Ο πρόεδρος των Σχολών Οδηγών Ν. Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης μίλησε ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Ο πρόεδρος των Σχολών Οδηγών Ν. Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης μίλησε ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Το πρόβλημα μη διενέργειας εξετάσεων οδήγησης ανέδειξε χθες η ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99,6. Καλεσμένος ζωντανά στο στούντιο ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδήγησης Ν. Ημαθίας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της πανελλήνιας ομοσπονδίας Βασίλης Κοτίδης.

Ο πρόεδρος εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό του κλάδου, αλλά και ότι αυτή την στιγμή είναι σε αναμονή 100.000 υποψήφιοι οδηγοί, που δεν μπορούν να δώσουν το πρακτικό σκέλος της εξέτασης.

Έκανε απολύτως σαφές ότι δεν ευθύνονται οι σχολές οδηγών για το ότι δεν γίνονται εξετάσεις, ούτε κάνουν κάποιο είδος απεργίας ή στάσης. Ξεκάθαρα τόνισε ότι οφείλεται στην αδυναμία εφαρμογής του νέου νόμου.

«Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να χτυπήσει την διαφθορά θέσπισε κάποια νέα μέτρα με κύριο αυτό της ασφάλισης του εκπαιδευομένου, που δυστυχώς δεν μπορεί πρακτικά να εφαρμοστεί», είπε ο κ. Κοτίδης. «Και αυτό γιατί το ασφαλιστικό προϊόν που προβλέπει ο νόμος δεν το παρέχει καμία ιδιωτική εταιρία», συμπλήρωσε.

Επίσης αναφέρθηκε στο παράδοξο γεγονός ότι ο δάσκαλος δεν μπορεί πλέον να συνοδεύει την ώρα των εξετάσεων τον εξεταζόμενο που οδηγεί το αυτοκίνητο της σχολής και ότι θα συνοδεύει άλλος εκπαιδευτής.

Κάτι τέτοιο όπως δήλωσε αντίκειται και στην εργασιακή νομοθεσία, ενώ πρόσθεσε ότι ουδέποτε έχει υπάρξει ατύχημα με σωματικές βλάβες κατά την διενέργεια εξετάσεων παρουσία του εκπαιδευτή, ενώ με το νέο σύστημα εξέφρασε τους φόβους του ότι δύσκολα να διατηρηθεί το μηδέν σε αυτό το στατιστικό στοιχείο.

Δεν δήλωσε αισιόδοξος για την λύση του προβλήματος με την παρούσα κυβέρνηση, ενώ στηλίτευσε την αναλγησία του υπουργού απέναντι σε έναν τεράστιο αριθμό επαγγελματιών και εργαζομένων που τόσους μήνες βρίσκονται στο ψυγείο και καταρρέουν οικονομικά.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Και Σαββατοκύριακο ανοιχτά τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων για την εξυπηρέτηση των εκλογέων

Και Σαββατοκύριακο ανοιχτά τα Γραφεία Ταυτοτήτων και...

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των...

Με περισσότερη «ένταση» το χθεσινό δεύτερο debate  στον ΑΚΟΥ 99.6

Με περισσότερη «ένταση» το χθεσινό δεύτερο debate στον...

Μετά την θετική ανταπόκριση των ακροατών και θεατών...

Έργα ασφαλτόστρωσης στην γέφυρα 66  στο Μακροχώρι

Έργα ασφαλτόστρωσης στην γέφυρα 66 στο Μακροχώρι

Πυρετώδεις εργασίες για να περατωθούν οι εργασίες...

Με κάμερες και συναγερμό «φυλάνε» τα κεράσια!!!

Με κάμερες και συναγερμό «φυλάνε» τα κεράσια!!!

Το είδαμε και αυτό στο Μακροχώρι, στην περιοχή της...

Προσωρινές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω εργασιών συντήρησης στον ανισόπεδο κόμβο Βέροιας

Προσωρινές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω εργασιών...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

Στέργιος Καλπάκης: «Δεν μπορεί  να είμαστε 29 ετών  και να μας αντιμετωπίζουν  σαν παιδιά που δεν μπορούν  να αναλάβουν ευθύνες»

Στέργιος Καλπάκης: «Δεν μπορεί να είμαστε 29 ετών και...

Με αυτή την φράση ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Β. Κωνσταντινόπουλος  μίλησε στον ΑΚΟΥ 99.6  για τα έργα που δεν έγιναν  στην Ημαθία

Ο Β. Κωνσταντινόπουλος μίλησε στον ΑΚΟΥ 99.6 για τα έργα...

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό...

Η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα μίλησε ζωντανά  στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6

Η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα μίλησε ζωντανά στο...

Υπουργική παρουσία στα χθεσινά ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ(β’...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...