Πρόγραμμα για τεχνικά έργα και υποδομές στη Βέροια, παρουσίασε ο Π. Παυλίδης

Πρόγραμμα για τεχνικά έργα και υποδομές στη Βέροια, παρουσίασε ο Π. Παυλίδης

Το πρόγραμμά του για τα τεχνικά έργα και τις υποδομές της Βέροιας καθώς και τους στόχους του συνδυασμού του «Συνδημότες» για μια έξυπνη πόλη, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Παυλίδης, το πρωί, συμβολικά στην περιοχή της Μπαρμπούτας, πλαισιωμένος από  υποψήφιους συμβούλους του.

Δίπλα του καθόταν η Σοφία Ζεϊμπέκη, την οποία ανακοίνωσε ως υποψήφια πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας.

Με βασικό στοιχείο την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, ο κ Παυλίδης αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του, στον τομέα των υποδομών και των έργων. Μεταξύ αυτών: Κατασκευή ρολογιού στην ομώνυμη πλατεία, παρκινγκ πίσω από τα παλιά δικαστήρια, αξιοποίηση Τριποτάμου για προσβάσιμες όχθες, μεταφορά των ΚΤΕΛ και σύγχρονο σταθμό σε νέο χώρο, μετεγκατάσταση αμαξοστασίου, χάραξη νέου περιφερειακού στην πόλη, νέο κλειστό γήπεδο και κυκλοφοριακό πάρκο στο χώρο που βρίσκονται σήμερα οι ρομά (πίσω από το ΕΠΑΛ) μετά την απομάκρυνσή τους, νέο αθλητικό κέντρο κάτω από την Εληά, πανεπιστημιακή σχολή βιομηχανικού σχεδιασμού, πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού, δωρεάν  wi-fi παντού, νέα κοιμητήρια, Κέντρο διαχείρισης της καθημερινότητας του πολίτη (control room)για κυκλοφοριακό, θέσεις στάθμευσης κ.α., Δημόσιες τουαλέτες, πολιτιστικό κέντρο στην Καλλιθέα, χώρο για τον Σύλλογο Μικρασιατών, προώθηση του σχεδιασμού για εκκλησία στον Προμηθέα, έγκαιρη αποκατάσταση φθορών του οδικού δικτύου, κοινή Αντιδημαρχία Τεχνικών και Πολεοδομίας, καθώς και Πολιτισμού-Παιδείας-Κοινωνικών υπηρεσιών, κοινωνικό μαγειρείο κ.λ.π.

Τέλος για τη γέφυρα Κούσιου, δεσμεύτηκε ότι θα τελειώσει όπως πρέπει και ευχήθηκε να είναι αυτός ο δήμαρχος που θα την εγκαινιάσει, καθότι, όπως είπε, η Γέφυρα ήταν μια δική του ιδέα την οποία πρότεινε στον τότε δήμαρχο Γιάννη Χασιώτη και η κατασκευή της «σέρνεται εδώ και 10 χρόνια». Μάλιστα τόνισε ότι θα ανοίξει τον φάκελο του έργου την επόμενη της εκλογής του(εάν κερδίσει τον Δήμο) και «θα βάλει τέλος την ασυλία».

Πιο αναλυτικά ο  υποψήφιος για τον Δήμο Βέροιας, ανέφερε:

"Εμείς οι «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» συνεχίζουμε ρεαλιστικά και συγκεκριμένα να αναπτύσσουμε αυτά που έχουμε στόχο και όραμα για την πόλη, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον μας γι αυτήν. Οι άλλοι αγωνίζονται για την πολιτική τους επάρκεια και άλλοι για τις κομματικές τους πεποιθήσεις. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Πρώτοι εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς γενικότητες αλλά στοχοπροσηλωμένες κι επιθυμούμε να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Κι επιθυμούμε να ενώσουμε τον Δήμο μας, την πόλη μας, πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές βάσεις.

Πρέπει λοιπόν να απαλλαγούμε από λογικές που θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο ως μηχανισμούς, ως κομματικά προπύργια, ως αποκατάσταση ατομικών προθέσεων. Ο ώριμος δημότης, αυτός που μπορεί να διακρίνει, ξέρει τι θα κάνει για να επιλέξει μια δημοτική ηγεσία υπεύθυνη και ρεαλιστική. Όπως ξέρει τι θα κάνει και αυτός που βαρέθηκε με τα τζάκια, το παρασκήνιο, τα δαχτυλίδια, τα ψεύτικα τα λόγια και με τα προεκλογικά έργα βιτρίνας της τελευταίας στιγμής. Βαρέθηκε να βλέπει ότι τον θεωρούν κορόιδο. Ο ΣΥΝ-ΔΗΜΟΤΗΣ αναζητά την αγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα κι αποφάσεις στιβαρές. Την πολλή δουλειά, την μεθοδική, την ιεραρχημένη, την οργανωμένη και προπάντων αυτήν που έχει δυναμισμό, που έχει τα στοιχεία της υπομονής κι επιμονής, την δρομολόγηση εξελίξεων. Ο «ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ» γνωρίζει το πώς ανδρώθηκε ο καθένας μας σε αυτήν την κοινωνία, πως και που δούλεψε και τι προσέφερε.

