Ανακοίνωση της Ομάδας« SOS ΒΕΡΜΙΟ» κατά των κινήσεων του Δημάρχου Νάουσας για Αιολικό πάρκο

Ανακοίνωση της Ομάδας« SOS ΒΕΡΜΙΟ» κατά των κινήσεων του Δημάρχου Νάουσας για Αιολικό πάρκο

Το συντονιστικό  όργανο του SOS ΒΕΡΜΙΟ με ανακοίνωσή του στα τοπικά ΜΜΕ εκφράζει την οργή του για τις εξελίξεις στο θέμα της πρότασης κατασκευής αιολικού στην θέση «ΤΡΟΥΛΟΣ» στα διοικητικά όρια του δήμου Νάουσας και καταγγέλλουν τον νέο δήμαρχο για προσβολή της «ομόφωνης απόφασης της κοινωνίας και του δημοτικού συμβούλιου Νάουσας για ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα διοικητικά όρια του Δήμου Νάουσας», με τις συναντήσεις του με εκπροσώπους του κατασκευαστικού κολοσσού της ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται:

«Ήταν 21 Μαΐου όταν και καταγράψαμε την τοποθέτηση του υποψηφίου (τότε) δημάρχου Νάουσας κ. Καρανικόλα για το θέμα τον αιολικών στο Βέρμιο. Ερωτηθείς (τότε) από τους δημοσιογράφους κ.κ. Λιόλιο και Κυριακίδη για το ζήτημα είχε επιλέξει να συστηθεί ως φανατικά υπέρμαχος των ΑΠΕ στη βάση της αναγκαιότητας για ενεργειακή μεταστροφή στις «καθαρές» μορφές ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως:

• «Βιώνουμε με τον πιο άγριο τρόπο την «κλιματική αλλαγή»

• «Θα πρέπει να γυρίσουμε σε ΑΠΕ. Είμαι απόλυτα υπέρ των ΑΠΕ».

• «Το αιολικό «πάρκο» του Βερμίου είναι μια άλλη συζήτηση».

• «Έχω ο ίδιος υπογράψει μια τεράστια μελέτη που αποδεικνύει πως εάν κάνουμε αιολικά πάρκα όχι στην ηπειρωτική χώρα αλλά στην θάλασσα οπού δεν ενοχλούν κανένα και τίποτε μπορούμε να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας».

• «Το ζήτημα όταν προσπαθείς ν’ αλλάξεις την ενεργειακή σου κουλτούρα είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον».

•«Τεράστιο ζήτημα κατά πόσο το αιολικό πάρκο του Βερμίου σέβεται τα άλλα χαρακτηριστικά του τόπου και του βουνού».

• «Εάν το αιολικό (του Βερμίου) δεν σέβεται την υπάρχουσα κατάσταση της φύσης τότε δεν μπορούμε να είμαστε κει. Υπάρχουν άλλοι τόποι για χωροθέτηση αιολικών».

• «Τα αιολικά «πάρκα» είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας σήμερα».

Τότε λοιπόν καταλήγοντας την τοποθέτηση μας επί των δηλώσεων του αναρωτηθήκαμε εάν θα υπάρξει ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ, ως δήμαρχος, υπερασπιζόμενος το μεγάλο «ΌΧΙ σε περεταίρω εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο». 

Η απάντηση δυστυχώς φαίνεται πως έρχεται ανήμερα μιας σημαντικής ημέρας για την πόλη μας, της απελευθέρωσής της, με τα γεγονότα να επιβεβαιώνουν τους εφιάλτες μας! Ο Δήμαρχος, σε ανακοίνωση του στο ΔΣ γνωστοποίησε πως…. συναντήθηκε με εκπροσώπους του κατασκευαστικού κολοσσού της ΤΕΡΝΑ και πως φέρνει στο ΔΣ την κατασκευή αιολικού στην θέση «ΤΡΟΥΛΟΣ» για την οποία πάμπολλες φορές έχουμε μιλήσει. 

