Συνεχίζουν μαζί ΟΧΕ-ΕΡΤ! Εκτός από την Εθνική θα υπάρχει συμφωνία και για την Handball Premier. για την

Συνεχίζουν μαζί ΟΧΕ-ΕΡΤ! Εκτός από την Εθνική θα υπάρχει συμφωνία και για την Handball Premier. για την

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball.gr, η Ομοσπονδία έχει έρθει σε συμφωνία με την ΕΡΤ για την μετάδοση των αγώνων των Εθνικών ομάδων, ενώ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και για την Handball Premier.

H Εθνική Ανδρών θα έχει και φέτος τηλεοπτική στέγη στη Δημόσια Τηλεόραση, έχοντας υποχρεώσεις στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2021 και η ΕΡΤ θα μεταδώσει το εντός έδρας ματς με το Ισραήλ 27 Οκτωβρίου (17:00), αλλά και τα ματς με Κύπρο και Φινλανδία εντός έδρας.

Παράλληλα θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο της μετάδοσης του αγώνα Κύπρος- Ελλάδα (24/10), αλλά και των υπολοίπων εκτός έδρας αγώνων.

Εκτός από την Εθνική Ανδρών και η Εθνική Γυναικών θα έχει φέτος τηλεοπτική στέγη, αφού εκτός του αγώνα Ελλάδα- Ολλανδία που μετέδωσε η ΕΡΤ, θα καλυφθούν ζωντανά και οι αναμετρήσεις κόντρα σε Ισπανία και Αυστρία για το EURO 2020.

Η εξασφάλιση της μετάδοσης των Εθνικών ομάδων είναι σπουδαίας σημασίας αφενός διότι τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα είναι η «βιτρίνα» του αθλήματος, αφετέρου δε η Ομοσπονδία και γενικά η χώρα δεν κινδυνεύουν να βρεθούν εκτεθειμένες (επικοινωνιακά και οικονομικά) σχετικά με τις τηλεοπτικές παραγωγές, οι οποίες σε αυτό το επίπεδο είναι υποχρεωτικές από τους κανονισμούς της EHF.Αναφορικά με το πρωτάθλημα, το οποίο αισίως βρίσκεται στην 4η αγωνιστική του, οι συζητήσεις μεταξύ Ομοσπονδίας και ΕΡΤ είναι σε πολύ καλό επίπεδο και υπάρχει η εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθεί λύση.

Η καθυστέρηση έγκεινται καθαρά στην αλλαγή διοίκησης στην ΕΡΤ, αφού η πραγματικότητα είναι πως το χάντμπολ στάθηκε πολύ άτυχο με την αλλαγή να γίνεται ακριβώς πάνω στην εβδομάδα που ξεκινούσε το πρωτάθλημα.

Μέχρι να διευθετηθούν τα ζητήματα με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και να βρει τα πατήματα της η νέα διοίκηση χρειαζόταν χρόνος.

Παρόλα αυτά η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες επισήμως και ανεπισήμως, προκειμένου το άθλημα να παραμείνει στην ΕΡΤ, παρότι φυσικά δεν εξαρτάται κατά βάσει από την ίδια.

Το κατάφερε σε πρώτη φάση με τις Εθνικές ομάδες και το επόμενο βήμα είναι το πρωτάθλημα.Η ΟΧΕ έχει μεταξύ άλλων την στήριξη του Υφυπουργού  Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που δημόσια έχει τοποθετηθεί πως θα βοηθήσει το άθλημα και παρότι δεν έχει άμεσα εμπλοκή με την τηλεόραση, οι εισηγήσεις στην διοίκηση της ΕΡΤ και οι δηλώσεις του περί ερασιτεχνικού αθλητισμού δεσμεύουν τόσο αυτόν, όσο και την υπάρχουσα κυβέρνηση.

Στην Ομοσπονδία θεωρούν αδιανόητο το πρωτάθλημα να μην είναι στην Δημόσια Τηλεόραση και γενικά η ΕΡΤ να μην συνεχίσει να στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενώ την ίδια ώρα συντηρεί σχεδόν εξολοκλήρου τον επαγγελματικό, αφού για παράδειγμα η τελευταία ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 θα πάρει 450.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ποσό που αντιστοιχεί πάνω κάτω στα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις παραγωγές όλων των αγώνων του χάντμπολ!

Το θετικό είναι πως οι «κακές γλώσσες» περί προθέσεως της ΕΡΤ να κάνει περικοπές ξεκινώντας από τα ερασιτεχνικά αθλήματα δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, αφού μέχρι και το πρωτάθλημα του πόλο -που είναι αντικειμενικά χαμηλής δυναμικότητας και ανταγωνισμού -ξεκίνησε να έχει ήδη ζωντανή κάλυψη από την ΕΡΤ το περασμένο Σάββατο.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάντμπολ: Όμιλοι και Πρόγραμμα τελικών φάσεων Εφήβων - Νεανίδων

Χάντμπολ: Όμιλοι και Πρόγραμμα τελικών φάσεων Εφήβων -...

H Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ ανακοινωσε τους ομίλους...

Έχασε στο

Έχασε στο "Φιλίππειο" από τον Φοίβο ο Φέρωνας -...

Στις Συκιές Θεσσαλονίκης θα κριθεί το ερχόμενο...

Ανακοίνωση της ΟΧΕ για τις τελικές φάσεις Εφήβων-Νεανίδων στα Final-8 Βύρωνα και Βέροιας

Ανακοίνωση της ΟΧΕ για τις τελικές φάσεις...

H Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ ενημερώνει τα κάτωθι...

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας -

Μεγάλη νίκη του Φέρωνα Βέροιας - "Έσπασε" την έδρα...

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Φέρωνας Βέροιας στην Θεσσαλονίκη...

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ισοπαλία με Πανελλήνιο για τα κορίτσια του Φιλίππου...

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, τα κορίτσια του...

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης Νάουσας

Με νίκη ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν ο Ζαφειράκης...

Νικηφόρα έκλεισε την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της...

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν με Πανελλήνιο

Κάλεσμα του Ζαφειράκη για το τελευταίο ματς της σεζόν...

Τον ιστορικό σύλλογο του “Πανελληνίου Γ.Σ.”...

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Ξεκίνημα με ήττα στα πλέι οφ για τα κορίτσια του...

Την ήττα με σκορ 16-19 γνώρισε στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...