Τέλος μιλώντας για υποδομές-τεχνικά έργα κι ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δωρεάν έργα δεν υπάρχουν, εκτός κι αν είναι δωρεές. Κι ότι όταν εννοούμε ανάπτυξη μιλάμε για τον τρόπο ζωής κι αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Κι είναι προφανές ότι δεν ασχολούμαστε με τα λάθη ή τις ελλείψεις, αλλά με την γοητεία της επιμονής για να καταφέρει ο Δήμος μας ότι δεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια, ότι αναζητούμε την δημιουργία και την διαμόρφωση του νέου «προορισμού» της περιοχής

Είναι σαφές επίσης ότι η ανάπτυξη της περιοχής μας δεν μπορεί να γίνει μόνο με δημόσια έργα. Χρειάζονται αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Χρειάζονται δίκτυα και υποδομές που είναι αναμφισβήτητα τομείς καίριοι για τη λειτουργία της οικονομίας και το ανταγωνιστικό της προφίλ. Επιπλέον το νέο μοντέλο διαθέτει ισχυρά πλεονεκτήματα ενεργοποίησης των αναγκαίων ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων, για τα οποία διαμορφώνονται πλέον νέα πεδία δραστηριοποίησης που απαιτούν συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Πρέπει να επιχειρήσουμε με την πραγματικότητα κι όχι με ευχές

Χωρίς δημιουργία επιχειρηματικού περιβάλλοντος, χωρίς να προσφέρουμε υπηρεσίες, χωρίς να αναπτύσσουμε τις νέες τεχνολογίες στην περιοχή πριν από τις άλλες πόλεις, χωρίς την ταχύτητα της πληροφορίας, δεν υπάρχει μέλλον και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κι άλλο χρόνο ως περιοχή.

Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε δημοτική αρχή για να κάνουμε διαχείριση εξουσίας. Αλλά για να αφήσουμε την δική μας σφραγίδα στον τόπο.

Ήδη γνωρίζετε ότι ο βασικός άξονας του αναπτυξιακού μοντέλου που θέλουμε να εφαρμόσουμε είναι η δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Η συμμετοχική λήψη αποφάσεων και η ομαδική προσπάθεια. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, σκληρή εργασία, προγραμματισμός και μεθοδικότητα.

 

Οι βασικές μας στρατηγικές είναι

 1. Η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στην κοινωνία της γνώσης, με στόχο την εξασφάλιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.
 2. Η κινητοποίηση του συνόλου του οικονομικού και ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής και η ενθάρρυνση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας και της καινοτομίας με στόχο την αύξηση της απασχόλησης.
 3. Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού και διοικητικού περιβάλλοντος, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημόσιου τομέα και την βελτίωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος.
 4. Η ενίσχυση και ολοκλήρωση των φυσικών και τεχνολογικών υποδομών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την προσέλκυση επενδυτικών δραστηριοτήτων και την αξιοποίηση της γεωπολιτικής θέσης του νομού.

Τα συγκεκριμένα έργα που στοχεύουμε ως «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» είναι :

