Έχουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που μας αξίζουν ;

Έχουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που μας αξίζουν ;

Της Συρμούλας Τζήμα-Τόπη

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα σχέδια έχει σίγουρα ανάγκη από άμεσες και χειροπιαστές λύσεις. Παρά τις φιλότιμες ενδεχομένως προσπάθειες των εκάστοτε αρχών ή παραγόντων, έχουμε σίγουρα ανάγκη για άμεση απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα αφορούν τον αθλητισμό και τους αθλητές στην πόλη μας. Διαβάσαμε πρόσφατα για απορρόφηση μεγάλων ποσών από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούν στον αθλητισμό και απορροφήθηκαν ύστερα από την εκπόνηση σχετικών μελετών από τους Δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για την συντήρηση και επέκταση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, κάτι  αντίστοιχο είναι αλήθεια ότι όλοι θα περιμένουμε και από τον δικό μας δήμο.

 Η Βέροια παραμένει από τις λίγες πρωτεύουσες νομών στην Ελλάδα χωρίς δημοτικό κολυμβητήριο, το ταρτάν κατά μαρτυρία των αθλητών μας στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας είναι σχεδόν ακατάλληλο και οι αθλητές παραμένουν χωρίς κατάλληλα αποδυτήρια εδώ και πολλά. Το κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες καθώς διατηρεί γύρω στις 500 θέσεις και θα πρέπει σίγουρα να καταστεί αντάξιο της ομάδας σύμβολο της πόλης όπως είναι ο Φίλλιπος Βέροιας.

Ομολογουμένως λείπουν από το Δήμο μας κατάλληλα διαμορφωμένοι  χώροι για αθλητικά σωματεία που λειτουργούν με επιτυχία όπως αυτά της ρυθμικής γυμαναστικής , καράτε, taekwondo, τέννις κτλ, όπως επίσης το κλειστό ΔΑΚ Δ. Βικέλας και ο περιβάλλων χώρος του στο Μακροχώρι, από το 1981 που έγιναν τα εγκαίνια του δεν έχει εισαχθεί σε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα εξυγίανσης, επέκτασης και αναβάθμισής του, ανάλογου του αριθμού των αθλητών που καθημερινά το επισκέπτονται και αθλούνται σε αυτό. Προβλήματα επίσης αναφέρονται από τους πολίτες και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες ως προς τους χώρους άθλησης. 

Σίγουρα μπορεί να γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά η νεολαία μας, οι αθλητές της πόλης μας μικροί και μεγάλοι αισθάνονται μέσα τους την εγκατάλειψη τους, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και ειδικά όσοι επιθυμούν ή κάνουν ήδη πρωταθλητισμό γι΄αυτό και προτείνουμε ότι η βελτίωση και αλλαγή των συνθηκών θα προκύψει μέσα από ορθές κινήσεις, σχεδιασμό και υλοποίηση καταλλήλων μελετών για την αξιοποίησή  ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η δημιουργία και η στελέχωση ειδικού γραφείου από τη νέα δημοτική αρχή ώστε να μη χάνεται κανένα από τέτοιου είδους προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία είναι απόλυτή δέσμευση του συνδυασμού μας για την επόμενη μέρα.

Κλείνοντας δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου μας πρωταγωνιστούν σε πολλά αθλήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, διαφημίζοντας τον τόπο μας ,τη Βέροια και τους αξίζουν παρά τις αντίξοες συνθήκες σε σχέση με τους αθλητές του εξωτερικού, θερμά συγχαρητήρια ! Γι΄αυτό λοιπόν λέμε ότι όσον αφορά τον αθλητισμό #ο_δήμος_μας_αξίζει_καλύτερα !

* Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας με το συνδυασμό

"ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ" με υπ. Δήμαρχο τη Γεωργία Μπατσαρά.

                 Απόφοιτη του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ποινικών κ Εγκληματολογικών Επιστήμων ΑΠΘ και υπ. διδάκτορας Δημόσιας Διοίκησης. Ειδικευμένη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην διοίκηση ολικής ποιότητας στην εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή. Εκλεγμένη σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Βέροιας.


              Υπηρετεί ως Καθηγήτρια Νομικών κ Πολιτικών Επιστημών στη Β/θμια Εκπ/ση και ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Βέροια. Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Τόπη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και έχει δύο γιους.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ  ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ του Αρχιμ. Παλαμά ηγουμένου της Ι.Μονής Καλλίπετρας

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΥ του Αρχιμ. Παλαμά...

Μέσα στον περασμένο Δεκέμβρη (9.12.2019) αποβίωσε ο...

Ακροπατώντας  *της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

Ακροπατώντας *της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

Εκεί στην άκρη του γκρεμού ακροπατώνταςήρθε η ζωή και...

ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ.. * του Γιάννη Ναζλίδη

ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ.. * του Γιάννη Ναζλίδη

Ξέρετε πόση άγνοια κυριαρχεί στο ΣΩΣΤΟ;Από πού...

Σκέψεις… περί αμβλώσεων!

Σκέψεις… περί αμβλώσεων!

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΣτις αρχές της...

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ 1821 - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ 1793- Ναύπλιο 1832

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ 1821 -...

 Γράφει ο  Παναγιώτης  Παπαδόπουλος - Φιλόλογος «Ναι...

Tριπόταμος: φως αλλά και οργή... *Του Πάρη Παπακανάκη

Tριπόταμος: φως αλλά και οργή... *Του Πάρη Παπακανάκη

Φωτό: Ηλεκτροφωτισμός της πλατείας Ωρολογίου (Αρχείο...

ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΔΕΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ, ΑΘΛΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

ΟΥΤΕ ΠΡΟΟΔΕΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΛΛΑ, ΑΘΛΙΟΙ...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα   Διπλ. Ηλεκτρολόγου Φίλοι...

Με λαμπρότητα και πολύ κόσμο η Βέροια τίμησε χθες τον Πολιούχο της Άγιο Αντώνιο (βίντεο - φωτό)

Με λαμπρότητα και πολύ κόσμο η Βέροια τίμησε χθες τον...

Ολοκληρώθηκαν χθες  οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτό: Ηλεκτροφωτισμός της πλατείας Ωρολογίου (Αρχείο Στέργιου Ζυγουλιάνου)« Κυλά τα νερά του…  πότε μεγαλόπρεπος, απλησίαστος, πότε χαριτωμένα ήμερος, καμαρώνοντας με τα γεφύρια του και τα περάσματά του,...

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), καθώς απαλλάσσει τις παραπάνω περιπτώσεις από πρόστιμα και αναδρομικά.Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το...

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δρ. Κώστας Τσιπουρίδης μετά από μάχη με την επάρατη νόσο. Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 τελέστηκε η κηδεία του στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου Βεροίας στην οποία...

Αραδιασμένα πάνω σ’ ένα σιδερένιο κρεβάτι όλα τα ξαδέρφια, καλοσκεπασμένα και με τον φωτισμό της ξυλόσομπας περνούσαμε πολλές βραδινές ώρες (ως παιδιά που μεγαλώσαμε χωρίς το «προνόμιο» της τηλεόρασης) την...