Ισχυρή παρουσία του Σκακιστικού Ομίλου Βέροιας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Ισχυρή παρουσία του Σκακιστικού Ομίλου Βέροιας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση ο Σ.Ο. Βέροιας κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκακιού Κεντροδυτικής Μακεδονίας που διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Στους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν από 2 έως 5 Μαΐου 2019 στο ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» της Πτολεμαΐδας υπό την αιγίδα της ΕΣΣΚΕΔΥΜ και αποτελούσαν την προκριματική φάση για την άνοδο στην Α’ Εθνική Κατηγορία, συμμετείχαν 12 ομάδες από διάφορες πόλεις της Κεντροδυτικής Μακεδονίας με δεκαμελείς συνθέσεις στις σκακιέρες τους.

Παρα τις πολύ σημαντικές απουσίες στην γυναικεία, στις νεανίδες αλλά και στις εφηβικές σκακιέρες η φετινή απόδοση των παικτών ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρονια. Με 3 νίκες και 3 ήττες στον απολογισμό της η ομάδα του ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ διεκδικούσε σε κάθε αναμέτρηση άνετα την ισοπαλία αλλά και την νίκη με τους πιο ισχυρούς της αντιπάλους από τους οποίους ηττήθηκε.

Οι σκακιστές και σκακίστριες της Βέροιας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και συγκέντρωσαν πάνω τους όλα τα βλέμματα των παρευρισκομένων καθώς αντιμετώπισαν ως ίσο προς ίσο τους θεωρητικά (βάσει ELO) δυνατότερους αντιπάλους τους, φτάνοντας πολλές φορές στην επιτυχία και προκαλώντας τον γενικό θαυμασμό. Για ακόμη μια φορα η ανανέωση της ομάδας έδειξε τις σωστές επιλογές και την αποδοχή για ισες ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες μικρούς και μεγάλους.

Για την ομάδα του Σ.Ο. Βέροιας αγωνίστηκαν:

Στις ανδρικές σκακιέρες, εκ περιτροπής, οι άρτια καταρτισμένοι και πάντα δυνατοί ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΓΚΟΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Ο παλαίμαχος σκακιστής ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΔΗΜΙΡΟΣ απέσπασε 3,5 νίκες σε 5 αγώνες, από τους πολύ ισχυρούς αντίπαλους του δείχνοντας τον δρόμο στους νεότερους ότι με το ήθος, την αγωνιστικότητα και τον σεβασμό στο άθλημα και στους αντιπαλους μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Στη γυναικεία σκακιέρα η πρωτοεμφανιζόμενη και πιο μικρή της ομάδας ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ απέκτησε φοβερές εμπειρίες αντιμετωπίζοντας τις πιο ισχυρές σκακίστριες.

Στις σκακιέρες των νεανίδων η πολλά υποσχόμενη νεανίδα η 11χρονη ΠΕΛΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ (στην κατηγορία Κ16),  τρόμαξε τις αντιπάλους της με το εντυπωσιακό παιχνίδι και την συνεχή άνοδο της κερδίζοντας σημαντικούς βαθμούς 3,5/6. Η πρωτοεμφανιζόμενη ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (στην κατηγορία Κ20) ήταν η έκπληξη των αγώνων αφού κατάφερε να κάνει 2 νίκες στην πιο δύσκολη κατηγορία.

Στις εφηβικές σκακιέρες οι ταλαντούχοι 14χρονος ΤΣΙΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (στην κατηγορία Α20) έφερε στην ομάδα τους περισσότερους πόντους 4,5/6 και εκ περιτροπής, ο 13χρονος ΝΑΚΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  και ΠΕΛΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (στην κατηγορία Α16), οι οποίοι με το συνετό παιχνίδι τους, απέναντι σε ισχυρότερους θεωρητικά αντιπάλους, απέδειξαν γιατί θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της περιοχής.

Στην παιδική σκακιέρα (Α12), εκ περιτροπής, αλλά πολύ ελπιδοφόροι ΝΑΚΙΤΣΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ο οποίος έδειξε το φοβερό ταλέντο του κερδίζοντας 4 βαθμούς στους 6 αγώνες και ο πρωτοεμφανιζόμενος με την ομάδα της Βέροιας ΠΑΛΟΥΚΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ έδωσε μια ισχυρή μάχη με τον δυνατότερο θεωρητικά αντίπαλό του αφήνοντας άφωνους όσους παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...