Έχουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που μας αξίζουν ;

Έχουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που μας αξίζουν ;

Της Συρμούλας Τζήμα-Τόπη

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα σχέδια έχει σίγουρα ανάγκη από άμεσες και χειροπιαστές λύσεις. Παρά τις φιλότιμες ενδεχομένως προσπάθειες των εκάστοτε αρχών ή παραγόντων, έχουμε σίγουρα ανάγκη για άμεση απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα αφορούν τον αθλητισμό και τους αθλητές στην πόλη μας. Διαβάσαμε πρόσφατα για απορρόφηση μεγάλων ποσών από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούν στον αθλητισμό και απορροφήθηκαν ύστερα από την εκπόνηση σχετικών μελετών από τους Δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για την συντήρηση και επέκταση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, κάτι  αντίστοιχο είναι αλήθεια ότι όλοι θα περιμένουμε και από τον δικό μας δήμο.

 Η Βέροια παραμένει από τις λίγες πρωτεύουσες νομών στην Ελλάδα χωρίς δημοτικό κολυμβητήριο, το ταρτάν κατά μαρτυρία των αθλητών μας στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας είναι σχεδόν ακατάλληλο και οι αθλητές παραμένουν χωρίς κατάλληλα αποδυτήρια εδώ και πολλά. Το κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες καθώς διατηρεί γύρω στις 500 θέσεις και θα πρέπει σίγουρα να καταστεί αντάξιο της ομάδας σύμβολο της πόλης όπως είναι ο Φίλλιπος Βέροιας.

Ομολογουμένως λείπουν από το Δήμο μας κατάλληλα διαμορφωμένοι  χώροι για αθλητικά σωματεία που λειτουργούν με επιτυχία όπως αυτά της ρυθμικής γυμαναστικής , καράτε, taekwondo, τέννις κτλ, όπως επίσης το κλειστό ΔΑΚ Δ. Βικέλας και ο περιβάλλων χώρος του στο Μακροχώρι, από το 1981 που έγιναν τα εγκαίνια του δεν έχει εισαχθεί σε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα εξυγίανσης, επέκτασης και αναβάθμισής του, ανάλογου του αριθμού των αθλητών που καθημερινά το επισκέπτονται και αθλούνται σε αυτό. Προβλήματα επίσης αναφέρονται από τους πολίτες και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες ως προς τους χώρους άθλησης. 

Σίγουρα μπορεί να γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά η νεολαία μας, οι αθλητές της πόλης μας μικροί και μεγάλοι αισθάνονται μέσα τους την εγκατάλειψη τους, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και ειδικά όσοι επιθυμούν ή κάνουν ήδη πρωταθλητισμό γι΄αυτό και προτείνουμε ότι η βελτίωση και αλλαγή των συνθηκών θα προκύψει μέσα από ορθές κινήσεις, σχεδιασμό και υλοποίηση καταλλήλων μελετών για την αξιοποίησή  ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η δημιουργία και η στελέχωση ειδικού γραφείου από τη νέα δημοτική αρχή ώστε να μη χάνεται κανένα από τέτοιου είδους προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία είναι απόλυτή δέσμευση του συνδυασμού μας για την επόμενη μέρα.

Κλείνοντας δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου μας πρωταγωνιστούν σε πολλά αθλήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, διαφημίζοντας τον τόπο μας ,τη Βέροια και τους αξίζουν παρά τις αντίξοες συνθήκες σε σχέση με τους αθλητές του εξωτερικού, θερμά συγχαρητήρια ! Γι΄αυτό λοιπόν λέμε ότι όσον αφορά τον αθλητισμό #ο_δήμος_μας_αξίζει_καλύτερα !

* Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας με το συνδυασμό

"ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ" με υπ. Δήμαρχο τη Γεωργία Μπατσαρά.

