Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανιτίδης και Αλέξανδρος Νικολαϊδης επισκέφθηκαν την Ημαθία

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανιτίδης και Αλέξανδρος Νικολαϊδης επισκέφθηκαν την Ημαθία

Την Ημαθία επισκέφθηκαν την Κυριακή 14 Απριλίου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Πρώτη στάση των δύο υποψηφίων ήταν στο camp των προσφύγων στην Αλεξάνδρεια, όπου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις διαμονής των προσφύγων καθώς και τις υπηρεσίες που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το κέντρο της πόλης όπου συνομίλησαν με πολίτες.

Στο δημαρχείο της Βέροιας το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, όπου αναφέρθηκαν στη σημασία των ευρωεκλογών, στην ανάγκη να κτυπηθεί η άνοδος της ακροδεξιάς, δημιουργώντας μια Ευρώπη δημοκρατική, μια Ευρώπη των λαών.

Συγκεκριμένα ο κ. Νικολαΐδης  αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να βγει από τα μνημόνια και την κρίση,  ασκώντας μια φιλολαϊκή πολιτική, κρατώντας τον λαό όρθιο. Επίσης τόνισε ότι με την πολιτική της λιτότητας που άσκησε η Ε.Ε, οι λαοί της γύρισαν την πλάτη με αποτέλεσμα την άνοδο της ακροδεξιάς πανευρωπαϊκά. Επεσήμανε την ανάγκη όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι στο φάντασμα της ακροδεξιάς και ιδιαίτερα η Ελλάδα πρέπει να κάνει την επιλογή στις εκλογές στηρίζοντας τις δυνάμεις της  προοδευτικής συμμαχίας, δημιουργώντας ένα πλατύ ευρωπαϊκό ρεύμα.

Ο Κώστας Αρβανίτης  τόνισε ότι ``"Αυτοί που δημιούργησαν με την ατζέντα τους το πρόβλημα, αυτοί φωνάζουν τώρα για την άνοδο της ακροδεξιάς". Πρόσθεσε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται και στο γεγονός ότι η Αριστερά στην Ευρώπη έχασε την πολιτική της ταυτότητα. Σχολιάζοντας εύστοχα τόνισε ότι , "Η νομεκλατούρα της ΕΕ δεν φοβήθηκε το μαύρο τρένο. Αντίθετα συμμάχησε με αυτό. Το κόκκινο τρένο φοβάται"..

Αναφερόμενος στην Ημαθίας  τόνισε ότι την εποχή των παχιών αγελάδων και του ``εκσυγχρονισμού΄΄ η επιχειρηματικότητα στην περιοχή κτυπήθηκε από την επιδοτούμενη μεταφορά των επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες, με αποτέλεσμα να υπάρξει αποδόμηση της τοπικής οικονομίας.

Τέλος επεσήμανε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αύξηση των δυνάμεών του ώστε να είναι πρώτο κόμμα.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο πρόληψης ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ``ΠΡΟΣΒΑΣΗ΄΄ στην περιοχή της Μπαρμπούτας. Εκεί τους υποδέχθηκαν τα επιστημονικά στελέχη κ. Μπασιούρη Φανή (ψυχολόγος), κα Γεωργιάδου Σέβη (κοινωνική λειτουργός) και η κα Γεώργου Σοφία (κοινωνιολόγος) και το μέλος του Δ.Σ κα Αραμπατζή Στέλλα (εκπρόσωπος του Δήμου Νάουσας).

Στην συνάντηση αναπτύχθηκε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για το έργο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στον τομέα της ενημέρωσης, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων . Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργούν, το οποίο δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ο Κώστας Αρβανίτης ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος  για το έργο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ αφού είναι και μέλος του Δ.Σ του ΚΕΘΕΑ.

Στο τέλος της επίσκεψής τους στο νομό, οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές ξεναγήθηκαν στην εβραϊκή συναγωγή, όπου τους έγινε μια σύντομη ενημέρωση από  την ξεναγό κα Εύη Μέσκα.

Τους δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές κατά  τη διάρκεια της επίσκεψης τους συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ  Καρασαρλίδου Φρόσω, Ουρσουζίδης Γιώργος και Αντωνίου Χρήστος, καθώς και ο συντονιστής της Ν.Ε Κωστόπουλος Τάσος και στελέχη της Ν.Ε., υποψήφιου περιφερειακοί σύμβουλοι του ψηφοδελτίου του Χρήστου Γιαννούλη και υποψήφιοι δημοτικού σύμβουλοι του ψηφοδελτίου του Αντώνη Μαρκούλη.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...