Ο πρόεδρος των Σχολών Οδηγών Ν. Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης μίλησε ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Ο πρόεδρος των Σχολών Οδηγών Ν. Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης μίλησε ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Το πρόβλημα μη διενέργειας εξετάσεων οδήγησης ανέδειξε χθες η ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99,6. Καλεσμένος ζωντανά στο στούντιο ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδήγησης Ν. Ημαθίας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της πανελλήνιας ομοσπονδίας Βασίλης Κοτίδης.

Ο πρόεδρος εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό του κλάδου, αλλά και ότι αυτή την στιγμή είναι σε αναμονή 100.000 υποψήφιοι οδηγοί, που δεν μπορούν να δώσουν το πρακτικό σκέλος της εξέτασης.

Έκανε απολύτως σαφές ότι δεν ευθύνονται οι σχολές οδηγών για το ότι δεν γίνονται εξετάσεις, ούτε κάνουν κάποιο είδος απεργίας ή στάσης. Ξεκάθαρα τόνισε ότι οφείλεται στην αδυναμία εφαρμογής του νέου νόμου.

«Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να χτυπήσει την διαφθορά θέσπισε κάποια νέα μέτρα με κύριο αυτό της ασφάλισης του εκπαιδευομένου, που δυστυχώς δεν μπορεί πρακτικά να εφαρμοστεί», είπε ο κ. Κοτίδης. «Και αυτό γιατί το ασφαλιστικό προϊόν που προβλέπει ο νόμος δεν το παρέχει καμία ιδιωτική εταιρία», συμπλήρωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στο παράδοξο γεγονός ότι ο δάσκαλος δεν μπορεί πλέον να συνοδεύει την ώρα των εξετάσεων τον εξεταζόμενο που οδηγεί το αυτοκίνητο της σχολής και ότι θα συνοδεύει άλλος εκπαιδευτής.

Κάτι τέτοιο όπως δήλωσε αντίκειται και στην εργασιακή νομοθεσία, ενώ πρόσθεσε ότι ουδέποτε έχει υπάρξει ατύχημα με σωματικές βλάβες κατά την διενέργεια εξετάσεων παρουσία του εκπαιδευτή, ενώ με το νέο σύστημα εξέφρασε τους φόβους του ότι δύσκολα να διατηρηθεί το μηδέν σε αυτό το στατιστικό στοιχείο.

Δεν δήλωσε αισιόδοξος για την λύση του προβλήματος με την παρούσα κυβέρνηση, ενώ στηλίτευσε την αναλγησία του υπουργού απέναντι σε έναν τεράστιο αριθμό επαγγελματιών και εργαζομένων που τόσους μήνες βρίσκονται στο ψυγείο και καταρρέουν οικονομικά.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη και 13: Γιατί την θεωρούμε τόσο γρουσούζικη μέρα;

Τρίτη και 13: Γιατί την θεωρούμε τόσο γρουσούζικη μέρα;

Τρίτη και 13 γράφει σήμερα το ημερολόγιο και πολλοί...

«Βούλιαξε» η σχάρα και έγινε επικίνδυνη για τους πεζούς

«Βούλιαξε» η σχάρα και έγινε επικίνδυνη για τους...

Η σχάρα των ομβρίων που φαίνεται στη φωτογραφία,...

Πάει από Πατρίδα, Ηγουμενίτσα;

Πάει από Πατρίδα, Ηγουμενίτσα;

Η κίτρινη πινακίδα της φωτογραφίας βρίσκεται στο...

Τα μπάνια του «ΛΑΟΥ»

Τα μπάνια του «ΛΑΟΥ»

Βαρύ και θερμό ενημερωτικά το φετινό καλοκαίρι, με...

Μιχάλης Μουρατίδης: Ο απόδημος ελληνισμός είναι σαν  ακατέργαστο διαμάντι για την Ελλάδα

Μιχάλης Μουρατίδης: Ο απόδημος ελληνισμός είναι σαν ...

Πολύς λόγος έγινε τελευταία, λόγω των πρόσφατων...

Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από διακοπές

Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από διακοπές

Οι διακοπές, ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους, τον τόπο...

Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας: Κλειστή και φέτος το Δεκαπενταύγουστο!

Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας: Κλειστή και φέτος το...

Κλειστή θα παραμείνει και φέτος το Δεκαπενταύγουστο η...

Έναν χρόνο μετά ρωτάμε πάλι για τις δημόσιες τουαλέτες

Έναν χρόνο μετά ρωτάμε πάλι για τις δημόσιες τουαλέτες

Με μια σειρά δημοσιευμάτων από την παρούσα στήλη, αλλά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...