Δήμος Αλεξάνδρειας: Η αντιμετώπιση  του χιονιά κυριάρχησε στη πρώτη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019

Δήμος Αλεξάνδρειας: Η αντιμετώπιση του χιονιά κυριάρχησε στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019

Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, το πρώτο  για το 2019, με βασικό θέμα τα προβλήματα που προκάλεσε ο χιονιάς.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ράπτη. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο «τυχερός» που κέρδισε το φλουρί, ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Γκιουρτζής.

Παίρνοντας πρώτος, το λόγο ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Φ. Δημητριάδης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του Δήμου, από τις πρόσφατες ακραίες  καιρικές συνθήκες, λόγω του χιονιά, κατηγορώντας τη διοίκηση για ελλιπή αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Απαντώντας στον κ. Δημητριάδη, ο Δήμαρχος κ. Π. Γκυρίνης τόνισε ότι ο μηχανισμός του Δήμου λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον αποχιονισμό δρόμων, αλλά και γενικά των περιοχών όλου του Δήμου, επισημαίνοντας, ότι παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα συνεργεία του Δήμου κατάφεραν σε πολύ σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, να καθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό τις περισσότερες κεντρικές οδούς σ’ όλη την επικράτεια του Δήμου. 


Μάλιστα επικαλέστηκε και στοιχεία που έχει όμως είπε, από την αστυνομία, η οποία χαρακτήρισε τον καθαρισμό του οδικού δικτύου Ιδιαίτερα ικανοποιητικό, ενώ ανέφερε ότι με βάση στοιχεία που έχει πάρει και από το κέντρο υγείας, που σημειώθηκε κανένα ατύχημα λόγω του χιονιά. 

Παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο μηχανισμός, είπε ότι υπήρχαν τέσσερις αλατιέρες που δεν σταμάτησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις «υπεράνθρωπες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, προσπάθειες που κατέβαλαν οι υπάλληλοι του Δήμου και με τα χέρια, για τη επίτευξη του στόχου. 

Τέλος είπε ότι από εδώ και πέρα ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει ώστε να οργανωθεί ακόμα καλύτερα στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, δεδομένου ότι έχουμε κλιματικές αλλαγές και αυτά τα φαινόμενα πιθανόν να επαναληφθούν πολλές φορές στο μέλλον. 

Στην τοποθέτηση τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κ.κ. Μίχος και Αλευράς, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι, με τον τελευταίο να τονίζει την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία στο μέλλον.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Συρόπουλος, ο οποίος αρχικά κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας στο χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που πραγματοιήθηκε στην Αθήνα και ο ίδιος έδωσε το παρόν. 

Αμέσως μετά ο κ. Συρόπουλος άφησε αιχμές για την «κακή» για τον ίδιο αντιμετώπιση του χιονιά από τη διοίκηση και τέλος πήρε θέση υπέρ του κ. Ναλμπάντη, στην πρόσφατη κόντρα ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει με τον κ. Γκυρίνη, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του πρώτου για το Δημαρχιακό θώκο.

«Φτωχό συγγενή» χαρακτήρισε το Δημοτικό Διαμέρισμα Μελίκης, ο εκ Μελίκης προερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Βενιόπουλος. Μάλιστα ανέφερε ότι αν δεν έπαιρναν πρωτοβουλία οι ίδιοι οι δημότες το πρόβλημα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. 

Απαντώντας οι κ.κ. Σαρακατσάνος και Τόκας είπαν ότι ο Δήμος έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τη αντιμετώπιση της κατάστασης, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Μάλιστα ο κ. Τόκας πρόσθεσε ότι ο Δήμος είχε προμηθευτεί 15 παλέτες αλάτι, το οποίο μοιράστηκε και χρησιμοποιήθηκε όλο. 

Την ανάγκη να προετοιμαστεί στο μέλλον ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει ανάλογα καιρικά φαινόμενα, επεσήμανε και ο κ. Κιρκιλιανίδης, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Στ. Δριστάς τόνισε τον αποτελεσματικό τρόπο που λειτούργησε ο Δήμος σ’ αυτή την κατάσταση. 

Κίτσιος Γεώργιος


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Έφυγε» ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Θανάσης Γεωργιάδης

«Έφυγε» ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Θανάσης Γεωργιάδης

Πριν λίγες ημέρες, φίλοι αναγνώστες, «έφυγε» από κοντά...

Αρνητικά όλα τα τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νάουσας

Αρνητικά όλα τα τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών στο...

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ με έδρα τη Βέροια,...

Στην τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας: Κορωνοϊός, αναμόρφωση προϋπολογισμού, υδροηλεκτρικά έργα, «Βέρμιον», 3-5 Πηγάδια, Αιολικό πάρκο, καταφύγιο αδέσποτων και αναβάθμιση βιολογικού

Στην τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας:...

Το θέμα του κορωνοϊού βρέθηκε, όπως αναμενόταν, στο...

Σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο Βέροιας για την πανδημία Εκτελεστικό σχέδιο με στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υψηλής επικινδυνότητας για τον περιορισμό των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο

Σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο Βέροιας για την πανδημία...

Σύσκεψη με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των οργάνων...

 Αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Βέροιας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Βέροιας λόγω...

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων και ρυθμίσεων...

 682 κορονο-πρόστιμα στην Ημαθία τον Νοέμβριο!

682 κορονο-πρόστιμα στην Ημαθία τον Νοέμβριο!

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών για την ...

Παρά την καραντίνα... 596 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Τροχαία στην Κεντρ. Μακεδονία

Παρά την καραντίνα... 596 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την...

Ελέγχθηκαν 2.689 οχήματα και βεβαιώθηκαν 596...

Ενισχύονται με σύγχρονα μηχανήματα τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ενισχύονται με σύγχρονα μηχανήματα τα νοσοκομεία...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τις δομές...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τις δομές υγείας της Ημαθίας και εξοπλίζει τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας με σύγχρονα μηχανήματα.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με ...

Κτυπημένος από τον κορωνοϊό που προστέθηκε στα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, έφυγε ο Γαστρεντερολόγος Θανάσης Γεωργιάδης, αφήνοντας έντονα αισθήματα θλίψης στην Ιατρική...

Οι μέρες της πανδημίας έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητά μας και οι συνθήκες απαιτούν εγρήγορση για την αντιμετώπιση θεμάτων που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία.@@ads-307@@ Μεταξύ άλλων είναι...

Φωτο: Το Γυμνάσιο Αρρένων Βέροιας και σε ένθετο οι δημοτικιστές παιδαγωγοί Μανόλης Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Δελμούζος και Δημήτρης Γληνός Τέτοιες ημέρες Νοέμβρη του 1925 ήταν, αγαπητοί φίλοι, όταν...