ΤΟΠΙΚΑ

Τον Αντώνη Μαρκούλη   στηρίζουν οι «Πολίτες σε δράση» για το Δήμο Βέροιας

Τον Αντώνη Μαρκούλη στηρίζουν οι «Πολίτες σε δράση» για το Δήμο Βέροιας

Το ανακοίνωσαν χθες βράδυ στην «Εληά»Τη όνομα της δημοτικής ομάδας, ‘Πολίτες σε Δράση’, και τη στήριξή της στον συνδυασμό του Αντώνη Μαρκούλη (φωτο κάτω) ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η γενική συνέλευση της Ομάδας Πολιτών Βέροιας στην Εληά.


Αναφερόμενος στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού σε επίπεδο πολιτικών και δράσεων, ο Αντώνης Τολιόπουλος (έχοντας δίπλα του στο πάνελ τον κ. Τσαπαρόπουλο και την κ. Παπαδίνα) αναφέρθηκε και σε κάποιες από τις προτεραιότητες του συνδυασμού όπως η ποδηλατική σύνδεση με τη Βεργίνα, η περαιτέρω αξιοποίηση του χιονοδρομικού στο Σέλι, η τουριστική χρήση του παλιού δικαστικού μεγάρου, η χρηματοδότηση για το κολυμβητήριο κ.ά.


Το πλαίσιο των ενεργειών που οδήγησαν στην απόφαση στήριξης Μαρκούλη περιέγραψε ο κ. Τσαπαρόπουλος. Τόνισε ότι έγινε αναζήτηση συνεργασιών στη βάση του προγραμματικού λόγου της ομάδας.

«Με νυν δημοτική αρχή, διαπιστώσαμε επίμονη άρνηση συνάντησης ως πολιτικές συλλογικότητες και συνδιαμόρφωσης πλαισίου και προσώπων. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια λάιτ απολίτικη προσέγγιση, όπου κυριαρχούσε το πρόσωπο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε και εντολή να μην γίνει καμία αναφορά στήριξης της συγκεκριμένης παράταξης.

«Δεν μπορούμε εμείς να φανταστούμε κάτι τέτοιο. Παράλληλα, είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε μεγάλα εθνικά θέματα, στην πράξη. Π.χ. στο νομοσχέδιο ‘Κλεισθένης’ και ιδιαίτερα στην απλή αναλογική, αλλά και στο θέμα της διαχείρισης του Μακεδονικού. Διακρίναμε αδυναμία αντίληψης δημιουργίας μετώπου κατά του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και λειτουργίας μιας παράταξης υπό αυτούς τους όρους. Ήμασταν αντίθετοι στο αίτημα ‘Δώστε μας δυο ανθρώπους και αφήστε τα υπόλοιπα’. Δεν είναι λογική. Με σεβασμό και πολλή αγάπη είπαμε ότι αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει…» υπογράμμισε ο κ. Τσαπαρόπουλος.

Μιλώντας για τις επαφές με τον Αντώνη Μαρκούλη σημείωσε ότι έγινε ευρεία συζήτηση, με πλήρη αποδοχή των σκέψεων και απόψεών της Ομάδας Πολιτών.

«Βρεθήκαμε σε σωστές ράγες μαζί του…» τόνισε κλείνοντας.

Απαντώντας σε πιθανό ερώτημα της γενικής συνέλευσης για τον λόγο που δεν επιλέχθηκε αυτόνομη κάθοδος, ο κ. Τσαπαρόπουλος ανέφερε ότι το κεντρικό το πλαίσιο στο κόμμα ήταν εξαρχής για πλατιά ριζοσπαστικά σχήματα στην κοινωνία, με ευρύτερα ψηφοδέλτια και πολιτικές συγκλίσεις.

Παρών στη γενική συνέλευση έδωσαν μεταξύ άλλων: οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κάκαρης, Νίκος Μπέκης, Πετρούλα Παπαδίνα και Σωτήρης Στουγιάννος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σάκης Χειμώνας, πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου Κώστας Τζελέπης κ.ά.


Μπέκης-Χαμπίδης κατά Βοργιαζίδη

Εξωφρενικό χαρακτήρισε τον όρο «υποστηρίξτε με αλλά μην το λέτε» ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Νίκος Μπέκης.

«Αν βγει ο νυν στη δεύτερη Κυριακή και δεν βγούμε εμείς, με τι μούτρα θα ζητήσει στήριξη ο νυν δήμαρχος;» αναρωτήθηκε.

«Ο κ. Βοργιαζίδης δεν αναγνωρίζει ούτε το ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλέχθηκε από τις δημοκρατικές δυνάμεις τη δεύτερη Κυριακή, αφού την πρώτη είχε πάρει 24% και ο συνδυασμός Καραπαναγιωτίδη 35%» σημείωσε παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Χαμπίδης, τονίζοντας ότι αν το 14% της Κίνησης των προηγούμενων εκλογών, μαζί με το 8% του συνδυασμού Μαρκούλη, σε συνδυασμό με τη δυναμική που αναπτύσσει η ομάδα, είναι ικανές συνθήκες να την οδηγήσουν στη δεύτερη Κυριακή και στη νίκη. Ο κ. Χαμπίδης ανέφερε επίσης ο χώρος της δεξιάς θα έχει τέσσερα ψηφοδέλτια: της κ. Μπατσαρά, του κ. Παυλίδη (με πολλούς δεξιούς), του κ. Παπαγιάννη και της Χρυσής Αυγής.

Πολύ σωστά δεν πήραμε απόφαση συνεργασίας με τον νυν δήμαρχο, τόνισε ο Γιώργος Κάκαρης, αναφερόμενος με το παράδειγμα του καραβιού των ξωτικών στην πλατεία Εληάς που κόστισε 75.000 ευρώ και έγινε με κατάτμηση δαπάνης και απευθείας ανάθεση τριών διαφορετικών συμβάσεων.

«Τι το θέλει το καράβι ο δήμαρχος. Εφοπλιστής θέλει να γίνει;» σχολίασε ο κ. Κάκαρης.

Παρών από ένα σημείο και μετά της συνέλευσης ήταν ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, που ωστόσο στη συνέχεια αποχώρησε.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές από το Τμήμα Ασφάλειας...

 Συνελήφθησαν χθες (15 Φεβρουαρίου 2019) το μεσημέρι σε...

Συλλυπητήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη για τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Πετρίδη

Συλλυπητήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας...

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Παραδόθηκαν οι πρώτες   ποσότητες ανακυκλωμένων ρούχων στην τράπεζα   ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ανακυκλωμένων...

-45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης...

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής  ο Άγγελος Τόλκας στη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος...

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο...

Το πρόγραμμά του   για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας   Παύλος Παυλίδης

Το πρόγραμμά του για τον Τουρισμό και τους πρώτους...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη ΒεργίναΤο Σάββατο 23...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

 Συνελήφθησαν χθες (15 Φεβρουαρίου 2019) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε...

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Χαρίεσσας και εξαίρετου αθλητή, Χρήστου Πετρίδη, που έφυγε από κοντά μας, με τόσο απροσδόκητο και τραγικό τρόπο.Συμμερίζομαι...