ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση του ΚΚΕ για το κτιριακό πρόβλημα του Νοσοκομείου Βέροιας

Ερώτηση του ΚΚΕ για το κτιριακό πρόβλημα του Νοσοκομείου Βέροιας

Η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησής της, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προς όφελος των κερδών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό και σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που προσέρχονται σε αυτή, αλλά και των εργαζόμενων του κλάδου, οξύνεται ολοένα και περισσότερο δημιουργώντας έντονες ανησυχίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Μονάδας Βέροιας του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας που αντιμετωπίζει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα. Με πιο πρόσφατο περιστατικό την πτώση  σοβά από την οροφή του γραφείου που εργάζονταν 3 γιατροί της Μονάδας Νεφρού, με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να τραυματιστεί στο πόδι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Ήδη πριν από λίγους μήνες είχε παρατηρηθεί πτώση μικρών κομματιών σοβάδων και καλέστηκε η τεχνική υπηρεσία, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, όμως όπως φαίνεται, οι παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν είναι μεγαλύτερες από το απλό βάψιμο του ταβανιού. Επιπλέον πριν από πέντε χρόνια είχε σημειωθεί περιστατικό με πτώση κομματιού σοβά από το ταβάνι στο γραφείο του διευθυντή της Μονάδας, το οποίο ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν άδειο.

Η παλαιότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το νοσοκομείο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γίνονται ελάχιστες ή και δεν γίνονται καθόλου, εργασίες συντήρησης του, έχουν αποτελέσματα όπως αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω.

Την ίδια ώρα σε «γιοφύρι της Άρτας» έχει εξελιχθεί η αποπεράτωση της κατασκευής της νέας πτέρυγας της Μονάδας Βέροιας του ΓΝ Ημαθίας.  Έργο που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 με σκοπό να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2016 και ακόμα αποπερατώνεται.

Να σημειωθεί πως το νέο κτίριο προορίζεται να στεγάσει μία μεγάλη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικής 10 κλινών, σύγχρονα χειρουργεία 5 κλινών, Μονάδες Ανάνηψης και μία σύγχρονη Παιδιατρική Κλινική. Ακόμα οι κλινικές Παθολογική, Νευρολογική ή Χειρουργική θα στεγασθούν σε έναν όροφο, ενώ θα μεταφερθεί στο ισόγειο της νέας πτέρυγας η Μονάδα Αιμοκάθαρσης και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ασθενών.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για:

·    Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προχωρήσουν άμεσα ο απαραίτητος έλεγχος του υφιστάμενου κτιρίου της Μονάδας Βέροιας του ΓΝ Ημαθίας, και να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης ώστε να μην κινδυνεύουν ασθενείς και εργαζόμενοι.

·    Την ολοκλήρωση επιτέλους της νέας πτέρυγας του και τον επαρκή εξοπλισμό της με όλο τον αναγκαίο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, αλλά και την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών της περιοχής.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινός Τόπος: Η αλήθεια για τις εκκαθαρίσεις της ΤΑΒ και της ΚΕΠΑΠ

Κοινός Τόπος: Η αλήθεια για τις εκκαθαρίσεις της ΤΑΒ...

Aπό τον επικεφαλής της παράταξης Κοινός Τόπος του...

Επιστρέφει η 7η εμποροπανήγυρη στον Κοπανό - Σήμερα στις 21:00 η έναρξη

Επιστρέφει η 7η εμποροπανήγυρη στον Κοπανό - Σήμερα...

Επιστρέφει η 7η εμποροπανήγυρη του Δήμου Νάουσας, στην...

Στον απόηχο της συνέντευξης Παυλίδη το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας  - Εκτενής, γραπτή απάντηση Βοργιαζίδη στα ΜΜΕ, την ώρα της συνεδρίασης

Στον απόηχο της συνέντευξης Παυλίδη το χθεσινό...

Ο απόηχος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την...

Το ταξίδι των μικρών παιδιών στο ΚΔΑΠ το Αερόστατο της Ημαθίας ξεκινά! - Έναρξη προεγγραφών (Βίντεο)

Το ταξίδι των μικρών παιδιών στο ΚΔΑΠ το Αερόστατο της...

Οι προεγγραφές για το σχολικό έτος 2021-2022 μόλις...

Μήνυμα για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Μήνυμα για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς από τη...

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες...

Φώτης Καραβασίλης: «Οι δικηγόροι βάζουν πλάτη και δεν υπογράφουν για πλειστηριασμό 1ης κατοικίας»

Φώτης Καραβασίλης: «Οι δικηγόροι βάζουν πλάτη και δεν...

Με ομόφωνη απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου...

Υπό καθαίρεση ιερέας που υπηρετούσε πρόσφατα στη Μητρόπολη Βεροίας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Υπό καθαίρεση ιερέας που υπηρετούσε πρόσφατα στη...

Σε κατάσταση σοκ το πανελλήνιο παρακολουθεί την...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών με βάση εξορθολογισμένα κριτήρια

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Να μετατραπούν σε πλήρους...

Τη μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης των συμβάσεων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με ομόφωνη απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας«Οι δικηγόροι βάζουν πλάτη και δεν υπογράφουν για να προχωρήσει πλειστηριασμός σε βάρος της πρώτης κατοικίας μέχρι 31 Ιουλίου 2021», ξεκαθάρισε χθες ο...

Την άρση σχεδόν όλων των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση την Τετάρτη (23/06) για την πορεία του κορονοϊού στη...

-Δίνουν προθεσμία έως 27 Αυγούστου ενώ δεν έχουν μπει ακόμα στο σύστημα απαραίτητες βεβαιώσειςΕάν δεν δοθεί μια εύλογη παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων τα λογιστικά γραφεία κινδυνεύουν να...

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 17:30 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του Ιωάννη Χασιώτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας.