Ανακοίνωση της Ομάδας« SOS ΒΕΡΜΙΟ» κατά των κινήσεων του Δημάρχου Νάουσας για Αιολικό πάρκο

Ανακοίνωση της Ομάδας« SOS ΒΕΡΜΙΟ» κατά των κινήσεων του Δημάρχου Νάουσας για Αιολικό πάρκο

Το συντονιστικό  όργανο του SOS ΒΕΡΜΙΟ με ανακοίνωσή του στα τοπικά ΜΜΕ εκφράζει την οργή του για τις εξελίξεις στο θέμα της πρότασης κατασκευής αιολικού στην θέση «ΤΡΟΥΛΟΣ» στα διοικητικά όρια του δήμου Νάουσας και καταγγέλλουν τον νέο δήμαρχο για προσβολή της «ομόφωνης απόφασης της κοινωνίας και του δημοτικού συμβούλιου Νάουσας για ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα διοικητικά όρια του Δήμου Νάουσας», με τις συναντήσεις του με εκπροσώπους του κατασκευαστικού κολοσσού της ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται:

«Ήταν 21 Μαΐου όταν και καταγράψαμε την τοποθέτηση του υποψηφίου (τότε) δημάρχου Νάουσας κ. Καρανικόλα για το θέμα τον αιολικών στο Βέρμιο. Ερωτηθείς (τότε) από τους δημοσιογράφους κ.κ. Λιόλιο και Κυριακίδη για το ζήτημα είχε επιλέξει να συστηθεί ως φανατικά υπέρμαχος των ΑΠΕ στη βάση της αναγκαιότητας για ενεργειακή μεταστροφή στις «καθαρές» μορφές ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως:

• «Βιώνουμε με τον πιο άγριο τρόπο την «κλιματική αλλαγή»

• «Θα πρέπει να γυρίσουμε σε ΑΠΕ. Είμαι απόλυτα υπέρ των ΑΠΕ».

• «Το αιολικό «πάρκο» του Βερμίου είναι μια άλλη συζήτηση».

• «Έχω ο ίδιος υπογράψει μια τεράστια μελέτη που αποδεικνύει πως εάν κάνουμε αιολικά πάρκα όχι στην ηπειρωτική χώρα αλλά στην θάλασσα οπού δεν ενοχλούν κανένα και τίποτε μπορούμε να καλύψουμε τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας».

• «Το ζήτημα όταν προσπαθείς ν’ αλλάξεις την ενεργειακή σου κουλτούρα είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον».

•«Τεράστιο ζήτημα κατά πόσο το αιολικό πάρκο του Βερμίου σέβεται τα άλλα χαρακτηριστικά του τόπου και του βουνού».

• «Εάν το αιολικό (του Βερμίου) δεν σέβεται την υπάρχουσα κατάσταση της φύσης τότε δεν μπορούμε να είμαστε κει. Υπάρχουν άλλοι τόποι για χωροθέτηση αιολικών».

• «Τα αιολικά «πάρκα» είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας σήμερα».

Τότε λοιπόν καταλήγοντας την τοποθέτηση μας επί των δηλώσεων του αναρωτηθήκαμε εάν θα υπάρξει ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ, ως δήμαρχος, υπερασπιζόμενος το μεγάλο «ΌΧΙ σε περεταίρω εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο». 

Η απάντηση δυστυχώς φαίνεται πως έρχεται ανήμερα μιας σημαντικής ημέρας για την πόλη μας, της απελευθέρωσής της, με τα γεγονότα να επιβεβαιώνουν τους εφιάλτες μας! Ο Δήμαρχος, σε ανακοίνωση του στο ΔΣ γνωστοποίησε πως…. συναντήθηκε με εκπροσώπους του κατασκευαστικού κολοσσού της ΤΕΡΝΑ και πως φέρνει στο ΔΣ την κατασκευή αιολικού στην θέση «ΤΡΟΥΛΟΣ» για την οποία πάμπολλες φορές έχουμε μιλήσει. 

Βάζει δηλαδή ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ, στην άκρη την ομόφωνη απόφαση της κοινωνίας και του δημοτικού συμβούλιου Νάουσας για «ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα διοικητικά όρια του Δήμου Νάουσας» με μυστικές συναντήσεις και συζητήσεις με αυτούς που επιβουλεύονται το βουνό μας, ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Προφανώς υποσχόμενος (;) επικύρωση προαποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο. 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ!

Οι κάτοικοι αυτού του τόπου μίλησαν και επιβεβαίωσαν το «ΟΧΙ» τους και στις εκλογές. Μια άλλη θέση, δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

Καλούμε για ακόμη μια φορά όλους τους φορείς του δήμου Νάουσας, όλους τους συμπατριώτες-ισσες μας να ξεσηκωθούμε, να συστρατευθούμε και να επιβάλουμε τη θέληση μας, κρατώντας το βουνό μας μακριά από την ανεπίτρεπτο όλεθρο των ανεμογεννητριών.

