ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική  Συνέλευση Προέδρων για το νέο σύστημα  προσλήψεων – διορισμών -Με απόφαση του διευρυμένου ΔΣ προς την  ΟΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική Συνέλευση Προέδρων για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών -Με απόφαση του διευρυμένου ΔΣ προς την ΟΛΜΕ

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:

«Μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι τα κενά στα σχολεία δεν θα καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς, αφού το 2019 θα διοριστούν 4.500, μόνο στην ειδική αγωγή. Κατά συνέπεια οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων. 

Με το νέο ανακοινωθέν του υπουργείου, καταρτίζεται προσοντολόγιο -κριτήρια, που είναι σύμφωνα με το πνεύμα και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ περί “εργασιακών προσόντων”, πιστοποιήσεων και δεξιοτήτων, που πρέπει “δια βίου” να κυνηγούν οι εργαζόμενοι για μια κακοπληρωμένη και επισφαλή θέση εργασίας. Επίσης η πρόταση της κυβέρνησης βασίζεται στη λογική του ν. 3848 (Διαμαντοπούλου-ΠΑΣΟΚ) και στις προτάσεις ανάδειξης των “αξιότερων”. 

Με βάση τα κριτήρια αυτά, θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ανακατατάξεις στους νέους πίνακες (για μια ακόμα φορά). Επομένως, τα πτυχία  αλλά και η ζωή που έχουν αφιερώσει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία εξαϋλώνονται στο όνομα της ευελιξίας, της αέναης ατομικής συγκέντρωσης προσόντων και πιστοποιήσεων. Τελικά τα κριτήρια αυτά θα λειτουργούν σαν ένας διαρκής μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. 

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία η κυβέρνηση μοιράζει ισοβαρώς προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά προσόντα για να πουλάει ελπίδα σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους! 

• Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πετά στον κάλαθο των αχρήστων χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να στήσουν τη δική τους. 

• Με κυριαρχούσα την λογική του «Διαίρει και Βασίλευε», η κυβέρνηση  θέτει τους χιλιάδες αναπληρωτές σε μια διαδικασία αλληλοσφαγής και «ανθρωποφαγίας». 

• Ουσιαστικά με την υπόσχεση ελάχιστων μόνιμων διορισμών, απαξιώνεται πλήρως το βασικό τους πτυχίο, μιας και δε θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη δουλειά. 

• Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις νεοφιλελεύθερες επιταγές της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για τη συνεχή κατάρτιση και δια βίου μάθηση. 

• Το Υπουργείο λίγο πριν τις εκλογές, κοροϊδεύει ξανά τους χιλιάδες συμβασιούχους – αναπληρωτές αλλά και στους νέους απόφοιτους, καλλιεργεί ελπίδες ότι θα διοριστούν. Απέναντι σε αυτήν την κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια. 

Απαντάμε:

• Πάρτε πίσω το σχέδιο λαιμητόμο!

• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ΟΛΩΝ των αναπληρωτών, με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Η προϋπηρεσία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και όχι κριτήριο ή προϋπόθεση. 

• Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ΟΛΩΝ των αναπληρωτών για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης που σήμερα υπολογίζονται σε πάνω από 25000. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!

• Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, άμεσα, τώρα, να καταδικάσουμε το προσοντολόγιο έκτρωμα και να οργανώσουμε τη αγωνιστική απάντηση των εκπαιδευτικών. 

Απόφαση του διευρυμένου Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 16-1-19 είναι να υπάρξει άμεσα Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ. Ο στόχος είναι ο καθορισμός συγκεκριμένου προγράμματος δράσης για το επόμενο διάστημα, ώστε να δοθεί αγωνιστικά η μάχη ενάντια  στο νομοσχέδιο «Διορισμών» και στην ΥΑ για Αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Παντζαρίδης Τάσος

Η Γ. Γραμματέας

Αξούριστου Χαρά

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...