Γ. Μπατσαρά:

Γ. Μπατσαρά: "Θα λιώσουμε τα παπούτσια μας και θα πάμε για πρώτη Κυριακή"

Τις πρώτες συστάσεις με τους πολίτες, ως υποψήφια δήμαρχος Βέροιας, με την πολιτική στήριξη της Ν.Δ., έκανε το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στο «Αιγές», η Γεωργία Μπατσαρά, ξεκινώντας όπως είπε έναν διάλογο με την κοινωνία. Η κα Μπατσαρά χαρακτήρισε την επιλογή της από τον Κ. Μητσοτάκη ως πρόσκληση και πρόκληση, καθώς, όπως είπε, την γοήτευε πάντα η Αυτοδιοίκηση από την οποία ξεκίνησε την πολιτική της πορεία. Χθες, η υποψήφια δήμαρχος έκανε μία πρώτη αναφορά στα προβλήματα της πόλης, στα ημιτελή έργα όπως η γέφυρα Κούσιου, το πάρκιγκ της Στρατού, το κολυμβητήριο που δεν έγινε ποτέ, αλλά και σε έργα που έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, όπως ο δρόμος Σέλια-Άνω Σέλι, εκφράζοντας την θλίψη της, κυρίως για την γέφυρα και τη δωρεά των αδελφών Κούσιου που δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί. «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε άμεσες πολιτικές και πρακτικές λύσεις στα θέματα αυτά… Θα πάρω τους φακέλους και θα τα τρέξω» τόνισε προσθέτοντας και τα προβλήματα με τα αδέσποτα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την έλλειψη πρασίνου και πλατειών στην πόλη, την απουσία δημόσιων τουαλετών και θέματα της καθημερινότητας του πολίτη.

«Τον Βοργιαζίδη τον εκτιμώ, πιστεύω ότι είχε όραμα για τη Βέροια, αλλά δεν ξέρω τί έγινε και η πόλη… έκατσε» είπε μεταξύ άλλων.

«Ο Δήμος έχει ανάγκη από μία δημοτική αρχή με σχέδιο που θα δίνει λύσεις, θα εκμεταλλευτεί χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, μια δημοτική αρχή που θα κάνει τον Δήμο υπόδειγμα, με χρώμα, καθαριότητα και λειτουργικό. Η Βέροια πρέπει να πάψει να είναι μία γκρίζα, μίζερη, άχρωμη και άοσμη πόλη». Δήλωσε επίσης ότι η πρώτη της κίνηση, από τη θέση της δημάρχου, θα είναι μία «επιθετική» παρέμβαση στις υπηρεσίες του Δήμου, αφού από εκεί θα μάθει πραγματικά τα προβλήματα και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν. Υποσχέθηκε άμεση συνεργασία με τους 500 περίπου υπαλλήλους του Δήμου, που -όπως είπε- είναι όλοι παροπλισμένοι και δήλωσε γενικώς διάθεση συνεργασίας.

 

Τι απάντησε στις ερωτήσεις

Καταπέλτης ήταν η κα Μπατσαρά απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, κυρίως στο κομμάτι που αφορούσε τη στήριξη της υποψηφιότητάς της, τα σχόλια που ακούγονται ότι στελέχη της Ν.Δ. πιέζονται να μην συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια ή ότι δεν θα καταφέρει η ίδια να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο και ότι θα αναγκαστεί να αποχωρήσει. «Οι προσωπικές επιλογές των στελεχών θα κριθούν από τους πολίτες», απάντησε, ενώ με έντονο ύφος τόνισε, ως προς την κατάρτιση του ψηφοδελτίου: «Ούτε λέξη για παραίτηση. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, στήνουμε ψηφοδέλτιο, τελεία και παύλα. Όποιος θέλει να αποχωρήσει, το πεδίο ελεύθερο. Ας μην ασχολείται με μας… Το ψηφοδέλτιό μας στήνεται και μάλιστα με αξιόλογα και νέα πρόσωπα και ούτε πρόκειται να ασχοληθούμε περαιτέρω. Όμως θέλω να πω, ότι από την ώρα που ακούστηκε το όνομά μου, έγινε μια προσπάθεια απαξίωσης αυτής της ίδιας της πολιτικής στήριξης, ακούστηκε ότι ήμουν τελειωμένη… Έγινε μία προσπάθεια σπίλωσης και ευτελισμού ακόμα και του προσώπου που ήρθε στη Βέροια για να μου δώσει αυτή τη στήριξη, του κ. Τσιάρα. Λες και η Ν.Δ. θα επένδυε για τον Δήμο, σε έναν τελειωμένο. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει».

