Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Αναφορά στη συγκέντρωση των Αθηνών κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Bέροιας στην οποία πριν την έναρξη της διαδικασίας κόπηκε και η πίτα της νέας χρονιάς. Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Οργάνωσης του σημερινού συλλαλητηρίου Αντώνη Καγκελίδη, που είπε μεταξύ άλλων ότι γύρισε πολύς κόσμος με αναπνευστικά προβλήματα από την Αθήνα, με μεγάλες τις ευθύνες της Πολιτείας.

«Δόθηκε εντολή για υπερβολική χρήση χημικών, που δεν ήταν απαραίτητη» υπογράμμισε ο κ. Καγκελίδης, ενώ για τον αριθμό των διαδηλωτών σχολίασε: «Κάποιοι είδαν 60.000. Αν δεν ξέρεις να μετράς, ξέρεις να κυβερνάς;»

Για σκηνές χάους στο Σύνταγμα χωρίς λόγο μίλησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, με σκοπό κάποιων να διαλυθεί η διαδήλωση. «Μπορεί να τα κατάφεραν, ωστόσο οι φωνές παραμένουν. Φωνή λαού, οργή Θεού» σημείωσε ο κ. Λυκοστράτης, τοποθετούμενος στη συνέχεια κατά τη συμφωνίας των Πρεσπών, καλώντας τον κόσμο στο συλλαλητήριο της Τρίτης, όπως έκανε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδη, ζητώντας δημοψήφισμα.

Ημερίδα ενημέρωσης των δημοτών επί του θέματος της συμφωνίας ζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης.

«Την Πέμπτη ψηφίζεται…» σχολίασε ο κ. Καγκελίδης.

«Πρέπει να δούμε και το μετά…» απάντησε ο κ. Κάκαρης.


Δήμος και κακοκαιρία

Ο καθαρισμός του δήμου στη διάρκεια των χιονοπτώσεων απασχόλησε για αρκετή ώρα τη συνεδρίαση. Στην εισηγητική του δήλωση ο δήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος τα πήγε πάρα πολύ καλά κατά κοινή ομολογία, πλην μεμονωμένων φωνών που υποστήριζαν το αντίθετο.

Κριτικός ήταν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι είναι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και το περιβάλλον.

«Υπάρχουν ακόμη πάγοι στις αυλές των σχολείων, όπως και λοφίσκοι στα πεζοδρόμια και στον κεντρικό πεζόδρομο» τόνισε, ενώ έψεξε και το ότι πεζοδρόμια και δρόμοι καθαρίζονταν από ιδιώτες.

Οι υποδομές δεν επαρκούν, παρά τις προσπάθειες, σημείωσε ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑΣ, ενώ για απαξίωση μιας τιτάνιας προσπάθειες μίλησε ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου.

Σε όλα απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για περισσό θράσος και εκμετάλλευση των καιρικών φαινομένων Παπαδόπουλος. Τόνισε ότι επιβάλλεται η συμμετοχή ιδιωτών, από τον νόμο, ενώ κατήγγειλε και την απουσία των καταγγελλόντων από όλα τα συντονιστικά όργανα του δήμου, αλλά και προσπάθεια να μπουν τρικλοποδιές στην προσπάθεια του δήμου.

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να θέλουν να γίνουν δήμαρχοι. Και επιβραβεύονται από κόμματα και συνδυασμούς…» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, που έκλεισε με μια φράση του Πλάτωνα: «Γνώμη έχουν όλοι, ποιος έχει γνώση όμως…»

«Οι εργαζόμενοι δίνουν όλο τους το είναι στον αποχιονισμό, αλλά η διοίκηση παίρνει την ευθύνη των αποφάσεων. Τα ευχαριστώ τα πήραμε από τον κόσμο και τους επαγγελματίες» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...