Η τελετή λήξης των Ακαδημιών μπάσκετ του Φιλίππου

Η τελετή λήξης των Ακαδημιών μπάσκετ του Φιλίππου

Άλλη μια επιτυχημένη αθλητική χρονιά έκλεισε χθες (13/6) για τις ακαδημίες του Φιλίππου Βέροιας με την καθιερωμένη τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο ανοικτό γήπεδο της Ελιάς «Άρης Γεωργιάδης».

Σε μια τρίωρη εκδήλωση οι αθλητές της ακαδημίας αλλά και οι γονείς τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους συμμετέχοντας σε διαγωνιστικά παιχνίδια τριπόντων και ελευθέρων βολών για όλες τις ηλικίες υπό το βλέμμα του επίσημου προσκεκλημένου Γιώργου Μπαλογιάννη. (Ο Γιώργος Μπάλογιάννης ξεκίνησε από την ομάδα του ΒΑΟ. Αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 και 2 Κύπελλα Ελλάδος (1995, 1999). Το 2000 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό και κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2002, 2 πρωταθλήματα (2001,2003), 1 κύπελλο το 2003, ενώ ήταν φιναλίστ της Σουπρολίγκα το 2001. Έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος σε 31 αγώνες και έχει σημειώσει 141 πόντους. Έχει κατακτήσει την 4η θέση στο Μουντομπάσκετ 1998 και έχει συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ 1999.)

Ο υπεύθυνος ακαδημιών του συλλόγου Δημήτρης Γκίμας προλογίζοντας και παρουσιάζοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε όλους τους γονείς για την στήριξη στο σύλλογο ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, είπε: «Φτάσαμε στο τέλος μιας ακόμη χρονιάς. Θέλω να σας ευχαριστήσω και εγώ αλλά και όλοι οι προπονητές για την συνεργασία που είχαμε κατά την διάρκεια της χρονιάς. Οι προπονητές καθ’ όλη την χρονιά κάνουν το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά. Δεν γίνονται όλα τέλεια αλλά προσπαθούμε ώστε τα παιδιά να είναι χαρούμενα. Έχουμε την χαρά σήμερα να έχουμε κοντά μας μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού μπάσκετ τον Γιώργο Μπαλογιάννη.»

Ο Γιώργος Μπαλογιάννης μίλησε στα παιδιά της ακαδημίας αναφέροντας : «Ευχαριστώ για την πρόσκληση να βρεθώ κοντά στα παιδιά της ακαδημίας του Φιλίππου και φυσικά στους γονείς που επιτελούν το μεγαλύτερο έργο. Στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα του μπάσκετ θέλω να πω ότι πρέπει να αγαπήσετε το μπάσκετ. Μέσα από το μπάσκετ θα μάθετε όλες τις αξίες και όλες τις αρετές που είμαι σίγουρος ότι οι προπονητές σας το εξηγούν καθημερινά. Για μένα προέχει ο χαρακτήρας του ανθρώπου και μετά ως αθλητής. Αν είσαι καλός χαρακτήρας θα βρεις την άκρη να γίνει και καλός αθλητής. Να αγαπήσετε την προπόνηση, να συμμετέχετε σε αυτή με χαρά και διάθεση. Αφού λοιπόν αγαπήσουμε το μπάσκετ και την προπόνηση είμαστε έτοιμοι να αγαπήσουμε και το παιχνίδι και να διασκεδάζουμε μέσα από αυτό, θα μάθουμε τη συνεργασία που είναι ο απώτερος σκοπός. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, παλιός προπονητής μου, έλεγε ότι μια καλή πάσα κάνει δυο χαρούμενους και στην συνέχεια όλη την ομάδα. Όσο αφορά τους γονείς να πω ότι να είστε πίσω από τα παιδιά σας, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Να συνεργάζεστε με τους προπονητές για το καλύτερο αποτέλεσμα.»

Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ κος Βεσυρόπουλος ο οποίος παρευρέθηκε και παρακολούθησε την εκδήλωση βράβευσε τον Γιώργο Μπαλογιάννη για την προσφορά του στο άθλημα ενώ ανέφερε : «Αθλητισμός σημαίνει ήθος, σημαίνει ποιότητα ζωής, σημαίνει «ευ αγωνίζεσθε» και είμαστε εδώ γιατί στηρίζουμε το άθλημα με το οποίο κι εγώ είχα ασχοληθεί από μικρός. Εύχομαι το φυτώριο αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα για τον Φίλιππο, είναι οι μελλοντικοί παίκτες της ομάδας του Φιλίππου. Στηρίζουμε την ομάδα ώστε να ανέβει κι άλλη κατηγορία την επόμενη χρονιά. Σας ευχαριστώ»
Στη συνέχεια ακολούθησαν διαγωνιστικά παιχνίδια των παιδιών χωρισμένα σε ηλικιακές κατηγορίες αλλά και συμμετοχή των γονέων που αντιμετώπισαν τον Γιώργο Μπαλογιάννη σε παιχνίδι νοκ άουτ.