                 Απόφοιτη του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ποινικών κ Εγκληματολογικών Επιστήμων ΑΠΘ και υπ. διδάκτορας Δημόσιας Διοίκησης. Ειδικευμένη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην διοίκηση ολικής ποιότητας στην εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή. Εκλεγμένη σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Βέροιας.


              Υπηρετεί ως Καθηγήτρια Νομικών κ Πολιτικών Επιστημών στη Β/θμια Εκπ/ση και ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Βέροια. Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Τόπη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και έχει δύο γιους.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απολύμανση των Δημοτικών Κτιρίων πραγματοποίησε εξωτερικό συνεργείο στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Απολύμανση των Δημοτικών Κτιρίων πραγματοποίησε...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, έχοντας υπόψη την Πράξη...

Ο δήμος Αλεξάνδρειας παρέλαβε ένα αυτοκίνητο για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ο δήμος Αλεξάνδρειας παρέλαβε ένα αυτοκίνητο για την...

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας παρέλαβε τη Παρασκευή 27...

Δήμος Νάουσας: Πρωτοβουλίες και μέτρα στήριξης και φροντίδας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Δήμος Νάουσας: Πρωτοβουλίες και μέτρα στήριξης και...

Νοιαζόμαστε, προσφέρουμε, φροντίζουμε, αγαπάμε!Ο ...

Απ. Βεσυρόπουλος: «Δυνατότητα καταβολής φορολογικών οφειλών μέχρι τις 10 Απριλίου για συμπολίτες μας άνω των 70 ετών ή με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω»

Απ. Βεσυρόπουλος: «Δυνατότητα καταβολής φορολογικών...

Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει...

Δήμαρχος Βέροιας: Δεν θα πληρωθούν τροφεία και δίδακτρα, λόγω αναστολής λειτουργείας Τμημάτων και παιδικών σταθμών

Δήμαρχος Βέροιας: Δεν θα πληρωθούν τροφεία και...

 Σε αναμονή αποφάσεων για τα δίδακτρα των τμημάτων της...

Απαράδεκτη κατάσταση συνωστισμού σε ουρές Τραπεζών από το πρωί στη Βέροια…

Απαράδεκτη κατάσταση συνωστισμού σε ουρές Τραπεζών...

Μόνο κατάσταση πανδημίας δεν θυμίζει σήμερα η πόλη,...

Η δημόσια υγεία ως αγαθό στον σκληρό πυρήνα του κράτους *Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Η δημόσια υγεία ως αγαθό στον σκληρό πυρήνα του...

 Οι στιγμές που βιώνουμε σε πλανητική διάσταση είναι...

Βέροια: Κυριακάτικες εικόνες μιας έρημης πόλης!

Βέροια: Κυριακάτικες εικόνες μιας έρημης πόλης!

Παρόλο που την Κυριακή είχε ηλιόλουστο καιρό, μετά από...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύμα κακοποιών έπεσε 85χρονη γυναίκα στην Καψόχωρα του δήμου Αλεξάνδρειας τη νύχτα της Παρασκευής 27 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άντρες παραβίασαν το σπίτι της και με απειλή μαχαιριού κατάφεραν να...

Ηλίας Πλιόγκας: «Με μια φθηνή λύση, σώζουμε ζωές»!Μια φθηνή και σωτήρια λύση,  με ένα απλό πλαστικό «ταυ», μια «διακλάδωση» δηλαδή που μπορεί να  κουμπώνει σε έναν αναπνευστήρα, αλλά να δίνει οξυγόνο σε δύο...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς έπεσε ο 48χρονος αστυνομικός Λάμπρος Δημητρουλάτος στην Βέροια. Το συμβάν συνέβη στο σπίτι του. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών και δεν κατέστη εφικτό...

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος από τη Βέροια, που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ημαθία προσήλθε στο νοσοκομείο Βέροιας χθες το βράδυ(Τρίτη 24 Μαρτίου). Είχε προηγηθεί συνεννόηση...