Κώστας Ναλμπάντης: «Κλειδώσαμε τις κομματικές μας ταυτότητες στο σπίτι, μόνος γνώμονας το καλό του τόπου και των δημοτών»

Κώστας Ναλμπάντης: «Κλειδώσαμε τις κομματικές μας ταυτότητες στο σπίτι, μόνος γνώμονας το καλό του τόπου και των δημοτών»

 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Κώστα Ναλμπάντη.

Ο κ. Ναλμπάντης απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις δημοσιογράφων, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά μέχρι σήμερα, αναπάντητα ερωτήματα, ενώ μοίρασε φυλλάδιο με τους προγραμματικούς άξονες του συνδυασμού του.

 

Για την κόντρα με τον Παναγιώτη Γκυρίνη

Στην εισαγωγή του ο κ. Ναλμπάντης, αφού αρχικά ανέφερε ένα γενικό πλάνο του σχεδιασμού του στη συνέχεια, ερωτήθηκε για τη σχέση του με το σημερινό δήμαρχο και τους λόγους που τον οδήγησαν σε ρήξη. Συγκεκριμένα  ο κ. Ναλμπάντης είπε ότι η σημερινή διοίκηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, ωστόσο στη συνέχεια και πολύ γρήγορα ξεκίνησαν οι τριγμοί. Ανέφερε μάλιστα ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός του ότι αυτή τη στιγμή έχουν αποστασιοποιηθεί περίπου 10 με 12 δημοτικοί σύμβουλοι. Μάλιστα ανέφερε και τις κόντρες του κ. Γκυρίνη, με τον κ. Αλεξόπουλο και τον κ. Χαλκίδη.

Σ’ ότι αφορά στη δικιά του αποχώρηση από τη διοίκηση, ο κ. Ναλμπάντης τόνισε ότι κράτησε μια γενναία και παλικαρίσια στάση «όσο καιρό ήμουν αντιδήμαρχος, εκτέλεσα τα καθήκοντα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν μετά από τα 2,5 χρόνια έληξε η θητεία του ως αντιδήμαρχος έργων, ο κ. Ναλμπάντης είπε ότι του ζητήθηκε από τον κ. Γκυρίνη να αναλάβει άλλο χαρτοφυλάκιο, ως αντιδήμαρχος, το οποίο και αρνήθηκε. Μάλιστα τόνισε ότι όταν αποφάσισε να κατέλθει ως επικεφαλής νέου συνδυασμού, τίμησε την εμπιστοσύνη των δημοτών και δεν τέθηκε ποτέ απέναντι από το συνδυασμό που τον εξέλεξε.

Σε επέκταση της ερώτησης που αφορούσε στην αποχώρηση του, ο κ. Ναλμπάντης εξέφρασε το δυσαρέσκεια του για το γεγονός του ότι παρά του ότι του ανατέθηκαν πολλές αρμοδιότητες, ο δήμαρχος επέλεξε να του αφαιρέσει τα «εργαλεία», ώστε στην ουσία να μην μπορεί να πράξει το έργο του σωστά. «Απαντώντας σε όσους με κατηγορούν ότι πριόνισα την καρέκλα του δημάρχου, σας λέω ότι ο δήμαρχος ήταν αυτός που πριόνισε την καρέκλα τη δική μου και όχι εγώ αυτό».

 

Ανεξάρτητος συνδυασμός

Ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμός του είναι καθαρά αυτοδιοικητικός και ανεξάρτητος, χωρίς κομματικές ταυτότητες, ο οποίος θα έχει μοναδικό του γνώμονα το καλό του τόπου και των Δημοτών «είναι γνωστή η κομματική μου ταυτότητα και δεν την έκρυψα ποτέ και ούτε σκοπεύω να την κρύψω. Ανήκω στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στο σημερινό ΚΙΝΑΛ, ωστόσο συνειδητά αποφασίσαμε να κάνουμε ένα καθαρό αυτόδιοικητικό και ανεξάρτητο σχήμα. Παίρνοντας μάλιστα αφορμή από αυτό, θέλω να αναφερθώ στο σημερινό δήμαρχο και στα όσο λέει επί του συγκεκριμένου θέματος, το τελευταίο διάστημα. Σας λέω ότι ο κ. Γκυρίνης προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά… είμαι ξεκάθαρος…. ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος και θα κλειδώσουμε τις κομματικές μας ταυτότητες στο σπίτι, μόνος γνώμονας το καλό του τόπου και των δημοτών» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συνέχεια σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» είπε ότι η κάθε εφημερίδα μπορεί να γράφει και να λέει ότι θέλει,  «για μας ισχύει αυτό που σας είπα: «είμαστε ένας συνδυασμός αχρωμάτιστος και χωρίς κομματικές ταυτότητες, που μοναδικός μας γνώμονας είναι το καλό του τόπου».

