Παραίτηση Τσαπαρόπουλου   για την «διευκόλυνση»   της προεκλογικής διαδικασίας

Παραίτηση Τσαπαρόπουλου για την «διευκόλυνση» της προεκλογικής διαδικασίας

Ερωτήσεις συμβούλων στα προ ημερησίας διάταξης θέματα


Με την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Πέτρου Τσαπαρόπουλου, για να «διευκολύνει», όπως είπε, την διαδικασία, δεδομένης και της προεκλογικής περιόδου, ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσαπαρόπουλος, παίρνοντας το μικρόφωνο δήλωσε ότι είναι η τελευταία φορά που προεδρεύει στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τελευταία φορά που παρίσταται ως δημοτικός σύμβουλος στο Σώμα.
«Σήμερα υποβάλω ενώπιόν σας την παραίτησή μου από Πρόεδρος αλλά και από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και της παράταξης του Κ. Βοργιαζίδη με την οποία εκλέχτηκα στις εκλογές του 2014. Έκρινα ότι ευρισκόμενοι στην τελική ευθεία μιας προεκλογικής διαδικασίας με έντονο το φαινόμενο της αμφισημίας στο πρόσωπό μου, να διευκολύνω με τη στάση μου τον αγώνα φίλων και συντρόφων αλλά ταυτόχρονα να δοθεί κι ένα καθαρό μήνυμα προς τους δημότες της πόλης μας στις εκλογές του Μαΐου», είπε ο κ. Τσαπαρόπουλος και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο που παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα, όπως τόνισε, τον εμπιστεύθηκε στη θέση του Προέδρου.

«Είχαμε μία αρμονική συνεργασία, κάτι που θα είναι απαραίτητος όρος για τη Διοίκηση του Δήμου με τα καινούργια δεδομένα». Ευχαρίστησε επίσης όλους τους συναδέλφους του που τον τίμησαν με την ψήφο τους και δήλωσε ότι προσπάθησε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του να εκπροσωπήσει ισότιμα όλους τους συναδέλφους του, ανεξάρτητα της τοποθέτησής τους.

Κλείνοντας ευχήθηκε από καρδιάς σ’ όλους τους υποψηφίους δημάρχους αλλά και στους παλιούς και νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, καλό και τίμιο αγώνα χωρίς εντάσεις, φανατισμούς, χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση που δεν θα έχουν γυρισμό την επόμενη ημέρα.


«Θα επιθυμούσα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, μια μόνο σύγκρουση. Την «σύγκρουση» των προγραμμάτων με στόχο την σύγκλιση δυνάμεων που θα διαχειριστούν την επόμενη ημέρα τις τύχες του Δήμου μας, μιας και αυτό απαιτεί ο νέος νόμος για την Αυτοδιοίκηση.


Οφείλουμε να διδάξουμε πολιτικό πολιτισμό και να αποδείξουμε ότι μπορούμε για το καλό της πόλης και των δημοτών να βρούμε τον κοινό βηματισμό μέσα από τη σύγκλιση των προγραμμάτων», πρόσθεσε ο κ. Τσαπαρόπουλος, κλείνοντας τη δήλωσή του.


Προ ημερησίας
Πριν την ημερήσια διάταξη, ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε για τις διατάξεις της εγκυκλίου που αφορούν τις εκλογές του Μαΐου, τη σύνθεση των ψηφοδελτίων και τις υποχρεώσεις των υποψηφίων και των συνδυασμών.


Ενημέρωσε επίσης ότι στον Δήμο Βέροιας εκλέγονται 41 δημοτικοί σύμβουλοι, 30 από Βέροια, 5 από τον Απόστολο Παύλο, 3 από Δοβρά, 2 από Βεργίνα και 1 από Μακεδονία.
Για τη διοργάνωση των 100 χρόνων από την γενοκτονία των Ποντίων και τις κεντρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καστανιά (Παναγία Σουμελά) ενημέρωσε ο κ. Αντώνης Καγκελίδης στέλνοντας μήνυμα αφύπνισης όλων, για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας.


Ο Νίκος Μπέκης, έθεσε ένα ερώτημα σχετικά με τους έγκαιρους ψεκασμούς εν’ όψει του καλοκαιριού και αναφέρθηκε στην «αντισυγκέντρωση λίγων ατόμων» έξω από την Ελιά κατά την ομιλία του υπουργού Ν. Παπά στη Βέροια, χαρακτηρίζοντάς την πρωτοφανή «ως προς τον φανατισμό, το μίσος και τις ύβρεις» που ακούστηκαν. «Δεν έχουν καμία σχέση με πολίτες, έσπερναν μίσος… Βιώνω έναν φανατισμό απέναντι σε όσους ήταν θετικοί στη συμφωνία των Πρεσπών… Ο μόνος αντίπαλος, δυστυχώς, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…» τόνισε ο κ. Μπέκης.


