Με ποια σειρά θα ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή των εκλογών;

Με ποια σειρά θα ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή των εκλογών;

Στο ερώτημα αυτό απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Πουλάκης  στη χθεσινή κοινή Συνέντευξη Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, με την εταιρεία Singular Logic.

Είπε συγκεκριμένα: Επειδή θα υπάρχουν δυο τμήματα, Α και Β και επειδή υπάρχουν και τα ενιαία εκλογικά τμήματα που δεν είναι Α και Β είτε γιατί δεν έχουν κοινοτικές εκλογές σε αυτούς τους Δήμους, είτε γιατί είναι μικρά τμήματα ως εκλογείς, θα ανοίξουν με μια εγκύκλιο που θα πάει στους δικαστικούς αντιπροσώπους η οποία για τα μεν εκλογικά τμήματα Α που είναι οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές, έχουμε δώσει μια εντολή ότι το 60% θα ανοίγουν πρώτα την κάλπη των ευρωεκλογών, θα γίνεται η καταμέτρηση των Συνδυασμών, θα στέλνονται με τη διαδικασία που πρέπει να γίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσματα.

Μετά θα ανοίγει η κάλπη των περιφερειακών εκλογών, θα στέλνονται τα αποτελέσματα των Συνδυασμών των Παρατάξεων και μετά από το άνοιγμα και των δύο αυτών καλπών, θα γίνεται η καταμέτρηση των σταυρών πρώτα στο ευρωψηφοδέλτιο και μετά στις περιφερειακές Παρατάξεις.

Δίνουμε μια προτεραιότητα 60% στις ευρωεκλογές, δεν πάμε 50-50 σε σχέση με το 40% των περιφερειακών εκλογών, διότι κρίνει η πολιτική ηγεσία και ο Υπουργός του Υπουργείου Εσωτερικών ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον για το βράδυ εκείνο, ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άρα περίπου στις 9 και μισή να είναι πιο κοντά στην πληροφόρηση ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα.

Για τα εκλογικά τμήματα που είναι Β όπου θα ψηφίζουν δημοτικές και κοινοτικές εκλογές το 100% δηλαδή όλα τα εκλογικά τμήματα θα ανοίγουν την κάλπη των δημοτικών εκλογών. 

Και για την τρίτη κατηγορία αυτά τα ενιαία εκλογικά τμήματα, τα οποία είναι το 15% περίπου του εκλογικού Σώματος, σημαίνει ότι είναι γύρω στα 5.200 εκλογικά τμήματα, εκεί θα υπάρχει μια σειρά όπου το 40% θα ανοίγει ευρωεκλογές πρώτα, το 30% περιφερειακές εκλογές δεύτερα και το 30% δημοτικές εκλογές, με αυτή τη σειρά.
Δηλαδή ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές το 40% για να μην υπάρχει πρόβλημα, στο 30% περιφερειακές, ευρωεκλογές, δημοτικές και στο υπόλοιπο 30% δημοτικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές.

Με αυτή την ανάλυση και με το άνοιγμα των καλπών είμαστε σίγουροι ότι σε κάποια χρονική στιγμή που σας είπα 9 και μισή με 10 η ώρα θα έχουμε μια περίπου ομοιομορφία αποτελεσμάτων όπου όμως θα προηγείται λίγο η ενημέρωση για τις ευρωεκλογές. Νομίζω ότι έγινε κατανοητό και ελπίζω ότι όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, γιατί θέλω να είμαστε ειλικρινείς ότι όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι 39.063 θα ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία».

Από την πλευρά του το Υπουργείο διαβεβαίωσε ότι έως τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής θα είναι γνωστό το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν την Αγορά, στελέχη του κόμματος, Καρασαρλίδου και Μαρκούλης

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν την Αγορά,...

 Ενημερωτικά έντυπα με τους βασικούς άξονες του...

Κυριακή της Πεvτηκοστής στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Κυριακή της Πεvτηκοστής στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Την Κυριακή της Πεvτηκοστής 7 Ιουνίου, θα γίνει η...

Νέο μέτωπο διεκδικήσεων για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, με την τροπολογία περι αεροδιακομιδών

Νέο μέτωπο διεκδικήσεων για τους εργαζόμενους στο...

Μια τροπολογία η οποία πρόκειται να επιτρέψει σε...

«Επίδομα κορωνοϊού» για εργαζόμενους στους δήμους

«Επίδομα κορωνοϊού» για εργαζόμενους στους δήμους

«Επίδομα κορωνοϊού» συμφώνησαν να δοθεί στους...

Πολύ λιγότερα τα τροχαία  μέσα στον Μάιο της καραντίνας, σε σχέση με την περσινή χρονιά!

Πολύ λιγότερα τα τροχαία μέσα στον Μάιο της...

Αισθητά μειωμένα τα τροχαία ατυχήματα τον φετινό Μάιο...

Π. Χαρέλας για Έβρο: «Διαχειρίσιμη η κατάσταση, με  αυξημένες απόπειρες από Τουρκία, αλλά αυξημένες και οι αποτροπές- περιπολίες μας»

Π. Χαρέλας για Έβρο: «Διαχειρίσιμη η κατάσταση, με ...

Κλιμακώνει η Τουρκία την ένταση στις ελληνοτουρκικές...

Έρχεται τον Σεπτέμβριο νέο Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙΙ

Έρχεται τον Σεπτέμβριο νέο Εξοικονομώ κατ' οίκον...

Σύμφωνα με πληροφορίες τον Σεπτέμβριο έρχεται το νέο...

Στο 70% περίπου η συμμετοχή στην στάση εργασίας των συμβασιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Στο 70% περίπου η συμμετοχή στην στάση εργασίας των...

 Περίπου στο 70% έφτασε η συμμετοχή των συμβασιούχων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για τα νέα ήθη και έθιμα στην αγορά μετά και την νέα άρση μέτρων μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.Αποκάλυψε πως οι κανόνες θα είναι διαφορετικοί για τα πανηγύρια και...

Οι εμφανίσεις άγριων ζώων στη Βέροια έχουν συνέχεια, αφού λίγο μετά τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Παρασκευής 29 Μαΐου, ένας οδηγός που κατευθυνόταν από την Αγ. Βαρβάρα προς την Βέροια συνάντησε ένα πανέμορφο...

Στην ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου στον ΑΚΟΥ 99.6 ρωτήθηκε και για τα σενάρια εκλογών που συζητούνται το τελευταίο διάστημα.  Συγκεκριμένα...

Ο Μάιος μας έφτασε και πολλοί είναι αυτοί που βγαίνουν για περπάτημα στις εξοχές και διαπιστώνουν την ομορφιά της φύσης πέριξ  της Βέροιας. @@ads-313@@Ζούμε σε έναν υπέροχο τόπο, που έχει την τύχη  να κυλάει ένα...