Σε πολλά μέτωπα ο αποχιονισμός από χθες στην Ημαθία  - Μεγάλη προσοχή στους δρόμους από τον παγετό που κρύβει κινδύνους

Σε πολλά μέτωπα ο αποχιονισμός από χθες στην Ημαθία - Μεγάλη προσοχή στους δρόμους από τον παγετό που κρύβει κινδύνους

Το κύμα κακοκαιρίας πέρασε χθες και από την Ημαθία, όπου από τα ξημερώματα με τα πρώτα δείγματα του καιρού τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και του Δήμου Βέροιας, βρισκόταν ήδη στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Επί ποδός και οι δυνάμεις της Τροχαίας σε όλο το ορεινό δίκτυο και στην Εγνατία, για να διασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία όσο είναι δυνατόν με τέτοιο καιρό, καθότι μπορεί οι υπηρεσίες, οι αλατιέρες και ο μηχανισμός να κάνουν τη δουλειά τους, όμως, θα πρέπει και οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τέτοιες ώρες και κυρίως το βράδυ που οι θερμοκρασίες πέφτουν και ο παγετός κρύβει κινδύνους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας, στην Ημαθία αλυσίδες χρειάζονται τα παρακάτω σημεία:

 Από το 81 έως το 97 χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς)

Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Δημοτική Οδό Νάουσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Δημοτική Οδό Νάουσας – Χιονοδρομικό Κέντρο 3/5 Πηγάδια

Από το 21 έως το 39 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Βέροιας - Δασκίου

Δημοτική Οδό Νάουσας - Ροδοχωρίου

Δημοτική Οδό Νάουσας – Αρκοχωρίου


Αναστολή λειτουργίας στις πίστες Σελίου

Η διοίκηση του Χ.Κ. Σελίου στο οποίο η θερμοκρασία κατέβηκε στους -7 χθες το πρωί, έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση για αναστολή της λειτουργίας του λόγω της ισχυρής και συνεχούς χιονόπτωσης, η οποία παρά τις προσπάθειες δεν επέτρεπε χθες να παραμείνει ο δρόμος καθαρός για αρκετό χρονικό διάστημα.

Οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας τονίζουν ότι από εδώ και πέρα η μεγάλη παγίδα θα είναι ο παγετός και γι’ αυτό θα πρέπει οι οδηγοί να συμπεριφέρονται στο δρόμο με μεγάλη υπευθυνότητα και προσοχή, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν.


Η χθεσινή κατάσταση στην Ημαθία

Την κατάσταση και την εικόνα του Νομού έδωσαν χθες στην εκπομπή «πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99,6 ο διοικητής της Τροχαίας Βέροιας κ. Ιωσήφ Παρούτογλου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Χ.Κ. Σελίου κ. Κώστας Τσελέπης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαιτζίδης.

Ιωσήφ Παρούτογλου, διοικητής της Τροχαίας Βέροιας: «Επί ποδός είναι από το πρωί όλες οι δυνάμεις της Τροχαίας σ’ όλο το οδικό ορεινό δίκτυο και στην Εγνατία οδό, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή κυκλοφορία. Ισχυρή χιονόπτωση στα ορεινά. Απαραίτητες αλυσίδες, τόσο στα ημιορεινά, όσο και στα ορεινά του Νομού. Το δίκτυο της Εγνατίας είναι καθαρό μέχρι τώρα. Οι αλατιέρες έκαναν δουλειά, όμως οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα κυρίως στον παγετό…Ένα μεγάλο λάθος των οδηγών είναι ότι δεν χρησιμοποιούν αλυσίδες. Αυτή την εποχή είναι απαραίτητες και θα πρέπει να συμμορφώνονται στις οδηγίες της Τροχαίας. Βέβαια, εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, καλό θα είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Η κυκλοφορία γίνεται ομαλά χωρίς, μέχρι στιγμής, δυσάρεστα περιστατικά».

Βασίλης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Δήμου Βέροιας: «Το χιόνι πέφτει παντού, οι δρόμοι ασπρίζουν με μιας και πρέπει να καθαρίζονται. Στο Δήμο Βέροιας, στα ψηλότερα σημεία της πόλης αλλά και στα ορεινότερα χωριά γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια από τα ξημερώματα με 5 εκχιονιστικά, πανέτοιμα να αντιμετωπίσουν τα καιρικά φαινόμενα. Χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και συνεργασία με τους πολίτες καθώς και μία ιεράρχηση των προβλημάτων για να μπορέσουν να λυθούν όλα. Τα τηλέφωνα που ισχύουν και στα οποία μπορούν να καλούν όσοι χρειάζονται βοήθεια είναι 2331354600 και 2331354615.

