Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας: Βοργιαζίδης – Τσαπαρόπουλος…κατά τα άλλα όλα καλά,  για όσα ακούστηκαν στη συνέλευση των ‘Πολιτών σε Δράση’

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας: Βοργιαζίδης – Τσαπαρόπουλος…κατά τα άλλα όλα καλά, για όσα ακούστηκαν στη συνέλευση των ‘Πολιτών σε Δράση’

Οι δηλώσεις σε βάρος της διοίκησης του δήμου και του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη στην πρόσφατη συνέλευση των ‘Πολιτών σε Δράση’ στην ‘Εληά’, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας. 

Προηγήθηκε της ημερήσιας διάταξης ο προϋπολογισμός και απολογισμός του Δήμου ,που πέρασε κατά πλειοψηφία.

Σε εκτροχιασμό του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κάκαρη στη συγκεκριμένη συνέλευση αναφερόταν ανακοίνωση του συνδυασμού της πλειοψηφίας ‘Δράση με Γνώση’, κάνοντας λόγο  για «απίθανα και απίστευτα πράγματα», για «απάτες της διοίκησης και ανήθικο δήμαρχο». «Να τα αποδείξει, αλλιώς είναι ψεύτης, συκοφάντης και λαϊκιστής» τόνιζε η ανακοίνωση, που ανάγνωσε στη συνεδρίαση ο πρόεδρος Πέτρος Τσαπαρόπουλος.

Στο θέμα αναφέρθηκε αμέσως μετά ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Σημείωσε πως η κοινή στάση του συνδυασμού ‘Δράση με Γνώση’, προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ότι δεν θέλει στήριξη, ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως στην εκδήλωση της Εληάς.

«Δεν στέκουν οι κατηγορίες που ακούστηκαν. Υποψήφιοι δήμαρχοι με ταυτόσημες με εμάς απόψεις στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ σε Νάουσα και Αλεξάνδρεια…» τόνισε ο δήμαρχος, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να δικαιολογηθεί η προτίμηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σε μια παράταξη του 8% και όχι του 25%. «Κάτι που ωστόσο είναι απόλυτα θεμιτό πολιτικά…» είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαπαρόπουλο και τα περί «λάιτ απολίτικης προσέγγισης» που ανέφερε ο ίδιος στην εκδήλωση των ‘Πολιτών σε Δράση’ στην ‘Εληά’, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η διαφορά απόψεων δεν σημαίνει αυτό το πράγμα.

«Είναι δεδομένες οι διαφορές μας με το νέο εκλογικό σύστημα, αλλά ως παράταξη έχουμε τα πρωτεία στο θέμα. Έχουμε τον κ. Ορφανίδη από το ΚΚΕ και τον κ. Σιακαβάρα από τη Ν.Δ. Είμαστε πολυσυλλεκτικοί από πριν, θα είμαστε και την επόμενη φορά» είπε, ζητώντας από τον κ. Τσαπαρόπουλο να διαψεύσει τη φράση της ‘Εληάς’ ότι «ζητήσαμε τη στήριξη χωρίς να το πούμε σε κανέναν».

Μιλώντας προς τον κ. Μπέκη, ο δήμαρχος σημείωσε ότι τον ξένισε η αναφορά «με τι μούτρα θα μας ζητήσουν την ψήφο μας στη δεύτερη Κυριακή». (Δεν είπα «μας», απάντησε ο κ. Μπέκης.)

Τέλος, απαντώντας σε υποθετικό ερώτημα για τον λόγο που ο συνδυασμός ‘Δράση με Γνώση’ δεν δέχεται τη διαφορετική φωνή του κ. Χατζηαθανασίου αλλά δέχεται αυτή του κ. Τσαπαρόπουλου, ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε:

«Δεν έχουμε την παραμικρή υπόνοια ότι ο κ. Τσαπαρόπουλος θα κατέλθει με τον κ. Μαρκούλη…»

Π. Τσαπαρόπουλος:  Αν είμαι εμπόδιο, φεύγω!

