Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας   Παναγιώτη Γκυρίνη για την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού

Δημότες-Δημότισσες,

Γιορτάζουμε όπως και κάθε χρόνο, τη φετινή Διεθνή Ημέρα Εθελοντών στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Μιας χρονιάς όμως, που σημαδεύτηκε από μεγάλες καταστροφές στη χώρα μας και στον κόσμο.

Τις ημέρες της μεγάλης καταστροφής στο Μάτι, εικόνες από ανθρώπους που προσέφεραν απλόχερα βοήθεια, είτε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, είτε στην προσπάθεια αποκατάστασης που ακολούθησε, έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

Οι ίδιοι άνθρωποι είναι αυτοί που συμμετέχουν καθημερινά σε εθελοντικές ομάδες και  προσφέρουν από το χρόνο και την ενεργητικότητά τους στην κοινωνία που ζουν. Το είδος και ο ορισμός του εθελοντισμού αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις. Ωστόσο, η βασική αρχή παραμένει η ίδια. Ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Εθελοντισμός, είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας, συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργή συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.

Ένας εθελοντής, ωφελώντας το κοινωνικό σύνολο, εμπλουτίζει την ίδια τη ζωή του, νιώθει πως είναι ακόμη πιο χρήσιμος στην ίδια την κοινωνία.

Στο Δήμο μας λειτουργούν μια σειρά από Κοινωνικές δομές που προσφέρουν αξιόλογες υπηρεσίες στους δημότες. Η παρουσία εθελοντών ενισχύει τη δυναμική της οργάνωσης των κοινωνικών δομών του Δήμου Αλεξάνδρειας και επιδρά ουσιαστικά στην ανάπτυξη και βελτίωση του παρεχόμενου έργου τους.

Έχοντας στο νου και τις Άγιες ημέρες που πλησιάζουν, θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα στο μεγάλο αυτό απόθεμα ενεργητικότητας και πρωτοβουλίας που γνωρίζω ότι διαθέτουν οι πολίτες του Δήμου μας, να έρθουν σε επαφή με τις Κοινωνικές μας δομές και να προσφέρουν τη γνώση, την εμπειρία και την υποστήριξή τους μέσα από ένα ευρύ πεδίο κοινωνικής παρέμβασης.

Διότι ένα βότσαλο στη λίμνη, ταράζει μεν τα νερά αλλά πολλά βότσαλα μαζί μπορούν να διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο και να αλλάξουν τον ρου των γεγονότων!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τοποθέτηση του  Μιχάλη Χαλκίδη για το debate στην TV100

Η τοποθέτηση του Μιχάλη Χαλκίδη για το debate στην TV100

 Ο τίτλος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι "Το Βατερλώ...

Κ. Βοργιαζίδης: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο έργο σας»

Κ. Βοργιαζίδης: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο...

Επισκέψεις του υποψηφίου Δημάρχου στα Σώματα...

 «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» Αυτά θα κάνουμε στις Υποδομές  και τα Τεχνικά Έργα

«ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» Αυτά θα κάνουμε στις Υποδομές και τα...

Εμείς οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» συνεχίζουμε ρεαλιστικά και...

Γεωργία Μπατσαρά:

Γεωργία Μπατσαρά: "Θέλουμε ένα Δήμο φιλικό, με αξίες...

Από τον συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ»-Γεωργία...

Κ. Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

Κ. Βοργιαζίδης: «Άξονας 7ος: Βελτιώνουμε την...

Το Πρόγραμμα του Κώστα Βοργιαζίδηγια την επόμενη...

Στέργιος Μουρτζίλας:

Στέργιος Μουρτζίλας: "Η Ημαθία είναι ευλογημένος...

Φίλες και φίλοι αποφάσισα να συμμετάσχω στην μάχη των...

Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας στο Μουσικό...

Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Δείτε το προεκλογικό σποτ του συνδυασμού «Προτεραιότητα στον Πολίτη», για την κεντρική ομιλία του Αντ. Μαρκούλη

Δείτε το προεκλογικό σποτ του συνδυασμού...

Σας προσκαλώ στην κεντρική προεκλογική ομιλία μου,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

 Ο τίτλος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι "Το Βατερλώ ενός υποψηφίου Δημάρχου" και στην περίπτωσή μας περιγράφει την εικόνα του απερχόμενου Δημάρχου Δήμου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη. Διάχυτος ο ...

Επισκέψεις του υποψηφίου Δημάρχου στα Σώματα ΑσφαλείαςΤην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με...