Στο κτίριο της ΑΝ.ΗΜΑ - Εγκαινιάστηκε χθες το παράρτημα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας, στην Ημαθία

Στο κτίριο της ΑΝ.ΗΜΑ - Εγκαινιάστηκε χθες το παράρτημα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας, στην Ημαθία

-Από Σεπτέμβριο ξεκινούν προγράμματα κατάρτισης

ανέργων, εργαζομένων και αγροτών
-Τζιτζικώστας – Σπυρόπουλος – Τεληγιαννίδης:

“Δεν θα  λειτουργεί επ’ ουδενί ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΕΚ”


Με τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, που τέλεσε τον αγιασμό, εγκαινιάσθηκε χθες το πρωί, το Παράρτημα Ημαθίας του Κέντρου δια βίου Μάθησης, της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας, στο κτίριο της ΑΝ.ΗΜΑ στη Βέροια.


Το Κέντρο (ΚΕΚ) είναι το δεύτερο μετά τη δομή των Σερρών και στόχος του είναι η κατάρτιση ανέργων, εργαζομένων και αγροτών μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς να λειτουργεί ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΕΚ, όπως ιδιαιτέρως υπογραμμίστηκε.


«Έχουμε κλείσει περίπου 5 χρόνια στο τιμόνι της Αναπτυξιακής, η οποία με την προσπάθεια όλων των εργαζομένων παρουσιάζει και εκτελεί έργο. Η ΑΝ.ΗΜΑ ήταν μια εταιρία που είχε λόγο αλλά δεν έχει πολλή υποστήριξη. Όμως, με τη στήριξη του Περιφερειάρχη μας, του αντιπεριφερειάρχη και όλων μας, σήμερα εγκαινιάζει ένα νέο όργανο, ένα Κέντρο δια βίου μάθησης με σκοπό να βοηθήσει την περιοχή, αλλά και τα υπάρχοντα ιδιωτικά ΚΕΚ, διότι θα φέρνουμε προγράμματα τα οποία λιμνάζουν στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης ευχαριστώντας ιδιαίτερα και τον παρόντα στην εκδήλωση, Γιάννη Δάλλα (πρώην δήμαρχο Μακεδονίδος) «που ήταν ο στυλοβάτης ώστε να παραμείνει ανοιχτή η ΑΝ.ΗΜΑ» όπως είπε.


Παίρνοντας τον λόγο ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του στην τελετή των εγκαινίων, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τη Περιφέρεια να λειτουργούν τέτοια Κέντρα. Ξεκαθάρισε μάλιστα εξ’ αρχής ότι το ΚΕΚ της ΑΝ.ΗΜΑ «επ’ ουδενί δεν πρόκειται να λειτουργήσει ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΕΚ, αντίθετα ο στόχος είναι να λειτουργήσουν χέρι – χέρι».


Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, η Περιφέρεια, εστιάζοντας στο θέμα της ανεργίας και της φυγής των καταρτισμένων νέων στο εξωτερικό, προσπαθεί να γιατρέψει αυτές τις δύο πληγές, με κίνητρα, όπως είναι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η παραγωγή έργων. «Χίλια μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα γίνονται σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία, τα οποία εκτός του ότι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, δημιουργούν και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Τα ΚΕΚ, μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, έρχονται να καταρτίσουν αφ’ ενός τους ήδη εργαζόμενους ώστε να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν δουλειά και τα επόμενα χρόνια, αλλά να καταρτίσουν και τους ανέργους ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, στην αγορά της Κεντρ. Μακεδονίας. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια…» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας το «σπουδαίο έργο που έκανε η ΑΝΗΜΑ στα χρόνια αυτά». Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΑΝΗΜΑ και περιφερειακό σύμβουλο της παράταξής του, Θεόφιλο Τεληγιαννίδη «για τον ζήλο, την αγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητά του, όλα αυτά τα χρόνια στο τιμόνι της ΑΝ.ΗΜΑ» και ευχήθηκε να ανοίξουν σύντομα τέτοια παραρτήματα σε όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος πρόεδρος του Κέντρου δια βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, μιλώντας στο «Λαό» εκτίμησε ότι το παράρτημα (ΚΕΚ) της Ημαθίας, ως δομή, θα προσφέρει πάρα πολλά στο Νομό και ξεκαθάρισε και ο ίδιος, ότι δεν είναι ανταγωνιστικό προς τους ιδιώτες, αλλά συμπληρωματικό με διάθεση συνεργασίας και συμπόρευσης, αφού έτσι κι αλλιώς η παράταξη είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.


Κλείνοντας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΑΝ.ΗΜΑ και φίλο του Θ. Τεληγιαννίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «ψυχή της Αλληλεγγύης». Η άμεση αποδοχή και ανταπόκριση στην πρόταση λειτουργίας του ΚΕΚ στην Ημαθία, είχε ως αποτέλεσμα τα χθεσινά εγκαίνια, είπε ο κ. Σπυρόπουλος.


Η έδρα του κέντρου είναι στις Σέρρες, το δεύτερο παράρτημα εγκαινιάστηκε στη Βέροια και το επόμενο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Γιώργος Αραπάκης, δ/ντής του Κέντρου δια βίου μάθησης επεσήμανε ότι η λειτουργία του Παραρτήματος Βέροιας – Ημαθίας, απευθύνεται σε άνεργους, σε εργαζόμενους που χρειάζονται κάποια εξειδίκευση αλλά και σε αγρότες, μέσα από δράσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με έξυπνες ειδικεύσεις και εργαλεία κατάρτισης νέων ανθρώπων ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν σε διάφορες επιχειρήσεις.


Η διάρκεια των επιδοτούμενων προγραμμάτων θα είναι ενός ή δύο μηνών περίπου και θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...