Απευθυνόμενος στον κ. Μπέκη, ο αντιδήμαρχος Παιδεία Γιώργος Σοφιανίδης, υποστήριξε και την άλλη πλευρά των πολιτών, αυτών που δέχονται μπούλινγκ, διότι διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών.


«Καταδικάζω τα ακραία γεγονότα, όμως δεν είμαστε όλοι οι πολίτες έτσι… Όσοι δεν συμφωνούν χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί… Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά…» είπε.
Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ρώτησε για την τύχη μιας μικρής έκτασης στον πεζόδρομο της Ιπποκράτους, που «σέρνεται» στα δικαστήρια» και για το πώς αυτό θα αξιοποιηθεί ως δημοτικό ακίνητο (απέναντι από το καφέ Αγορά, όπου λειτουργούσε παλαιότερα κρεοπωλείο). Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Μιχαηλίδη ότι το ζήτημα που έθεσε για την αξιοποίηση της έκτασης στην οδό Ιπποκράτους, είναι πλέον τυπικό και υπάρχει δικάσιμη τον Μάϊο, περί αυτού.


Ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ Λ. Ακριβόπουλο (ο οποίος απουσίαζε ώστε να απαντήσει) έθεσε ο κ. Γιώργος Γουλτίδης σχετικά:
-Με τη δαπάνη ύψους 400 ευρώ για τη συνέντευξη και το «κρασί» που ακολούθησε στην παρουσίαση του ετήσιου προγράμματος της ΚΕΠΑ στο «Αιγές Μέλαθρον», που θα μπορούσε, όπως είπε, να γίνει στο φουαγιέ της Στέγης.


-Με το ποσό των 2.800 ευρώ για το τρενάκι στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Πλατείας Ωρολογίου και με την αφίσα του Τόνι Σφίνου που ανήρτησε η ΚΕΠΑ σε δικά της σταντ, ενώ η εκδήλωση αφορούσε τη Νάουσα… «Η Νάουσα βάζει δικά μας;» ρώτησε.


Ο κ. Σάκης Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στη συγκρότηση και τις αρχές της παράταξης ΛΑ.Ε. για την Περιφέρεια (όπου είναι και υποψήφιος).
Για την ημερίδα που αφορούσε τις δυναμικές καλλιέργειες της καρυδιάς, αμυγδαλιάς και φουντουκιάς («Δήμητρα» Μακροχωρίου) ενημέρωσε το Σώμα ο κ. Θανάσης Σιδηρόπουλος, λέγοντας ότι θα ακολουθήσει και μία ακόμα για την «επιτραπέζια άμπελο».


Ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, παίρνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε στις δράσεις της αντιδημαρχίας καθαριότητας, περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, για καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων στο πλαίσιο του προγράμματος «Let’s do it» σε συνεργασία με εθελοντές και σχολεία, ενώ ενημέρωσε και για την πρώτη συνάντηση με πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, πιλοτικά, στο πρόγραμμα κομποστοποίησης.

Ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, απαντώντας στη ερώτηση Μπέκη για τους ψεκασμούς είπε ότι ο Δήμος είναι αρμόδιος μόνο για τον συντονισμό των συνεργείων στις τοπικές κοινότητες σχετικά με τα σημεία παρέμβασης της Π.Ε. Ημαθίας.


Σε δύο δράσεις που αφορούν τον αθλητισμό και το ΚΑΠΑ αναφέρθηκε ο πρόεδρος Στέργιος Διαμάντης: στο Πανελλήνιο Εφηβικό πρωτάθλημα Χάντμπολ που έγινε με μεγάλη επιτυχία στη Βέροια και στον Δρόμο των 2 Μαθητών που κι αυτός όπως τόνισε, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Και για τις δύο δράσεις ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετείχαν, διοργανωτές, συλλόγους και εθελοντές. Κυρίως, όμως, ευχαρίστησε «τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που ήταν οι δρομείς» όπως είπε.


Ακολούθησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ενώ προηγήθηκε από το Δήμαρχο και τους συμβούλους η έκφραση συλλυπητηρίων για το θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της «Ημερήσιας» Πέτρου Μπούθα.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να κατοικεί κανείς στο Ρουμλούκι» Παρουσία του Μητροπολίτη η ημερίδα τοπικής ιστορίας του ΓΕΛ Πλατέος – Κορυφής

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Είναι προνόμιο να...

Το πρωί της Παρασκευής, 26ης Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Τολιόπουλος σε ηλικία 85...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 26...

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Απ. Νιώπας σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...