Τα… παζάρια για την ακριβή τοποθεσία (λίγο δεξιά, λίγο αριστερά) και τον αριθμό των τεράτων (5, 10, 15, φτου και βγαίνω…) είναι ο επικοινωνιακός Δούρειος Ίππος για την ολοκληρωτική καταστροφή του βουνού μας σταδιακά. Είναι η κερκόπορτα, είναι η αυτΑΠΑΤΗ των όσων καταιγιστικά προπαγανδίζονται στα στημένα «ΜΜΕ» της χυδαιότητας και της βαρβαρότητας που εκμεταλλεύονται την άγνοια και την ανάγκη του (περισσότερου) κόσμου τάζοντας από ανταποδοτικά οφέλη στον δήμο, δουλειές με φούντες και θέσεις εργασίας, έως… τζάμπα ρεύμα στα νοικοκυριά.

Ας μας απαντήσει ο δήμαρχος λοιπόν και με την πολιτική αλλά και με την επαγγελματική του ιδιότητα:

• Πως γίνεται δήμαρχε να συναντήθηκες με εκπροσώπους κατασκευαστικής ερήμην του ΔΣ και να φέρνεις θέμα κατασκευής αιολικού την στιγμή που υπάρχει η απόφαση του ΔΣ του 18 για «μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Νάουσας»; Ακόμα και αν το έκανες από… ευγένεια δεν είναι πιο ευγενές και απόλυτα πολιτικά/ηθικά έντιμο να ενημερώσεις το σώμα και με εντολή αυτού να συναντηθείς η όχι; 

• Ποιος πληρώνει γι΄αυτές τις «επενδύσεις»;

• Γνωρίζεις ότι το Βέρμιο έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ;

• Γνωρίζεις ότι δεν υφίσταται τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας και τι χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί το δίκτυο ΑΑΑΝ φυσήξει στο Βέρμιο και παραχθεί ρεύμα (λέμε τώρα..)

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΛΛΑΤΩΘΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ  ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ;

• Τί θα γίνει όταν τελειώσει ο 15ετης χρόνος λειτουργίας τους;

• Ποιος ο αντίκτυπος στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, στο μικροκλίμα και στον ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ; 

• Ποιος ο αντίκτυπος στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ και στις δυνατότητες (πλεον) αξιοποίησης του βουνού;

Τόσα πολλά και άλλα πολλά που δεν καταγράφονται στο σύνολό τους. Καλούμε ΌΛΟΥΣ να σταθούν με Θάρρος απέναντι στην ιστορία και την σπουδαιότητα των στιγμών. Η στάση μας θα καθορίσει το μέλλον μας ως πολίτες αυτής της πόλης. Να αποτελέσουμε ακόμα ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης, αξιοπρεπείας και υπερηφάνειας!

Εκ του Συντονιστικού»


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρόσω Καρασαρλίδου: Το προσφυγικό είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα, όμως  οφείλουμε να δημιουργήσουμε πλέγμα αντίστασης στον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Φρόσω Καρασαρλίδου: Το προσφυγικό είναι ένα κοινό...

Για τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό...

«Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»

«Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής προειδοποίησε....

Αρχικά «όχι», για αιολικό πάρκο στον «Τρούλο» Βερμίου, από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Αρχικά «όχι», για αιολικό πάρκο στον «Τρούλο» Βερμίου,...

«Όποια απόφαση και να πάρουμε, κάτι θα χάσουμε, κάτι θα...

Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας:  Να αναλάβει ο καθένας την  ευθύνη του, μπροστά στο  υπαρκτό πρόβλημα των  αυξανόμενων προσφυγικών ροών

Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας: Να αναλάβει ο καθένας την ...

 Ένα υπόμνημα για το μεταναστευτικό απέστειλε η Ένωση...

«Μ - Macedonia the Great - Αυτό είναι το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα!

«Μ - Macedonia the Great - Αυτό είναι το σήμα για τα μακεδονικά...

«Μ - Macedonia the Great»: Στο κέντρο του σήματος δεσπόζει ένα...

Στο Μετόχι αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης -  Θα συναντηθεί με οινοπαραγωγούς του Νομού

Στο Μετόχι αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί...

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας...

Ψήφισμα εξέδωσε το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας για τα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας

Ψήφισμα εξέδωσε το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας για τα...

Συνυπογράφουμε την παρακάτω επιστολή και λαμβάνουμε...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας για την εισβολή του στρατού της Τουρκίας στη χώρα της Συρίας

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας για την...

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στα 92 της χρόνια, με τα μαλλιά της να έχουν πια ασπρίσει και μετακινούμενη με αναπηρικό αμαξίδιο, η Μελπομένη Ντίνα κλαίει από χαρά και συγκίνηση: για πρώτη φορά σήμερα, μετά από 75 χρόνια, συνάντησε τους...

«Έσπασαν» τα ισόβια δεσμά για 58χρονη που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενη ως ηθική αυτουργός στη δολοφονία του συζύγου της, τον Οκτώβριο του 2011, στο Νεόκαστρο...

Στις 8/10/2019 το απόγευμα δεχθήκαμε μια κλήση από την Πρωτοβουλία για το Παιδί στην περιοχή της αστυνομίας για ένα σκυλί σοβαρά τραυματισμένο. Μεταφέρθηκε από εθελοντές στο κτηνιατρείο του κ. Χατζησαλάτα, όπου...

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ήρθε η είδηση της απώλειας μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ημαθίας. Ο γιατρός, δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας και πολιτικός, αλλά πάνω απ' όλα Άνθρωπος, Ορέστης...