Ανακοίνωση της Ομάδας« SOS ΒΕΡΜΙΟ» κατά των κινήσεων του Δημάρχου Νάουσας για Αιολικό πάρκο

Ανακοίνωση της Ομάδας« SOS ΒΕΡΜΙΟ» κατά των κινήσεων του Δημάρχου Νάουσας για Αιολικό πάρκο

Το συντονιστικό  όργανο του SOS ΒΕΡΜΙΟ με ανακοίνωσή του στα τοπικά ΜΜΕ εκφράζει την οργή του για τις εξελίξεις στο θέμα της πρότασης κατασκευής αιολικού στην θέση «ΤΡΟΥΛΟΣ» στα διοικητικά όρια του δήμου Νάουσας και καταγγέλλουν τον νέο δήμαρχο για προσβολή της «ομόφωνης απόφασης της κοινωνίας και του δημοτικού συμβούλιου Νάουσας για ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα διοικητικά όρια του Δήμου Νάουσας», με τις συναντήσεις του με εκπροσώπους του κατασκευαστικού κολοσσού της ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται:

«Ήταν 21 Μαΐου όταν και καταγράψαμε την τοποθέτηση του υποψηφίου (τότε) δημάρχου Νάουσας κ. Καρανικόλα για το θέμα τον αιολικών στο Βέρμιο. Ερωτηθείς (τότε) από τους δημοσιογράφους κ.κ. Λιόλιο και Κυριακίδη για το ζήτημα είχε επιλέξει να συστηθεί ως φανατικά υπέρμαχος των ΑΠΕ στη βάση της αναγκαιότητας για ενεργειακή μεταστροφή στις «καθαρές» μορφές ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως:

• «Βιώνουμε με τον πιο άγριο τρόπο την «κλιματική αλλαγή»

• «Θα πρέπει να γυρίσουμε σε ΑΠΕ. Είμαι απόλυτα υπέρ των ΑΠΕ».

• «Το αιολικό «πάρκο» του Βερμίου είναι μια άλλη συζήτηση».

• «Έχω ο ίδιος υπογράψει μια τεράστια μελέτη που αποδεικνύει πως εάν κάνουμε αιολικά πάρκα όχι στην ηπειρωτική χώρα αλλά στην θάλασσα οπού δεν ενοχλούν κανένα και τίποτε μπορούμε να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας».

• «Το ζήτημα όταν προσπαθείς ν’ αλλάξεις την ενεργειακή σου κουλτούρα είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον».

•«Τεράστιο ζήτημα κατά πόσο το αιολικό πάρκο του Βερμίου σέβεται τα άλλα χαρακτηριστικά του τόπου και του βουνού».

• «Εάν το αιολικό (του Βερμίου) δεν σέβεται την υπάρχουσα κατάσταση της φύσης τότε δεν μπορούμε να είμαστε κει. Υπάρχουν άλλοι τόποι για χωροθέτηση αιολικών».

• «Τα αιολικά «πάρκα» είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας σήμερα».

Τότε λοιπόν καταλήγοντας την τοποθέτηση μας επί των δηλώσεων του αναρωτηθήκαμε εάν θα υπάρξει ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ, ως δήμαρχος, υπερασπιζόμενος το μεγάλο «ΌΧΙ σε περεταίρω εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο». 

Η απάντηση δυστυχώς φαίνεται πως έρχεται ανήμερα μιας σημαντικής ημέρας για την πόλη μας, της απελευθέρωσής της, με τα γεγονότα να επιβεβαιώνουν τους εφιάλτες μας! Ο Δήμαρχος, σε ανακοίνωση του στο ΔΣ γνωστοποίησε πως…. συναντήθηκε με εκπροσώπους του κατασκευαστικού κολοσσού της ΤΕΡΝΑ και πως φέρνει στο ΔΣ την κατασκευή αιολικού στην θέση «ΤΡΟΥΛΟΣ» για την οποία πάμπολλες φορές έχουμε μιλήσει. 

Βάζει δηλαδή ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ, στην άκρη την ομόφωνη απόφαση της κοινωνίας και του δημοτικού συμβούλιου Νάουσας για «ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα διοικητικά όρια του Δήμου Νάουσας» με μυστικές συναντήσεις και συζητήσεις με αυτούς που επιβουλεύονται το βουνό μας, ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Προφανώς υποσχόμενος (;) επικύρωση προαποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!

Οι κάτοικοι αυτού του τόπου μίλησαν και επιβεβαίωσαν το «ΟΧΙ» τους και στις εκλογές. Μια άλλη θέση, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

Καλούμε για ακόμη μια φορά όλους τους φορείς του δήμου Νάουσας, όλους τους συμπατριώτες-ισσες μας να ξεσηκωθούμε, να συστρατευθούμε και να επιβάλουμε τη θέληση μας, κρατώντας το βουνό μας μακριά από την ανεπίτρεπτο όλεθρο των ανεμογεννητριών.

Τα… παζάρια για την ακριβή τοποθεσία (λίγο δεξιά, λίγο αριστερά) και τον αριθμό των τεράτων (5, 10, 15, φτου και βγαίνω…) είναι ο επικοινωνιακός Δούρειος Ίππος για την ολοκληρωτική καταστροφή του βουνού μας σταδιακά. Είναι η κερκόπορτα, είναι η αυτΑΠΑΤΗ των όσων καταιγιστικά προπαγανδίζονται στα στημένα «ΜΜΕ» της χυδαιότητας και της βαρβαρότητας που εκμεταλλεύονται την άγνοια και την ανάγκη του (περισσότερου) κόσμου τάζοντας από ανταποδοτικά οφέλη στον δήμο, δουλειές με φούντες και θέσεις εργασίας, έως… τζάμπα ρεύμα στα νοικοκυριά.

