστε τα υπόλοιπα’. Δεν είναι λογική. Με σεβασμό και πολλή αγάπη είπαμε ότι αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει…» υπογράμμισε ο κ. Τσαπαρόπουλος.

Μιλώντας για τις επαφές με τον Αντώνη Μαρκούλη σημείωσε ότι έγινε ευρεία συζήτηση, με πλήρη αποδοχή των σκέψεων και απόψεών της Ομάδας Πολιτών.

«Βρεθήκαμε σε σωστές ράγες μαζί του…» τόνισε κλείνοντας.

Απαντώντας σε πιθανό ερώτημα της γενικής συνέλευσης για τον λόγο που δεν επιλέχθηκε αυτόνομη κάθοδος, ο κ. Τσαπαρόπουλος ανέφερε ότι το κεντρικό το πλαίσιο στο κόμμα ήταν εξαρχής για πλατιά ριζοσπαστικά σχήματα στην κοινωνία, με ευρύτερα ψηφοδέλτια και πολιτικές συγκλίσεις.

Παρών στη γενική συνέλευση έδωσαν μεταξύ άλλων: οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κάκαρης, Νίκος Μπέκης, Πετρούλα Παπαδίνα και Σωτήρης Στουγιάννος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Χειμώνας, πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου Κώστας Τζελέπης κ.ά.


Μπέκης-Χαμπίδης κατά Βοργιαζίδη

Εξωφρενικό χαρακτήρισε τον όρο «υποστηρίξτε με αλλά μην το λέτε» ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Νίκος Μπέκης.

«Αν βγει ο νυν στη δεύτερη Κυριακή και δεν βγούμε εμείς, με τι μούτρα θα ζητήσει στήριξη ο νυν δήμαρχος;» αναρωτήθηκε.

«Ο κ. Βοργιαζίδης δεν αναγνωρίζει ούτε το ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλέχθηκε από τις δημοκρατικές δυνάμεις τη δεύτερη Κυριακή, αφού την πρώτη είχε πάρει 24% και ο συνδυασμός Καραπαναγιωτίδη 35%» σημείωσε παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Χαμπίδης, τονίζοντας ότι αν το 14% της Κίνησης των προηγούμενων εκλογών, μαζί με το 8% του συνδυασμού Μαρκούλη, σε συνδυασμό με τη δυναμική που αναπτύσσει η ομάδα, είναι ικανές συνθήκες να την οδηγήσουν στη δεύτερη Κυριακή και στη νίκη. Ο κ. Χαμπίδης ανέφερε επίσης ο χώρος της δεξιάς θα έχει τέσσερα ψηφοδέλτια: της κ. Μπατσαρά, του κ. Παυλίδη (με πολλούς δεξιούς), του κ. Παπαγιάννη και της Χρυσής Αυγής.

Πολύ σωστά δεν πήραμε απόφαση συνεργασίας με τον νυν δήμαρχο, τόνισε ο Γιώργος Κάκαρης, αναφερόμενος με το παράδειγμα του καραβιού των ξωτικών στην πλατεία Εληάς που κόστισε 75.000 ευρώ και έγινε με κατάτμηση δαπάνης και απευθείας ανάθεση τριών διαφορετικών συμβάσεων.

«Τι το θέλει το καράβι ο δήμαρχος. Εφοπλιστής θέλει να γίνει;» σχολίασε ο κ. Κάκαρης.

Παρών από ένα σημείο και μετά της συνέλευσης ήταν ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, που ωστόσο στη συνέχεια αποχώρησε.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή  στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή ...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή...

Μπ. Γκιόνογλου, Φ. Καραβασίλης, Ν. Μπρουσκέλης και Θ. Παπακωνσταντίνου υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Ημαθία

Μπ. Γκιόνογλου, Φ. Καραβασίλης, Ν. Μπρουσκέλης και Θ....

Τις Λίστες των υποψηφίων βουλευτών ανα τη χώρα...

"Ούτε σαράντα λέξεις" Γράφει η Πόπη Φιρτινίδου,...

Κύριε Αποστολίδη,δεν σας γνωρίζω, παρά το γεγονός πως ...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ   Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσικερδάνος-εκπαιδευτικός

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ Γράφει ο Κωνσταντίνος...

Ανήκω στην κατηγορία των «τυχερών» που η ομόφωνη...

Διαβάστε στην εφημερίδα

Διαβάστε στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" 17/12

Υπέκυψε ο «Ήρωας παππούς»- Ο ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ  ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  Οι πρωταγωνιστές της Βέροιας  στον Μακεδονικό Αγώνα

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Οι πρωταγωνιστές...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΑ ...

Ειδική συνεδρίαση   του Δημοτικού   Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Ειδική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου...

Προς κάθε αρμόδιο -  Τα ανθρώπινα δικαιώματα  στην καθημερινότητα

Προς κάθε αρμόδιο - Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΤα δραματικά γεγονότα που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή προέκυψε μετά από τις αρχαιρεσίες στο «Σπίτι των Βλάχων» Βέροιας στις 9 Δεκεμβρίου 2018. Η ανταπόκριση των μελών του Συλλόγου υπήρξε εντυπωσιακά μεγάλη,...

Τις Λίστες των υποψηφίων βουλευτών ανα τη χώρα ανακοίνωσε το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Για την Ημαθία δόθηκαν οι υποψηφιότητες 4 στελεχών: Γκιόνογλου Μπάμπης (πολιτικός μηχανικός), Καραβασίλης Φώτης (δικηγόρος,...

Κύριε Αποστολίδη,δεν σας γνωρίζω, παρά το γεγονός πως είμαστε γείτονες και περίπου συνομήλικοι. Το μόνο που γνώριζα μέχρι προχθές για σας είναι η ντροπαλή, σχεδόν αποστασιοποιημένη «καλησπέρα» σας στα...

Ανήκω στην κατηγορία των «τυχερών» που η ομόφωνη παρέμβαση του ΔΗΠΕΘΕ προστάτεψε από την αισθητική κατρακύλα που θα είχα υποστεί αν έβλεπα την παράσταση Μήδεια της ομάδας Έκφραση Β’. Πρέπει λοιπόν να...