Αποκαλυπτική η Γεωργία Μπατσαρά σε Αγ. Βαρβάρα, Άμμο και Μετόχι

Αποκαλυπτική η Γεωργία Μπατσαρά σε Αγ. Βαρβάρα, Άμμο και Μετόχι

Ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων της Υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» Γεωργίας Μπατσαρά, με τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Συνοδευόμενη από μεγάλο αριθμό υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, καταγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και παρουσιάζει μέρος από προτάσεις και απόψεις της για την αντιμετώπιση, κυρίως, ζητημάτων της καθημερινότητας.

Το βράδυ της Τετάρτης επισκέφθηκε κατά σειρά το Μετόχι, την Άμμο και τις Βαρβάρες, όπου ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, αφού γνωστοποίησε πως όταν θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, θα ιδρύσει αντιδημαρχία  με αρμοδιότητες την παρακολούθηση και την άμεση επίλυση προβλημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων.

«Όπως και στα υπόλοιπα χωριά, έτσι και στα δικά σας μου εκφράζετε την δυσαρέσκειά σας και τα συναισθήματα εγκατάλειψης που νιώθετε, από την απουσία της Δημοτική αρχής» είπε η Γεωργία Μπατσαρά και πρόσθεσε τονίζοντας «θα ορίσω Αντιδήμαρχο, αρμόδιο για τις Δημοτικές Ενότητες και τις Κοινότητες, ο οποίος σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια θα ζει στον παλμό των κατοίκων των χωριών και θα επιλύει προβλήματα της καθημερινότητας. Είναι ντροπή οι κάτοικοι των χωριών μας να νιώθουν την απουσία των τοπικών αρχών τους».    


Και στους τρεις οικισμούς που επισκέφθηκε η Γεωργία Μπατσαρά, υπάρχει το κοινό πρόβλημα της ολοκληρωτικής ή μερικής έλλειψης αποχετευτικού δικτύου (Αγ. Βαρβάρα) και η κακή κατάσταση των αγροτικών δρόμων. Για τον οικισμό του Μετοχίου μεγάλο πρόβλημα είναι η παράνομη (νυχτερινές ώρες) εναπόθεση σκουπιδιών, οργανικών και ανόργανων, στον πρώην σκουπιδότοπο που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε στάδιο ολικής περιβαλλοντικής αποκατάστασης. Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν κάτοχοι σκυλιών να τα εγκαταλείπουν και στην συνέχεια, αυτά, να μετατρέπονται σε αδέσποτα.

Στην Άμμο οι κάτοικοι ενημέρωσαν την Υποψήφια Δήμαρχο πως χρόνια τώρα ζητούν τη συντήρηση του σχολείου όπου υπάρχουν σπασμένα τζάμια στα παράθυρα, κουφώματα σε κακή κατάσταση, των  σπασμένων τσιμενταυλάκων και επίσης ζήτησαν να γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού στην πλατεία του χωριού, στην παιδική χαρά και να δημιουργηθεί ένα ακόμη σημείο ποτίστρας (δεξαμενής) όπου οι αγρότες θα μπορούν να γεμίζουν τα ραντιστικά τους βυτία με νερό.      

Τέλος, κοινό αίτημα των κατοίκων της Άμμου και της Αγίας Βαρβάρας, είναι το δίκτυο άρδευσης. «Είναι απαράδεκτο να έχουμε μέσα στο αγρόκτημά μας τον ποταμό Αλιάκμονα και να μην έχουμε δίκτυο άρδευσης για τις καλλιέργειές μας. Ποτίζουμε ακόμα από γεωτρήσεις, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του  κάμπου ποτίζουν με την …γραβάτα» είπαν χαρακτηριστικά.


Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών της και αφού άκουσε τα αιτήματα των κατοίκων των χωριών, η Γεωργία Μπατσαρά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω εγώ και οι συνεργάτες μου, την απουσία της Δημοτικής Αρχής. Αλλά, ούτε θα μπω στην λογική άλλων να τάζω έργα για να υφαρπάξω την ψήφο των συντοπιτών μου. Έχουμε σχέδιο και για μεγάλα έργα, αλλά από την πρώτη μέρα θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Για να αλλάξουμε τα τζάμια από τα παράθυρα ενός Δημοτικού Σχολείου, δε νομίζω πως χρειάζεται να αναζητήσουμε χρήματα από τα …ευρωπαϊκά ταμεία. Ούτε φυσικά μπορούμε από τη μια μέρα στην άλλη να κατασκευάσουμε αρδευτικά και αποχετευτικά δίκτυα που μπορεί να υπόσχονται άλλοι.

Διαβεβαιώνω τους συντοπίτες μου πως από την πρώτη μέρα θα είμαστε κοντά τους. Πρώτα για τα μικρά και παράλληλα θα εργαζόμαστε για τα μεγάλα. Ήδη βρισκόμαστε  σε συνεργασία με φορείς της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, οι οποίοι δημιούργησαν προϋποθέσεις, για τον τόπο τους,  για τη  χρηματοδότηση μεγάλων έργων από ευρωπαϊκά προγράμματα. Θα στηρίξουμε  τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με ρεαλιστικό σχέδιο και αγώνες. Τα μεγάλα λόγια και οι παράλογες και ανέφικτες  υποσχέσεις δε μας εκφράζουν. Είμαστε ρεαλιστές και μας ενδιαφέρει η ουσία και η αποτελεσματικότητα του έργου μας».         

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...