 • Παλιό Ωρολοι. Ήδη ανακοινώσαμε ότι στην Πλατεία Ωρολογίου θα κτιστεί το παλιό Ωρολοι. Κι ότι το πρώην παρκινγκ πίσω από τα δικαστήρια μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.
 • Τριπόταμος. Το δεύτερο έργο πνοής είναι η ανάπλαση της παρόχθιας ζώνης του Τριπόταμου ποταμού κατά μήκος της κοίτης από την Μπαρμπούτα έως τα παλιά Σφαγεία. Καθιστώντας τον προσβάσιμο και τουριστικά προσπελάσιμο. Η συνεργασία μας με την ομάδα πολιτών «των φίλων Τριποτάμου» που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία εδώ και χρόνια, είναι υπερπολύτιμη και ξεκινά την επομένη ημέρα των εκλογών.
  (*Αντιλαμβάνεστε όλοι τι σημαίνει αυτό το τεράστιο έργο για την πόλη. Με ποδήλατα, με άφθονα νερά, με παιδικές χαρές, με παραδοσιακά καταστήματα, με σημεία για ζωγραφική και φωτογραφία, κλπ)
 • Μεταφορά των ΚΤΕΛ. Σε αγαστή συνεργασία με την Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ξεκινά η κατασκευή ενός σύγχρονου σταθμού λεωφορείων σε συγκεκριμένο χώρο που θα παραχωρηθεί από τον Δήμο.
  (*Τα ΚΤΕΛ ξεπερνώντας αγκυλώσεις υπεύθυνων, ερμηνείες αρμόδιων και ανεύθυνες προτάσεις, μπορούν πλέον να εμπιστευτούν την μεταφορά τους σε νέο χώρο με την κατασκευή ενός σύγχρονου σταθμού στον Δήμο μας, ενταγμένου με την βοήθεια της Αντιπεριφέρειας στο πρόγραμμα της και σε αλλά αντίστοιχα προγράμματα, όπως ήδη έχει συμβεί σε αρκετές πόλεις.)Μετεγκατάσταση του αμαξοστάσιου του Δήμου από την είσοδο της πόλης και αξιοποίηση του χώρου. Αυτό αυτόματα σημαίνει και οργάνωση ενός νέου σύγχρονου αμαξοστάσιου για όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου που στην επομένη θεματική μας ενότητα για την καθαριότητα θα ανακοινώσουμε.

* Εδώ λοιπόν αξίζει να σημειώσουμε την δημιουργία νέων αποθηκών για τη σωστή διαχείριση της περιουσίας του Δήμου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την μείωση του λειτουργικού κόστους στοχεύουμε σε σημαντική οικονομία κλίμακας και διάθεση των κονδυλίων προς άλλους σκοπούς.

