Η καταγγελία, η απάντηση και τα παράδοξα για τον αγώνα χαντ μπολ του ΠΑΟΚ στο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ

Η καταγγελία, η απάντηση και τα παράδοξα για τον αγώνα χαντ μπολ του ΠΑΟΚ στο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ

Περίεργες προεκτάσεις πήραν στην Τουρκία οι αγώνες του ΠΑΟΚ με την Μουράτπασα, από τους οποίους ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την πρόκριση για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου EHF των γυναικών.

Ενώ οι δύο αγώνες κύλησαν ομαλά και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Μεχμέτ Μουσαρέμ Κασάπογλου, δήλωσε ότι δεν επετράπη να αναρτηθεί στον ιστό η τούρκικη σημαία, ενώ παράλληλα κατήγγειλε «βίαιη συμπεριφορά” των φίλων του ΠΑΟΚ εις βάρος των αθλητριών της τουρκικής ομάδας.

«Η συμπεριφορά και η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ και των οπαδών του δεν συνάδουν με τον ειρηνικό και φιλικό χαρακτήρα του αθλητισμού. Παρότι ήταν κρεμασμένη μία ελληνική σημαία, η δική μας ένδοξη σημαία δεν επετράπη να κρεμαστεί, σε αντιδιαστολή με όσα ισχύουν στις διεθνείς διοργανώσεις. Συν τοις άλλοις, οι αθλήτριες μας υπέστησαν βίαιη συμπεριφορά. Θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες και αναμένουμε την ίδια ευαισθησία από την ελληνική πλευρά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός.

Τα παράδοξα της υπόθεσης

Στους διεθνείς κανονισμούς προβλέπεται η δυνατότητα να μην αναρτηθούν στον ιστό οι σημαίες των χωρών που εκπροσωπούν οι ομάδες, καθώς και οι σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι διαιτητές και ο παρατηρητής, εφόσον αναρτηθούν οι σημαίες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και της διοργάνωσης, όπως και συνέβη. Αυτό ακριβώς, άλλωστε αποφασίστηκε στην τεχνική σύσκεψη, πριν τους δύο αγώνες.

Στην οροφή του Φιλίππειου γυμναστηρίου, όντως υπήρχε ελληνική σημαία, όμως όπως τονίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βρίσκεται μόνιμα στο γυμναστήριο και δεν ζητήθηκε από κανέναν η υποστολή της.

Αξιοσημείωτο είναι πως κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν υπήρξε κανένα παράπονο από τα μέλη της τουρκικής αποστολής για τη φιλοξενία, όπως λένε από τον ΠΑΟΚ, ενώ έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη διαμαρτυρία από την τούρκικη ομοσπονδία στην αντίστοιχη ελληνική. Επίσης δεν υπήρξε καμία ενόχληση από την τούρκικη πλευρά στο μεσοδιάστημα των δύο αγώνων. Επιπλέον, ούτε στην αναφορά που κάνει η τούρκικη ομοσπονδία για τους συγκεκριμένους αγώνες, δεν υπάρχει κάτι καταγγελτικό.

Ενδιαφέρον, φυσικά θα έχει η έκθεση του Βούλγαρου παρατηρητή της αναμέτρησης Μιχάηλ Μπάσεφ, από το περιεχόμενο της οποίας θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει συνέχεια της υπόθεσης στα όργανα της EHF.

Χασεκίδης: Έχουν παραπληροφορήσει τον Τούρκο υπουργό «Την Παρασκευή το πρωί έγινε μία συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων και των εμπλεκόμενων φορέων και πάρθηκε η απόφαση να μην υπάρξει καμία σημαία. Ωστόσο, στην οροφή του γηπέδου υπήρχε πράγματι μία ελληνική σημαία, η οποία υπάρχει εδώ και 20 χρόνια από κατασκευής του γηπέδου. Στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουν γίνει δεκάδες αγώνες της Εθνικής ομάδας και κανείς ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για τη σημαία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν τώρα οι Τούρκοι. Έχουν παραπληροφορήσει τον υπουργό τους», σχολίασε αρχικά o έφορος του ΠΑΟΚ στο makthes.gr, για να συμπληρώσει: «Τις δύο ημέρες των αγώνων δεν δεχθήκαμε καμία ενόχληση από τους Τούρκους, ώστε να κατέβει η σημαία. Όλα ξεκίνησαν από την στιγμή που γύρισαν στην Τουρκία και ήθελαν να βρουν δικαιολογία για τον αποκλεισμό τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα όσα έχουν ειπωθεί ότι οι φίλαθλοί μας έριξαν λάδι στο γήπεδο. Αν είναι ποτέ δυνατόν…. Έπεσε ένα μπουκάλι με λίγο νερό, διεκόπη αμέσως το ματς για να σκουπιστεί το παρκέ και ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας τους για να δικαιολογήσουν τον αποκλεισμό τους».

πηγή. e- handball.gr

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας -

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας - "Έσπασε" την έδρα...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Φέρωνας Βέροιας στην Θεσσαλονίκη...

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου...

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, τα κορίτσια του...

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης Νάουσας

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης...

Νικηφόρα έκλεισε την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της...

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν με Πανελλήνιο

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν...

Τον ιστορικό σύλλογο του “Πανελληνίου Γ.Σ.”...

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του...

Την ήττα με σκορ 16-19 γνώρισε στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" ο...

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Δύο Ημαθιώτες πανηγύρισαν το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ!

Για 4η φορά στην ιστορία του μετά το 2012, το 2015 και το 2017,...

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι οφ ο Φέρωνας Βέροιας

Νίκησε τον Αρχέλαο Κατερίνης και προκρίθηκε στα πλέι...

ημαντική επιτυχία για την ομάδα χάντμπολ του Φέρωνα...

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του Φιλίππου!

Στο F8 της Βέροιας προκρίθηκαν οι νεανίδες του...

Τη συμμετοχή στην Τελική Φάση του 35ου Πανελλήνιου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...