Ανάγκη «συστράτευσης» όλων,   για τη δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού   Ανάπτυξης και Προβολής της Ημαθίας

Ανάγκη «συστράτευσης» όλων, για τη δημιουργία Τουριστικού Οργανισμού Ανάπτυξης και Προβολής της Ημαθίας

Τη στήριξη όλων και τη βοήθειά τους στην προσπάθεια και την  προοπτική δημιουργίας Τουριστικού Οργανισμού Ανάπτυξης και Προβολής Νομού Ημαθίας κατέθεσαν οι παριστάμενοι, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχείο της Βέροιας, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Τουρισμού. Τη γνώση και τις εμπειρίες του κατέθεσε στην ημερίδα ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, παίρνοντας τον λόγο από τον προεδρεύοντα αντιδήμαρχο Βασίλη Λυκοστράτη.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στάθηκε στη σοβαρή δουλειά που γίνεται από τον δήμο Βέροιας και στην ανάγκη βοήθειας όλων των εμπλεκομένων, καθώς και στην σοβαρή δουλειά που γίνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) και την προϊσταμένη της, Αγγελική Κοτταρίδη, στον αρχαιολογικό χώρο, με το νέο μουσείο και το ανάκτορο των Αιγών, που χρόνο με τον χρόνο φέρνει μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στην περιοχή, αλλά και στη δουλειά των εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού.

 «Από τον δήμο Βέροιας γίνονται πολλές προσπάθειες στον πολιτισμικό και αθλητικό τουρισμό, με πλήθος εκδηλώσεων, που είναι ανάσα για τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα…» τόνισε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως ο τουριστικός οργανισμός μόνο θετικά θα προσθέσει στην προσπάθεια αυτή.

Αγγελική Κοτταρίδη: Στόχος, οι 5 διανυκτερεύσεις στην Ημαθία μόνο για τα αρχαιολογικά 


Στοιχεία επισκεπτών του 2018 στην αρχαιολογική Ημαθία έδωσε η κ. Κοταρίδη (220.000 στους βασιλικούς τάφους, 50.000 στο Ανάκτορο, 45.000 στη Βέροια και 18.000 στη Νάουσα -χωρίς φύλακες τα Σαββατοκύριακα στους τάφους, που φέτος θα είναι περισσότεροι, όπως είπε), αναφέροντας τον (εφικτό, όπως σχολίασε) στόχο της ΕΦΑ για πέντε διανυκτερεύσεις στην Ημαθία μόνο για τα αρχαιολογικά.

«Με τα έργα στη Βεργίνα, την παλιά Μητρόπολη στη Βέροια, τις ανασκαφές και το κέντρο ψηφιδωτών στη Νάουσα ανοίγει η βεντάλια…» σχολίασε.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση για το γραφειοκρατικό μέρος του Τουριστικού Οργανισμού, όπου εντοπίστηκε η ανάγκη χρησιμοποίησης των δυνατοτήτων της Αναπτυξιακής Ημαθίας, παρόντος του προέδρου της Θεόφιλου Τεληγιαννίδη.

Συμφωνήθηκε όλοι οι φορείς να φέρουν το θέμα στα συμβούλιά τους και να ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση στο επόμενο διάστημα.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός-...

Με Σοφία Υφαντίδου κλείνει το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα στην Ημαθία

Με Σοφία Υφαντίδου κλείνει το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα...

 Με  την Σοφία Υφαντίδου, κλειδώνει το ψηφοδέλτιο του...

Παρουσίαστηκε η  τουριστική καμπάνια του Δήμου Νάουσας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παρουσίαστηκε η τουριστική καμπάνια του Δήμου...

Η Νάουσα ταξιδεύει στον κόσμο κι ας μην έχει...

Π. Παυλίδης:

Π. Παυλίδης:" Εμείς οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ δεν...

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παραβρέθηκαν χθες...

Ορκίστηκε νέος   Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας ο Ηλίας Γραμματικόπουλος

Ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας ο Ηλίας...

Ορκίστηκε, το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019,  από το...

Βιογραφικό   του υποψήφιου   δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Θεοδωρίδη

Βιογραφικό του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου...

Γεννήθηκα στις 13 Οκτωβρίου του 1962 στους Γεωργιανούς...

Με απόφαση Τζιτζικώστα - Νέος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας   και Αλληλεγγύης   ο Γιώργος Τσαλώνης

Με απόφαση Τζιτζικώστα - Νέος Αντιπεριφερειάρχης...

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος...

Κ. Βοργιαζίδης: «Η Βεργίνα κορωνίδα της αναπτυξιακής μας πολιτικής»

Κ. Βοργιαζίδης: «Η Βεργίνα κορωνίδα της αναπτυξιακής...

Περιοδεία του Δημάρχου Βέροιας στην Δ.Ε. Βεργίνας  Οι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός- μουσικοθεραπεύτριαwww.sonatal.gr Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον…. Ο θρήνος της Παναγίας. Ο σπαραγμός μιας μητέρας. Ο θρήνος για τον επίγειο θάνατο. Ένα από ...

 Με  την Σοφία Υφαντίδου, κλειδώνει το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Ημαθία. Να θυμίσουμε οτι είχαν ήδη ανακοινωθεί τα 7 ονόματα και αναμενόταν το όγδοο.Πριν από μία ώρα η βεροιώτισσα...