Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και Κοινωνική αισθητική

Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και Κοινωνική αισθητική

Η ιδέα που λέγεται «Κοινωνική αισθητική», είναι  μια κοινωνική δράση  παροχής υπηρεσιών αισθητικής φροντίδας, σε ομάδες πληθυσμού  που για λόγους ψυχολογικούς, κοινωνικούς και   οικονομικούς  αδυνατούν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

   Η «κοινωνική αισθητική»   στηρίζεται  στη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών από το χώρο της κοσμετολογίας, που προσφέρουν  απλόχερα υπηρεσίες ομορφιάς σε όσους χρήζουν ειδική φροντίδα.  Η ιδέα ξεκίνησε από την καταξιωμένη στο χώρο της αισθητικής κ. Τιμοθέα Πάτσιακα η οποία θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι η αισθητική δεν αποσκοπεί μόνο στη φιλαρέσκεια και στη ματαιοδοξία της εξωτερικής ομορφιάς αλλά έχει και βαθύτερες προεκτάσεις όπως η βελτίωση της ψυχικής  υγείας. Κινητοποίησε ένα δίκτυο εθελοντριών αισθητικών,  μπήκαν σε ψυχιατρικές κλινικές και σε ιδρύματα και έδωσαν μια άλλη αλτρουιστική διάσταση στο διαχρονικό φαινόμενο της περιποίησης του προσώπου όπου και φαίνεται να συμφωνούν μαζί τους ψυχολόγοι, ψυχίατροι και  κοινωνικοί λειτουργοί.  

   Η Διεπιστεπιστημονική  ομάδα των  πλαισίων φιλοξενίας των ψυχικά ασθενών  έχει  αποδεχτεί  ανοιχτά  την ευεργετική δράση που παρέχει το άγγιγμα, η επαφή,  η επικοινωνία και το χαμόγελο κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης  των  ψυχικά ασθενών με τα άτομα που τα περιποιούνται. Παράλληλα  η  βελτίωση της εικόνας του  εαυτού  με την βοήθεια της αισθητικού,   συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των ατόμων αυτών  και  εξασφαλίζει την κοινωνική αποδοχή που τόσο έχουν ανάγκη από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

  Η «κοινωνική αισθητική» ως παρέμβαση για τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας και του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές , που τροποποιήθηκε εν μέρει για να   προσαρμοστεί  στις ανάγκες του δικού  τους  πλαισίου , εφαρμόστηκε με έναν ιδιαίτερο πρωτοποριακό  τρόπο . Επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και την   ευεργετική  ψυχοκοινωνική αλληλεπίδραση  των ψυχικά ασθενών με τα άτομα της  τοπικής κοινωνία της Βέροιας ,το επιστημονικό προσωπικό του Συλλόγου και του Κέντρου Υποστήριξης  με τους καταξιωμένους επαγγελματίες του καταστήματος  καλλυντικών Sephora,  δημιούργησαν μια σχέση  συμμαχίας και  μια νέα  μικρή πολιτική  πρακτικής δράσης   ενάντια στο στίγμα που βιώνουν τα άτομα με ψυχικές ασθένειες.  

 Οι αξιόλογοι επαγγελματίες του καταστήματος  Sephora υποδέχτηκαν ένθερμα  τις  λήπτριες του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας,  τις περιποιηθήκαν επιμελώς προσφέροντας  υπηρεσίας ολοκληρωμένου μακιγιάζ . 

Ευχαριστούμε θερμά, ιδιαίτερα τις κυρίες Πασχαλίνα Δήμου,  υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρότασή μας  για  την εφαρμογή του προγράμματος της Κοινωνικής αισθητικής και Στέλλα Ζιάκου,  αισθητικό Make up –artist  που επιμελήθηκε με  ευγένεια και  επαγγελματισμό το μακιγιάζ  των προσώπων των κοριτσιών  του Συλλόγου μας.

Αξίζει να τονιστεί , ότι για το μακιγιάζ  η κ. Ζιάκου χρησιμοποίησε  προϊόντα επιλεκτικών εταιρειών  υψηλής ποιότητας , δερματολογικά ελεγμένα και κατάλληλα για  απαιτητικά δέρματα όπως των  ατόμων  που είναι  σε φαρμακευτική αγωγή. 

  Την επιμέλεια της συνεργασίας αυτής εκ μέρους του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ημαθίας έχει η κ. Βίκυ Κόγια , Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ  από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ Ημαθίας

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ...

Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Ημαθίας σας προσκαλούν στην ανοιχτή...

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...