Βάζει δηλαδή ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ, στην άκρη την ομόφωνη απόφαση της κοινωνίας και του δημοτικού συμβούλιου Νάουσας για «ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα διοικητικά όρια του Δήμου Νάουσας» με μυστικές συναντήσεις και συζητήσεις με αυτούς που επιβουλεύονται το βουνό μας, ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Προφανώς υποσχόμενος (;) επικύρωση προαποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!

Οι κάτοικοι αυτού του τόπου μίλησαν και επιβεβαίωσαν το «ΟΧΙ» τους και στις εκλογές. Μια άλλη θέση, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

Καλούμε για ακόμη μια φορά όλους τους φορείς του δήμου Νάουσας, όλους τους συμπατριώτες-ισσες μας να ξεσηκωθούμε, να συστρατευθούμε και να επιβάλουμε τη θέληση μας, κρατώντας το βουνό μας μακριά από την ανεπίτρεπτο όλεθρο των ανεμογεννητριών.

Τα… παζάρια για την ακριβή τοποθεσία (λίγο δεξιά, λίγο αριστερά) και τον αριθμό των τεράτων (5, 10, 15, φτου και βγαίνω…) είναι ο επικοινωνιακός Δούρειος Ίππος για την ολοκληρωτική καταστροφή του βουνού μας σταδιακά. Είναι η κερκόπορτα, είναι η αυτΑΠΑΤΗ των όσων καταιγιστικά προπαγανδίζονται στα στημένα «ΜΜΕ» της χυδαιότητας και της βαρβαρότητας που εκμεταλλεύονται την άγνοια και την ανάγκη του (περισσότερου) κόσμου τάζοντας από ανταποδοτικά οφέλη στον δήμο, δουλειές με φούντες και θέσεις εργασίας, έως… τζάμπα ρεύμα στα νοικοκυριά.

Ας μας απαντήσει ο δήμαρχος λοιπόν και με την πολιτική αλλά και με την επαγγελματική του ιδιότητα:

• Πως γίνεται δήμαρχε να συναντήθηκες με εκπροσώπους κατασκευαστικής ερήμην του ΔΣ και να φέρνεις θέμα κατασκευής αιολικού την στιγμή που υπάρχει η απόφαση του ΔΣ του 18 για «μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Νάουσας»; Ακόμα και αν το έκανες από… ευγένεια δεν είναι πιο ευγενές και απόλυτα πολιτικά/ηθικά έντιμο να ενημερώσεις το σώμα και με εντολή αυτού να συναντηθείς η όχι; 

• Ποιος πληρώνει γι΄αυτές τις «επενδύσεις»;

• Γνωρίζεις ότι το Βέρμιο έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ;

• Γνωρίζεις ότι δεν υφίσταται τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας και τι χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί το δίκτυο ΑΑΑΝ φυσήξει στο Βέρμιο και παραχθεί ρεύμα (λέμε τώρα..)

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΛΛΑΤΩΘΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ  ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ;

• Τί θα γίνει όταν τελειώσει ο 15ετης χρόνος λειτουργίας τους;

• Ποιος ο αντίκτυπος στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, στο μικροκλίμα και στον ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ; 

• Ποιος ο αντίκτυπος στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ και στις δυνατότητες (πλεον) αξιοποίησης του βουνού;

Τόσα πολλά και άλλα πολλά που δεν καταγράφονται στο σύνολό τους. Καλούμε ΌΛΟΥΣ να σταθούν με Θάρρος απέναντι στην ιστορία και την σπουδαιότητα των στιγμών. Η στάση μας θα καθορίσει το μέλλον μας ως πολίτες αυτής της πόλης. Να αποτελέσουμε ακόμα ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης, αξιοπρεπείας και υπερηφάνειας!

Εκ του Συντονιστικού»


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...