Δήμος Αλεξάνδρειας: Η αντιμετώπιση  του χιονιά κυριάρχησε στη πρώτη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019

Δήμος Αλεξάνδρειας: Η αντιμετώπιση του χιονιά κυριάρχησε στη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019

Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, το πρώτο  για το 2019, με βασικό θέμα τα προβλήματα που προκάλεσε ο χιονιάς.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ράπτη. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο «τυχερός» που κέρδισε το φλουρί, ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Σ. Γκιουρτζής.

Παίρνοντας πρώτος, το λόγο ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Φ. Δημητριάδης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του Δήμου, από τις πρόσφατες ακραίες  καιρικές συνθήκες, λόγω του χιονιά, κατηγορώντας τη διοίκηση για ελλιπή αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Απαντώντας στον κ. Δημητριάδη, ο Δήμαρχος κ. Π. Γκυρίνης τόνισε ότι ο μηχανισμός του Δήμου λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον αποχιονισμό δρόμων, αλλά και γενικά των περιοχών όλου του Δήμου, επισημαίνοντας, ότι παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα συνεργεία του Δήμου κατάφεραν σε πολύ σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, να καθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό τις περισσότερες κεντρικές οδούς σ’ όλη την επικράτεια του Δήμου. 


Μάλιστα επικαλέστηκε και στοιχεία που έχει όμως είπε, από την αστυνομία, η οποία χαρακτήρισε τον καθαρισμό του οδικού δικτύου Ιδιαίτερα ικανοποιητικό, ενώ ανέφερε ότι με βάση στοιχεία που έχει πάρει και από το κέντρο υγείας, που σημειώθηκε κανένα ατύχημα λόγω του χιονιά. 

Παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο μηχανισμός, είπε ότι υπήρχαν τέσσερις αλατιέρες που δεν σταμάτησαν καθ΄ όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις «υπεράνθρωπες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, προσπάθειες που κατέβαλαν οι υπάλληλοι του Δήμου και με τα χέρια, για τη επίτευξη του στόχου. 

Τέλος είπε ότι από εδώ και πέρα ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει ώστε να οργανωθεί ακόμα καλύτερα στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, δεδομένου ότι έχουμε κλιματικές αλλαγές και αυτά τα φαινόμενα πιθανόν να επαναληφθούν πολλές φορές στο μέλλον. 

Στην τοποθέτηση τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κ.κ. Μίχος και Αλευράς, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι, με τον τελευταίο να τονίζει την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία στο μέλλον.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Συρόπουλος, ο οποίος αρχικά κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας στο χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που πραγματοιήθηκε στην Αθήνα και ο ίδιος έδωσε το παρόν. 

Αμέσως μετά ο κ. Συρόπουλος άφησε αιχμές για την «κακή» για τον ίδιο αντιμετώπιση του χιονιά από τη διοίκηση και τέλος πήρε θέση υπέρ του κ. Ναλμπάντη, στην πρόσφατη κόντρα ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει με τον κ. Γκυρίνη, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του πρώτου για το Δημαρχιακό θώκο.

«Φτωχό συγγενή» χαρακτήρισε το Δημοτικό Διαμέρισμα Μελίκης, ο εκ Μελίκης προερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Βενιόπουλος. Μάλιστα ανέφερε ότι αν δεν έπαιρναν πρωτοβουλία οι ίδιοι οι δημότες το πρόβλημα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. 

Απαντώντας οι κ.κ. Σαρακατσάνος και Τόκας είπαν ότι ο Δήμος έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για τη αντιμετώπιση της κατάστασης, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Μάλιστα ο κ. Τόκας πρόσθεσε ότι ο Δήμος είχε προμηθευτεί 15 παλέτες αλάτι, το οποίο μοιράστηκε και χρησιμοποιήθηκε όλο. 

Την ανάγκη να προετοιμαστεί στο μέλλον ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει ανάλογα καιρικά φαινόμενα, επεσήμανε και ο κ. Κιρκιλιανίδης, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Στ. Δριστάς τόνισε τον αποτελεσματικό τρόπο που λειτούργησε ο Δήμος σ’ αυτή την κατάσταση. 

Κίτσιος Γεώργιος


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαγωνισμός Ρομποτικής και καινοτομίας από το ΠΛΑΙΣΙΟ – PlaisioBots The Race 3.0

Διαγωνισμός Ρομποτικής και καινοτομίας από το ΠΛΑΙΣΙΟ...

O 3ος διαγωνισμός ρομποτικής “PlaisioBots – The Race 3.0” είναι...

Εκδήλωση αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Εκδήλωση αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 202ης Επετείου...

Κέντρο Κοινότητας Δ. Νάουσας: Δωρεάν  ομαδικό εργαστήριο συμβουλευτικής για ανάπτυξη δεξιοτήτων συναισθηματικής νοημοσύνης

Κέντρο Κοινότητας Δ. Νάουσας: Δωρεάν ομαδικό...

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Η.Π. Νάουσας, σε συνεργασία...

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Την Τετάρτη 8 Μαΐου ομιλία του υπ. Ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη στην Βέροια

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Την Τετάρτη 8 Μαΐου ομιλία του υπ....

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου και...

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας ο κ. Παντελεήμων

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και...

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 7 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε...

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024...

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...