 • Χάραξη νέου περιφερειακού στην πόλη. Προχωράμε στην χάραξη νέου περιφερειακού στην πόλη, επιθυμώντας την αξιοποίηση της προς ένταξη νέας περιοχής.
  (* Με την πολεοδομική ποιότητα αστικού περιβάλλοντος που θα σχεδιαστεί, με την καινοτομία, την εξοικονόμηση ενέργειας και την διαδικτυωση και την ευρυζωνικοτητα στοχεύουμε στις ΖΕΤ (Ζώνη Ενεργούς Τεχνολογίας).  Αυτές  είναι ένας καινοτόμος αστικός σχεδιασμός που αφορά τη χωροθέτηση, τα πρωτοποριακά έργα υποδομής (υπογειωμένα δίκτυα, τηλεθέρμανση, τηλεψύξη, Ευρυζωνικό δίκτυο, αντιπαγωτικές υποδομές, χρήση όμβριων για άρδευση, κ.λ.π), τις αρχές σχεδιασμού, τις αρχές ενεργειακού σχεδιασμού, την κυκλοφοριακή μελέτη, τον σχεδιασμό των δημόσιων κτιρίων και του αστικού εξοπλισμού. Ένα απλό αλλά σύγχρονο Βιοτεχνικό πάρκο, που μπορεί να φιλοξενεί επιχειρήσεις αναπτύσσοντας νέες θέσεις εργασίας, είναι υπεραπαραιτητο κι οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο επιχειρηματικό περιβάλλον.)
 • Δημιουργία κυκλικών κόμβων. Σε τρία σημεία. Στην Ακροπόλεως μετά τον σταυρό, στα Εβραϊκά, στην διασταύρωση Λυκογιάννης πριν το Εργοχώρι. Όλες οι Ευρωπαϊκές πόλεις, ακόμη και η Τουρκία, ακόμα και σε πολλές ελληνικές, καταργούνται τα φανάρια και κατασκευάζονται κόμβοι.
  (* Δυστυχώς εδω κι από το 2010 όταν ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, αγόρασα έτοιμες μελέτες από την Κοζάνη που τα λειτουργούσε (λογω του ότι η δικια μας τεχνική υπηρεσία αρνούνταν γιατί δεν προλάβαινε) φτάσαμε στο 2019. Έως σήμερα και για τόσα χρόνια, τα σχέδια ήταν καρφιτσωμένα ακριβώς απέναντι από το γραφείο του εκάστου Αντιδημάρχου Τεχνικών έως πρόσφατα. Γιατί φυσικά ήταν όμορφα ως σχέδια. Δέησαν φέτος και προεκλογικά και ψήφισαν νέες μελέτες για το ίδιο θέμα (!). Με την πρόφαση ότι χρειαζόντουσαν νέες μετρήσεις. Λες και άλλαξαν τοποθεσία οι πολυκατοικίες ή οι κεντρικοί δρόμοι κι απαιτούντο νέα στοιχεία. Τα ίδια έκαναν και με τον μελετητή της γέφυρας Κουσιου, που τον κατηγορούσαν επί χρόνια ότι η μελέτη του είχε κενά και στο τέλος ξαναπληρωσαν 70.000€ στον ίδιο για να τους κάνει νέα μελέτη!!!! Δυστυχώς αυτά τα τραγελαφικά συμβαίνουν στις πλάτες των δημοτών. Μην περιμένετε λοιπόν σοβαρή αντιμετώπιση μεγαλύτερων ζητημάτων.)
 • Νέο κλειστό γήπεδο στην πόλη μας στο πρώην στρατόπεδο Δοβρα (Καλής Παναγιάς, στο Εργοχώρι) και απομάκρυνση των ΡΟΜΑ της περιοχής.
  (*
  Δεν επιθυμούμε να γίνει αυτό το στρατόπεδο κοιμητήρια ή κάτι διαφορετικό, όπως επιθυμεί η δημοτική αρχή. Το Εργοχώρι αξίζει να είναι πολυχώρος σχολικών δραστηριοτήτων με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, περιβαλλοντικές δράσεις, κλπ. Ο χώρος είναι σχολικός κι οι δραστηριότητες είναι αναγκαίες. Όπως είναι και η προσέγγιση ολόκληρης της συνοικίας του Προμηθέα προς ένα γυμναστήριο. Έτσι θα αποσυμφορηθουν και πολλά γυμναστήρια, αλλά και θα διεκδικήσουμε κι αγώνες μεγαλύτερου βεληνεκούς.)
 • Νέο αθλητικό κέντρο κάτω από την Εληά. Δρομολογούμε και την διεκδίκηση κατασκευής του νέου αθλητικού κέντρου κάτω από την Εληά και στον χαρακτηρισμένο εδώ και χρόνια χώρο. Είναι ο χώρος όπου σχεδιάζεται ο χώρος στάθμευσης λεωφορείων και ο οποίος είναι ο χώρος στάθμευσης αυτού του αθλητικού κέντρου.
 • Πανεπιστημιακή σχολή Βιομηχανικού σχεδιασμού. Είναι γνωστό ότι ο Δήμος μας «εξάγει» συνεχώς «συνάλλαγμα» προς τις άλλες πόλεις (όπου σπουδάζουν τα παιδιά της) και μάλιστα σε περίοδο κρίσης στηρίζει εκείνες τις τοπικές κοινωνίες. Αυτή η πόλη δικαιούται και απαιτεί και διεκδικεί ξανά. Τώρα που τα ΤΕΙ γίνονται Πανεπιστήμια, τώρα που το ΤΕΙ Σινδου μπορεί να αλλάξει την χρήση του, τώρα ήρθε η ώρα ξανά. Γιατί βιομηχανικού σχεδιασμού ; Γιατί οι βιομηχανίες της περιοχής μας, οι συνεταιρισμοί, οι νέοι επενδυτές, οι ποιοτικότερες εξαγωγές έχουν ανάγκη από μια τέτοια σχολή, όχι μόνο γιατί τρέχουν τα σχετικά προγράμματα, αλλά και γιατί η τυποποίηση και η συσκευασία θα υποστηρίξουν την πρωτογενή παραγωγή, τις βιομηχανίες και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Οι σπουδαστές της θα κάνουν την πρακτική τους και θα αγωνίζονται μαζί μας, να κάνουν ελκυστικά τα προϊόντα της περιοχής.
 • Δωρεάν Wi–Fi. Επέκταση του υπάρχοντος στην πόλη της Βέροιας κι εγκατάσταση σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Τέλος η κατ΄ επιλογή κοινοτήτων, τέλος ο διαχωρισμός και οι ανισότητες. «Έξυπνος Δήμος», είναι ο Δήμος με ισχυρή Τουριστική και Πολιτιστική Ταυτότητα. «Σύγχρονος Δήμος» είναι ο Δήμος με υπηρεσίες προς τους πολίτες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής  του, με την ηλεκτρονική και συμμετοχική διακυβέρνηση. Ο Δήμος μας μετατρέπεται σε τόπο καινοτομίας και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με ισχυρή προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη αστική κινητικότητα.
