Οι επιδόσεις των «μονομάχων»  μεταξύ α΄ και β΄ Κυριακής

Οι επιδόσεις των «μονομάχων» μεταξύ α΄ και β΄ Κυριακής

Μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, αν υποτεθεί πως οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων των κατά περίπτωση δύο πρώτων συνδυασμών παραμένουν αναλλοίωτες μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, και πως οι επί πλέον ψήφοι που λαμβάνει έκαστος των μονομάχων της δεύτερης Κυριακής στους Δήμους της Ημαθίας προέρχονται αποκλειστικά από ψηφοφόρους οι οποίοι κατά την πρώτη Κυριακή είχαν εκφραστεί υπέρ μικρότερων συνδυασμών που εξάντλησαν στην εκλογική συμμετοχή τους στον πρώτο γύρο, προκύπτουν κάποια ενδιαφέροντα προς σχολιασμό, στοιχεία:

Στον Δήμο Αλεξάνδρειας 

Ο Κ. Ναλμπάντης βελτίωσε την επίδοσή του κατά 37,30% (+ 2.832 ψ.), και ο Π. Γκυρίνης βελτίωσε την επίδοσή του κατά 45,25% (+ 3.281 ψ.).

Από το άθροισμα των ψήφων των 3 συνδυασμών [Πανταζόπουλου, Χαλκίδη, Ιακωβίδη], που συμμετείχαν μόνον στον α΄ γύρο (= 12.014 ψ.), το 49,12% προτίμησε την αποχή, και το  50,88% στράφηκε σε έναν από τους δυο μονομάχους της β΄ Κυριακής, επιλέγοντας κατά 46,33% τον Κ. Ναλμπάντη, και κατά 53,67% επέλεξε τον Π. Γκυρίνη.

Στον Δήμο Βέροιας 

Ο Κ. Βοργιαζίδης βελτίωσε την επίδοσή του κατά 10,80% (+ 1.426 ψ.), και η Γ. Μπατσαρά βελτίωσε την επίδοσή της κατά 51,82% (+ 3.436 ψ.).

Από το άθροισμα των ψήφων των 4 συνδυασμών [Παυλίδη, Μαρκούλη, Παπαγιάννη, Μελιόπουλου], που συμμετείχαν μόνον στον α΄ γύρο (= 15.969 ψ.), το 69,55% προτίμησε την αποχή, και το 30,45% στράφηκε σε έναν από τους δυο μονομάχους της β΄ Κυριακής, επιλέγοντας κατά 29,33% τον Κ. Βοργιαζίδη και κατά 70,67% την Γ. Μπατσαρά.

Στον Δήμο Νάουσας:

Ο Ν. Κουτσογιάννης βελτίωσε την επίδοσή του κατά 14,38% (+ 1.009 ψ.), και ο Ν. Καρανικόλας βελτίωσε την επίδοσή του κατά 20,48% (+ 1.429 ψ.).

Από το άθροισμα των ψήφων των 3 συνδυασμών [Τσουκαλά, Ιωσηφίδου, Μυλωνά], που συμμετείχαν μόνον στον α΄ γύρο (= 6.277 ψ.), το 61,16% προτίμησε την αποχή, και το 38,84% στράφηκε σε έναν από τους δυο μονομάχους της β΄ Κυριακής, επιλέγοντας κατά 41,39% τον Ν. Κουτσογιάννη, και κατά 58,61% τον Ν. Καρανικόλα.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσα χρήματα λαμβάνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Πόσα χρήματα λαμβάνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ορκίζονται αυτές τις...

Πανηγύρι στη Φυτειά για τα 9μερα της Παναγίας

Πανηγύρι στη Φυτειά για τα 9μερα της Παναγίας

Με αφορμή τα εννιάμερα της Παναγίας, έγινε και φέτος...

Τα εννιάμερα της Παναγίας  στα «Πριόνια» του Σελίου

Τα εννιάμερα της Παναγίας στα «Πριόνια» του Σελίου

Όπως κάθε χρόνο, στα «Πριόνια» του Σελίου γιορτάστηκαν...

Αδέσποτα, περισυλλογή,  εξώδικο και επίσημη απάντηση, σήμερα…

Αδέσποτα, περισυλλογή, εξώδικο και επίσημη απάντηση,...

Για την περισυλλογή αδέσποτων από κεντρικά σημεία της...

Έντονη δραστηριότητα σε λίγες μόνο μέρες…

Έντονη δραστηριότητα σε λίγες μόνο μέρες…

Αυτό που είναι άξιο σχολιασμού για την Ομάδα Εθελοντών...

Όμορφα και αξέχαστα μουσικά καλοκαίρια για τα παιδιά στους Γεωργιανούς Βέροιας

Όμορφα και αξέχαστα μουσικά καλοκαίρια για τα παιδιά...

Εδώ και 10 χρόνια μια δραστήρια ομάδα παιδιών, που...

Αυτοί που φεύγουν, αυτοί που μένουν  κι αυτοί που έρχονται!

Αυτοί που φεύγουν, αυτοί που μένουν κι αυτοί που...

Τελευταία συνεδρίαση χθες για το Δημοτικό Συμβούλιο...

Παραδοσιακό γλέντι για την «Καλλίπετρα»

Παραδοσιακό γλέντι για την «Καλλίπετρα»

Παραδοσιακό γλέντι στο γήπεδο της Ραχιάς διοργανώνει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...