Κ. Βοργιαζίδης: «Η Βεργίνα κορωνίδα της αναπτυξιακής μας πολιτικής»

Κ. Βοργιαζίδης: «Η Βεργίνα κορωνίδα της αναπτυξιακής μας πολιτικής»

Περιοδεία του Δημάρχου Βέροιας στην Δ.Ε. Βεργίνας 

 

Οι τοπικές κοινότητες της Δημοτικές Ενότητας Βεργίνας αποτέλεσαν τον επόμενο σταθμό της προεκλογικής περιοδείας του Δημάρχου Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστα Βοργιαζίδη, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019. Εκεί, ο εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, συνοδεία μεγάλου αριθμού υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού του, επισκέφτηκε καφενεία και καταστήματα όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής τόσο για θέματα καθημερινότητας όσο επίσης και για το σχεδιασμό των σημαντικών έργων και τις αναπτυξιακές προοπτικές των χωριών της Δ.Ε. Βεργίνας.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Βοργιαζίδης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του επισκέφτηκαν τη Συκιά, τα Παλατίτσια, τη Βεργίνα και το Μετόχι όπου μοίρασαν προεκλογικό υλικό με τα κυριότερα έργα και δράσεις που υλοποιηθήκαν μέχρι σήμερα, ενημέρωσαν τους κατοίκους για όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια ενώ άκουσαν προσεκτικά προτάσεις και ιδέες των κατοίκων για την επίλυση μικρών και μεγάλων ζητημάτων της καθημερινότητας.

 

Μετά τις σύντομες αλλά ουσιαστικές επαφές που είχε με τους ανθρώπους των περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Βεργίνας, ο Κώστας Βοργιαζίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η περιοχή του παλιού Δήμου Βεργίνας συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ως Δημοτική Αρχή έχουμε επιλέξει να αναδείξουμε και να προωθήσουμε ως τις κορυφαίες προτεραιότητες του αναπτυξιακού μας σχεδίου και αναφέρομαι φυσικά στον ανεκτίμητο πολιτισμικό πλούτο και στο δυναμικό πρωτογενή τομέα της περιοχής. Για εμάς αυτοί οι δυο τομείς πηγαίνουν μαζί και όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε με συγκροτημένο σχέδιο να τους συνδέσουμε και να τους αναδείξουμε κάτω από την ομπρέλα μιας κοινής ταυτότητας που να συνδέει την τοπική παραγωγή, τη γαστρονομία και το τοπικό τουριστικό προϊόν.

 

Στην κατεύθυνση αυτή, για την παράταξή μας η Βεργίνα δεν αποτελεί απλώς την «Ιστορική Πρωτεύουσα» του Δήμου μας αλλά συνιστά την κορωνίδα της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Ενός αναπτυξιακού σχεδίου που ήδη άρχισε να αποδίδει καρπούς παρότι έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσουμε, Γνωρίζουμε όμως καλά και έχουμε σχεδιάσει προσεχτικά κάθε βήμα που πρέπει να γίνει μέχρι η περιοχή μας να αποκτήσει αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να αναδειχθεί ως ισχυρός αναπτυξιακός, πολιτισμικός και τουριστικός πόλος, όπως αρμόζει στην ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Με οδηγό την παραπάνω αναπτυξιακή προτεραιότητα σχεδιάσαμε, υλοποιούμε και δρομολογούμε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που πρόκειται να αλλάξουν σημαντικά την εικόνα της Βεργίνας όπως, μεταξύ άλλων, η επικείμενη έναρξη ανακατασκευής του δρόμου μπροστά από το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων, η εγκεκριμένη ανάπλαση της Τ.Κ. Βεργίνας και η σύνδεση όλων των αρχαιολογικών χώρων μέσω της χρήσης ήπιων μέσων μεταφοράς σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις της νέας κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονούμε.

 

Επειδή όμως ανάπτυξη χωρίς βασικές υποδομές δε γίνεται, έχουμε υποβάλλει προτάσεις και αναμένουμε σύντομα την ένταξη 11.000.000 ευρώ για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε Βεργίνα και Παλατίτσια, έργα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

 

Αν και είναι ιδιαίτερα άβολο για κάποιους όψιμους σωτήρες του τόπου που απαξιώνουν το οτιδήποτε, τάζοντας παράλληλα τα πάντα στους πάντες, εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε με πράξεις και να πορευόμαστε με σχέδιο και όραμα. Οι πολίτες βλέπουν, γνωρίζουν και κρίνουν».  

 

 

#συνεχίζουμε_μαζί_μπροστά

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Βοργιαζίδης: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο έργο σας»

Κ. Βοργιαζίδης: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στο...

Επισκέψεις του υποψηφίου Δημάρχου στα Σώματα...

Το βιογραφικό του Καλλίστρατου Γρηγοριάδη

Το βιογραφικό του Καλλίστρατου Γρηγοριάδη

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στη Βέροια στις 4...

Πρόσκληση στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Παύλου παυλίδη

Πρόσκληση στην κεντρική προεκλογική ομιλία του...

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Βέροιας κ. Παύλος...

Σε Διαβατό και Μακροχώρι συνέχισε του Δημόσιους Διαλόγους ο Κώστας Βοργιαζίδης

Σε Διαβατό και Μακροχώρι συνέχισε του Δημόσιους...

 Στο Διαβατό και το Μακροχώρι συνέχισε τους...

Στα Ριζώματα ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Μαρκούλης

Στα Ριζώματα ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Μαρκούλης

«Άστραψε και βρόντηξε» από τα Ριζώματα ο Αντώνης...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στους υποψηφίους Δημάρχους της Βέροιας για τη στεγάση του

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στους υποψηφίους...

Αντιπροσωπεία του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας...

Γεωργία Μπατσαρά από το «Σπίτι της Βεργίνας»:  Δεν αρκεί ο εθελοντισμός. Χρειάζεται κατάθεση ψυχής…

Γεωργία Μπατσαρά από το «Σπίτι της Βεργίνας»: Δεν...

          Λίγες μέρες απέμειναν, πριν την κεντρική...

Κ. Βοργιαζίδης: «Άξονας 6ος: Υποδομές για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη»

Κ. Βοργιαζίδης: «Άξονας 6ος: Υποδομές για την...

 Το Πρόγραμμα του Κώστα Βοργιαζίδη για την επόμενη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Επισκέψεις του υποψηφίου Δημάρχου στα Σώματα ΑσφαλείαςΤην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με...

Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στη Βέροια στις 4 Αυγούστου 1987. Γονείς του είναι ο Κυριάκος και η Μαρία. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και...