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση μας για την κομματική απόχρωση που θα έχει ο συνδυασμός, όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, είπε σ’ αυτόν θα υπάρχουν όλοι οι χρωματισμοί, θέλοντας έτσι να δηλώσει την πολυσυλλεκτικότητα του.

Τέλος για τη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι είναι αντίθετος, ωστόσο ξεκαθάρισε πως κάποιοι άνθρωποι που πιθανόν συμφωνούν με τη συμφωνία αυτή, δεν θα αποκλειστούν εφόσον είναι ικανοί και έχουν τη διάθεση να προσφέρουν

 

Για τις μετακινήσεις δημοτικών συμβούλων

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μας, για τις μετακινήσεις των δημοτικών συμβούλων, «μεταγραφές» και συγκεκριμένα για τη μετακίνηση της κ. Ολ. Μοσχοπούλου στο συνδυασμό του κ. Γκυρίνη και στης κ. Ολ. Καστανά στο συνδυασμό του κ. Ναλμπάντη, ο κ. Ναλμπάντης είπε ότι δεν είναι κακό, ειδικά έμπειροι αυτοδιοικητικοί να μετακινούνται σε άλλους συνδυασμούς, εφόσον τους εκφράζουν οι θέσεις και οι προτάσεις. Ωστόσο στη συνέχεια, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τη μετακίνηση της κ. Μοσχοοπουλου, στο συνδυασμό του κ. Γκυρίνη, εξέφρασε την απορία, για το πως είναι δυνατόν από τη μία στιγμή στην άλλη να έγινε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που υπήρχαν πολλές διαφωνίες…

 

Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Δευτέρας

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη του ο κ. Ναλμπάντης κάλεσε όλους τους Δημότες να παρεβρεθούν στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ» όπου και δεσμεύτηκε να ανακοινώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

 Γεώργιος Κίτσιος

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις των εκλογέων

Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις των εκλογέων

Ελεύθερη η διέλευση, χωρίς διόδια σε όλους τους...

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ Οδυσσέας Ελύτης «Τό Ἄξιον Ἐστί»

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ Οδυσσέας Ελύτης «Τό Ἄξιον...

Του Χρήστου ΔελαβερίδηΆσμα Δ΄ΕΝΑ τό χελιδόνι * κι ἡ...

Το μήνυμα του Αντώνη Μαρκούλη για τις εκλογές της Κυριακής

Το μήνυμα του Αντώνη Μαρκούλη για τις εκλογές της...

Ο κύβος ερρίφθη. Η Βέροια είναι έτοιμη την Κυριακή να...

Πρώτη φορά δεκαεφτά ή αλλιώς Give seventeen a chance!

Πρώτη φορά δεκαεφτά ή αλλιώς Give seventeen a chance!

του Λεωνίδα ΑκριβόπουλουΤα  τελευταία χρόνια έχει...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Καταγραφή   ζημιών στην καλλιέργεια βαμβακιού   -Επιστολή Γκυρίνη προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Καταγραφή ζημιών στην...

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Θεοφάνη Κουρεμπέ...

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-0!!!

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-0!!!

Του Ιωάννη Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Συνάντηση   Αντώνη Μαρκούλη   με το ΔΣ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Συνάντηση Αντώνη Μαρκούλη με το ΔΣ του Συλλόγου...

Το βράδυ της Παρασκευής (24/5) ο υποψήφιος Δήμαρχος...

Συναντήσεις εργασίας   του Υφ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελου Τόλκα με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, Μ.Κ.Ο.   υπηρεσιακών παραγόντων,   αιτούντων άσυλο και προσφύγων

Συναντήσεις εργασίας του Υφ. Μεταναστευτικής...

Χθες Παρασκευή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο νομό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Ελεύθερη η διέλευση, χωρίς διόδια σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές,...

Του Χρήστου ΔελαβερίδηΆσμα Δ΄ΕΝΑ τό χελιδόνι * κι ἡ Ἄνοιξη ἀκριβήΓιά νά γυρίσει ὁ ἥλιος * θέλει δουλειά πολλήΘέλει νεκροί χιλιάδες * νά ‘ναι στους ΤροχούςΘέλει κι οἱ ζωντανοί * νά δίνουν τό αἷμα τους.Θέ μου...