2014-2019 Σε κλίμα συγκίνησης η χθεσινή αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

2014-2019 Σε κλίμα συγκίνησης η χθεσινή αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Συγκινησιακά φορτισμένη η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το βράδυ της Τετάρτης, ειδικά από τους αποχωρήσαντες δημοτικούς συμβούλους.

Ονομαστικές ευχαριστίες σε όλους τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους όλων των συνδυασμών, για όλα όσα πρόσφεραν στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, εξέφρασε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.


«Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους, ιδιαιτέρως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην αυτοδιοίκηση. Προσπαθήσαμε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Αγωνιστήκαμε για το καλύτερο όλοι, πλειοψηφία και μειοψηφία» ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος στη συνέχεια εστίασε στα στρεβλά της νομοθεσίας περί κυβερνησιμότητας των δήμων της σημερινής κυβέρνησης.

«Η νέα διοίκηση βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά τροποποιήσεων. Σε άρθρο του νόμου προβλέπεται ότι αντιδήμαρχος ο οποίος ανεξαρτητοποιεί θα διαγράφεται και θα χάνει τη θέση του, ενώ σε άλλο άρθρο του ίδιου νόμου υπάρχει αναφορά για παραμονή του ανεξάρτητου αντιδημάρχου. Υπάρχει αντίφαση και δεν ξέρουμε ποιο από τα δύο θα διορθωθεί. Θα συνεχίσει ή όχι να ασκεί καθήκοντα ο ανεξάρτητος αντιδήμαρχος; Περιμένουμε τις αλλαγές τον άλλο μήνα.

 Τοποθετήσεις συμβούλων

Ακολούθησαν τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων.


«Μετά από ¼ αιώνα στον Δοβρά και στη Βέροια, θα μου λείψουν οι θέσεις αυτές» σημείωσε ο Αντώνης Καγκελίδης, χαρακτηρίζοντας μεγάλες τις δυνατότητες του δήμου Βέροιας και υποδειγματική την αντιδημαρχία Οικονομικών επί Στέλιου Ασλάνογλου. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία και τύχη στη νέα διοίκηση.

«Παρά την οικονομική συγκυρία στην πενταετία ανέκυψαν δυνάμεις που θα μπορέσουν να εκφράσουν τους πολίτες» τόνισε ο Αντώνης Μαρκούλης, εκφράζοντας ειδικές ευχαριστίες στους Νίκο Μπέκη, Γιώργο Κάκαρη και Θωμά Αγγελίνα, που έβαλαν ένα λιθαράκι στον μικρό ναό της δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑΣ τόνισε: «Δεν αναλαμβάνουμε πόστα. Στηρίζουμε πολιτικές, μαζί με τους δημότες.»

«Εννιά χρόνια μετά αποχωρώ, με ανάμικτα συναισθήματα. Μια αυτοκριτική, είναι ότι δεν μπόρεσα να προσφέρω όσα ήθελα, ίσως επειδή δεν είχα θέσεις ή λόγω συγκυριών» υπογράμμισε ο Θωμάς Αγγελίνας, ευχαριστώντας όλους και ευχόμενος καλή θητεία στη νέα διοίκηση από καρδιάς.

Προσπάθειες για το κλειστό κολυμβητήριο, αξιοποίηση του φράγματος και ένα διεθνές τουρνουά χαντ-μπολ τύπου Τέραμο, ζήτησε από τη νέα διοίκηση ο Ηλίας Γραμματικόπουλος.

Να προσεχθούν περισσότεροι οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ζήτησαν οι Γιάννης Καραγιάννης και Νίκος Αγγέλου, πρόεδροι Τριλόφου και Φυτειάς.

«Να τους παρέχουμε αυτά που θέλουν για να μπορούν να λειτουργήσουν» σημείωσε ο δεύτερος, που αποχωρεί μετά από 15 χρόνια στη θέση του προέδρου.

Ιδιαίτερα φορτισμένος ήταν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης.