Οι νικητές παρέλαβαν δώρα προσφορά των χορηγών. Οι νικητές των διαγωνιστικών παιχνιδιών είναι :

ΝΟΚ-ΑΟΥΤ 2012-13 ΤΖΙΜΟΣ ΗΛΙΑΣ 
ΝΟΚ-ΑΟΥΤ 2011 ΤΣΙΠΟΥΡΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΟΚ-ΑΟΥΤ 2010 ΓΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΟΚ-ΑΟΥΤ 2009 ΦΑΡΣΑΛΩΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΟΚ-ΑΟΥΤ 2008 ΔΟΥΛΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΟΚ-ΑΟΥΤ 2007 ΤΑΠΑΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΝΟΚ-ΑΟΥΤ 2006 ΔΑΜΤΣΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΝΟΚ-ΑΟΥΤ 2005 ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 1 ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ
ΝΟΚ-ΑΟΥΤ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 2 ΚΟΛΜΠΟΥΤΣΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΠΟΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΓΟΝΕΙΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΗΣ

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ζευγάρωσε τις νίκες και κατέλαβε την 9η θέση ο ΑΟΚ Βέροιας

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ζευγάρωσε τις νίκες και κατέλαβε την 9η...

Ο ΑΟΚ Βέροιας επικράτησε με 63-49 του ΠΑΟΚ Αλμωπίας, στο...

Ρίχνεται στη μάχη των play-off ο Φίλιππος Βέροιας

Ρίχνεται στη μάχη των play-off ο Φίλιππος Βέροιας

Ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ το πρόγραμμα της Γ’ Φάσης των...

Στους τέσσερις με μεγάλη νίκη επί του Εδεσσαϊκού ο Ζαφειράκης Νάουσας!

Στους τέσσερις με μεγάλη νίκη επί του Εδεσσαϊκού ο...

Ο Ζαφειράκης επικράτησε με 81-62 του Εδεσσαϊκού, στο...

Τελείωσε μια επιτυχημένη χρονιά για τους Αετούς Βέροιας

Τελείωσε μια επιτυχημένη χρονιά για τους Αετούς...

Δεν τα κατάφεραν οι Αετοί Βέροιας την Τετάρτη, καθώς...

Φίλιππος Βέροιας: Η πορεία της κανονικής διάρκειας μας έδειξε τον δρόμο!

Φίλιππος Βέροιας: Η πορεία της κανονικής διάρκειας μας...

Αισίως και μετά από μεγάλη προσπάθεια, ο Φίλιππος...

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Έχασε στην Έδεσσα ο Ζαφειράκης, νίκησε στη Σκύδρα ο ΑΟΚ Βέροιας

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Έχασε στην Έδεσσα ο Ζαφειράκης, νίκησε...

Την ήττα γνώρισε στην Έδεσσα με 71-61 ο Ζαφειράκης...

Το μονοπάτι του Φιλίππου Βέροιας προς την Elite League!

Το μονοπάτι του Φιλίππου Βέροιας προς την Elite League!

Σε ρυθμούς play-off κινείται πλέον η ομάδα μπάσκετ του...

Φινάλε με ήττα στα Τρίκαλα για τους Αετούς Βέροιας… και τώρα play off!

Φινάλε με ήττα στα Τρίκαλα για τους Αετούς Βέροιας…...

Μία από τις πιο βαριές ήττες στο φετινό πρωτάθλημα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ένας χρόνος πέρασε από την απώλεια του αγαπημένου προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα. Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας coach στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα...

Ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α' κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο ΓΑΣ  Μελίκησ  κέρδισε και τον Κεραυνό Άσπρου με 54-84 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο επιτυγχάνοντας 22 νίκες και φυσικά τερμάτισε...

Ολοκληρώνεται το Σάββατο (14/4) η κανονική διάρκεια της Β ΕΚΑΣΚΕΜ και οι Αετοί Βέροιας υποδέχονται στο ΔΑΚ "Βικέλας" (18.00) τον Φίλιππο Νέας Πέλλας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη, έπειτα από την απαραίτητη...

Προτελευταία αγωνιστική  για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για τους Αετούς Βέροιας, που θα μεταβούν στη γειτονική Κατερίνη για να αντιμετωπίσουν την ΑΓΕ Πιερίας.Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη...