Πρώτη ανοιχτή ομιλία στην Αλεξάνδρεια  από τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια, Χρ. Παπαστεργίου

Πρώτη ανοιχτή ομιλία στην Αλεξάνδρεια από τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια, Χρ. Παπαστεργίου

Την πρώτη του ανοιχτή ομιλία στην Ημαθία, έκανε το απόγευμα στην Αλεξάνδρεια, ο υποψήφιος  του «Κινήματος Αλλαγής» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.Χρήστος Παπαστεργίου.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν φίλοι της παράταξης, που γέμισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για να ακούσουν τις προτάσεις του.

Τον κ. Παπαστεργίου προλόγισε ο κ. Γρ. Γιοβανόπουλος, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο ίδιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ο οποίος ουσιαστικά θέλησε να δώσει το στίγμα του συνδυασμού του.


Ο κ. Παπαστεργίου αρχικά έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της «Δημοκρατικής Παράταξης» τονίζοντας πως κάθε φορά μέσα από στο πέρασμα των χρόνων, ήταν αυτή που «θυσιαζόταν» για το Εθνικό Συμφέρον. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι μετά από κάθε θυσία και αφού ερχόταν η αναγέννηση της Παράταξης, αυτό γινόταν πάντα σε συνδυασμό με την αναγέννηση της χώρας.

Φτάνοντας στο σήμερα, είπε ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα, «που μια παράταξη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις λαϊκίστικες πολιτικές που χρησιμοποίησε κατάφερε να ξεγελάσει τους πολίτες και οδήγησε τη χώρα στην παρούσα τραγική κατάσταση», όπως τόνισε.  «Η δική μας αναγέννηση είναι ταυτισμένη με την αναγέννηση της πατρίδας…», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα.


Αμέσως μετά ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι η Δημοκρατική Παράταξη παραμένει ισχυρή σ’ όλα τα επίπεδα,  (Αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστικά κ.λ.π) πλην του κοινοβουλευτικού.


Γι’ αυτό και ζήτησε σ’ αυτές τις εκλογές τις περιφερειακές αλλά και δημοτικές να δοθεί το μήνυμα ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι δυνατή και ανακάμπτει, ώστε μετά αυτή η υπεροχή να μεταφραστεί και σε κοινοβουλευτική ανάκαμψη.

 

Κρητική στη νυν και στις προηγούμενες διοικήσεις

«Η σημερινή διακυβέρνηση της Περιφέρειας από τον κ. Τζιτζικώστα είναι το ίδιο καταστροφική με τη διακυβέρνηση του κ. Ψωμιάδη, του οποίου άλλωστε ήταν και αντιπεριφερειάρχης, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχώς διολισθαίνει» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου ασκώντας κριτική στη νυν διοίκηση.


Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο κ. Τζιτζικώστας φέρει και αυτός τεράστια ευθύνη για τη συνθήκη των Πρεσπών, τονίζοντας ότι ήταν αυτός που νομιμοποίησε και δυνάμωσε τον κ. Καμμένο για να είναι μετέπειτα κυβερνητικός έτερος του κ. Τσίπρα που ψήφισε τη συνθήκη των Πρεσπών, αφού δέχθηκε τη στήριξη του στις Περιφερειακές εκλογές του 2014, όταν η ΝΔ έδωσε τη δική της στον κ. Ιωαννίδη. «Εμείς από την πλευρά μας δεν θα δεχτούμε καμία στήριξη από ανθρώπους που βλάπτουν την πατρίδα μας, ούτε και σ’ αυτή τη δύσκολη για την παράταξη μας περίοδο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου θέλοντας να δείξει το διαφορετικό της δικής του παράταξης από την παράταξη του κ. Τζιτζικώστα.

Τέλος ολοκληρώνοντας το κεφάλαιο «κριτική» ο κ. Παπαστεργίου έκανε λόγο για αλόγιστη σπατάλη του χρήματος της περιφέρειας, με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών.

 

Παρουσίαση θέσεων και στελέχωση ψηφοδελτίου

 Για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε κατηγορηματικά ότι οι μόνοι υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι τα ίδια τα μέλη της παράταξης τα οποία θα είναι και αυτά, που θα επιλέξουν στην ουσία τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την παράταξη αλλά και τον τόπο. Με αντίστοιχο τρόπο θα συσταθεί και το προγραμματικό σχέδιο της παράταξης, μέσα από συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες, έτσι ώστε να είναι το καλύτερο δυνατό.


Ωστόσο πρόσθεσε ότι όλα θα γίνουν με βάση τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, με αλλαγές όμως που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

 Τα ονόματα των υποψηφίων στην Ημαθία, όπως είπε ο κ. Κώστας Ασλάνογλου, θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20 με 25 Φεβρουαρίου.

 Γεώργιος Κίτσιος

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...