Μιχάλης Χαλκίδης: «Έχω τη δυνατότητα και μπορώ να αλλάξω την πορεία του τόπου μας» - Φωτογραφίες

Μιχάλης Χαλκίδης: «Έχω τη δυνατότητα και μπορώ να αλλάξω την πορεία του τόπου μας» - Φωτογραφίες

 Παρουσία πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε το κέντρο «Αρχοντικό» στη Μελίκη, μίλησε χθες βράδυ στην «πρώτη» του προεκλογική συγκέντρωση ο υποψήφιος δήμαρχος  Αλεξάνδρειας, Μιχάλης Χαλκίδης.


Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, αφορούσε κατά κύριο λόγο στον πρώην Δήμο Μελίκης. Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που η αφετηρία του προεκλογικού του αγώνα, γίνεται από εκεί, δεν μπορεί να μην δώσει έμφαση στα όσα έχουν γίνει σ’ αυτόν. Δεσμεύτηκε πάντως, ότι το ίδιο θα κάνει και για τους υπόλοιπους τρεις «πρώην» Δήμους, σε ξεχωριστές ομιλίες στο μέλλον.

Κατά την ομιλία του ο κ. Χαλκίδης, άσκησε δριμύτατη κριτική στην «απερχόμενη» όπως είπε διοίκηση Γκυρίνη, χωρίς να αποφύγουν τα πυρά και οι υπόλοιποι πολιτικοί του αντίπαλοι.


Συγκεκριμένα ο κ. Χαλκίδης την κριτική του προς τη σημερινή διοίκηση, τη χώρισε σε τρεις κατηγορίες.

Αρχικά έκανε λόγο για «κάκιστες σχέσεις» που έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου με τους αιρετούς της σημερινής διοίκησης, γεγονός που όπως ο ίδιος είπε, οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης, η οποία έχει εσφαλμένα «ξεχωρίσει» του υπαλλήλους σε δικούς της και μη δικούς της, με αποτέλεσμα την μη ομαλή λειτουργία όλου του συστήματος.


Εν συνεχεία έκανε αναφορά σε «μηδενικό έργο» που έχει να παρουσιάσει η σημερινή διοίκηση, τονίζοντας με νόημα ότι δεν έχει κάνει τίποτα που να μπορεί αφήσει ως παρακαταθήκη στον τόπο. «Μοναδικό ίσως έργο που θεωρεί η διοίκηση Γκυρίνη ότι αφήνει, είναι το αποχετευτικό στη Μελίκη, το οποίο όμως και αυτό το βρήκε έτοιμο και χρηματοδοτημένο από τη διοίκηση Δημητριάδη», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «απλά θα το υλοποιήσει, χωρίς μάλιστα να έχει φροντίσει για την μετέπειτα ασφαλτόστρωση των σημείων όπου θα γίνει το έργο, γεγονός που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την μετέπειτα εικόνα των δρόμων όπου θα έχει υλοποιηθεί  αυτό το έργο».


Αμέσως μετά ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην καθημερινότητα του Δημότη, για την οποία όπως είπε, «η σημερινή διοίκηση είναι αμέτοχη και αδρανής σ ’όλους τους τομείς». Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον τομέα της καθαριότητας τον οποίο και χαρακτήρισε ανύπαρκτο.

« Ο Δήμος μας σήμερα παρουσιάζει σημάδια πλήρους εγκατάλειψης…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαλκίδης κλείνοντας ουσιαστικά το πρώτο κομμάτι που αφορούσε στη σημερινή διοίκηση.

