Ο Μανώλης Μαυρομάτης ζωντανά στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6

Ο Μανώλης Μαυρομάτης ζωντανά στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6

Φιλοξενούμενος ζωντανά στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6 στα χθεσινά ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ, ήταν ο «βετεράνος» αθλητικογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης.

Σε μια συζήτηση που εκτός από τον οικοδεσπότη Ζήση Μιχ. Πατσίκα συμμετείχε ο επί δεκαετίες(από το 1974) προσωπικός φίλος του Βασίλης Βόλκος και έγινε κουβέντα για τα πάντα πλην ποδοσφαίρου και αθλητικών!

Ήρθαν στην επιφάνεια δράσεις και πτυχές του Μανώλη Μαυρομάτη που δεν γνωρίζει ο κόσμος, όπως ότι έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και Δημόσιες Σχέσεις στη Ρώμη, ενώ έχει σκηνοθετήσει θεατρικά έργα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ντοκιμαντέρ που έχουν βραβευθεί στο εξωτερικό, ενώ έχει μια σημαντική παρουσία στο ευρωκοινοβούλιο, αφού την πενταετία που θήτευσε ανακηρύχθηκε ο καλύτερος ευρωβουλευτής στην ιστορία της Ε.Ε.

Ανέφερε το παράδοξο ότι ενώ είναι ο ίδιος συντάκτης της Λευκής Βίβλου για τον αθλητισμό, κομμάτι της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που υιοθέτησαν οι περισσότερες χώρες, δυστυχώς η μόνη χώρα που δεν το έκανε είναι η Ελλάδα για θέματα όπως το ντόπινγκ, τηλεοπτικά δικαιώματα κ.α.

Περαιτέρω μίλησε για την τιμή που του έκανε ο τότε επίτροπος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο και τον αξιοποίησε ως ειδικό σύμβουλο μετά την λήξη της θητείας του το 2009, όταν στην Ελλάδα θεωρήθηκε ότι δεν μπορεί να προσφέρει κάτι. Μάλιστα ανέφερε ότι όταν έγινε το δυστύχημα το καλοκαίρι του 2018 από την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί της Κύπρου και ζητήθηκε ανθρωπιστική βοήθεια, ήταν ο εισηγητής για το πόσα χρήματα θα έπαιρνε η Κύπρος.

Εντύπωση προκάλεσε η άριστη γνώση του για τα αγροτικά θέματα και μάλιστα ανέφερε δίνοντας ελπίδα, ότι ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο προϋπολογισμός για τα αγροτικά προϊόντα μέχρι και το 2022 θα είναι σταθερός και όχι μειούμενος, όπως λέει η σημερινή κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι θα υπάρξουν αλλαγές τα επόμενα χρόνια στην πολιτική της Ε.Ε. λόγω της  διείσδυσης της Κίνας, ενώ πρόβλεψε μελλοντική «ανακωχή» με την Ρωσία και το διαρκές εμπάργκο. Τέλος αναφέρθηκε στην στιγμή που έπαθε το επεισόδιο μέσα στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου ο Γιώργος Παπαστάμκος και ήταν παρών και πως υπήρξε τεράστια και άμεση κινητοποίηση για να σωθεί. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη και 13: Γιατί την θεωρούμε τόσο γρουσούζικη μέρα;

Τρίτη και 13: Γιατί την θεωρούμε τόσο γρουσούζικη μέρα;

Τρίτη και 13 γράφει σήμερα το ημερολόγιο και πολλοί...

«Βούλιαξε» η σχάρα και έγινε επικίνδυνη για τους πεζούς

«Βούλιαξε» η σχάρα και έγινε επικίνδυνη για τους...

Η σχάρα των ομβρίων που φαίνεται στη φωτογραφία,...

Πάει από Πατρίδα, Ηγουμενίτσα;

Πάει από Πατρίδα, Ηγουμενίτσα;

Η κίτρινη πινακίδα της φωτογραφίας βρίσκεται στο...

Τα μπάνια του «ΛΑΟΥ»

Τα μπάνια του «ΛΑΟΥ»

Βαρύ και θερμό ενημερωτικά το φετινό καλοκαίρι, με...

Μιχάλης Μουρατίδης: Ο απόδημος ελληνισμός είναι σαν  ακατέργαστο διαμάντι για την Ελλάδα

Μιχάλης Μουρατίδης: Ο απόδημος ελληνισμός είναι σαν ...

Πολύς λόγος έγινε τελευταία, λόγω των πρόσφατων...

Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από διακοπές

Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από διακοπές

Οι διακοπές, ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους, τον τόπο...

Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας: Κλειστή και φέτος το Δεκαπενταύγουστο!

Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας: Κλειστή και φέτος το...

Κλειστή θα παραμείνει και φέτος το Δεκαπενταύγουστο η...

Έναν χρόνο μετά ρωτάμε πάλι για τις δημόσιες τουαλέτες

Έναν χρόνο μετά ρωτάμε πάλι για τις δημόσιες τουαλέτες

Με μια σειρά δημοσιευμάτων από την παρούσα στήλη, αλλά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...