Ας μας απαντήσει ο δήμαρχος λοιπόν και με την πολιτική αλλά και με την επαγγελματική του ιδιότητα:

• Πως γίνεται δήμαρχε να συναντήθηκες με εκπροσώπους κατασκευαστικής ερήμην του ΔΣ και να φέρνεις θέμα κατασκευής αιολικού την στιγμή που υπάρχει η απόφαση του ΔΣ του 18 για «μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Νάουσας»; Ακόμα και αν το έκανες από… ευγένεια δεν είναι πιο ευγενές και απόλυτα πολιτικά/ηθικά έντιμο να ενημερώσεις το σώμα και με εντολή αυτού να συναντηθείς η όχι; 

• Ποιος πληρώνει γι΄αυτές τις «επενδύσεις»;

• Γνωρίζεις ότι το Βέρμιο έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ;

• Γνωρίζεις ότι δεν υφίσταται τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας και τι χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί το δίκτυο ΑΑΑΝ φυσήξει στο Βέρμιο και παραχθεί ρεύμα (λέμε τώρα..)

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΛΛΑΤΩΘΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ  ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ;

• Τί θα γίνει όταν τελειώσει ο 15ετης χρόνος λειτουργίας τους;

• Ποιος ο αντίκτυπος στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, στο μικροκλίμα και στον ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ; 

• Ποιος ο αντίκτυπος στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ και στις δυνατότητες (πλεον) αξιοποίησης του βουνού;

Τόσα πολλά και άλλα πολλά που δεν καταγράφονται στο σύνολό τους. Καλούμε ΌΛΟΥΣ να σταθούν με Θάρρος απέναντι στην ιστορία και την σπουδαιότητα των στιγμών. Η στάση μας θα καθορίσει το μέλλον μας ως πολίτες αυτής της πόλης. Να αποτελέσουμε ακόμα ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης, αξιοπρεπείας και υπερηφάνειας!

Εκ του Συντονιστικού»


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΚΕΡΚΙΔΑ και ΒΕΡΟΙΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΚΕΡΚΙΔΑ και ΒΕΡΟΙΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ΚΕΡΚΙΔΑ και ΒΕΡΟΙΑ

Με κούρεμα δόσεων επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες που πλήττονται από την κρίση

Με κούρεμα δόσεων επιβραβεύονται οι συνεπείς...

Οσοι έχουν λάβει στεγαστικά, καταναλωτικά ή...

Ερώτηση Τσαβδαρίδη στη Βουλή: Ζητά άμεση εκκαθάριση  των εργοσήμων για 70.000 υποψήφιους συνταξιούχους, προς επίσπευση της σύνταξής τους

Ερώτηση Τσαβδαρίδη στη Βουλή: Ζητά άμεση εκκαθάριση ...

Την άμεση εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφ ορών για...

Δειλά-δειλά  -Της Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Δειλά-δειλά -Της Όλγας Κουτμηρίδου-Μεταξά

Σαν τα σαλιγκάρια δειλά-δειλά γεμίσανε ζωή οι...

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821 «Να αγαπάς την πατρίδα και όταν είναι άδικη» Πλάτωνας

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821 «Να...

Γράφει ο ΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΤην 25η...

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων στις Δ.Ε. Βεργίνας και Μακεδονίδας --Υπογράφτηκαν οι σχετικές συμβάσεις από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Βέροιας

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων στις...

Δυο συμβάσεις έργου για συντηρήσεις κοινόχρηστων...

Βιβλιοπαρουσίαση - «ΦΩΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ -Από τον 16ο αιώνα και μέχρι τη δημιουργία του ελεύθερου Ελληνικού κράτους», του Φώτη Κουτσουπιά

Βιβλιοπαρουσίαση - «ΦΩΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ -Από τον 16ο...

 Γράφει ο  Δημήτρης ΧρυσικόπουλοςΜαθηματικός –...

Μας  έλειψε, αλλά ανοίγει από Δευτέρα!

Μας έλειψε, αλλά ανοίγει από Δευτέρα!

Από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουνίου, στις 8.00 το πρωί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ν. Καρανικόλας: Η Νάουσα αλλάζει «σελίδα» και μπαίνει ενεργά στον δρόμο της ανάπτυξηςΤο «πράσινο φως» από την Κυβέρνηση δόθηκε για την χρηματοδότηση ύψους 10,7 εκατ. ευρώ που αφορά στην υλοποίηση σημαντικών...

Η «Ανάληψη» είναι Δεσποτική εορτή και η λέξη στην Καινή Διαθήκη αντιπροσωπεύει τη μετάβαση του Χριστού στους ουρανούς. Θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση της αποστολής του Κυρίου επί...

Κατέληξε σήμερα πρωί Τρίτης, μετά από νοσηλεία 6 ημερών στο νοσοκομείο Βέροιας, ο γνωστός Σελιώτης Γιάννης Κόκκινος(Πατσιαβούρας) σε ηλικία 74 ετών. Παλιός αυτοκινητιστής και επί χρόνια μέχρι την...

Σε ηλικία 84 χρονών έφυγε από τη ζωή, ο Βεροιώτης πολιτικός μηχανικός Δημήτρης (Τάκης)Ζαμάνης, με έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στον τόπο του και τον Νομό Ημαθίας, από την δεκαετία του 1970 και μέχρι τις...