  (*Όλα τα παγκάκια σε κεντρικά σημεία, πλατείες, χώρους αναψυχής, κλπ, αλλά και αυτά που θα προστεθούν πρώτιστα σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, μετατρέπονται σε σύγχρονα παγκάκια όπου θα παρέχεται δωρεάν Wi–Fi, φόρτιση τηλεφώνων, κλπ)
 • Πίστα μηχανοκινήτου αθλητισμού (moto cross, κλπ) . Οι προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει προ ετών θα συνεχιστούν. Ο φάκελος της αδειοδότησης θα υποστηριχτεί ξανά από τον Δήμο και το εκκρεμές θέμα ετών θα τελειώσει οριστικά. Έχει πολλά να προσφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στον Δήμο κι όλα μπορούν να γίνουν με ενότητα, αγάπη και μεράκι.
 • Γέφυρα Κουσιου. Δεσμευόμαστε ότι η γέφυρα θα τελειώσει και θα παραδοθεί τιμώντας τους δωρητές και δίνοντας κυκλοφοριακές λύσεις. Απαιτούνται επίσης ένα σωρό συμπληρωματικά έργα υποδομών και δεν είναι μόνο η γέφυρα. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα γι αυτά, ούτε έχει σχεδιαστεί κάτι. Προχωράμε άμεσα με τις σχετικές μελέτες για ολοκληρωμένες λύσεις.
  (* Σας θυμίζω ότι η γέφυρα αυτή είναι μια ιδέα που είχα αναφέρει το 1996 στον τότε Δήμαρχο Γιάννη Χασιώτη, όπως δημόσια ανακοινώθηκε κι από τον ίδιο κι από τότε έως σήμερα ταλαιπωρείται. Φαίνεται ήθελε ο καλός Θεός να έρθουμε εμείς στην Διοίκηση του Δήμου και να είμαι αυτός που θα την βγάλω από τα αδιέξοδα της. Δεσμευόμαστε ότι η γέφυρα θα τελειώσει όπως πρέπει κι όπως δυστυχώς την έχουν μετατρέψει, ότι όλοι αυτοί που μας κορόιδευαν, όλοι αυτοί που εφεύραν την παγκόσμια πρωτοτυπία της ειδικής Αντιδημαρχίας για μια γέφυρα, ότι όλοι αυτοί που εδώ και δέκα χρόνια μας κορόιδευαν, ότι όλοι αυτοί που δεν ζήτησαν μια συγγνώμη από τους δωρητές εν ζωή ακόμη κι όταν αποδείχτηκαν τα εγκληματικά λάθη τους και η ανευθυνότητα τους, όλοι αυτοί δεν θα έχουν θέση την επόμενη μέρα στον Δήμο μας και δεν πρόκειται να τους ξαναδείτε μπροστά σας. Έχουν μπλέξει τον Δήμο σε περιπέτειες που δεν έχουν τέλος κι η τελευταία περίπτωση της καταγγελίας περί απάτης επειδή δεν υπήρχε Περιβαλλοντική άδεια θεωρείται σοβαρή. Δεν είναι ψέματα ότι διαλύουν τον Δήμο κι ότι 12 περίπου άτομα έχουν ζητήσει να φύγουν από την Υπηρεσία. Βάζουμε τέλος στην αναποτελεσματικότητα, την  προχειρότητα, την ανευθυνότητα.)
 • Άμεση δημιουργία νέου κοιμητηρίου. Δρομολογείται άμεσα η δημιουργία του σε περιοχή που είχε υποδειχτεί στην περιοχή Ταγαροχωριου. Είναι άμεση ανάγκη και πρέπει να δοθεί λύση.
 • Δημιουργία Γραφείου Δημότη όπου θα λειτουργεί το ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (control room). Δημιουργείται ένα κέντρο αιχμής και αντιμετώπισης της καθημερινότητας, αλλά και συλλογής δεδομένων προς εξαγωγή συμπερασμάτων κι αντιμετώπιση προβλημάτων.
 1. Ένα κέντρο όπου θα γίνεται η διαχείριση της κυκλοφορίας με άμεση αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής ροής, αλλά θα συγκεντρώνονται και όλα τα κυκλοφοριακά δεδομένα.
 2. Εκεί θα λειτουργεί το σύστημα της έξυπνης στάθμευσης.
 3. Τα δεδομένα από το GIS,
 4. Ο «έξυπνος» φωτισμός, για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και οικονομίας
 5. Τα στοιχεία από τα απορριμματοφόρα, τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης
 6. Η παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών (προστασία δασών, πολιτική προστασία, κλπ). Η παρακολούθηση της δασικής μας έκτασης και η άμεση αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς.
 7. Η λειτουργία της έξυπνης πόλης
 8. Εκεί θα λειτουργεί και η άμεση γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη που συνδυάζεται με την εφαρμογή με mobile app, όπου ο χρήστης ανεβάζει φωτογραφίες με το πρόβλημα του (λακκούβα, πλακάκι, φως, κλπ) και παρακολουθεί την πορεία του αιτήματος του.
 9. Από εκεί θα γίνεται η άμεση επέμβαση του συνεργείου της επιφυλακής στον Δήμο, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
 10. Εκεί θα γίνεται ο κοινός σχεδιασμός εργασιών ΔΕΥΑΒ και Δήμου, για κατάργηση των διπλοεκσκαφων.
 11. Εκεί θα γίνεται συγκέντρωση δεδομένων για εξαγωγή συμπερασμάτων για την μείωση των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του Δήμου

