Με ποια σειρά θα ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή των εκλογών;

Με ποια σειρά θα ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή των εκλογών;

Στο ερώτημα αυτό απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Πουλάκης  στη χθεσινή κοινή Συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, με την εταιρεία Singular Logic.

Είπε συγκεκριμένα: Επειδή θα υπάρχουν δυο τμήματα, Α και Β και επειδή υπάρχουν και τα ενιαία εκλογικά τμήματα που δεν είναι Α και Β είτε γιατί δεν έχουν κοινοτικές εκλογές σε αυτούς τους Δήμους, είτε γιατί είναι μικρά τμήματα ως εκλογείς, θα ανοίξουν με μια εγκύκλιο που θα πάει στους δικαστικούς αντιπροσώπους η οποία για τα μεν εκλογικά τμήματα Α που είναι οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές, έχουμε δώσει μια εντολή ότι το 60% θα ανοίγουν πρώτα την κάλπη των ευρωεκλογών, θα γίνεται η καταμέτρηση των Συνδυασμών, θα στέλνονται με τη διαδικασία που πρέπει να γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσματα.

Μετά θα ανοίγει η κάλπη των περιφερειακών εκλογών, θα στέλνονται τα αποτελέσματα των Συνδυασμών των Παρατάξεων και μετά από το άνοιγμα και των δύο αυτών καλπών, θα γίνεται η καταμέτρηση των σταυρών πρώτα στο ευρωψηφοδέλτιο και μετά στις περιφερειακές Παρατάξεις.

Δίνουμε μια προτεραιότητα 60% στις ευρωεκλογές, δεν πάμε 50-50 σε σχέση με το 40% των περιφερειακών εκλογών, διότι κρίνει η πολιτική ηγεσία και ο Υπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον για το βράδυ εκείνο, ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άρα περίπου στις 9 και μισή να είναι πιο κοντά στην πληροφόρηση ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα.

Για τα εκλογικά τμήματα που είναι Β όπου θα ψηφίζουν δημοτικές και κοινοτικές εκλογές το 100% δηλαδή όλα τα εκλογικά τμήματα θα ανοίγουν την κάλπη των δημοτικών εκλογών. 

Και για την τρίτη κατηγορία αυτά τα ενιαία εκλογικά τμήματα, τα οποία είναι το 15% περίπου του εκλογικού Σώματος, σημαίνει ότι είναι γύρω στα 5.200 εκλογικά τμήματα, εκεί θα υπάρχει μια σειρά όπου το 40% θα ανοίγει ευρωεκλογές πρώτα, το 30% περιφερειακές εκλογές δεύτερα και το 30% δημοτικές εκλογές, με αυτή τη σειρά.
Δηλαδή ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές το 40% για να μην υπάρχει πρόβλημα, στο 30% περιφερειακές, ευρωεκλογές, δημοτικές και στο υπόλοιπο 30% δημοτικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές.

Με αυτή την ανάλυση και με το άνοιγμα των καλπών είμαστε σίγουροι ότι σε κάποια χρονική στιγμή που σας είπα 9 και μισή με 10 η ώρα θα έχουμε μια περίπου ομοιομορφία αποτελεσμάτων όπου όμως θα προηγείται λίγο η ενημέρωση για τις ευρωεκλογές. Νομίζω ότι έγινε κατανοητό και ελπίζω ότι όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, γιατί θέλω να είμαστε ειλικρινείς ότι όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι 39.063 θα ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία».

Από την πλευρά του το Υπουργείο διαβεβαίωσε ότι έως τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής θα είναι γνωστό το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά φόβου σεισμού…

Μετά φόβου σεισμού…

Μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ήταν η σεισμική...

Δευτέρα και Τρίτη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Νησέλι – Κυψέλη λόγω κοπής δένδρων

Δευτέρα και Τρίτη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο...

Για την  ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής...

Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων και ορεινών εξορμήσεων

Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων και ορεινών εξορμήσεων

Το καλοκαίρι άρχισε να στρώνει, οι θερμοκρασίες...

Επικίνδυνα πεύκα στην αυλή του Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι λένε οι κάτοικοι  και ζητούν την κοπή τους

Επικίνδυνα πεύκα στην αυλή του Τιμίου Προδρόμου στο...

Με την πρόσφατη θεομηνία της 10ης Ιουλίου και την πτώση...

Κι ενώ εμείς κάνουμε πλάκα με τα γεροντικά μας πρόσωπα, κάποιοι ανησυχούν…

Κι ενώ εμείς κάνουμε πλάκα με τα γεροντικά μας πρόσωπα,...

Πάνω από εκατό εκατομμύρια χρήστες των μέσων...

Πάλι δεν δουλεύουν τα φανάρια

Πάλι δεν δουλεύουν τα φανάρια

Επισημάνσεις αναγνωστών, για μία φορά ακόμα, για τα...

52 συνολικά οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, αναλόγου κόστους και ελπίζουμε αναλόγου αποτελεσματικότητας

52 συνολικά οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, αναλόγου...

Έκλεισε ο κύκλος της τοποθέτησης των Γενικών και...

Όρκοι και χωροταξικό

Όρκοι και χωροταξικό

Και μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, με πολυπληθή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...