Στο κτίριο της ΑΝ.ΗΜΑ - Εγκαινιάστηκε χθες το παράρτημα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας, στην Ημαθία

Στο κτίριο της ΑΝ.ΗΜΑ - Εγκαινιάστηκε χθες το παράρτημα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας, στην Ημαθία

-Από Σεπτέμβριο ξεκινούν προγράμματα κατάρτισης

ανέργων, εργαζομένων και αγροτών
-Τζιτζικώστας – Σπυρόπουλος – Τεληγιαννίδης:

“Δεν θα  λειτουργεί επ’ ουδενί ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΕΚ”


Με τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, που τέλεσε τον αγιασμό, εγκαινιάσθηκε χθες το πρωί, το Παράρτημα Ημαθίας του Κέντρου δια βίου Μάθησης, της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας, στο κτίριο της ΑΝ.ΗΜΑ στη Βέροια.


Το Κέντρο (ΚΕΚ) είναι το δεύτερο μετά τη δομή των Σερρών και στόχος του είναι η κατάρτιση ανέργων, εργαζομένων και αγροτών μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς να λειτουργεί ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΕΚ, όπως ιδιαιτέρως υπογραμμίστηκε.


«Έχουμε κλείσει περίπου 5 χρόνια στο τιμόνι της Αναπτυξιακής, η οποία με την προσπάθεια όλων των εργαζομένων παρουσιάζει και εκτελεί έργο. Η ΑΝ.ΗΜΑ ήταν μια εταιρία που είχε λόγο αλλά δεν έχει πολλή υποστήριξη. Όμως, με τη στήριξη του Περιφερειάρχη μας, του αντιπεριφερειάρχη και όλων μας, σήμερα εγκαινιάζει ένα νέο όργανο, ένα Κέντρο δια βίου μάθησης με σκοπό να βοηθήσει την περιοχή, αλλά και τα υπάρχοντα ιδιωτικά ΚΕΚ, διότι θα φέρνουμε προγράμματα τα οποία λιμνάζουν στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης ευχαριστώντας ιδιαίτερα και τον παρόντα στην εκδήλωση, Γιάννη Δάλλα (πρώην δήμαρχο Μακεδονίδος) «που ήταν ο στυλοβάτης ώστε να παραμείνει ανοιχτή η ΑΝ.ΗΜΑ» όπως είπε.


Παίρνοντας τον λόγο ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του στην τελετή των εγκαινίων, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τη Περιφέρεια να λειτουργούν τέτοια Κέντρα. Ξεκαθάρισε μάλιστα εξ’ αρχής ότι το ΚΕΚ της ΑΝ.ΗΜΑ «επ’ ουδενί δεν πρόκειται να λειτουργήσει ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΕΚ, αντίθετα ο στόχος είναι να λειτουργήσουν χέρι – χέρι».


Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, η Περιφέρεια, εστιάζοντας στο θέμα της ανεργίας και της φυγής των καταρτισμένων νέων στο εξωτερικό, προσπαθεί να γιατρέψει αυτές τις δύο πληγές, με κίνητρα, όπως είναι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η παραγωγή έργων. «Χίλια μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα γίνονται σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία, τα οποία εκτός του ότι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, δημιουργούν και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Τα ΚΕΚ, μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, έρχονται να καταρτίσουν αφ’ ενός τους ήδη εργαζόμενους ώστε να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν δουλειά και τα επόμενα χρόνια, αλλά να καταρτίσουν και τους ανέργους ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, στην αγορά της Κεντρ. Μακεδονίας. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια…» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας το «σπουδαίο έργο που έκανε η ΑΝΗΜΑ στα χρόνια αυτά». Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΑΝΗΜΑ και περιφερειακό σύμβουλο της παράταξής του, Θεόφιλο Τεληγιαννίδη «για τον ζήλο, την αγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητά του, όλα αυτά τα χρόνια στο τιμόνι της ΑΝ.ΗΜΑ» και ευχήθηκε να ανοίξουν σύντομα τέτοια παραρτήματα σε όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος πρόεδρος του Κέντρου δια βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, μιλώντας στο «Λαό» εκτίμησε ότι το παράρτημα (ΚΕΚ) της Ημαθίας, ως δομή, θα προσφέρει πάρα πολλά στο Νομό και ξεκαθάρισε και ο ίδιος, ότι δεν είναι ανταγωνιστικό προς τους ιδιώτες, αλλά συμπληρωματικό με διάθεση συνεργασίας και συμπόρευσης, αφού έτσι κι αλλιώς η παράταξη είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.


Κλείνοντας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΑΝ.ΗΜΑ και φίλο του Θ. Τεληγιαννίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «ψυχή της Αλληλεγγύης». Η άμεση αποδοχή και ανταπόκριση στην πρόταση λειτουργίας του ΚΕΚ στην Ημαθία, είχε ως αποτέλεσμα τα χθεσινά εγκαίνια, είπε ο κ. Σπυρόπουλος.


Η έδρα του κέντρου είναι στις Σέρρες, το δεύτερο παράρτημα εγκαινιάστηκε στη Βέροια και το επόμενο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Γιώργος Αραπάκης, δ/ντής του Κέντρου δια βίου μάθησης επεσήμανε ότι η λειτουργία του Παραρτήματος Βέροιας – Ημαθίας, απευθύνεται σε άνεργους, σε εργαζόμενους που χρειάζονται κάποια εξειδίκευση αλλά και σε αγρότες, μέσα από δράσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με έξυπνες ειδικεύσεις και εργαλεία κατάρτισης νέων ανθρώπων ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν σε διάφορες επιχειρήσεις.


Η διάρκεια των επιδοτούμενων προγραμμάτων θα είναι ενός ή δύο μηνών περίπου και θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλληψη 42χρονου για απόπειρα κλοπής στα κοιμητήρια Βέροιας

Σύλληψη 42χρονου για απόπειρα κλοπής στα κοιμητήρια...

Συνελήφθη χθες (17 Αυγούστου 2019) το απόγευμα στη Βέροια,...

Στις 29 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα

Στις 29 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου δημάρχου...

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 8:30μμ, θα πραγματοποιηθεί η...

Πάνω από 10.000 κόσμου στο Σέλι την παραμονή της Παναγιάς!

Πάνω από 10.000 κόσμου στο Σέλι την παραμονή της Παναγιάς!

Θρησκευτικό, πολιτισμικό, πολιτικό και κοσμικό...

Άγνωστος στη Νάουσα έκαψε κουτάβια με καυτό λάδι!

Άγνωστος στη Νάουσα έκαψε κουτάβια με καυτό λάδι!

Μια υπόθεση βάναυσης κακοποίησης και θανάτωσης δύο...

Οδηγίες προς τους πολίτες μετά το κρούσμα Ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Βέροιας

Οδηγίες προς τους πολίτες μετά το κρούσμα Ιού του...

Το Κέντρο Υγείας Βέροιας,  κατόπιν επιβεβαιωμένου...

Απεβίωσε η Ελησσάβετ Αζή

Απεβίωσε η Ελησσάβετ Αζή

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών η Ελισσάβετ Αζή. Η νεκρώσιμη...

Ψεκασμός σήμερα το βράδυ στην Κουλούρα για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών

Ψεκασμός σήμερα το βράδυ στην Κουλούρα για την...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι θα...

Παυλόπουλος από Παναγία Σουμελά: «Να αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία των Ποντίων»

Παυλόπουλος από Παναγία Σουμελά: «Να αναγνωρισθεί...

Στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο βρέθηκε για τη γιορτή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...