Στο κτίριο της ΑΝ.ΗΜΑ - Εγκαινιάστηκε χθες το παράρτημα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας, στην Ημαθία

Στο κτίριο της ΑΝ.ΗΜΑ - Εγκαινιάστηκε χθες το παράρτημα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας, στην Ημαθία

-Από Σεπτέμβριο ξεκινούν προγράμματα κατάρτισης

ανέργων, εργαζομένων και αγροτών
-Τζιτζικώστας – Σπυρόπουλος – Τεληγιαννίδης:

“Δεν θα  λειτουργεί επ’ ουδενί ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΕΚ”


Με τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, που τέλεσε τον αγιασμό, εγκαινιάσθηκε χθες το πρωί, το Παράρτημα Ημαθίας του Κέντρου δια βίου Μάθησης, της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας, στο κτίριο της ΑΝ.ΗΜΑ στη Βέροια.


Το Κέντρο (ΚΕΚ) είναι το δεύτερο μετά τη δομή των Σερρών και στόχος του είναι η κατάρτιση ανέργων, εργαζομένων και αγροτών μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς να λειτουργεί ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΕΚ, όπως ιδιαιτέρως υπογραμμίστηκε.


«Έχουμε κλείσει περίπου 5 χρόνια στο τιμόνι της Αναπτυξιακής, η οποία με την προσπάθεια όλων των εργαζομένων παρουσιάζει και εκτελεί έργο. Η ΑΝ.ΗΜΑ ήταν μια εταιρία που είχε λόγο αλλά δεν έχει πολλή υποστήριξη. Όμως, με τη στήριξη του Περιφερειάρχη μας, του αντιπεριφερειάρχη και όλων μας, σήμερα εγκαινιάζει ένα νέο όργανο, ένα Κέντρο δια βίου μάθησης με σκοπό να βοηθήσει την περιοχή, αλλά και τα υπάρχοντα ιδιωτικά ΚΕΚ, διότι θα φέρνουμε προγράμματα τα οποία λιμνάζουν στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης ευχαριστώντας ιδιαίτερα και τον παρόντα στην εκδήλωση, Γιάννη Δάλλα (πρώην δήμαρχο Μακεδονίδος) «που ήταν ο στυλοβάτης ώστε να παραμείνει ανοιχτή η ΑΝ.ΗΜΑ» όπως είπε.


Παίρνοντας τον λόγο ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την παρουσία του στην τελετή των εγκαινίων, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τη Περιφέρεια να λειτουργούν τέτοια Κέντρα. Ξεκαθάρισε μάλιστα εξ’ αρχής ότι το ΚΕΚ της ΑΝ.ΗΜΑ «επ’ ουδενί δεν πρόκειται να λειτουργήσει ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΕΚ, αντίθετα ο στόχος είναι να λειτουργήσουν χέρι – χέρι».


Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, η Περιφέρεια, εστιάζοντας στο θέμα της ανεργίας και της φυγής των καταρτισμένων νέων στο εξωτερικό, προσπαθεί να γιατρέψει αυτές τις δύο πληγές, με κίνητρα, όπως είναι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η παραγωγή έργων. «Χίλια μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα γίνονται σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία, τα οποία εκτός του ότι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, δημιουργούν και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Τα ΚΕΚ, μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, έρχονται να καταρτίσουν αφ’ ενός τους ήδη εργαζόμενους ώστε να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν δουλειά και τα επόμενα χρόνια, αλλά να καταρτίσουν και τους ανέργους ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, στην αγορά της Κεντρ. Μακεδονίας. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια…» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας το «σπουδαίο έργο που έκανε η ΑΝΗΜΑ στα χρόνια αυτά». Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΑΝΗΜΑ και περιφερειακό σύμβουλο της παράταξής του, Θεόφιλο Τεληγιαννίδη «για τον ζήλο, την αγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητά του, όλα αυτά τα χρόνια στο τιμόνι της ΑΝ.ΗΜΑ» και ευχήθηκε να ανοίξουν σύντομα τέτοια παραρτήματα σε όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος πρόεδρος του Κέντρου δια βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, μιλώντας στο «Λαό» εκτίμησε ότι το παράρτημα (ΚΕΚ) της Ημαθίας, ως δομή, θα προσφέρει πάρα πολλά στο Νομό και ξεκαθάρισε και ο ίδιος, ότι δεν είναι ανταγωνιστικό προς τους ιδιώτες, αλλά συμπληρωματικό με διάθεση συνεργασίας και συμπόρευσης, αφού έτσι κι αλλιώς η παράταξη είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.


