Επιλεκτική και  Εξατομικευμένη θεραπεία  σε κάθε ουρολογική πάθηση

Επιλεκτική και Εξατομικευμένη θεραπεία σε κάθε ουρολογική πάθηση


Ιωαννίδης 

Ευάγγελος – Ισαάκ


Βιογραφία

Ο Ιωαννίδης Ευάγγελος- Ισαάκ είναι καθηγητής Ουρολογίας και Νευροουρολογίας στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημιού (Α.Π.Θ.) από το 2006 και Τ. Διευθυντής της Β’ Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. στο  Νοσοκομείο Γ’ Παπαγεωργίου. Διαθέτει 38 χρόνια εμπειρίας, 9 μετεκπαιδεύσεις και έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 15000 χειρουργεία. Ο καθηγητής επικεντρώνεται στον επιλεκτικό και εξατομικευμένο σχεδιασμό της θεραπείας για την επίλυση της ουρολογικής πάθησης του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.  

Η ιατρική επιστήμη έχει ως στόχο τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Ο εξειδικευμένος ιατρός πρέπει να λαμβάνει υπόψη του το ιστορικό, την κλινική εξέταση, την βιολογική κατάσταση, την ηλικία του κάθε ασθενούς για να σχεδιάσει την κατάλληλη θεραπεία του.

Στο πλαίσιο αυτό, η τεχνολογία πρέπει να είναι αρωγός της ιατρικής επιστήμης και όχι να την υποκαθιστά. Λόγω της κακής χρήσης της τεχνολογίας και με σκοπό το κέρδος γίνονται υπερβολικά πολλές επεμβάσεις οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να γίνουν.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ


Καρκίνος στο ουροποιητικό σύστημα

*Ασθενείς που παρουσιάζουν καρκίνο του προστάτη ή της κύστης ή των νεφρών θα πρέπει να επισκέπτονται εξειδικευμένους ουρολόγους και να τους προτείνονται θεραπείες λαμβάνοντας υπόψη το στάδιο της νόσου, τη βιολογική κατάσταση και την ηλικία ταυτότητας τους. Την τελευταία δεκαετία πραγματοποιούνται περιττές επεμβάσεις σε ασθενείς που οι παθήσεις τους είτε είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο ή οι ασθενείς είναι σε μεγάλη ηλίκια (οπότε είναι και  επικίνδυνο) είτε το χειρουργείο δεν χρειάζεται καθόλου και μπορεί η πάθηση τους να αντιμετωπιστεί  με πιο συντηρητικές θεραπείες.

Καλοήθη υπερτροφία του προστάτου

*Έντονο είναι το φαινόμενο των ατεκμηρίωτων θεραπειών ή χειρουργίων για την καλοήθη υπερτροφία του προστάτου (η αύξηση του αδένα που παρατηρείται συχνά μετά τα 40 έτη στους άνδρες). Τα ενοχλήματα που εμφανίζονται στην καλοήθη υπετροφία του προστάτη (ΚΥΠ) και στον Καρκίνο του Προστάτη είναι παραπλήσια, οπότε η επίσκεψη σας σε ένα εξειδικευμένο ουρολόγο είναι απαραίτητα για να σας κατευθύνει κατάλληλα. 

Ελάχιστα επεμβατικά χειρουργεία

* Η αύξηση των ελάχιστων επεμβατικών χειρουργείων σε περιστατικά τα οποία δεν χρειάζονται τα χειρουργεία. Ένα παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις λιθίασης του ουροποιητικού. Οι πέτρες υπάρχουν και θα υπάρχουν. Βεβαίως η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ, αλλά  κάποιες πέτρες δεν χρειάζεται καν να τις πειράξουμε. Μπορεί να ζήσει κανείς 100 χρόνια με αυτές, ενώ η αφαίρεσή τους μπορεί να κάνει πιο πολύ ζημιά παρά καλό.