Δεσμεύσεις

Στη συνέχεια  ο κ. Χαλκίδης δεσμεύτηκε για μια σειρά έργων που θέλει να υλοποιήσει στην περιοχή, αφού όμως πρώτα είπε: «είμαι αυτός που έχει τις δυνατότητες και τις διασυνδέσεις, τόσο λόγω των αποδεδειγμένων ικανοτήτων μου, όσο και λόγο της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, να φέρω τον τόπο εκεί που αξίζει να είναι. Όλοι οι αυριανοί Υπουργοί είναι προσωπικοί μου φίλοι από το παρελθόν, είμαι λοιπόν αυτός που θα τους χτυπήσω την πόρτα για να διεκδικήσω για τον τόπο μας και θα το πετύχω» είπε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια επανέλαβε τα όσα είχε παρουσιάσει στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προ μηνών όταν και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, ότι δηλαδή στις προθέσεις του είναι η αγορά τεσσάρων ασθενοφόρων, πέντε έξι περιπολικών και ενοικίαση χώρων στην παραλία Κατερίνης, για την παροχή δωρεάν διακοπών σε ευπαθείς ομάδες, νέους και φοιτητές. Τέλος ανέφερε ότι στις προθέσεις του είναι και μια σειρά μικρότερων έργων που δεσμεύεται να υλοποιήσει στον πρώην Δήμο Μελίκης και όχι μόνο.

 

Απολογισμός και αυτοκριτική

Στη δεύτερη ενότητα της ομιλίας του ο κ. Χαλκίδης, πραγματοποίησε μια σύντομη αναδρομή στα δικά του πεπραγμένα, τόσο ως Δήμαρχος του παλιού Δήμου Μελίκης, αλλά και ως Βουλευτής. Αναφέρθηκε στο μεγάλο αρδευτικό έργο της Μελίκης, στις ασφαλτοστρώσεις και γέφυρες που γίναν επί των ημερών του, στο γυμναστήριο – γήπεδο Μελίκης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης και σε άλλα υποδεέστερα αλλά εξίσου σημαντικά για την καθημερινότητα έργα που έλαβαν χώρα επί των ημερών του.

Κάνοντας την αυτοκριτική του, είπε ότι παραδέχεται το ότι έχει κάνει και λάθη στη πολιτική του σταδιοδρομία, ωστόσο συμπλήρωσε ότι δεν θα ήταν δυνατό μετά από μια πορεία 22 ετών στην πολιτική, με σκληρή δουλειά να μην είχε κάνει και λάθη, τα οποία και χαρακτήρισε «πολιτικά λάθη σε πρόσωπα».


Αναφέρθηκε μάλιστα και σε ονόματα, τονίζοντας ότι αδίκησε τον νυν δημοτικό σύμβουλο κ. Βενιόπουλο, για τον οποίο είπε ότι ήταν πάντα στο πλευρό των Δημοτών, γι’ αυτό και του ζήτησε ανοιχτά να συστρατευτεί μαζί του σ’ αυτή του την προσπάθεια, διότι όπως είπε «ο κ. Βενιόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ποιος πρέπει να είναι ο αυριανός Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, για το καλό του…». Μια ακόμη αναφορά που έκανε σε πρόσωπο και που σίγουρα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη ήταν αυτή στον πρώην Δήμαρχο Μελίκης κ. Καρέλη. Για τον κ. Καρέλη είπε ότι το λάθος που έκανε γι’ αυτόν, ήταν ότι υπερεκτίμησε τις δυνατότητες που είχε «ο κ. Καρέλης ήταν έναν πολύ καλό παιδί, αλλά δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί το βάρος του να είναι δήμαρχος» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος χαρακτήρισε λάθος πολιτική του επιλογή, το ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στήριξε τον κ. Γκυρίνη, του οποίου το έργο για ακόμη μια φορά χαρακτήρισε «μηδενικό».

 

«καρεκλοκένταυροι και φυτευτοί»…..

Κλείνοντας την ομιλία του και αφού έδωσε ραντεβού σε μια μεγάλη συγκέντρωση που θα κάνει στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον» προς τα τέλη του μήνα, αρχές του άλλου, όπου και θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το πρόγραμμά του, αναφέρθηκε και στους τρεις πολιτικούς του αντιπάλους.

Συγκεκριμένα για τους κ.κ. Γκυρίνη και Ναλμπάντη, ότι στόχος τους είναι απλά και μόνο να διατηρήσουν τις καρέκλες της εξουσίας, ενώ για τον κ. Πανταζόπουλο είπε ότι είναι ένας υποψήφιος που τοποθετήθηκε μπροστά από ανθρώπους που απλά τους αρέσει να ορίζουν το μέλλον του τόπου.

 

Κίτσιος Γεώργιος

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...