Γ. Μπατσαρά:

Γ. Μπατσαρά: "Θα λιώσουμε τα παπούτσια μας και θα πάμε για πρώτη Κυριακή"

Τις πρώτες συστάσεις με τους πολίτες, ως υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, με την πολιτική στήριξη της Ν.Δ., έκανε το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στο «Αιγές», η Γεωργία Μπατσαρά, ξεκινώντας όπως είπε έναν διάλογο με την κοινωνία. Η κα Μπατσαρά χαρακτήρισε την επιλογή της από τον Κ. Μητσοτάκη ως πρόσκληση και πρόκληση, καθώς, όπως είπε, την γοήτευε πάντα η Αυτοδιοίκηση από την οποία ξεκίνησε την πολιτική της πορεία. Χθες, η υποψήφια δήμαρχος έκανε μία πρώτη αναφορά στα προβλήματα της πόλης, στα ημιτελή έργα όπως η γέφυρα Κούσιου, το πάρκιγκ της Στρατού, το κολυμβητήριο που δεν έγινε ποτέ, αλλά και σε έργα που έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, όπως ο δρόμος Σέλια-Άνω Σέλι, εκφράζοντας την θλίψη της, κυρίως για την γέφυρα και τη δωρεά των αδελφών Κούσιου που δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί. «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε άμεσες πολιτικές και πρακτικές λύσεις στα θέματα αυτά… Θα πάρω τους φακέλους και θα τα τρέξω» τόνισε προσθέτοντας και τα προβλήματα με τα αδέσποτα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την έλλειψη πρασίνου και πλατειών στην πόλη, την απουσία δημόσιων τουαλετών και θέματα της καθημερινότητας του πολίτη.

«Τον Βοργιαζίδη τον εκτιμώ, πιστεύω ότι είχε όραμα για τη Βέροια, αλλά δεν ξέρω τί έγινε και η πόλη… έκατσε» είπε μεταξύ άλλων.

«Ο Δήμος έχει ανάγκη από μία δημοτική αρχή με σχέδιο που θα δίνει λύσεις, θα εκμεταλλευτεί χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, μια δημοτική αρχή που θα κάνει τον Δήμο υπόδειγμα, με χρώμα, καθαριότητα και λειτουργικό. Η Βέροια πρέπει να πάψει να είναι μία γκρίζα, μίζερη, άχρωμη και άοσμη πόλη». Δήλωσε επίσης ότι η πρώτη της κίνηση, από τη θέση της δημάρχου, θα είναι μία «επιθετική» παρέμβαση στις υπηρεσίες του Δήμου, αφού από εκεί θα μάθει πραγματικά τα προβλήματα και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν. Υποσχέθηκε άμεση συνεργασία με τους 500 περίπου υπαλλήλους του Δήμου, που -όπως είπε- είναι όλοι παροπλισμένοι και δήλωσε γενικώς διάθεση συνεργασίας.

 

Τι απάντησε στις ερωτήσεις

Καταπέλτης ήταν η κα Μπατσαρά απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, κυρίως στο κομμάτι που αφορούσε τη στήριξη της υποψηφιότητάς της, τα σχόλια που ακούγονται ότι στελέχη της Ν.Δ. πιέζονται να μην συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια ή ότι δεν θα καταφέρει η ίδια να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο και ότι θα αναγκαστεί να αποχωρήσει. «Οι προσωπικές επιλογές των στελεχών θα κριθούν από τους πολίτες», απάντησε, ενώ με έντονο ύφος τόνισε, ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου: «Ούτε λέξη για παραίτηση. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, στήνουμε ψηφοδέλτιο, τελεία και παύλα. Όποιος θέλει να αποχωρήσει, το πεδίο ελεύθερο. Ας μην ασχολείται με μας… Το ψηφοδέλτιό μας στήνεται και μάλιστα με αξιόλογα και νέα πρόσωπα και ούτε πρόκειται να ασχοληθούμε περαιτέρω. Όμως θέλω να πω, ότι από την ώρα που ακούστηκε το όνομά μου, έγινε μια προσπάθεια απαξίωσης αυτής της ίδιας της πολιτικής στήριξης, ακούστηκε ότι ήμουν τελειωμένη… Έγινε μία προσπάθεια σπίλωσης και ευτελισμού ακόμα και του προσώπου που ήρθε στη Βέροια για να μου δώσει αυτή τη στήριξη, του κ. Τσιάρα. Λες και η Ν.Δ. θα επένδυε για τον Δήμο, σε έναν τελειωμένο. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει».

