Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Αλεξάνδρειας:  «Όχι στα μπλόκα, ναι σ’ ένα ισχυρό όργανο  που θα διεκδικεί 365 μέρες το χρόνο»

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Αλεξάνδρειας: «Όχι στα μπλόκα, ναι σ’ ένα ισχυρό όργανο που θα διεκδικεί 365 μέρες το χρόνο»

Με κυρίαρχο θέμα τις φετινές κινητοποιήσεις των αγροτών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Αλεξάνδρειας.  

Τα μέλη του συλλόγου αφού άκουσαν τις τοποθετήσεις του Προεδρείου, κλήθηκαν να αποφασίσουν αρχικά αν στηρίζουν αυτές τις κινητοποιήσεις και εν συνεχεία και εφόσον τις στηρίζουν, ποιος θα είναι ο τρόπος στήριξης. 

Κατά τις τοποθετήσεις τους, τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του, συμφώνησαν στο ότι θα πρέπει οι αγρότες να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και διεκδίκησης  των δικαιωμάτων τους. 


Συγκεκριμένα τονίσθηκε η αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός ισχυρού οργάνου - Ομοσπονδίας , που θα πιέζει και θα διεκδικεί εκ μέρους των αγροτών, όλο το χρόνο, «θέλουμε ένα όργανο που θα πιέζει και θα διεκδικεί για μας 365 μέρες το χρόνο και όχι ένα όργανο που απλά και εθιμοτυπικά, θα κατεβαίνει μια φορά το χρόνο στα μπλόκα, και να ταλαιπωρεί τους ίδιους τους αγρότες, αλλά και τους πολίτες χωρίς ποτέ να καταφέρνει τίποτα. Εξάλλου βλέπουμε όλοι ότι αυτός ο τρόπος διεκδίκησης δεν αποδίδει, αφού κάθε χρόνο προχωράμε σε κινητοποιήσεις με τα ίδια αιτήματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι τίποτα δεν κατορθώνουμε…» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μεσσαλάς, δίνοντας τον τρόπο που θέλει να κινηθεί ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Αλεξάνδρειας. Τέλος ο κ. Μεσσαλάς αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα στη Νίκαια, κατά τα οποία πιθανόν να εμπλέκονται υποψήφιοι Βουλευτές διαφόρων χώρων, εξέφρασε την αντίθεση του στη συμμετοχή κάθε κινητοποίησης, της οποίας επικεφαλής τυγχάνει να είναι υποψήφιος Βουλευτής, ανεξαρτήτως παρατάξεως.

Αμέσως μετά ακολούθησε ψηφοφορία για τη συμμετοχή ή όχι στα μπλόκα, με την απόφαση να είναι κατά των μπλόκων. 


Σύνδεση των πληρωμών του ΤΟΕΒ με τον ΟΣΔΕ

Για τις νέες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων μίλησε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρικάλων κ. Κυτούδης, ο οποίος και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους γι’ αυτή τη νέα εξέλιξη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε να θεσπίσει τη δυνατότητα πληρωμής των χρεών από τους αγρότες σε δόσεις στους ΤΟΕΒ, με στόχο να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των οργανισμών και να διευκολυνθούν οι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, από άποψη ρευστότητας. Ταυτόχρονα, όμως ανέφερε ότι το αποφασίσθηκε να συνδέσουν τα αρδευτικά τέλη με τη δήλωση ΟΣΔΕ, ώστε να εισπράττονται αναγκαστικά. Για το θέμα αυτό υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πως ακριβώς θα ισχύσει, γεγονός που άφησε αρκετά αναπάντητα ερωτήματα. 

Κίτσιος Γεώργιος


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο  λειτουργίας των Συνεταιρισμών

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Αλλάζει το θεσμικό...

Την πρόθεσή του να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που...

Αυξημένο ενδιαφέρον της Κίνας για εισαγωγές ελληνικών ΠΟΠ και άλλων αγροτικών προϊόντων

Αυξημένο ενδιαφέρον της Κίνας για εισαγωγές ελληνικών...

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα...

Νέα Αριστερά: Το απόλυτο μπάχαλο  στις πληρωμές των αγροτών

Νέα Αριστερά: Το απόλυτο μπάχαλο στις πληρωμές των...

Aπό το Κόμμα της Νέας Αριστεράς ανακοινώνονται τα...

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι, στην Κορυφή

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι, στην Κορυφή

O ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε χθες Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, τους...

Αυξημένος κατά 125 εκατ. ευρώ Αυγενάκης: Στα 305 εκατομμύρια ο νέος προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης

Αυξημένος κατά 125 εκατ. ευρώ Αυγενάκης: Στα 305...

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης...

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Από σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, μέχρι και τον...

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση σε  Νάουσα και Στενημάχο

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση σε Νάουσα και...

Αναγγελία κοινοποίησης πίνακα εκτιμήσεων ζημιών...

Στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών FRESKON 2024 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών...

Στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρούτων και Λαχανικών...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...