Συνέντευξη του Απ. Βεσυρόπουλου στο «ΛΑΟ» -  «Nιώθω κάθε μέρα και κάθε στιγμή την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Ημαθίας»

Συνέντευξη του Απ. Βεσυρόπουλου στο «ΛΑΟ» - «Nιώθω κάθε μέρα και κάθε στιγμή την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Ημαθίας»

Για τις εντυπώσεις του από την επαφή του με τους πολίτες της Ημαθίας, για το ζητούμενο της αυτοδυναμίας της Ν.Δ., για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ, για το φορολογικό σύστημα και την ανάγκη μείωσης των φόρων, για τη συμφωνία των Πρεσπών και τα αγροτικά, μιλάει ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Ημαθία και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Βεσυρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΛΑΟ:


-Κάνατε μια ιδιαίτερα δυναμική προεκλογική εκστρατεία , πήγατε σε κάθε γωνιά της Ημαθίας επιλέγοντας να συζητάτε με τους πολίτες. Τι αποκομίσατε από αυτή τη διαρκή επαφή με τους πολίτες της Ημαθίας ;

Δύο ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν, η αγωνία και η ελπίδα. Οι άνθρωποι έχουν περάσει πολλά, είδαν να διαψεύδονται οι υποσχέσεις που τους έδωσαν για εύκολες λύσεις, συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά μόνο σχέδιο και ρεαλιστικές λύσεις. Και εκεί ακριβώς γεννήθηκε η ελπίδα. Την ελπίδα την γέννησε το δικό μας σχέδιο για το αύριο, ένα σχέδιο που έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες αφού διαπιστώνουν όχι μόνο ότι είναι αξιόπιστο αλλά και ότι απέναντι τους υπάρχουν άνθρωποι που τους λένε την αλήθεια. Πήρα πολύ αγάπη από τους απλούς πολίτες της Ημαθίας σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ένιωσα την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους κάθε στιγμή. Και οφείλω αυτή τη στήριξη και την εμπιστοσύνη να την ανταποδώσω με έργα και πράξεις την επόμενη μέρα. 


-Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ποια είναι η δική σας αίσθηση για το αποτέλεσμα των εκλογών; Θα υπάρξει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη Νέα Δημοκρατία;

Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα επισφραγίσουν με ακόμα πιο ηχηρό τρόπο την απόφαση τους για πολιτική αλλαγή. Θα ακυρώσουν το σχέδιο του κ. Τσίπρα να οδηγήσει σε παράλυση και διάλυση τη χώρα μέσα από τη διενέργεια εκλογών με απλή αναλογική. Η χώρα δεν πρόκειται να μπει σε περιπέτειες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες που έχουν κάνει δική τους υπόθεση την Ισχυρή και Αυτοδύναμη Ελλάδα. Θα δώσουν ισχυρή και καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


-Θεωρείται ότι η συνέντευξη Τσίπρα στο ΣΚΑΙ, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα;

Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να δώσει συνέντευξη σε ένα κανάλι στο οποίο είχε απαγορεύσει να πηγαίνουν τα στελέχη του ενώ ο κ. Πολάκης, με τη γνωστή φρασεολογία που χρησιμοποιεί, το είχε αποκαλέσει «βοθροκάναλο». Προφανώς η απόγνωση του κ. Τσίπρα πρέπει να ήταν πολύ μεγάλη αλλά θεωρώ ότι η τηλεοπτική παρουσία του είναι χρήσιμη. Γιατί υπενθυμίζει στους πολίτες πόσο ανεύθυνος ήταν και πόσο αμετανόητος εξακολουθεί να είναι. Δεν βρήκε ούτε μία λέξη ουσιαστικής αυτοκριτικής, δεν κατάφερε να πει ούτε μία συγνώμη στους πολίτες στους οποίους επέβαλε 29 νέους φόρους, στους επιχειρηματίες που τους οδήγησε στο να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους με τα capital controls. Επιδόθηκε σε συνεχή ψέματα, επιβεβαίωσε ότι το μόνο που έχει να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες είναι ψεύτικες υποσχέσεις και ένα διχαστικό λόγο.


-Ο κ. Παπαδημητρίου, που είναι υπ. Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, πρότεινε να οδηγηθεί η χώρα σε γραμμή προληπτικής στήριξης, την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να χαρακτηρίσει «νέο μνημόνιο». Τι απαντάτε;

Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, υπήρξε άλλωστε ξεκάθαρη τοποθέτηση από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση από τη στιγμή μάλιστα που οι αγορές, μέσα από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, στέλνουν ολοένα και περισσότερο αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Φαίνεται ότι δημιουργείται ένα πολύ καλό κλίμα από την άνοδο του χρηματιστηρίου και το ιστορικό χαμηλό που καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα.


-Είστε Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και συμμετείχατε στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος στο οποία κυρίαρχη θέση έχει η μείωση των φόρων. Με δεδομένο ότι οι πολίτες έχουν ακούσει πολλά, μπορούν να μειωθούν οι φόροι και πότε;

Το φθινόπωρο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ψηφίσει τον πρώτο προϋπολογισμό της και εκεί σε αυτόν θα συμπεριληφθεί και η μείωση των φόρων που θα ισχύει από την 1-1-2020.

Μιλάμε πολύ συγκεκριμένα αφού στην προγραμματική μας πρόταση περιλαμβάνεται:

-Μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ για όλους.

-Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και του φόρου για τα μερίσματα από το 10% στο 5%.

-Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

-Καθιέρωση κατώτατου εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις στο 9%, από 22% που είναι σήμερα και με αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην κύρια σύνταξη από 20% σε 15%.


-Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, τι περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν;

Η Συμφωνία αυτή δεν έπρεπε να υπογραφεί, δεν είναι απλά μια εθνική υποχώρηση αλλά ένα εθνικό λάθος που έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους για αυτό. Τώρα, η δική μας κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η συμφωνία. Θα προστατεύσουμε, αποφασιστικά, τα προϊόντα της Μακεδονίας μας που πλέον απειλούνται μέσα από αυτή τη συμφωνία. Και βέβαια δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας να θέσουμε βέτο για την είσοδο του Κράτους των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


-Οι αγρότες της Ημαθίας είναι σε απόγνωση όχι μόνο από τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις αλλά και από την αδυναμία του Κράτους να τους αποζημιώσει για τις ζημιές που υφίστανται οι καλλιέργειές τους. Ποια είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για όλα αυτά;

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να αλλάξει το πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης της χώρας, να καταστήσει πρωταγωνιστή τον πρωτογενή τομέα. Επενδύουμε στην ποιότητα , στηρίζουμε τον αγροτικό κόσμο αξιοποιώντας τα 4 δις ευρώ του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης που είναι αδιάθετα. Μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τους αγρότες από το 22% στο 9% και καθιερώνουμε φορολογικό συντελεστή 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεταιριστικά σχήματα, δίνοντας έτσι κίνητρα μέσα από τη συνεργασία να μειώσουν τα έξοδα παραγωγής και να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη επιτυγχάνοντας καλύτερους όρους και καλύτερες τιμές.

Θα υλοποιηθούν ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

Σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις, θα τροποποιήσουμε τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ με στόχο την πλήρη κάλυψη όλων των ζημιών και την άμεση καταβολή αποζημιώσεων. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 21/10

Έπαινοι ή κολακείες;-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 500 ΠΟΛΙΤΕΣ...

Στιγμές συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων 1940 – 1941, στην Πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας

Στιγμές συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου...

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της...

Ερώτηση Καρασαρλίδου για συμψηφισμό των εργοσήμων αγροτών με ασφαλιστικές εισφορές

Ερώτηση Καρασαρλίδου για συμψηφισμό των εργοσήμων...

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου προς...

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και Ρομά στη Δομή Φιλοξενίας

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών...

Επεισόδια ξέσπασαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας μεταξύ...

Νιφετοί στο κατάστρωμα (σκόρπιες σκέψεις σε σκόρπιες λέξεις)

Νιφετοί στο κατάστρωμα (σκόρπιες σκέψεις σε σκόρπιες...

Της Νανάς Παπαϊωάννου Ο άνθρωπος κορυφαία αξία,...

Συνελήφθη εγκληματική ομάδα με λεία 495.485 ευρώ!

Συνελήφθη εγκληματική ομάδα με λεία 495.485 ευρώ!...

Μια ιδιαίτερα… δραστήρια σπείρα που διέπραττε...

Σύλληψη 51χρονου για καλλιέργεια και μικροποσότητα κάνναβης από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Βέροιας

Σύλληψη 51χρονου για καλλιέργεια και μικροποσότητα...

Συνελήφθη χθες (18 Οκτωβρίου) το μεσημέρι σε περιοχή...

Πέρα απ΄την σκιά   του στίγματος...

Πέρα απ΄την σκιά του στίγματος...

Εάν σε μια παρέα αναφέρεις ότι πάσχεις από ζαχαρώδη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στις 8/10/2019 το απόγευμα δεχθήκαμε μια κλήση από την Πρωτοβουλία για το Παιδί στην περιοχή της αστυνομίας για ένα σκυλί σοβαρά τραυματισμένο. Μεταφέρθηκε από εθελοντές στο κτηνιατρείο του κ. Χατζησαλάτα, όπου...

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε η είδηση της απώλειας μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ημαθίας. Ο γιατρός, δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας και πολιτικός, αλλά πάνω απ' όλα Άνθρωπος, Ορέστης...

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...