Συνέντευξη του Απ. Βεσυρόπουλου στο «ΛΑΟ» -  «Nιώθω κάθε μέρα και κάθε στιγμή την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Ημαθίας»

Συνέντευξη του Απ. Βεσυρόπουλου στο «ΛΑΟ» - «Nιώθω κάθε μέρα και κάθε στιγμή την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Ημαθίας»

Για τις εντυπώσεις του από την επαφή του με τους πολίτες της Ημαθίας, για το ζητούμενο της αυτοδυναμίας της Ν.Δ., για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ, για το φορολογικό σύστημα και την ανάγκη μείωσης των φόρων, για τη συμφωνία των Πρεσπών και τα αγροτικά, μιλάει ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Ημαθία και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Βεσυρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΛΑΟ:


-Κάνατε μια ιδιαίτερα δυναμική προεκλογική εκστρατεία , πήγατε σε κάθε γωνιά της Ημαθίας επιλέγοντας να συζητάτε με τους πολίτες. Τι αποκομίσατε από αυτή τη διαρκή επαφή με τους πολίτες της Ημαθίας ;

Δύο ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν, η αγωνία και η ελπίδα. Οι άνθρωποι έχουν περάσει πολλά, είδαν να διαψεύδονται οι υποσχέσεις που τους έδωσαν για εύκολες λύσεις, συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά μόνο σχέδιο και ρεαλιστικές λύσεις. Και εκεί ακριβώς γεννήθηκε η ελπίδα. Την ελπίδα την γέννησε το δικό μας σχέδιο για το αύριο, ένα σχέδιο που έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες αφού διαπιστώνουν όχι μόνο ότι είναι αξιόπιστο αλλά και ότι απέναντι τους υπάρχουν άνθρωποι που τους λένε την αλήθεια. Πήρα πολύ αγάπη από τους απλούς πολίτες της Ημαθίας σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ένιωσα την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους κάθε στιγμή. Και οφείλω αυτή τη στήριξη και την εμπιστοσύνη να την ανταποδώσω με έργα και πράξεις την επόμενη μέρα. 


-Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ποια είναι η δική σας αίσθηση για το αποτέλεσμα των εκλογών; Θα υπάρξει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη Νέα Δημοκρατία;

Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα επισφραγίσουν με ακόμα πιο ηχηρό τρόπο την απόφαση τους για πολιτική αλλαγή. Θα ακυρώσουν το σχέδιο του κ. Τσίπρα να οδηγήσει σε παράλυση και διάλυση τη χώρα μέσα από τη διενέργεια εκλογών με απλή αναλογική. Η χώρα δεν πρόκειται να μπει σε περιπέτειες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες που έχουν κάνει δική τους υπόθεση την Ισχυρή και Αυτοδύναμη Ελλάδα. Θα δώσουν ισχυρή και καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


-Θεωρείται ότι η συνέντευξη Τσίπρα στο ΣΚΑΙ, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα;

Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να δώσει συνέντευξη σε ένα κανάλι στο οποίο είχε απαγορεύσει να πηγαίνουν τα στελέχη του ενώ ο κ. Πολάκης, με τη γνωστή φρασεολογία που χρησιμοποιεί, το είχε αποκαλέσει «βοθροκάναλο». Προφανώς η απόγνωση του κ. Τσίπρα πρέπει να ήταν πολύ μεγάλη αλλά θεωρώ ότι η τηλεοπτική παρουσία του είναι χρήσιμη. Γιατί υπενθυμίζει στους πολίτες πόσο ανεύθυνος ήταν και πόσο αμετανόητος εξακολουθεί να είναι. Δεν βρήκε ούτε μία λέξη ουσιαστικής αυτοκριτικής, δεν κατάφερε να πει ούτε μία συγνώμη στους πολίτες στους οποίους επέβαλε 29 νέους φόρους, στους επιχειρηματίες που τους οδήγησε στο να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους με τα capital controls. Επιδόθηκε σε συνεχή ψέματα, επιβεβαίωσε ότι το μόνο που έχει να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες είναι ψεύτικες υποσχέσεις και ένα διχαστικό λόγο.


-Ο κ. Παπαδημητρίου, που είναι υπ. Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, πρότεινε να οδηγηθεί η χώρα σε γραμμή προληπτικής στήριξης, την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να χαρακτηρίσει «νέο μνημόνιο». Τι απαντάτε;

Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, υπήρξε άλλωστε ξεκάθαρη τοποθέτηση από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση από τη στιγμή μάλιστα που οι αγορές, μέσα από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, στέλνουν ολοένα και περισσότερο αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Φαίνεται ότι δημιουργείται ένα πολύ καλό κλίμα από την άνοδο του χρηματιστηρίου και το ιστορικό χαμηλό που καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα.


-Είστε Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και συμμετείχατε στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος στο οποία κυρίαρχη θέση έχει η μείωση των φόρων. Με δεδομένο ότι οι πολίτες έχουν ακούσει πολλά, μπορούν να μειωθούν οι φόροι και πότε;

Το φθινόπωρο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ψηφίσει τον πρώτο προϋπολογισμό της και εκεί σε αυτόν θα συμπεριληφθεί και η μείωση των φόρων που θα ισχύει από την 1-1-2020.

Μιλάμε πολύ συγκεκριμένα αφού στην προγραμματική μας πρόταση περιλαμβάνεται:

-Μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ για όλους.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και του φόρου για τα μερίσματα από το 10% στο 5%.

-Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

-Καθιέρωση κατώτατου εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις στο 9%, από 22% που είναι σήμερα και με αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην κύρια σύνταξη από 20% σε 15%.


-Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, τι περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν;

Η Συμφωνία αυτή δεν έπρεπε να υπογραφεί, δεν είναι απλά μια εθνική υποχώρηση αλλά ένα εθνικό λάθος που έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους για αυτό. Τώρα, η δική μας κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η συμφωνία. Θα προστατεύσουμε, αποφασιστικά, τα προϊόντα της Μακεδονίας μας που πλέον απειλούνται μέσα από αυτή τη συμφωνία. Και βέβαια δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας να θέσουμε βέτο για την είσοδο του Κράτους των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


-Οι αγρότες της Ημαθίας είναι σε απόγνωση όχι μόνο από τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις αλλά και από την αδυναμία του Κράτους να τους αποζημιώσει για τις ζημιές που υφίστανται οι καλλιέργειές τους. Ποια είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για όλα αυτά;

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να αλλάξει το πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης της χώρας, να καταστήσει πρωταγωνιστή τον πρωτογενή τομέα. Επενδύουμε στην ποιότητα , στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο αξιοποιώντας τα 4 δις ευρώ του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης που είναι αδιάθετα. Μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τους αγρότες από το 22% στο 9% και καθιερώνουμε φορολογικό συντελεστή 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεταιριστικά σχήματα, δίνοντας έτσι κίνητρα μέσα από τη συνεργασία να μειώσουν τα έξοδα παραγωγής και να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη επιτυγχάνοντας καλύτερους όρους και καλύτερες τιμές.

Θα υλοποιηθούν ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

Σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις, θα τροποποιήσουμε τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ με στόχο την πλήρη κάλυψη όλων των ζημιών και την άμεση καταβολή αποζημιώσεων. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...