Αυτό θα είναι το Παρατηρητήριο του Δήμου και θα βάλει τέλος στα ρουσφέτια και τις πολιτικές υμετέρων.  Τέλος η φτηνή πολιτική και ασυδοσία.

 • Νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Το νέο σύστημα επιτρέπει την ελεύθερη στάθμευση επί 20λεπτο. Την επί πληρωμή για το υπόλοιπο της ώρας έως και δυο ώρες. Και την μη συμφέρουσα για τις επόμενες ώρες. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης του εμπορικού κέντρου της πόλης, αλλά και της πληροφόρησης για ελεύθερη θέση στάθμευσης στο κινητό τηλέφωνο, προς αποφυγή άσκοπης αναζήτησης, κυκλοφοριακών προβλημάτων και ρυπογόνων διελεύσεων. Ταυτόχρονα θα γίνεται και άμεση γνώση του σημείου επέμβασης από την Δημοτική Αστυνομία, αφού δεν θα απαιτουνται περιπολίες κι αναζήτηση.
 • Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Καλλιθέας. Η Καλλιθέα μας έχει αποδείξει επί χρόνια και με την διοργάνωση των διεθνών φεστιβάλ που διοργανώνει στην Αγία Παρασκευή, την διεξαγωγή του ανώμαλου δρόμου αλλά και με τις άλλες δραστηριότητες της, ότι δικαιούται την στέγη της στην συνοικία της και στον συγκεκριμένο χώρο που έχει προσδιοριστεί εδώ και τόσα χρόνια.
 • Ο Σύλλογος Μικρασιατών επιτέλους θα σταματήσει να είναι ο κατατρεγμένος έως και σήμερα και θα ασχοληθεί κάποιος με το σπίτι του. Αυτή η πόλη στήριξε Πόντιους και Βλάχους, ήρθε η ώρα να στηρίξει και τους Μικρασιάτες. Να προφυλάξει όλον αυτόν τον πλούτο και την παράδοση, που δεν έχουν που να τα διαφυλάξουν. Όλη αυτή η κληρονομιά πρέπει να σωθεί.
 • Εκκλησία στον Προμηθέα. Επίλυση των προβλημάτων για την εκκίνηση των εργασιών που τόσες φορές υποσχέθηκαν κι εγκαινίασαν.
 • Θεσμοθετείτε όργανο με την συμμετοχή όλων των φορέων του Δήμου (επιστημονικών και επαγγελματικών) για την στοχοθέτηση προτάσεων, την ανταλλαγή ιδεών, την συμμετοχή με προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των ίδιων των φορέων.

 

 Άλλα Έργα

 • Δεσμευόμαστε ότι το οδικό δίκτυο του Δήμου και πρώτιστα οι κεντρικές αρτηρίες του, θα είναι χωρίς λακκούβα κι ανωμαλίες. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για όμορφη κι ανθρώπινη πόλη, για ελκυστική στον τουρισμό, να δίνουμε κονδύλια για την προβολή της και η εικόνα της να είναι εντελώς διαφορετική. Το να βρίσκετε ο Δήμος σε αντιδικία με τους δημότες του για αποζημιώσεις αυτοκίνητων από βλάβες και μάλιστα για απλά θέματα παροχής υπηρεσιών που είναι υποχρεωτικά για μια Δημοτική Αρχή, νομίζουμε ότι περιγράφει το ποιοι διοικούν αυτόν τον Δήμο, αλλά δεν μπορεί να δώσει εξήγηση στο γιατί.
  * Όλο το Μακροχώρι από τότε που σκάφτηκε έχει να αποκατασταθεί, η Πατρίδα από όπου πέρασε το έργο της αποχέτευσης, η διασταύρωση Λαζοχωριου έως τα Σφαγεία έχει περισσότερα μπαλώματα από τον ίδιο τον δρόμο και να μην συνεχίσω με αναφορές. Το επικίνδυνο της κατάστασης είναι ότι οι οδηγοί κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς παραμελώντας την ασφάλεια στην οδήγηση. Είναι η κατάντια της περήφανης πόλης στην κυριολεξία. Είναι η απάντηση στην αμέλεια και την αδιαφορία, στα ίδια τους τα ψέματα περί οικονομίας και πολλών χρημάτων που έχουν εξοικονομήσει. Μόνο που αυτά έγιναν από την αμέλεια, την αδιαφορία τους και στην πλάτη των πολιτών. Αυτοί διαλύουν τα αυτοκίνητα τους και ζημιώνουν τα οικονομικά τους και μάλιστα σε εποχή κρίσης.
 • Ευδιάκριτες και όμορφες διαβάσεις πεζών κάθε χρόνο και πριν την έναρξη των σχολείων
 • Εφαρμογή φωτοβολταϊκών στοιχείων σε Δημοτικά κτίρια. Όλα τα ενεργοβορα κτήρια θα μειώσουν την κοστοβόρα χρήση τους, με την χρήση νέων αντιρρυπαντικών τεχνολογιών και συστημάτων. Κι όλα τα χρήματα από την εξοικονόμηση, θα πάνε στην αποπληρωμή νέων θέσεων εργασίας, σε αποπληρωμή νέων χρήσιμων μελετών κι έργων που απαιτούνται για να μπορεί να σχηματιστεί φάκελος διεκδικήσεων.
  (*Πρέπει να μάθετε ότι έως σήμερα κανένα γήπεδο ή αθλητικό κέντρο δεν είχε ούτε έχει ηλιακούς. Τόσα χρόνια βάζαμε πετρέλαιο χειμώνα-καλοκαίρι. Το μόνο που έχει είναι το γήπεδο της Βέροιας και τους εγκατέστησε η ΠΑΕ Βέροια όταν δημοπρατήθηκε το γήπεδο. Αυτό που είδε μια εταιρεία, συγκεκριμένα άτομα δεν μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Αυτή η αγκύλωση της πόλης, η αδράνεια, η  αδυναμία ύπαρξης μελετών που θα τις έχει ο Δήμαρχος στο χέρι και θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί θα τελειώσει. Αυτοί που τόσα χρόνια φρόντισαν να καλύψουν την ανεπάρκεια τους, τιμωρώντας μια πόλη, θα αντιμετωπιστούν όπως τους αξίζει. Άλλωστε αποδείχτηκε ότι ακόμα και η οικογενειακή σχέση μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και διοίκησης, μόνο ανασταλτική ήταν για τον τόπο, αφού δεν ωφελήθηκε η πόλη).
 • Κατασκευή κοινωνικού μαγειρείου στον Δήμο που θα στηρίζει τις ανάγκες του και θα κάνει εξοικονόμηση κλίμακας
 • Ειδικό γραφείο διεκπεραίωσης αιτημάτων νέων επιχειρήσεων
 • Ειδικό γραφείο για τον αγρότη
 • Ειδικό γραφείο Κέντρου Ένταξης Αλλοδαπών και Μεταναστών
 • Στηρίζοντας τον ερασιτέχνη αθλητή (ποδοσφαιριστή, κλπ), δρομολογούμε τις διπλάσιες δημόσιες επισκευές και κατασκευές από ότι μέχρι σήμερα στα ερασιτεχνικά γήπεδα του Δήμου μας, για την βελτίωση των συνθηκών άθλησης του.
 • Προχωράμε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των εργαζομένων και των στελεχών του. Τέλος στον διαχωρισμό των Αντιδημαρχιών Πολεοδομίας και Τεχνικών. Τέλος στην ορφάνια της Αντιδημαρχίας Παιδείας και τον διαχωρισμό της από τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.
 • Η δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου ζώων συντροφιάς για τα αδέσποτα, είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Έτσι σε συνεργασία με τον Σύλλογο, θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση της υπάρχουσας κατάστασης και σε ένα ποιοτικότερο επίπεδο ζωής για όλους, αφήνοντας τα κέντρα των πόλεων ελεύθερα.
 • Προσδιορισμός σημείων για δημιουργία δημόσιων τουαλετών και προπαντός σε σημεία επισκεψιμότητας και τουριστικού ενδιαφέροντος.
 • Άμεση δημοπράτηση προς εκμετάλλευση και παραγωγή ενέργειας από τα νερά των πηγών μας. Στα συρτάρια της ΔΕΥΑΒ υπάρχουν πέντε δανειοδοτημένες μελέτες από το 2008.
 • Δημιουργία σημείων προβολής δραστηριοτήτων κι ανακοινώσεων στην πόλη. Μέσα στην αγορά θα επιχειρηθεί να γίνεται ηλεκτρονικά και ψηφιακά.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν και μια σειρά ακόμη έργων που δεν γίνεται να αναλύσουμε λόγω χρόνου, χώρου και στιγμής. Τέλος επειδή οι επόμενες δυο θεματικές ενότητες που θα ακολουθούσουν θα γίνουν στις πρώην Δημοτικές ενότητες, τα σχετικά με τις περιοχές αυτές για τις υποδομές και τα τεχνικά έργα θα ανακοινωθούν τότε. Όταν λέμε ο Δήμος μας, δεν εννοούμε μόνο την Βέροια. Υπήρξαν κάποια χαμένα χρόνια και τώρα δίνεται μια διπλή μάχη. Η πρώτη αφορά την καθημερινότητα, τις ανάγκες που κάθε μέρα αυξάνονται, τις απαιτήσεις των πολιτών που για τον καθένα όλες είναι υπερ-απαραίτητες και αναγκαίες. Η δεύτερη αφορά την μάχη για την ταυτότητα της πόλης, την μάχη της αλλαγής από την μέχρι σήμερα χαραγμένη πορεία, τον αγώνα για την υιοθέτηση μιας νέας αντίληψης για τον κόσμο. Αυτή η μάχη διεξάγεται διαφορετικά κι είναι μια αναμέτρηση με το χθες. Πρέπει να την κερδίσουμε".

 

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (18/10/2021)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (18/10/2021)

Έκανε εκκίνηση η δράση «Euphoria» Κ. Κιλτίδης προς παραγωγούς: Αξιοποιείστε τα προγράμματα προώθησης-προβολής γεωργικών προϊόντων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Έκανε εκκίνηση η δράση «Euphoria» Κ. Κιλτίδης προς...

Η εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης “EUPHORIA” ολοκληρώθηκε...

Συμμαχία Τάσου Μπαρτζώκα με Ευρωβουλευτές της ΝΔ για επανεκκίνηση διαλόγου περί ρωσικού εμπάργκο

Συμμαχία Τάσου Μπαρτζώκα με Ευρωβουλευτές της ΝΔ για...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Τ....

Άγγελος Τόλκας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής : «Ευκαιρίες για τους πολλούς – Νέα ανάπτυξη μέσω της υπαίθρου»

Άγγελος Τόλκας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής :...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας...

Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Του Αναστάσιου ΒασιάδηΟ ρομαντικός παρατηρητής που...

Για ποια θρησκεία ομιλείτε κύριε;

Για ποια θρησκεία ομιλείτε κύριε;

ΠαναγιώτουΣ. ΧαλκιάΘα μου επιτρέψεις σήμερα, φίλε...

Την Τρίτη (19-10-2021) συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Βέροιας

Την Τρίτη (19-10-2021) συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή...

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου...

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου - Διακοπή νερού στην περιοχή μεταξύ των οδών Ανοίξεως – Ε. Βενιζέλου – Ελιάς στη Βέροια

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου - Διακοπή νερού στην περιοχή...

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Αναστάσιου ΒασιάδηΟ ρομαντικός παρατηρητής που ατενίζει την Βέροια από τα δυτικά της υψώματα, ξεχωρίζει με ευχάριστη έκπληξη, μια αιθέρια γυναικεία μορφή να ξεπετάγεται από τις πολυκατοικίες πίσω από...

Κάνε το καλύτερο για την πόλη σου απέναντι στα ζητήματα καθημερινότηταςΣε ένα ακόμα βήμα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και Δημοτών προχωρά ο Δήμος Βέροιας. Τα...

“numquam enim quamvis obcura virtus latte, sed mitti sui signa; quisquis dignus fuerit, vestigiis illam colliget» ** Του Απόστολου ΙωσηφίδηΜε αφορμή τον πρόσφατο εγκαινιασμό της φερώνυμης, πλέον, του Φιλοκτήμονος Παπαδόπουλου, μεγάλης αίθουσας...

Σεβασμιότατε Μητροπολίτα Βέροιας Ναούσης και Καμπάνιας κ.κ, Παντελεήμονα,Κύριε Υπουργέ Απόστολε Βεσυρόπουλε,Κύριοι βουλευτές (Λάζαρε Τσαβδαρίδη, Αναστάσιε Μπαρτζώκα και Άγγελε Τόλκα)Κύριε...