2014-2019 Σε κλίμα συγκίνησης η χθεσινή αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

2014-2019 Σε κλίμα συγκίνησης η χθεσινή αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Συγκινησιακά φορτισμένη η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το βράδυ της Τετάρτης, ειδικά από τους αποχωρήσαντες δημοτικούς συμβούλους.

Ονομαστικές ευχαριστίες σε όλους τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών, για όλα όσα πρόσφεραν στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, εξέφρασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.


«Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους, ιδιαιτέρως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην αυτοδιοίκηση. Προσπαθήσαμε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Αγωνιστήκαμε για το καλύτερο όλοι, πλειοψηφία και μειοψηφία» ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος στη συνέχεια εστίασε στα στρεβλά της νομοθεσίας περί κυβερνησιμότητας των δήμων της σημερινής κυβέρνησης.

«Η νέα διοίκηση βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά τροποποιήσεων. Σε άρθρο του νόμου προβλέπεται ότι αντιδήμαρχος ο οποίος ανεξαρτητοποιεί θα διαγράφεται και θα χάνει τη θέση του, ενώ σε άλλο άρθρο του ίδιου νόμου υπάρχει αναφορά για παραμονή του ανεξάρτητου αντιδημάρχου. Υπάρχει αντίφαση και δεν ξέρουμε ποιο από τα δύο θα διορθωθεί. Θα συνεχίσει ή όχι να ασκεί καθήκοντα ο ανεξάρτητος αντιδήμαρχος; Περιμένουμε τις αλλαγές τον άλλο μήνα.

 Τοποθετήσεις συμβούλων

Ακολούθησαν τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων.


«Μετά από ¼ αιώνα στον Δοβρά και στη Βέροια, θα μου λείψουν οι θέσεις αυτές» σημείωσε ο Αντώνης Καγκελίδης, χαρακτηρίζοντας μεγάλες τις δυνατότητες του δήμου Βέροιας και υποδειγματική την αντιδημαρχία Οικονομικών επί Στέλιου Ασλάνογλου. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία και τύχη στη νέα διοίκηση.

«Παρά την οικονομική συγκυρία στην πενταετία ανέκυψαν δυνάμεις που θα μπορέσουν να εκφράσουν τους πολίτες» τόνισε ο Αντώνης Μαρκούλης, εκφράζοντας ειδικές ευχαριστίες στους Νίκο Μπέκη, Γιώργο Κάκαρη και Θωμά Αγγελίνα, που έβαλαν ένα λιθαράκι στον μικρό ναό της δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑΣ τόνισε: «Δεν αναλαμβάνουμε πόστα. Στηρίζουμε πολιτικές, μαζί με τους δημότες.»

«Εννιά χρόνια μετά αποχωρώ, με ανάμικτα συναισθήματα. Μια αυτοκριτική, είναι ότι δεν μπόρεσα να προσφέρω όσα ήθελα, ίσως επειδή δεν είχα θέσεις ή λόγω συγκυριών» υπογράμμισε ο Θωμάς Αγγελίνας, ευχαριστώντας όλους και ευχόμενος καλή θητεία στη νέα διοίκηση από καρδιάς.

Προσπάθειες για το κλειστό κολυμβητήριο, αξιοποίηση του φράγματος και ένα διεθνές τουρνουά χαντ-μπολ τύπου Τέραμο, ζήτησε από τη νέα διοίκηση ο Ηλίας Γραμματικόπουλος.

Να προσεχθούν περισσότεροι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ζήτησαν οι Γιάννης Καραγιάννης και Νίκος Αγγέλου, πρόεδροι Τριλόφου και Φυτειάς.

«Να τους παρέχουμε αυτά που θέλουν για να μπορούν να λειτουργήσουν» σημείωσε ο δεύτερος, που αποχωρεί μετά από 15 χρόνια στη θέση του προέδρου.

Ιδιαίτερα φορτισμένος ήταν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης.

«Όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος. Πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις. Ενεργός πολίτης παραμένω, με ανιδιοτελή πάντα υπηρεσία. Νιώθω συγκίνηση που αποχωρώ από την αίθουσα. Ευχαριστώ τον δήμαρχο που με επέλεξε πέντε χρόνια στη θέση αυτή. Ελπίζω να τίμησα την εμπιστοσύνη του» ανέφερε.

Φορτισμένος ήταν και ο αποχωρών από το σώμα Θανάσης Σιακαβάρας, ευχαριστώντας τον δήμαρχο και όλους για τη συνεργασία, όπως και η Μαρία Παπαϊωάννου.

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την πενταετή εμπειρία ο Ζήσης Χρ. Πατσίκας.

«Σε επίπεδο διαχείρισης τα πήγε καλά ο δήμος, αλλά δεν ανέβηκε ο πήχης. Παρά την ευμάρεια, δεν ξεκίνησε κάτι μεγάλο σε επίπεδο έργων» είπε.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Ευχαριστίες στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος...

Γιάννης Καμπούρης: Ένας οφειλόμενος απολογισμός 30 ετών στον Φορέα Πολιτισμού του Δήμου Βέροιας

Γιάννης Καμπούρης: Ένας οφειλόμενος απολογισμός 30...

Στη 1 Σεπτέμβρη έκλεισε και ο δικός μου εργασιακός...

Εγγραφές πρωτοετών  φοιτητών 2019: Άνοιξε η  πλατφόρμα για τους επιτυχόντες

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2019: Άνοιξε η πλατφόρμα...

Από το υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος  σε νέους και νέες της Κεντρικής Μακεδονίας για το 1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου «Εν Έργω»

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέους και νέες της...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέους και νέες από την...

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»:  Τεράστια η συμμετοχή,  προβληματική η διαδικασία λόγω αδυναμίας του συστήματος

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Τεράστια η συμμετοχή, ...

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στους μηχανικούς, η...

Ευχαριστίες από το Υφάδι

Ευχαριστίες από το Υφάδι

Ευχαριστούμε από καρδιάς την οικογένεια του Αναστάση...

Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ:   Η μίσθωση leasing για   τον στόλο των οχημάτων, μονόδρομος   για την Αστυνομία

Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ: Η μίσθωση leasing για τον στόλο των...

«Έχουν ωριμάσει εκείνες οι συνθήκες που απαιτούν...

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διευθυντή Αστυνομίας Ημαθίας Δ. Κούγκα, στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διευθυντή Αστυνομίας...

Χθες Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις  10:00 το πρωί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε η είδηση της απώλειας μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ημαθίας. Ο γιατρός, δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας και πολιτικός, αλλά πάνω απ' όλα Άνθρωπος, Ορέστης...

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...