Τεράστια επιτυχία το τουρνουά τένις «ΛΑΟΣ VEROIA OPEN» (Φωτό - Βίντεο)

ΣΑΡΩΣΑΝ ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ ΟΙ ΒΕΡΟΙΩΤΕΣ

ΝΤΕΜΗΣ ΤΑΡΑΜΟΝΛΗΣ, ΜΑΓΔΑ ΑΔΑΛΟΓΛΟΥ

ΚΑΙ ΑΦΟΙ ΤΑΡΑΜΟΝΛΗ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο, το βαθμολογούμενο και με χρηματικά έπαθλα τουρνουά τένις «ΛΑΟΣ VEROIA OPEN», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στα γήπεδα του ΔΑΚ Μακροχωρίου Δ. Βικέλας με την συνεργασία της εφημερίδας ΛΑΟΣ, του Ο.Α. Βέροιας και της Γ’ Ένωσης Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας. 

Οι αγώνες ξεκίνησαν με την προκριματική φάση των ανδρών την Τρίτη 30 Απριλίου, που συμμετείχαν 27 αθλητές, ενώ τα κυρίως ταμπλό ανδρών με 32 αθλητές, γυναικών με 16 αθλήτριες και διπλών ανδρών με 11 ζευγάρια, ολοκληρώθηκαν με τους τελικούς στα διπλά την Παρασκευή βράδυ και το Σάββατο με τους τελικούς γυναικών το πρωί και ανδρών το απόγευμα. 

Στους άνδρες έλαμψε το μεγάλο βεροιώτικο ταλέντο του Δημοσθένη(Ντέμη) Ταραμονλή, που επικράτησε στον τελικό του εξαιρετικού Νικήτα Νιάρχου(Ο.Α. Αθηνών) με σκορ 6-2 6-1, σε ένα ματς που ήταν διαφήμιση του αθλήματος με ποιότητα και θέαμα. 

Στις γυναίκες η επίσης βεροιώτισσα Μάγδα Αδαλόγλου, που ταξίδεψε από το Μισισίπι των Η.Π.Α., όπου σπουδάζει και παίζει τένις για το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα, κέρδισε την Θεοδώρα Χαντάβα(Κοζάνη) με σκορ 6-1 6-3, σε ένα επίσης εξαιρετικό ματς, που επικράτησε η εμπειρία και το υψηλού επιπέδου τένις της βεροιώτισσας αθλήτριας.

Στα διπλά ανδρών τα αδέρφια Ταραμονλή(Γιάννης και Ντέμης), που έπαιξαν για πρώτη φορά σε επίσημο τουρνουά μαζί, έκαναν μια εντυπωσιακή πορεία και κατέκτησαν άνετα το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο νικώντας τους αξιόμαχους Κωσταρίδη(ΑΟΑ Ηλιούπολης)-Μπαλάφα(ΑΣΑ Λάρισας) με σκορ 6-3 6-1.

Η συμμετοχή 70 αθλητών από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών πολύ γνωστά ονόματα με υψηλή θέση στην πανελλήνια κατάταξη και σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό τους, προσέθεσαν κύρος στο «ΛΑΟΣ VEROIA OPEN» ήδη από την πρώτη χρονιά. Σημαντικό στην επιτυχία του τουρνουά ήταν η παρακολούθηση των αγώνων από αρκετό κόσμο, που είχε την ευκαιρία να δει ματς πολύ ψηλού επιπέδου, με θεαματικούς πόντους. 

Στις παρουσίες που επισημάναμε ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης(ΕΦΟΑ) Δημήτρης Σταματιάδης που υπογράμμισε την σημασία ύπαρξης και καθιέρωσης τέτοιων διοργανώσεων που λείπουν ειδικά από τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ  ο πρόεδρος της Γ’ Ένωσης Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας Πέτρος Τσαρκνιάς, μέλος της οργανωτικής επιτροπής και συντονιστής του όλου εγχειρήματος, μίλησε για την συγκυρία με τις διεθνείς επιτυχίες των Τσιτσιπά και Σάκκαρη, που θα πρέπει να οδηγήσουν στην απογείωση του τένις, όπως το 1987 με το ευρωμπάσκετ και τόνισε ότι ένα τέτοιο τουρνουά είναι σίγουρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παρών ο αντιδήμαρχος Βέροιας Άρης Λαζαρίδης, ο οποίος ήταν επίσης στην οργανωτική επιτροπή του τουρνουά, αλλά παρακολούθησε να αγωνίζεται και η κόρη του σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά ματς του τουρνουά, όπου τελικά έχασε από την φιναλίστ Χαντάβα στο 3ο σετ, ενώ προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά δεν μπόρεσε να το κλείσει στο κρίσιμο 2ο σετ και έγινε μετά η ανατροπή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε αρκετούς αγώνες ο πρ. πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, αφού υπήρξε αθλητής τένις και στην απονομή των ανδρών έδωσε το χρηματικό έπαθλο στον Ντέμη Ταραμονλή.

