Στους

Στους "16" του Shanghai Masters ο Τσιτσιπάς!

Την πρώτη του νίκη με αντίπαλο τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις του και στη Σαγκάη, εξασφαλίζοντας μια θέση για τους "16" καλύτερους του Shanghai Masters.

Μπορεί να χρειάστηκε την 6η τους συνάντηση, μετά από 3 ήττες στα junior και 2 στο ATP Tour, αλλά ο Στέφανος "έσπασε το ρόδι" στις αναμετρήσεις του με τον Αλιασίμ, κερδίζοντας τον νεαρό Καναδό με 7-6 (3), 7-6 (3).

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα καλό παιχνίδι, όπως αναφέρει το filathlos.gr αλλά βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον αντίπαλό του. Παρά την υπεροχή που έδειχνε να έχει στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ο Αλιασίμ τον ώθησε σε πολύ γεμάτα σετ, με τον Στέφανο να μένει ψύχραιμος στα πιο καθοριστικά σημεία και να κερδίζει και τα 2 tie-break.

O Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break του παιχνιδιού στο 4ο game και βρέθηκε μπροστά με 3-1 στο 1ο σετ, αλλά ο Καναδός απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Στέφανος έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, αλλά έχασε 2 set point στο 12o game, με τον 19χρονο Καναδό να ισοφαρίζει σε 6-6 και να στέλνει το σετ σε tie-break. Εκεί, πάντως, ο "Στεφ" ήταν αισθητά καλύτερος και έχασε μόνο 3 πόντους.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 2ο σετ, στο οποίο δεν υπήρξαν break και οι δύο παίκτες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το tie-break. Ξανά ο Στέφανος είχε ευκαιρίες να πάρει νωρίτερα το σετ, καθώς έχασε 3 break point στο 11ο game, όταν το σκορ ήταν 5-5. Τελικά το break δεν έγινε, αλλά ο Έλληνας τενίστας ήταν και πάλι ακαταμάχητος στο tie-break για να το πάρει κι αυτό με 7-3 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Αυτή ήταν η 5η νίκη για τον Τσιτσιπά στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις του σε Πεκίνο και Σαγκάη. Στον 3ο γύρο του Shanghai Masters θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Χουρκάτς, Νο.34 στον κόσμο.

Πηγή

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για ΕΚΜΕΚΤΣΟΓΛΟΥ και ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ σε Κιλκίς  και Αθήνα

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας: 1η Θέση για...

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και...

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης Νάουσας 3-0

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στο Τριεθνές Τουρνουά Θεσ/νίκης

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   Βέροιας

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του...

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης...

Δυναμικά ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του...

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας  - 1η η ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΎΛΑ στο Ε3 Open της Έδεσσας

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας - 1η η...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλητές και οι...

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen Κοζάνης, Καστοριάς

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen...

Με επιτυχίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του...

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την νέα χρονιά στον Όμιλο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στα τουρνουά Ε3 Open.Στην Κατηγορία Α14 που διεξήχθη στο Κιλκίς μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος κορασίδων, ο Ποσειδώνας κέρδισε το Ζαφειράκη Νάουσας με 3-0 σετ (25-14,25-16,25-20) κ ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.Έτσι εκτός απροόπτου θα...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με ξένους αθλητές από την...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Στην Κατηγορία Κ12 η Εκμεκτσόγλου Κάτια συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία καθώς σε ένα ακόμη τουρνουά σημείωσε...