«Όλα στη ζωή έχουν ένα τέλος. Πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις. Ενεργός πολίτης παραμένω, με ανιδιοτελή πάντα υπηρεσία. Νιώθω συγκίνηση που αποχωρώ από την αίθουσα. Ευχαριστώ τον δήμαρχο που με επέλεξε πέντε χρόνια στη θέση αυτή. Ελπίζω να τίμησα την εμπιστοσύνη του» ανέφερε.

Φορτισμένος ήταν και ο αποχωρών από το σώμα Θανάσης Σιακαβάρας, ευχαριστώντας τον δήμαρχο και όλους για τη συνεργασία, όπως και η Μαρία Παπαϊωάννου.

Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την πενταετή εμπειρία ο Ζήσης Χρ. Πατσίκας.

«Σε επίπεδο διαχείρισης τα πήγε καλά ο δήμος, αλλά δεν ανέβηκε ο πήχης. Παρά την ευμάρεια, δεν ξεκίνησε κάτι μεγάλο σε επίπεδο έργων» είπε.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας με συμμετοχές σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις μόδας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει την...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό...

Εκδήλωση για το Άγχος  από τη Σχολή Γονέων ΓΕΛ Μακροχωρίου

Εκδήλωση για το Άγχος από τη Σχολή Γονέων ΓΕΛ...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η 2η...

Στο φεστιβάλ “Σαραρίμ”, η Εύξεινος  Λέσχη Βέροιας

Στο φεστιβάλ “Σαραρίμ”, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο...

Ποια ζητήματα τέθηκαν  στη συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ημαθίας με τον Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη

Ποια ζητήματα τέθηκαν στη συνάντηση της Ένωσης...

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας ενημερώνει για...

 “Θα ήθελα να ζω σε μια Πατρίδα άλλη, όπου δε θα’ νιωθα ραγιάς με το σκυφτό κεφάλι”

“Θα ήθελα να ζω σε μια Πατρίδα άλλη, όπου δε θα’ νιωθα...

Γράφει η Ανθούλα ΣιδηροπούλουΚαι όμως, έτσι μας...

Ευχαριστήριο στους συντελεστές των “Θεατρομπόμπιρων” στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας

Ευχαριστήριο στους συντελεστές των...

 Ο Αντιδήμαρχος κ. Δριστάς Στέφανος και το Προσωπικό...

Από την Αντιδημαρχία Παδείας  και την Κοινότητα Νάουσας Εθελοντικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση αναγνωστικών δυσκολιών σε μαθητές

Από την Αντιδημαρχία Παδείας και την Κοινότητα...

Ξεκίνησε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το τρίμηνο ...

Ερώτηση στη Βουλή από Βελόπουλο και Χήτα για την βιωσιμότητα ροδακινοπαραγωγών Νομού Πέλλας και Ημαθίας

Ερώτηση στη Βουλή από Βελόπουλο και Χήτα για την...

Από τον Κυριάκο Βελόπουλο, Πρόεδρο του Κόμματος της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πρόβλημα στέγης αντιμετωπίζουν οικογένειες και ζευγάρια από την κατακόρυφη πτώση των «οικοδομών» την 10ετία της κρίσηςΤης Σοφίας ΓκαγκούσηΕνός κακού, μύρια έπονται και το πάγωμα της ανοικοδόμησης είχε...

Ο 68χρονος ιερέας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη του σπιτιού του στην Αγία Τριάδα Ημαθίας από συγγενικά του πρόσωπα, που ειδοποίησαν τις αρχές.Ιερέας βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη του σπιτιού του...

Η ανάρτηση του πρώτου σχεδίου πόλης της Βέροιας, τον Ιανουάριο του 1925, στο Δημαρχείο σηματοδότησε ταυτόχρονα την έναρξη του παραγκωνισμού του Τριποτάμου από το σύνολο σχεδόν των μετέπειτα τοπικών αρχόντων...

 Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας, με την αρωγή της Αντιπεριφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Βέροιας παραβρέθηκε ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας. Κατά τη...