Ο γνωστός οδοντίατρος και αθλητής τένις Κώστας Χαμαλής με την σύζυγό του επίσης οδοντίατρο Αργυρώ Καρατσιώλη, ο οποίος έκανε μια άψογη διαιτησία στον τελικό των γυναικών και δήλωσε ότι θα παίξει οπωσδήποτε στο τουρνουά την επόμενη χρονιά. 
Ο προπονητής Μάριος Κατικαρίδης παρακολούθησε τους αγώνες,  αφού είναι ο προπονητής φυσικής κατάστασης της  Μάγδας Αδαλόγλου και άλλων αθλητών του τένις. 

Παρόντες επίσης ο αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Σουμελίδης, αθλητές, προπονητές και φίλοι του τένις. 

Σημαντική η στήριξη των χορηγών του τουρνουά, που με την βοήθειά τους το επίπεδο φιλοξενίας ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικό, ενώ έδωσαν το παρόν ο Αχιλλέας Μπίκας, γενικός αρχηγός της Βέροιας, που ενώ έπαιζε τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου το Σάββατο, παρακολούθησε τον τελικό των γυναικών, αφού παίζει και ο ίδιος τένις και έκανε την απονομή στην Μάγδα Αδαλόγλου.

Ο Γιώργος Τραπεζανλίδης ένας επιχειρηματίας με μεγάλη πορεία στα διοικητικά του αθλητισμού, παρακολούθησε τον τελικό των ανδρών και έκανε την απονομή του χρηματικού επάθλου στο Νιάρχο.

Ο γεωπόνος Θόδωρος Γκαλίτσιος, παλιός αθλητής χάντμπολ, δρομέας, που είναι κοντά και στο τένις, όχι μόνο στήριξε αλλά παρακολούθησε με ενδιαφέρον τον τελικό των γυναικών και έκανε την απονομή του χρηματικού επάθλου στην φιναλίστ Χαντάβα. 

Τέλος τις ευχαριστίες τους προς τους αθλητές, συνοδούς, χορηγούς και συνεργάτες απηυθύναν στην λήξη του τουρνουά και στις απονομές η βοηθός επιδιαιτητή Ντέπυ Παλαιστή και ο διευθυντής των αγώνων Ζήσης Μιχ. Πατσίκας.


Η Ντέπυ Παλαιστή μίλησε για την μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες για πρώτη χρονιά, ενώ ο Ζήσης Μιχ. Πατσίκας υπογράμμισε την σημασία καθιέρωσης μιας τέτοιας διοργάνωσης για την Βέροια, ενώ απευθυνόμενος προς τους αθλητές τους είπε να βάλουν στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα το ΛΑΟΣ VEROIA OPEN 2020, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι όχι μόνο θα επαναληφθεί, αλλά θα είναι ακόμη καλύτερο. 
Πλούσιο φωτορεπορτάζ  από το τουρνουά κάτω από το βίντεο


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Finalist η Τατιάνα Γιτοπούλου στο κύπελλο Ελλάδος Ανδρών - Γυναικών

Finalist η Τατιάνα Γιτοπούλου στο κύπελλο Ελλάδος Ανδρών -...

Η αθλήτρια Τατιάνα Γιτοπούλου συμμετείχε στο Κύπελλο...

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για ΕΚΜΕΚΤΣΟΓΛΟΥ και ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ σε Κιλκίς  και Αθήνα

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για...

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και...

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης Νάουσας 3-0

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στο Τριεθνές Τουρνουά Θεσ/νίκης

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   Βέροιας

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του...

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης...

Δυναμικά ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του...

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας  - 1η η ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΎΛΑ στο Ε3 Open της Έδεσσας

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας - 1η η...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλητές και οι...

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen Κοζάνης, Καστοριάς

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen...

Με επιτυχίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η αθλήτρια Τατιάνα Γιτοπούλου συμμετείχε στο Κύπελλο Ελλάδος  Γυναικών που διεξήχθη στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης  κατακτώντας τη δεύτερη θέση στα διπλά με τη συμπαίκτρια της Παλιούρα...

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στα τουρνουά Ε3 Open.Στην Κατηγορία Α14 που διεξήχθη στο Κιλκίς μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος κορασίδων, ο Ποσειδώνας κέρδισε το Ζαφειράκη Νάουσας με 3-0 σετ (25-14,25-16,25-20) κ ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.Έτσι εκτός απροόπτου θα...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με ξένους αθλητές από την...