Όσον αφορά την πραγματική στήριξη των στελεχών της Ν.Δ. στο πρόσωπό της, απάντησε ότι τη στηρίζουν άπαντες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παράταξή της θα πάρει το Δήμο από την πρώτη Κυριακή. «Είμαστε όλοι αποφασισμένοι. Θα σαρώσουμε τον Δήμο, θα λιώσουμε παπούτσια, πόρτα-πόρτα… Εξάλλου εγώ δεν κατεβαίνω δήμαρχος για να διαλύσω οικογένειες και φιλίες. Η δεξαμενή που απευθυνόμαστε (η Ν.Δ.), είναι τεράστια και την διεκδικούν πολλοί…».

Για τον υψηλό προϋπολογισμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενώ υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στα χωριά, σχολίασε ότι δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το καράβι, εάν είχε προηγηθεί η λύση των προβλημάτων. «Θέλει προσοχή γενικότερα στη χρήση του δημοσίου χρήματος», πρόσθεσε.

Για τα ακίνητα του Δήμου στο Υπερταμείο θα διερευνήσει ποια είναι και τον τρόπο επιστροφής τους στο Δήμο, ενώ για τα αδέσποτα εκτίμησε ότι πρέπει και τα φιλοζωικά σωματεία να μπουν προ των ευθυνών τους, υπογραμμίζοντας ότι μια συζήτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει γνώση της νομοθεσίας και συνεργασία όλων των πλευρών, για λύσεις..

Σε ερώτηση για τις συνεργασίας της δεύτερης Κυριακής λόγω του εκλογικού νόμου, υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο προκειμένου να πάει μπροστά ο Δήμος.

Την κα Μπατσαρά πλαισίωναν, στη συνέντευξη Τύπου, δύο εκπαιδευτικοί, ο Δημήτρης Πυρινός και ο Κλήμης Παπαδόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Π. Παλπάνας, η Νίκη Καρατζιούλα, ο πρ. βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Φώτης Κουτσουπιάς (μέλος του μητρώου στελεχών), τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ, συνεργάτες της υποψηφίας δημάρχου κ.ά.

Σοφία Γκαγκούση

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (25/10/2021)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ"

Ξεκινούν οι δηλώσεις εργοδοτών στην ΕΡΓΑΝΗ για τα rapid test των ανεμβολίαστων

Ξεκινούν οι δηλώσεις εργοδοτών στην ΕΡΓΑΝΗ για τα rapid...

Ξεκινούν από την Τρίτη 26 Οκτωβρίου οι υπεύθυνες...

Κορωνοϊός - Ημαθία: 103 τα νέα κρούσματα στην Ημαθία το Σάββατο (23/10/2021)

Κορωνοϊός - Ημαθία: 103 τα νέα κρούσματα στην Ημαθία το...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Χωρίς ψηφοφορία οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Ημαθίας αφού ο αριθμός των υποψηφίων είναι ίσος με τις εκλέξιμες θέσεις

Χωρίς ψηφοφορία οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ...

-Ο Σταύρος Γιανναβαρτζής νέος πρόεδρος της...

Στην Ημαθία την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στην Ημαθία την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος

Τον Νομό Ημαθίας θα επισκεφθεί την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου...

Πρόοδος είναι να χτίζεις Σχολεία κι όχι να τα συνθλίβεις… *Του Πάρη Παπακανάκη

Πρόοδος είναι να χτίζεις Σχολεία κι όχι να τα...

Μεταξύ 1947-1949 χτίζοντας το Δημοτικό Σχολείο Αγίας...

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας Δεν «πέρασε» η εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου των 3-5 Πηγαδιών

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας Δεν «πέρασε» η εκμίσθωση...

Δεν βρέθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για την εκμίσθωση...

Οδοιπορικό στα τείχη της Βέροιας  Ιστορία – Υπάρχοντα τμήματα – Πύλες - Η σημερινή κατάσταση

Οδοιπορικό στα τείχη της Βέροιας Ιστορία – Υπάρχοντα...

Του Μάκη ΔημητράκηΣυχνά-πυκνά ακούγεται και γράφεται...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μεταξύ 1947-1949 χτίζοντας το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας (Αρχείο Ισαακίδη Σούλη)Ένα παλιό κατασκονισμένο υπηρεσιακό βιβλίο τράβηξε την προσοχή του δασκάλου και των μαθητών της Στ’ Τάξης του ενοποιημένου...

Του Μάκη ΔημητράκηΣυχνά-πυκνά ακούγεται και γράφεται ότι «ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας» διαπίστωση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Άλλωστε με το θέμα «τουρισμός» και τα αξιοθέατα...

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝΝα μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940...

Κάνε το καλύτερο για την πόλη σου απέναντι στα ζητήματα καθημερινότηταςΣε ένα ακόμα βήμα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και Δημοτών προχωρά ο Δήμος Βέροιας. Τα...