Όσον αφορά την πραγματική στήριξη των στελεχών της Ν.Δ. στο πρόσωπό της, απάντησε ότι τη στηρίζουν άπαντες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παράταξή της θα πάρει το Δήμο από την πρώτη Κυριακή. «Είμαστε όλοι αποφασισμένοι. Θα σαρώσουμε τον Δήμο, θα λιώσουμε παπούτσια, πόρτα-πόρτα… Εξάλλου εγώ δεν κατεβαίνω δήμαρχος για να διαλύσω οικογένειες και φιλίες. Η δεξαμενή που απευθυνόμαστε (η Ν.Δ.), είναι τεράστια και την διεκδικούν πολλοί…».

Για τον υψηλό προϋπολογισμό των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενώ υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στα χωριά, σχολίασε ότι δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει το καράβι, εάν είχε προηγηθεί η λύση των προβλημάτων. «Θέλει προσοχή γενικότερα στη χρήση του δημοσίου χρήματος», πρόσθεσε.

Για τα ακίνητα του Δήμου στο Υπερταμείο θα διερευνήσει ποια είναι και τον τρόπο επιστροφής τους στο Δήμο, ενώ για τα αδέσποτα εκτίμησε ότι πρέπει και τα φιλοζωικά σωματεία να μπουν προ των ευθυνών τους, υπογραμμίζοντας ότι μια συζήτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει γνώση της νομοθεσίας και συνεργασία όλων των πλευρών, για λύσεις..

Σε ερώτηση για τις συνεργασίας της δεύτερης Κυριακής λόγω του εκλογικού νόμου, υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί και με τον διάβολο προκειμένου να πάει μπροστά ο Δήμος.

Την κα Μπατσαρά πλαισίωναν, στη συνέντευξη Τύπου, δύο εκπαιδευτικοί, ο Δημήτρης Πυρινός και ο Κλήμης Παπαδόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Π. Παλπάνας, η Νίκη Καρατζιούλα, ο πρ. βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Φώτης Κουτσουπιάς (μέλος του μητρώου στελεχών), τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ, συνεργάτες της υποψηφίας δημάρχου κ.ά.

Σοφία Γκαγκούση

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή 19/12

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή 19/12

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνει...

 Κική Εμμανουηλίδου: «Στη Λέσχη Αρχιμαγείρων, εξελίσουμε  τις παραδοσιακές συνταγές σε ένα καλοστημένο σύγχρονο πιάτο»
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» Ζω στον Δήμο Βέροιας!! Στηρίζω την  τοπική αγορά μου!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»...

Με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων...

Κατά πλειοψηφία, με διαφωνίες και κόντρες,  ο προϋπολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2019

Κατά πλειοψηφία, με διαφωνίες και κόντρες, ο...

-Αντ. Μαρκούλης: προϋπολογισμός-τέχνασμα λόγω...

Περίπου 1.000 δέματα αγάπης μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Υπαπαντής

Περίπου 1.000 δέματα αγάπης μοίρασε το Κοινωνικό ...

Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Να προσφέρετε όσο...

Φρόσω Καρασαρλίδου στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό: “Διαψεύστηκαν τα σενάρια καταστροφολογίας, καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης”

Φρόσω Καρασαρλίδου στη Βουλή για τον Κρατικό ...

«Ο προϋπολογισμός του 2019 είναι ένας προϋπολογισμός...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Σεμινάρια...

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ...

Στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας,  ο νέος Γενικός Περιφερειακός  Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Μακεδονίας

Στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο νέος Γενικός...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνει την Παρασκευή  21-12-2018 και ώρα 11:00, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:ΘΕΜΑ 1ο Έγκριση Έκθεσης Πεπραγμένων και Διαχειριστικού Απολογισμού Κοινωνικού...

Με αφορμή τις γουρουνοχαρές των Χριστουγέννων Κεφτέδες με κουρκούτι και πρασοσέλινο με χοιρινό, από τα αγαπημένα πιάτα της Μακεδονικής κουζίναςΈρχονται τα Χριστούγεννα και σε πολλές περιοχές οι τοπικοί...

Με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους του δήμου Βέροιας να στηρίξουν την τοπική αγορά...

-Αντ. Μαρκούλης: προϋπολογισμός-τέχνασμα λόγω εκλογών -Αντώνης Καγκελίδης: Μπορούμε και καλύτερα-Κ. Βοργιαζίδης, δήμαρχος: Φέτος είναι καλύτερος από τον προηγούμενο-Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Μπαξές του...