Σε πανηγυρικό κλίμα η ομιλία Μητσοτάκη στη Βέροια  -Γενικό προσκλητήριο στελεχών που…απομακρύνθηκαν από το κόμμα: Γυρίστε στη Ν.Δ, γυρίστε στο «σπίτι» σας!

Σε πανηγυρικό κλίμα η ομιλία Μητσοτάκη στη Βέροια -Γενικό προσκλητήριο στελεχών που…απομακρύνθηκαν από το κόμμα: Γυρίστε στη Ν.Δ, γυρίστε στο «σπίτι» σας!

-«Η Μακεδονία είναι Βεργίνα, είναι Μέγας Αλέξανδρος, είναι η Μακεδονία που μεγαλώσατε”, τόνισε 


Εκλογές για πολιτικά συμπεράσματα, χαρακτήρισε τις κάλπες του Μαίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, το βράδυ της Κυριακής σε ένα κατάμεστο σινε «Σταρ» στη Βέροια, με όρθιους εντός και εκτός  αιθούσης και πολύ θερμό έως  ενθουσιώδες ακροατήριο.

 «Καμία Περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ και όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη Ν.Δ.», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι οι εκλογές θα είναι μια ευκαιρία να σταλούν μηνύματα για την επόμενη μέρα, ενώ δυο φορές τόνισε με έμφαση τη φράση  «έχουμε εκλογές», θεωρώντας πολύ πιθανό το σενάριο, μαζί με τις ευρωεκλογές να γίνουν και οι εθνικές εκλογές.

 Ο πρόεδρος, απεύθυνε  προσκλητήριο σε όλους τους νεοδημοκράτες να επιστρέψουν στη Ν.Δ., στο «σπίτι» τους, όπως σημείωσε, στο κόμμα που είναι «η μεγάλη δύναμη προόδου, μετριοπάθειας και σοβαρότητας για τη χώρα».

Κάλεσμα απεύθυνε και στη νεολαία, στους ψηφοφόρους των 17 και 18 ετών που θα πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, όπως είπε, προτρέποντάς τους καταρχάς να πάνε να ψηφίσουν και να σκεφτούν καλά πιο κόμμα μπορεί να κάνει τη ζωή τους καλύτερη. 

 Μείωση φόρων και εισφορών…

«Η μεγάλη πρόκληση για μας είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει καλύτερο αύριο οτι μπορούμε να ονειρευτούμε και να χαμογελάσουμε πάλι…» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το πρώτο μέλημα του κόμματος θα είναι η μείωση φόρων και εισφορών, ενώ έκανε αυστηρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης .

Για τη Μακεδονία

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στο Μακεδονικό και την συμφωνία των Πρεσπών, η κύρωση της οποίας, όπως είπε, δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα που δύσκολα θα αμβλυνθούν την επόμενη ημέρα και υπερψηφίστηκε «από μια ετερόκλητη συμμαχία, με αντάλλαγμα υπουργεία και θέσεις» προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στα μακεδονικά προϊόντα. Επικαλέστηκε επίσης τη δήλωση- σε πρόσφατη συνέντευξη- του Ζόραν Ζάεφ, στην οποία ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είπε ότι δέχθηκε τον όρο “Βόρεια Μακεδονία”, διότι ο κ. Τσίπρας του έδωσε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Σ αυτό το σημείο, την ομιλία του κ. Μητσοτάκη επιχείρησαν να διακόψουν τρία άτομα που εισήλθαν στον χώρο και με λεκτικούς χαρακτηρισμούς φώναζαν για προδοσία της Μακεδονίας.  “Η καρδιά της Μακεδονίας είναι εδώ, είναι ελληνική. Η Μακεδονία είναι Βεργίνα, είναι Μέγας Αλέξανδρος, όταν μιλάμε για τη Μακεδονία είναι η Μακεδονία που μεγαλώσατε”, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας την ομιλία του για τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών και για τον «διχασμό και το δηλητήριο που μπόλιασε αυτή η συμφωνία την πολιτική ζωή του τόπου».

Για την Ημαθία

Μιλώντας για την Ημαθία, εκτίμησε ότι θα είναι κρίσιμη για την επόμενη μέρα η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, με τη σύνδεση  τουρισμό και πολιτισμό και επίκεντρο τη Βεργίνα, όπου γεννήθηκε ο ελληνικός μακεδονικός πολιτισμός, αλλά και του πρωτογενούς τομέα, με στήριξη  της ροδακινοκαλλιέργειας και των παραγωγών της Μακεδονίας ώστε να μην κινδυνεύσουν τα προϊόντα τους από τους βόρειους γείτονες. «Στην στρατηγική του κόμματος είναι και η στήριξη τόσο  της μεταποίησης, όσο και των επενδύσεων σε νέα προιόντα, όπως είναι η στέβια...» πρόσθεσε επίσης  ο κ Μητσοτάκης


Κλείνοντας την ομιλία του και  χειροκροτούμενος με ενθουσιασμό από το ακροατήριο, ο πρόεδρος της  Ν.Δ. ευχήθηκε καλή επιτυχία, με βεβαιότητα για τη νίκη του κόμματος και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους.


Τον Κυρ. Μητσοτάκη προλόγισε και καλωσόρισε, από το βήμα, η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας Συρμούλα Τζίμα- Τόπη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Παν. Παλπάνας, ενώ σύντομο πολιτικό λόγο σχετικά με τα οικονομικά αλλά και τα θέματα της Ημαθίας, με παράλληλη κριτική της κυβέρνησης, έκανε ο κ. Βεσυρόπουλος..


Στην αίθουσα, βρισκόταν οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Μαρία Σπυράκη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Μπίκας και ο αντιπρόεδρος Τ. Γιάγκογλου, πρώην βουλευτές Ημαθίας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γεωργία Μπατσαρά, Μιχάλης Χαλκίδης και Νίκος Κουτσογιάννης, ,πολιτευτές, τοπικά στελέχη που υπηρέτησαν την Αυτοδιοίκηση, υποψήφιοι του κόμματος για την Περιφέρεια και τη Βουλή, φίλοι της Ν.Δ. κ.α.


Στην Αλεξάνδρεια

Προηγουμένως ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια. Συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γκυρίνη με στελέχη του ΔΗΜΤΟ Αλεξάνδρειας καθώς και με πολίτες στα καφέ του πεζόδρομου. Στις επαφές που είχε με τοπικούς παράγοντες ενημερώθηκε για τα θέματα που αφορούν τον Δήμο και την τοπική κοινωνία της Αλεξάνδρειας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...