Οι επιδόσεις των «μονομάχων»  μεταξύ α΄ και β΄ Κυριακής

Οι επιδόσεις των «μονομάχων» μεταξύ α΄ και β΄ Κυριακής

Μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, αν υποτεθεί πως οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων των κατά περίπτωση δύο πρώτων συνδυασμών παραμένουν αναλλοίωτες μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, και πως οι επί πλέον ψήφοι που λαμβάνει έκαστος των μονομάχων της δεύτερης Κυριακής στους Δήμους της Ημαθίας προέρχονται αποκλειστικά από ψηφοφόρους οι οποίοι κατά την πρώτη Κυριακή είχαν εκφραστεί υπέρ μικρότερων συνδυασμών που εξάντλησαν στην εκλογική συμμετοχή τους στον πρώτο γύρο, προκύπτουν κάποια ενδιαφέροντα προς σχολιασμό, στοιχεία:

Στον Δήμο Αλεξάνδρειας 

Ο Κ. Ναλμπάντης βελτίωσε την επίδοσή του κατά 37,30% (+ 2.832 ψ.), και ο Π. Γκυρίνης βελτίωσε την επίδοσή του κατά 45,25% (+ 3.281 ψ.).

Από το άθροισμα των ψήφων των 3 συνδυασμών [Πανταζόπουλου, Χαλκίδη, Ιακωβίδη], που συμμετείχαν μόνον στον α΄ γύρο (= 12.014 ψ.), το 49,12% προτίμησε την αποχή, και το  50,88% στράφηκε σε έναν από τους δυο μονομάχους της β΄ Κυριακής, επιλέγοντας κατά 46,33% τον Κ. Ναλμπάντη, και κατά 53,67% επέλεξε τον Π. Γκυρίνη.

Στον Δήμο Βέροιας 

Ο Κ. Βοργιαζίδης βελτίωσε την επίδοσή του κατά 10,80% (+ 1.426 ψ.), και η Γ. Μπατσαρά βελτίωσε την επίδοσή της κατά 51,82% (+ 3.436 ψ.).

Από το άθροισμα των ψήφων των 4 συνδυασμών [Παυλίδη, Μαρκούλη, Παπαγιάννη, Μελιόπουλου], που συμμετείχαν μόνον στον α΄ γύρο (= 15.969 ψ.), το 69,55% προτίμησε την αποχή, και το 30,45% στράφηκε σε έναν από τους δυο μονομάχους της β΄ Κυριακής, επιλέγοντας κατά 29,33% τον Κ. Βοργιαζίδη και κατά 70,67% την Γ. Μπατσαρά.

Στον Δήμο Νάουσας:

Ο Ν. Κουτσογιάννης βελτίωσε την επίδοσή του κατά 14,38% (+ 1.009 ψ.), και ο Ν. Καρανικόλας βελτίωσε την επίδοσή του κατά 20,48% (+ 1.429 ψ.).

Από το άθροισμα των ψήφων των 3 συνδυασμών [Τσουκαλά, Ιωσηφίδου, Μυλωνά], που συμμετείχαν μόνον στον α΄ γύρο (= 6.277 ψ.), το 61,16% προτίμησε την αποχή, και το 38,84% στράφηκε σε έναν από τους δυο μονομάχους της β΄ Κυριακής, επιλέγοντας κατά 41,39% τον Ν. Κουτσογιάννη, και κατά 58,61% τον Ν. Καρανικόλα.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ομάδα του laosnews σας ευχαριστεί

Η ομάδα του laosnews σας ευχαριστεί

Πάνω από 2.000 μέλη «μετράει» η Ομάδα του Laosnews..gr, με την...

Έχει ανέβει  ο καλλιτεχνικός πήχης

Έχει ανέβει ο καλλιτεχνικός πήχης

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Αυτό που γίνεται στα...

Μπήκαν  τα δέντρα μέσα στα σπίτια  της Μ. Αλεξάνδρου

Μπήκαν τα δέντρα μέσα στα σπίτια της Μ. Αλεξάνδρου

Αν και η ζέστη έχει σφίξει και αποζητούμε την σκιά και...

Την Τετάρτη το ραντεβού με τον Αραχωβίτη  για το ροδάκινο

Την Τετάρτη το ραντεβού με τον Αραχωβίτη για το...

Το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης 19 Ιουνίου, θα γίνει...

Ψυχοσάββατο  της Πεντηκοστής

Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής

Μεγάλο Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής σήμερα και στα...

Πώς θα περάσω απέναντι από την διάβαση  στην Βενιζέλου;

Πώς θα περάσω απέναντι από την διάβαση στην Βενιζέλου;

Ίσως στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην οδό...

«Κλείδωσε» οριστικά και  το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

«Κλείδωσε» οριστικά και το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση της Ν.Δ. για το ψηφοδέλτιο...

Φωτιά στο κλειστό γήπεδο της Νάουσας (Φωτό - Βίντεο)

Φωτιά στο κλειστό γήπεδο της Νάουσας (Φωτό - Βίντεο)

Την Τετάρτη το βράδυ λίγο μετά τις 9.30 και ενώ στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...