Κλείνοντας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΑΝ.ΗΜΑ και φίλο του Θ. Τεληγιαννίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «ψυχή της Αλληλεγγύης». Η άμεση αποδοχή και ανταπόκριση στην πρόταση λειτουργίας του ΚΕΚ στην Ημαθία, είχε ως αποτέλεσμα τα χθεσινά εγκαίνια, είπε ο κ. Σπυρόπουλος.


Η έδρα του κέντρου είναι στις Σέρρες, το δεύτερο παράρτημα εγκαινιάστηκε στη Βέροια και το επόμενο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Γιώργος Αραπάκης, δ/ντής του Κέντρου δια βίου μάθησης επεσήμανε ότι η λειτουργία του Παραρτήματος Βέροιας – Ημαθίας, απευθύνεται σε άνεργους, σε εργαζόμενους που χρειάζονται κάποια εξειδίκευση αλλά και σε αγρότες, μέσα από δράσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με έξυπνες ειδικεύσεις και εργαλεία κατάρτισης νέων ανθρώπων ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν σε διάφορες επιχειρήσεις.


Η διάρκεια των επιδοτούμενων προγραμμάτων θα είναι ενός ή δύο μηνών περίπου και θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις των εκλογέων

Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις των εκλογέων

Ελεύθερη η διέλευση, χωρίς διόδια σε όλους τους...

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ Οδυσσέας Ελύτης «Τό Ἄξιον Ἐστί»

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ Οδυσσέας Ελύτης «Τό Ἄξιον...

Του Χρήστου ΔελαβερίδηΆσμα Δ΄ΕΝΑ τό χελιδόνι * κι ἡ...

Το μήνυμα του Αντώνη Μαρκούλη για τις εκλογές της Κυριακής

Το μήνυμα του Αντώνη Μαρκούλη για τις εκλογές της...

Ο κύβος ερρίφθη. Η Βέροια είναι έτοιμη την Κυριακή να...

Πρώτη φορά δεκαεφτά ή αλλιώς Give seventeen a chance!

Πρώτη φορά δεκαεφτά ή αλλιώς Give seventeen a chance!

του Λεωνίδα ΑκριβόπουλουΤα  τελευταία χρόνια έχει...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Καταγραφή   ζημιών στην καλλιέργεια βαμβακιού   -Επιστολή Γκυρίνη προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Καταγραφή ζημιών στην...

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Θεοφάνη Κουρεμπέ...

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-0!!!

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-0!!!

Του Ιωάννη Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Συνάντηση   Αντώνη Μαρκούλη   με το ΔΣ του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Συνάντηση Αντώνη Μαρκούλη με το ΔΣ του Συλλόγου...

Το βράδυ της Παρασκευής (24/5) ο υποψήφιος Δήμαρχος...

Συναντήσεις εργασίας   του Υφ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελου Τόλκα με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, Μ.Κ.Ο.   υπηρεσιακών παραγόντων,   αιτούντων άσυλο και προσφύγων

Συναντήσεις εργασίας του Υφ. Μεταναστευτικής...

Χθες Παρασκευή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο νομό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Ελεύθερη η διέλευση, χωρίς διόδια σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές,...

Του Χρήστου ΔελαβερίδηΆσμα Δ΄ΕΝΑ τό χελιδόνι * κι ἡ Ἄνοιξη ἀκριβήΓιά νά γυρίσει ὁ ἥλιος * θέλει δουλειά πολλήΘέλει νεκροί χιλιάδες * νά ‘ναι στους ΤροχούςΘέλει κι οἱ ζωντανοί * νά δίνουν τό αἷμα τους.Θέ μου...