Έχουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που μας αξίζουν ;

Έχουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που μας αξίζουν ;

Της Συρμούλας Τζήμα-Τόπη

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα σχέδια έχει σίγουρα ανάγκη από άμεσες και χειροπιαστές λύσεις. Παρά τις φιλότιμες ενδεχομένως προσπάθειες των εκάστοτε αρχών ή παραγόντων, έχουμε σίγουρα ανάγκη για άμεση απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα αφορούν τον αθλητισμό και τους αθλητές στην πόλη μας. Διαβάσαμε πρόσφατα για απορρόφηση μεγάλων ποσών από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούν στον αθλητισμό και απορροφήθηκαν ύστερα από την εκπόνηση σχετικών μελετών από τους Δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας για την συντήρηση και επέκταση των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, κάτι  αντίστοιχο είναι αλήθεια ότι όλοι θα περιμένουμε και από τον δικό μας δήμο.

 Η Βέροια παραμένει από τις λίγες πρωτεύουσες νομών στην Ελλάδα χωρίς δημοτικό κολυμβητήριο, το ταρτάν κατά μαρτυρία των αθλητών μας στο ΔΑΚ Δ. Βικέλας είναι σχεδόν ακατάλληλο και οι αθλητές παραμένουν χωρίς κατάλληλα αποδυτήρια εδώ και πολλά. Το κλειστό γυμναστήριο Φιλίππειο δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες καθώς διατηρεί γύρω στις 500 θέσεις και θα πρέπει σίγουρα να καταστεί αντάξιο της ομάδας σύμβολο της πόλης όπως είναι ο Φίλλιπος Βέροιας.

Ομολογουμένως λείπουν από το Δήμο μας κατάλληλα διαμορφωμένοι  χώροι για αθλητικά σωματεία που λειτουργούν με επιτυχία όπως αυτά της ρυθμικής γυμαναστικής , καράτε, taekwondo, τέννις κτλ, όπως επίσης το κλειστό ΔΑΚ Δ. Βικέλας και ο περιβάλλων χώρος του στο Μακροχώρι, από το 1981 που έγιναν τα εγκαίνια του δεν έχει εισαχθεί σε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα εξυγίανσης, επέκτασης και αναβάθμισής του, ανάλογου του αριθμού των αθλητών που καθημερινά το επισκέπτονται και αθλούνται σε αυτό. Προβλήματα επίσης αναφέρονται από τους πολίτες και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες ως προς τους χώρους άθλησης. 

Σίγουρα μπορεί να γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά η νεολαία μας, οι αθλητές της πόλης μας μικροί και μεγάλοι αισθάνονται μέσα τους την εγκατάλειψη τους, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και ειδικά όσοι επιθυμούν ή κάνουν ήδη πρωταθλητισμό γι΄αυτό και προτείνουμε ότι η βελτίωση και αλλαγή των συνθηκών θα προκύψει μέσα από ορθές κινήσεις, σχεδιασμό και υλοποίηση καταλλήλων μελετών για την αξιοποίησή  ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η δημιουργία και η στελέχωση ειδικού γραφείου από τη νέα δημοτική αρχή ώστε να μη χάνεται κανένα από τέτοιου είδους προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία είναι απόλυτή δέσμευση του συνδυασμού μας για την επόμενη μέρα.

Κλείνοντας δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου μας πρωταγωνιστούν σε πολλά αθλήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, διαφημίζοντας τον τόπο μας ,τη Βέροια και τους αξίζουν παρά τις αντίξοες συνθήκες σε σχέση με τους αθλητές του εξωτερικού, θερμά συγχαρητήρια ! Γι΄αυτό λοιπόν λέμε ότι όσον αφορά τον αθλητισμό #ο_δήμος_μας_αξίζει_καλύτερα !

* Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας με το συνδυασμό

"ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ" με υπ. Δήμαρχο τη Γεωργία Μπατσαρά.

                 Απόφοιτη του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ποινικών κ Εγκληματολογικών Επιστήμων ΑΠΘ και υπ. διδάκτορας Δημόσιας Διοίκησης. Ειδικευμένη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην διοίκηση ολικής ποιότητας στην εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή. Εκλεγμένη σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Βέροιας.


              Υπηρετεί ως Καθηγήτρια Νομικών κ Πολιτικών Επιστημών στη Β/θμια Εκπ/ση και ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Βέροια. Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Τόπη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και έχει δύο γιους.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού...

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον...

Το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της...

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών από το Κοινωνικό...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος...

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τάφρο “66”

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων...

Εξώδικο και απαντήσεις για το δημοτικό καταφύγιο ζώων της Βέροιας

Εξώδικο και απαντήσεις για το δημοτικό καταφύγιο ζώων...

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η παρούσα θητεία της...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανοιικτή για τους δημότες η τελετή της ορκομωσίας - Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 11:00 π.μ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανοιικτή για τους δημότες η τελετή...

Με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε στην τελετή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...