Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φανή Κουρεμπέ συναντήθηκε ο  Άγγελος Τόλκας για την αποτελεσματική κάλυψη των αγροτών

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φανή Κουρεμπέ συναντήθηκε ο Άγγελος Τόλκας για την αποτελεσματική κάλυψη των αγροτών

Με αφορμή την πρόσφατη χαλαζόπτωση
Φανή Κουρεμπές: «Έχουν προγραμματιστεί και ξεκινούν

οι απαιτούμενες διαδικασίες αναγγελίας των ζημιών»




Ο Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ Φανή Κουρεμπέ με αφορμή την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές της Ημαθίας.

 Υφυπουργός ζήτησε την κινητοποίηση και ετοιμότητα του ΕΛΓΑ για την πλήρη καταγραφή των ζημιών από την χαλαζόπτωση η οποία και καλύπτεται από τον Κανονισμό του οργανισμού. 

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έχουν ήδη προγραμματιστεί και ξεκινούν οι  απαιτούμενες διαδικασίες αναγγελίας των ζημιών όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ και τη λειτουργία του Οργανισμού.  Μάλιστα, ο ΕΛΓΑ είναι σε θέση να διαθέσει επιπλέον προσωπικό είτε μόνιμους είτε συμβασιούχους εάν αυτό χρειαστεί με βάση τα δεδομένα και τις ανάγκες του νομού μας. 

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι τα υπόλοιπα των αποζημιώσεων στην Ημαθία θα καταβληθούν με την επόμενη πληρωμή αποζημιώσεων. 

Όσον αφορά στον Κανονισμό, έγινε ειδική αναφορά για την ανάγκη ύπαρξης αναλογιστικής μελέτης πριν από την οποιαδήποτε τροποποίησή του, στην οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται πλήρη και ακριβή οικονομικά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας. Στην χώρα μας η τήρηση ασφαλών αριθμητικών και οικονομικών στοιχείων ξεκίνησε μόλις το 2011. Παρόλα αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει η διαδικασίες για τον διαγωνισμό ανάθεσης της σχετικής μελέτης. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση ζητήθηκε από τον κο Τόλκα και συμφωνήθηκε να διοργανωθεί επίσκεψη του κυρίου κ. Κουρεμπέ στην Ημαθία στο επόμενο διάστημα. 

Μετά την συνάντηση ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας δήλωσε: «Σήμερα είχαμε μια ουσιαστική συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ προκειμένου να σκύψουμε άμεσα στα προβλήματα που προκλήθηκαν στους αγρότες της Ημαθίας από τη χαλαζόπτωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κουρεμπέ για την άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ και για τις προγραμματιζόμενες ενέργειες στήριξης των αγροτών της περιοχής μας. Η τοπική παραγωγή και τα ζητήματα των αγροτών αποτελούν ζητήματα προτεραιότητας και πρέπει να δίνουμε λύσεις στοχευμένα και άμεσα».



Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ...

Ανακοινώνεται από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, τα ...

Αλλαγές στο ΔΣ του ΕΛΓΑ

Αλλαγές στο ΔΣ του ΕΛΓΑ

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα για χαλάζι στο Νησί

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα για χαλάζι στο Νησί

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε στις 26 Μαρτίου 2024,...

Νέα πορίσματα εκτίμησης ζημιών από ΕΛ.Γ.Α. για χαλάζι σε Καμποχώρι και Σταυρό

Νέα πορίσματα εκτίμησης ζημιών από ΕΛ.Γ.Α. για χαλάζι...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε σήμερα, 22 Μαρτίου...

Πορίσματα  ΕΛ.Γ.Α.  από το χαλάζι σε Μακροχώρι

Πορίσματα ΕΛ.Γ.Α. από το χαλάζι σε Μακροχώρι

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α.  για  ΔΙΑΒΑΤΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛ.Γ.Α. για ΔΙΑΒΑΤΟ

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση του ΕΛΓΑ σε Αρκοχώρι και Στενήμαχο

Εκτιμήσεις ζημιών από βροχόπτωση του ΕΛΓΑ σε Αρκοχώρι...

Αναγγελία κοινοποίησης πίνακα εκτιμήσεων ζημιών...

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε καλλιέργειες της Πρασινάδας

ΕΛΓΑ Ημαθίας: Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από χαλάζι σε...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε την Παρασκευή 15 ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...