Ο λαός έδωσε την εντολή στη ΝΔ να αλλάξει όχι απλά σελίδα στη χώρα αλλά να αλλάξει κεφάλαιο

Ο λαός έδωσε την εντολή στη ΝΔ να αλλάξει όχι απλά σελίδα στη χώρα αλλά να αλλάξει κεφάλαιο

Του Λάζαρου Τσαβδαρίδη*

«Το σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος που ψηφίστηκε προχθές στη  Βουλή, αποτελεί ένα κομβικό νομοσχέδιο για τη Νέα Δημοκρατία και για τη νέα Κυβέρνηση. 

Γιατί στις διατάξεις του, περιγράφεται η νέα εποχή της κεντρικής δημόσιας διοίκησης, ως πραγματική αρωγός του πολίτη, ως πραγματικό θεμέλιο της σωστής οργάνωσης του κράτους. 

Ένα νομοσχέδιο που αποτέλεσε μία από τις ελάχιστες ρητές προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έρχεται να διαλύσει εν τοις πράξει ένα από τα βαθύτερα και ισχυρότερα στερεότυπα στη χώρα μας και δυστυχώς, εν πολλοίς μία πραγματικότητα. 

Αυτό της αναποτελεσματικής, της αρτηριοσκληρωτικής, της αναξιοκρατικής, της αργής, της φοβικής, της διεφθαρμένης, της δαιδαλώδους, της κομματικώς υποκινούμενης Δημόσιας Διοίκησης, που ορθώνει εμπόδια αντί να βρίσκει λύσεις, που διαιωνίζει καταστάσεις, που στρουθοκαμηλίζει, αρνούμενη τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε αυτήν. 

Τι συμπεριέλαβε στα άρθρα του; 

Αφενός ρυθμίσεις για την αποτελεσματική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ανεξαρτήτως πολιτικών εναλλαγών

Αφετέρου εχέγγυα διαφάνειας και ακεραιότητας στην κρατική λειτουργία και αποδοτικό συντονισμό της κυβερνητικής δράσης.

Αυτό το σχέδιο νόμου αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να λιθοβολήσει, με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να μιλάει για «άλωση του κράτους», για «μετατροπή πρωθυπουργικού γραφείου σε Λεβιάθαν με στρατιές μετακλητών», για «υποβάθμιση ελεγκτικών σωμάτων και για κατάργηση θεσμών». 

Προφανώς ο κ. Τσίπρας και οι Βουλευτές του είναι ευχαριστημένοι από τον υδροκεφαλισμό  της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης, από την πολυνομία και την ατέλειωτη ακολουθία από περιπτωσιολογικές ρυθμίσεις, που μπερδεύουν, ταλαιπωρούν, συσκοτίζουν, αποθαρρύνουν, απογοητεύουν τη διοίκηση και τον πολίτη.

Είναι ικανοποιημένοι από την ύπαρξη θεσμοθετημένων ρυθμίσεων που μένουν ανενεργές, γιατί λιμνάζουν στα συρτάρια τα προεδρικά διατάγματα και οι υπουργικές αποφάσεις που χρειάζονται για να εφαρμοστούν.

Είναι ικανοποιημένοι από την απουσία αξιολόγησης έστω της τυπικής επάρκειας προσχεδίων νόμων που οδηγεί σε υπερφόρτωση έργου χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και αποτύπωμα στην κοινωνία

Είναι ευχαριστημένοι από την παγιωμένη δυσπιστία απέναντι στους ίδιους τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης 

Η ΝΔ όμως θα αναμετρηθεί και θα νικήσει τις διαχρονικές κακοδαιμονίες της ελληνικής διοίκησης και διακυβέρνησης.

Θα αποκομματικοποιήσουμε τη δημόσια διοίκηση και ας φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ 

• επειδή  θεσπίζουμε τους υπηρεσιακούς γραμματείς στα Υπουργεία, ως ανώτατα στελέχη προερχόμενα από την ίδια τη διοίκηση 

• επειδή αναβαθμίζουμε επιτέλους τη θέση των γενικών διευθυντών 

• και επειδή μεταφέρουμε το 80% των διοικητικών πράξεων με τις οποίες ασχολούνται οι Υπουργοί στο επίπεδο της διοικητικής ιεραρχίας, «λύνοντας επιτέλους τα χέρια της»!

Εμείς θα κάνουμε επιτέλους το Υπουργικό Συμβούλιο πραγματικό επιτελικό όργανο, με ατζέντα, τακτικές συνεδριάσεις, θεματολογία, σχεδιασμό, και όχι ένα επικοινωνιακό σόου χωρίς ουσία 

Εμείς θα φέρουμε επιτέλους την παρακολούθηση, την αξιολόγηση, το χρονοδιάγραμμα, την παρέμβαση, τη μεσολάβηση, άτυπη μεν, ουσιαστική δε, του πρωθυπουργικού γραφείου στα ζητήματα των Υπουργείων. 

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται ανά πάσα στιγμή και να λύνουμε ζητήματα γρήγορα και σε πραγματικό χρόνο αντί να τα παραπέμπουμε σε αόριστους χρόνους στο μέλλον. 

Εμείς θα φέρουμε την ορθή νομοπαρασκευή και τη σωστή κωδικοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας, που θα ξεριζώσει επιτέλους τα σχέδια νόμου ή των Υπουργικών Αποφάσεων – γονατογραφήματα. 

Και βέβαια, εμείς θα λειτουργήσουμε τους απαραίτητους μηχανισμούς διαφάνειας και αποτίμησης μέσα από το σχήμα ΜΙΑΣ ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα ενσωματώσει επιτέλους όλα τα σκόρπια ελεγκτικά όργανα.

Γιατί επιβάλλεται η ουσιαστική παρακολούθηση, επιθεώρηση και συντονισμένο έλεγχο της δημόσια διοίκησης στους επιμέρους τομείς της.

Στις εκλογές του Ιουλίου, ο λαός έδωσε την εντολή στη ΝΔ να αλλάξει όχι απλά σελίδα στη χώρα αλλά να αλλάξει κεφάλαιο. 

Και χωρίς σταματημό, συνεχίζουμε!»

*Βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Ευχαριστίες στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος...

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα...

Από το υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέους και νέες της Κεντρικής Μακεδονίας για το 1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου «Εν Έργω»

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέους και νέες της...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέους και νέες από την...

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Τεράστια η συμμετοχή, προβληματική η διαδικασία λόγω αδυναμίας του συστήματος

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Τεράστια η συμμετοχή, ...

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στους μηχανικούς, η...

Ευχαριστίες από το Υφάδι

Ευχαριστίες από το Υφάδι

Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια του Αναστάση...

Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ:  Η μίσθωση leasing για  τον στόλο των οχημάτων, μονόδρομος  για την Αστυνομία

Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ: Η μίσθωση leasing για τον στόλο των...

«Έχουν ωριμάσει εκείνες οι συνθήκες που απαιτούν...

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διευθυντή Αστυνομίας Ημαθίας Δ. Κούγκα, στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διευθυντή Αστυνομίας...

Χθες Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις  10:00 το πρωί...

Προκήρυξη κενών θέσεων  σε τάξεις του Μουσικού  Σχολείου Βέροιας

Προκήρυξη κενών θέσεων σε τάξεις του Μουσικού ...

Έχοντας υπόψη την Αρ. Πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. (κεφάλαιο Γ)...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε η είδηση της απώλειας μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ημαθίας. Ο γιατρός, δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας και πολιτικός, αλλά πάνω απ' όλα Άνθρωπος, Ορέστης...

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...