Τσουβαλάκια με αλάτι υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και στο αμαξοστάσιο του Δήμου και του σταθμού μεταφόρτωσης.

Σε πρώτη φάση περνάμε από τα κεντρικά των ορεινών χωριών και συνεχίζουμε τον αποχιονισμό».

Κώστας Τσελέπης, Πρόεδρος Επιτροπής Διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου: «Βγάλαμε έκτακτη ανακοίνωση για αναστολή λειτουργίας λόγω της «σιβηρικής» χιονόπτωσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου. Το χιόνι είναι λεπτό και παγωμένο, με θερμοκρασία -7 το πρωί στο Σέλι. Ο δρόμος λόγω της πυκνής χιονόπτωσης είναι σχεδόν σκεπασμένος, παρά την παρέμβαση των μηχανημάτων, καθιστώντας δυσδιάκριτα και τα όρια του δρόμου, δεξιά και αριστερά. Οπότε ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που θα είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τους φίλους του σκί».

 Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης: «Έχουμε σχεδιάσει με την Πολιτική Προστασία και την Τεχνική Υπηρεσία τον τρόπο  αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων. Από χθες το απόγευμα όλα τα μηχανήματα της Π.Ε. Ημαθίας είναι στους δρόμους πανέτοιμα και ευχαριστώ όλους αυτούς που δουλεύουν με φιλότιμο όλο το 24ωρο, καθώς και τον κ. Μπαρμπαρούση. Δεν βλέπω να υπάρξει πρόβλημα στην Ημαθία, αλλά θέλει μεγάλη προσοχή διότι αναμένεται παγετός. Οπωσδήποτε χρειάζονται αλυσίδες και ο μηχανισμός της Π.Ε. Ημαθίας είναι σε ετοιμότητα και στον δρόμο…Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να τους κρατήσουμε ανοιχτούς».

 Πολλά  μέτωπα αποχιονισμού

Ωστόσο, αν και καθαρίστηκε ο δρόμος προς Σέλι νωρίς το πρωί, η συνεχής χιονόπτωση τον κάλυπτε και γύρω στις 2 το μεσημέρι ήταν και πάλι κλειστός. Σε νεότερη επικοινωνία που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καλαιτζίδης με την μεσημεριανή  εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6, ανέφερε ότι την κατάσταση επιδείνωσε ένα Ι.Χ. τύπου τζιπ που βγήκε από το δρόμο, ακινητοποιήθηκε και μέχρι να πάει γερανός να το απεγκλωβίσει υπήρξε δυσκολία στην κυκλοφορία. Πρόσθεσε ότι μέσα στην επόμενη ώρα αναμενόταν να φτάσει και πάλι το εκχιονιστικό μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο. Την πολύ επιβαρυμένη κατάσταση μας μετέφερε και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας Γ. Μπαρμπαρούσης, που μίλησε για πολλά  μέτωπα αποχιονισμού σε όλο το νομό και ότι προσωπικό και μηχανήματα δεν σταματούν λεπτό. Από την Αλεξάνδρεια και το Κλειδί στο Κωστοχώρι και πάλι στο Σέλι και στην Καστανιά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο φόβος του δεν είναι όταν διαρκεί η χιονόπτωση, αλλά ο προβλεπόμενος παγετός που πραγματικά θα κάνει πολύ επικίνδυνη την κατάσταση. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την...

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Tου για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός...

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης Ηλίας ένα «κουφάρι ναού» στο κέντρο της πόλης

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης...

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 02.08.21 έως Κυριακή 08.08.21

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από...

Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών...

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια  Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών  από τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Χρ. Γιαννακάκη

Αγροτική αποστολή από τα Σκόπια στη Βέροια ...

-Παράδειγμα προς μίμηση εκτιμούν το μοντέλο της...

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών

Συναγερμός σε κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση λόγω των...

-Συστάσεις στους πολίτες και έκτακτα μέτρα για...

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

 Την μέρα της ανεξαρτησίας των λέξεων,βαριά που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος Λιλιόπουλος προδήλως αγανακτισμένος αλλά και απογοητευμένος με παρότρυνε να επισκεφθώ την εκκλησία (;) του Προφήτη Ηλία στο κέντρο της Βέροιας. Τίποτα...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...