«Δεν νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ. Ήταν και είναι τιμή η συμμετοχή μου στον συνδυασμό Βοργιαζίδη. Δεν αμφισβήτησα ποτέ την ηθική του ακεραιότητα. Είχαμε απλώς διαφορετικές προσεγγίσεις στην πορεία…» είπε παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσαπαρόπουλος και συνέχισε:

«Ως χώρος, εκτιμήσαμε πολιτικά κάποια πράγματα. Είχαμε διαφορετική αντίληψη, όπως και το 2014. Νέα δεδομένα έχουμε με τον ‘Κλεισθένη’. Είναι πολιτικός όρος το ‘απολίτικο’. Γιατί ενόχλησε το ‘λάιτ’, που είπα; Υπάρχει αδυναμία κατανόησης της επόμενης μέρας της απλής αναλογικής…»


Απαντώντας στο σχόλιο του δημάρχου για το αν είναι υποψήφιος με τον κ. Μαρκούλη, ο κ. Τσαπαρόπουλος τόνισε:

«Εγώ δεν θα είμαι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Έδωσα την παραίτησή μου στον δήμαρχο και στον συνδυασμό από την πρώτη στιγμή. Αν είμαι εμπόδιο και μου ζητηθεί, θα φύγω και από πρόεδρος και από το δημοτικό συμβούλιο».

Αναφερόμενος τέλος στην τοποθέτηση Κάκαρη, στη συνέλευση των ‘Πολιτών σε Δράση’, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσε ότι είναι αυστηρά αντίθετος με τις δηλώσεις του για το πρόσωπο του δημάρχου και τον θεσμό.

 «Λέω ναι, στην πολιτική αντιπαράθεση μόνο…» είπε ο πρόεδρος.

Θ. Κορωνάς: Του κ. Κάκαρη είναι οι εκτιμήσεις, όχι της ομάδας

«Να ακολουθήσουμε πιστά τον κανόνα της ορθής κριτικής. Τα όσα ειπώθηκαν στην ‘Εληά’ από τον κ. Κάκαρη δεν απηχούν την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή των ‘Πολιτών σε Δράση’, αλλά τον ίδιο. Είναι προσωπικές του εκτιμήσεις. Να μας υποδείξει ο κ. Κάκαρης ποιες είναι οι απάτες. Δεν ήξερε ο κ. Κάκαρης ότι ο δήμαρχος ήταν ‘ανήθικος’ όταν τον πήγαινε στα υπουργεία;» ανέφερε επί του θέματος ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, ευχόμενος να παραμείνουν σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης οι δημοτικοί συνδυασμοί.

Ο Μποστ στο δημοτικό συμβούλιο

- Κόντρα Μπέκη-Μαυροκεφαλίδη

Το θέμα της κομμένης παράστασης ‘Μήδεια’ του Μποστ από την ομάδα Έκφραση Β του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Μπέκης. Τόνισε ότι η απόφαση του δ.σ. του ΔΗΠΕΘΕ θυμίζει περιόδους αυστηρής λογοκρισίας, όπως την εποχή του ‘Ο Χριστός ξανασταυρώνεται’ και της ‘Αυτοκρατορίας των αισθήσεων’ στη Βέροια.

«Δεν τιμούν την πόλη τέτοιου είδους παρεμβάσεις…» σχολίασε ο κ. Μπέκης.Φανερά εκνευρισμένος αντέδρασε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης. «Ήταν μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., κι εσείς φαντασιώνεστε παρασκήνια. Το sold out της παράστασης ήταν λόγω προπώλησης. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η παράσταση δεν ήταν καλό θέατρο. Το κορυφαίο γεγονός στη ‘Μήδεια’ είναι μια παιδοκτονία. Στη συγκεκριμένη παράσταση ο άξονας αυτός πήγε ανεπίτρεπτα αλλού. Γίναμε θεατές μιας κακογουστιάς, και παίρνω ακέραια την ευθύνη της επιλογής...» απάντησε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...