ΤΟΠΙΚΑ

Γεωργία Μπατσαρά: Πιστεύουμε σ΄ένα Δήμο ισχυρό, σύγχρονο και αποτελεσματικό

Γεωργία Μπατσαρά: Πιστεύουμε σ΄ένα Δήμο ισχυρό, σύγχρονο και αποτελεσματικό

Από τον συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ»-Γεωργία Μπατσαρά έγιναν γνωστές οι προτεραιότητες για ένα Δήμο ισχυρό, σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Πιστεύουμε σ έναν Δήμο ισχυρό

• Που θα έχει ως κυρίαρχο στόχο την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία, τη δημιουργία νέων Θέσεων εργασίας, που Θα διαθέτει όραμα, γνώση, σχέδιο και προ-παντός μεράκι, όρεξη, πάθος για δουλειά και δημιουργία.

• Μια δημοτική αρχή που Θα λειτουργεί χωρίς στεγανά, δογματισμούς και αγκυλώσεις, ανοικτή σε προτάσεις, νέες ιδέες και στόχους, με ανοιχτούς ορίζοντες και σύγχρονο τρόπο σκέψης.

• 'Έναν δήμο που Θα προωθεί την ανάπτυξη συνεργασιών με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, συλλόγους, φορείς, σωματεία, κοινωνικές δομές και με άλλους δήμους του εσωτερικού και του εξωτερικού.

• 'Έναν Δήμο που Θα στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και τις εξαγωγές, που αποτελούν σταθερή βάση ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου μας, προσφοράς θέσεων εργασίας, προόδου και ευημερίας.

• Επανεξετάζουμε και ολοκληρώνουμε έργα που για χρόνια είναι ημιτελή και αφημένα στην τύχη τους (Γέφυρα Κούσιου, χώρος στάθμευσης στην Εληά, ασανσέρ, κυλιόμενες σκάλες, κολυμβητήριο κ.α.).

• Σχεδιάζουμε νέα έργα στην πόλη και στα χωριά με γνώμονα τις ανάγκες κάθε περιοχής.

• Επανασχεδιάζουμε τις εισόδους της πόλης μας και υλοποιούμε τα κατάλληλα έργα για την ανάδειξη των

• Αναδεικνύουμε τη διαδρομή του νερού που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής μας, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τους παλιούς νερόμυλους της Βέροιας και τον περιβάλλοντα χώρο τους.

• Προωθούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης, για τη συντήρηση, αναπαλαίωση και ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων στις συνοικίες της Μπαρμπούτας και της Κυριώτισσας, σε συνεργασία με τους κατοίκους που διαμένουν σ' αυτές.

 

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό

• Με τη μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με πλήρη σεβασμό στις δυνατότητες και την προσωπικότητα των εργαζόμενων, των άμεσων συνεργατών του δήμου, μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων, σεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

• Με την εσωτερική αξιολόγηση, αναδιάρθρωση δομών, αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες και βάσει των μελετών, με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του δήμου και με στόχο τις αποδοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

• Με τη σύνταξη ενός σύγχρονου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης σε συνεργασία με Πανεπιστημιακή μονάδα της χώρας.

• Με τη χρησιμοποίηση της κοινωνίας της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών, ώστε να γίνει η Βέροια «έξυπνη πόλη».

• Με την ανάπτυξη δικτύου Wi-fi σε ολόκληρη την πόλη και σ' ολόκληρο το δήμο.

• Με την προτυποποίηση και πιστοποίηση όλων των συστημάτων του δήμου με χρήση σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων.

• Με τη λειτουργία τμήματος στο Δήμο, που θα ασχολείται αποκλειστικά με ερευνητικά προγράμματα ανάπτυξης (ευρωπαϊκά και μη), σε συνεργασία με επιστήμονες και πανεπιστημιακά τμήματα, για τη διασύνδεση έρευνας και αγοράς εργασίας (π.χ. εφαρμογή σε αγροτοδιατροφικό τομέα, ανάπτυξη επιχειρήσεων κλπ).

• Με τη στήριξη και προβολή του πρωτογενούς τομέα και των αγροτικών προϊόντων, με την ταυτόχρονη αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων

• Με τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής του πολίτη για άμεσες παρεμβάσεις.

• Με την ενεργοποίηση και απελευθέρωση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, των υγιών, δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων των κοινωνικών, επιστημονικών, πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων, σωματείων και φορέων του δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας την ύπαρξή τους στις τοπικές κοινωνίες.

• Με τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων μέσα από την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων κοινωνικών δομών και την ανάπτυξη νέων βραχυπρόθεσμα.

• Με την προώθηση της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, με παραχώρηση στις κοινότητες εφοδίων και εργαλείων που Θα τις επιτρέψουν να αναπτύξουν τις δικές τους ιδιαίτερες δυνατότητες.

• Με την οργάνωση καλύτερων υπηρεσιών καθαριότητας σε όλα τα χωριά. Την καθημερινή φροντίδα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς (κτιριακές φθορές, Θέρμανση) και τη συνεχή συντήρησή τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δήμου.

• Με τη συνεχή συντήρηση και καθαριότητα των παιδικών χαρών.

• Με τη δρομολόγηση της μετεγκατάστασης των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων από το κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ και των αστικών λεωφορείων.

• Με την κατάργηση της μηνιαίας κάρτας στάθμευσης για τους ανθρώπους που διαμένουν εντός του πεζοδρομημένου κέντρου - συνοικία Κυριώτισσας - Μπαρμπούτας.

• Με τη συντήρηση και καθαριότητα των κοιμητηρίων και το σχεδιασμό επέκτασης και λειτουργίας νέων μακροπρόθεσμα.

• Με τη συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση για θέματα ασφάλειας των πολιτών

• Με τη συνεργασία με την τροχαία για τη βιώσιμη κινητικότητα.

• Με τη συμμετοχή του δήμου σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, του πολιτισμού και των τοπικών προϊόντων μας.

• Με την ανάπτυξη πολιτικών για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Έφυγε" ο Θωμάς Κατσιαμάκας - Yπήρξε επί σειρά ετών...

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης στον ναό του Αγίου Μηνά...

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και  Αλεξάνδρεια (27/07/2021)

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και ...

 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ 16:00-21:00 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ...

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον κατώτατο μισθό - Οι επιπτώσεις της αύξησης του κατώτα του μισθού στις επιχειρήσεις

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον...

Η Κυβέρνηση, με τη σημερινή της απόφαση για τον...

Νέος κύκλος για τις Σχολές Γονέων του «Έρασμου» σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια

Νέος κύκλος για τις Σχολές Γονέων του «Έρασμου» σε...

Οι Σχολές Γονέων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης...

Πανήγυρη Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων - Σε προσκύνηση τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας

Πανήγυρη Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό...

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων...

 «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Βέροιας» και «Ολοκλήρωση βρεφικού σταθμού Κυψέλης» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Αστική αναζωογόνηση Δήμου Βέροιας» και «Ολοκλήρωση...

Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου...

Προγράμματα κατάρτισης για 120 απασχολούμενους και άνεργους της Ημαθίας υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Προγράμματα κατάρτισης για 120 απασχολούμενους και...

Προγράμματα συμβουλευτικής, κατάρτισης και...

 Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

Τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...

Και δεύτερη φωτιά στο ίδιο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά της περασμένης Κυριακής, σημειώθηκε και πάλι χθες Πέμπτη 15 Ιουλίου, το μεσημέρι, έξω από τον συνεταιρισμό Venus Crowers, δίπλα στο δρόμο Βέροιας - Λαζοχωρίου...