Κατάχρηση αντιβιοτικών

*Η Αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών για «ουρολοιμώξεις» από ασθενείς οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν λοιμώξεις αλλά χρόνια μικροβιουρία. Η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών, έχει δημιουργήσει ανθεκτικά μικρόβια με αποτέλεσμα όταν υπάρχει λοίμωξη να μη ανταποκρίνονται τα κλασσικά αντιβιοτικά. Αν η λοίμωξη δεν είναι αποδεδειγμένα τεκμηριομένη εργαστηριακά και είναι ασυμπτωματική η χρήση των αντιβιοτικών είναι άσκοπη.

Εμπορικές παθήσεις

Όλο και περισσότερες θεραπείες παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ ή τα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν τα φλέγοντα ζητήματα, όπως τη σεξουαλική δυσλειτουργία, τη πρόωρη εκσπερμάτωση  ή τη μορφολογία του πέους (μήκος, μέγεθος, σχήμα βαλάνου). Οι περισσότερες θεραπείες είναι ιατρικά αβάσιμες και μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές και ψυχώσεις στους ασθενείς. Οι ασθενείς πρέπει να προσέχουν και να κρίνουν τις διαφημίσεις που γίνονται για λόγους μάρκετινγκ.


Ο κ. Ιωαννίδης Ευάγγελος είναι χειρούργος ουρολόγος και εξειδικεύεται στους όγκους/καρκίνους, στην ακράτεια-διαταραχές ούρησης, στις διάφορες μορφές λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος, στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, στις ουρολοιμώξεις κ.λ.π.


Ιατρείο: Παλαιών Πατρών Γερμανού 10 

(Κέντρο Θεσσαλονίκης)

Τηλέφωνο: 2310-273457 & 6936987788

Site: www.ioannidisourologos.gr

www.thesourologo.gr

Email: thesourologo@gmail.com

FB Page: facebook.com/Ioannidisourologos


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας: Νέο πρόγραμμα - Από 18-22/11/2019

Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας: Νέο πρόγραμμα - Από 18-22/11/2019

Στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας  προσφέρονται...

Υπουργός Υγείας: Καμία αύξηση  στις τιμές των φαρμάκων για το 2020

Υπουργός Υγείας: Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων...

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε...

Οι πέντε «χρυσοί κανόνες» πρόληψης της πέτρας στα νεφρά

Οι πέντε «χρυσοί κανόνες» πρόληψης της πέτρας στα...

Αν σας έχει τύχει ποτέ να εμφανίσετε πέτρα στα νεφρά...

Μύθος το «ερασιτεχνικό» κάπνισμα! Και λιγότερα από πέντε τσιγάρα βλάπτουν τους πνεύμονες

Μύθος το «ερασιτεχνικό» κάπνισμα! Και λιγότερα από...

Αρκούν λιγότερα από πέντε τσιγάρα τη μέρα για να...

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας

Vegan εγκυμοσύνη και γονιμότηταΜε αφορμή την παγκόσμια...

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οδηγίες για την εποχική γρίπη και τον  αντιγριπικό εμβολιασμό

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οδηγίες για την...

Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού...

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Δωρεάν διάθεση φαρμάκων στα Κοινωνικά Φαρμακεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Δωρεάν διάθεση...

Πιστή στη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη των...

Κυστική ίνωση: Επαναστατική θεραπεία εγκρίθηκε στις ΗΠΑ

Κυστική ίνωση: Επαναστατική θεραπεία εγκρίθηκε στις...

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου (FDA) ανακοίνωσε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας  προσφέρονται Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ανασφάλιστους και άπορους πολίτες του Δήμου Βέροιας,  από εθελοντές επαγγελματίες υγείας. Για πληροφορίες...

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για την δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα επιτραπεί καμία αύξηση στις τιμές των...

Αν σας έχει τύχει ποτέ να εμφανίσετε πέτρα στα νεφρά και να την απορρίψει από μόνος του ο οργανισμός σας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι πρόκειται για μια από τις πλέον επίπονες εμπειρίες. «Οι πέτρες στα νεφρά ...