Επιλεκτική και  Εξατομικευμένη θεραπεία  σε κάθε ουρολογική πάθηση

Επιλεκτική και Εξατομικευμένη θεραπεία σε κάθε ουρολογική πάθηση


Ιωαννίδης 

Ευάγγελος – Ισαάκ


Βιογραφία

Ο Ιωαννίδης Ευάγγελος- Ισαάκ είναι καθηγητής Ουρολογίας και Νευροουρολογίας στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημιού (Α.Π.Θ.) από το 2006 και Τ. Διευθυντής της Β’ Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. στο  Νοσοκομείο Γ’ Παπαγεωργίου. Διαθέτει 38 χρόνια εμπειρίας, 9 μετεκπαιδεύσεις και έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 15000 χειρουργεία. Ο καθηγητής επικεντρώνεται στον επιλεκτικό και εξατομικευμένο σχεδιασμό της θεραπείας για την επίλυση της ουρολογικής πάθησης του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.  

Η ιατρική επιστήμη έχει ως στόχο τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Ο εξειδικευμένος ιατρός πρέπει να λαμβάνει υπόψη του το ιστορικό, την κλινική εξέταση, την βιολογική κατάσταση, την ηλικία του κάθε ασθενούς για να σχεδιάσει την κατάλληλη θεραπεία του.

Στο πλαίσιο αυτό, η τεχνολογία πρέπει να είναι αρωγός της ιατρικής επιστήμης και όχι να την υποκαθιστά. Λόγω της κακής χρήσης της τεχνολογίας και με σκοπό το κέρδος γίνονται υπερβολικά πολλές επεμβάσεις οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να γίνουν.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ


Καρκίνος στο ουροποιητικό σύστημα

*Ασθενείς που παρουσιάζουν καρκίνο του προστάτη ή της κύστης ή των νεφρών θα πρέπει να επισκέπτονται εξειδικευμένους ουρολόγους και να τους προτείνονται θεραπείες λαμβάνοντας υπόψη το στάδιο της νόσου, τη βιολογική κατάσταση και την ηλικία ταυτότητας τους. Την τελευταία δεκαετία πραγματοποιούνται περιττές επεμβάσεις σε ασθενείς που οι παθήσεις τους είτε είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο ή οι ασθενείς είναι σε μεγάλη ηλίκια (οπότε είναι και  επικίνδυνο) είτε το χειρουργείο δεν χρειάζεται καθόλου και μπορεί η πάθηση τους να αντιμετωπιστεί  με πιο συντηρητικές θεραπείες.

Καλοήθη υπερτροφία του προστάτου

*Έντονο είναι το φαινόμενο των ατεκμηρίωτων θεραπειών ή χειρουργίων για την καλοήθη υπερτροφία του προστάτου (η αύξηση του αδένα που παρατηρείται συχνά μετά τα 40 έτη στους άνδρες). Τα ενοχλήματα που εμφανίζονται στην καλοήθη υπετροφία του προστάτη (ΚΥΠ) και στον Καρκίνο του Προστάτη είναι παραπλήσια, οπότε η επίσκεψη σας σε ένα εξειδικευμένο ουρολόγο είναι απαραίτητα για να σας κατευθύνει κατάλληλα. 

Ελάχιστα επεμβατικά χειρουργεία

* Η αύξηση των ελάχιστων επεμβατικών χειρουργείων σε περιστατικά τα οποία δεν χρειάζονται τα χειρουργεία. Ένα παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις λιθίασης του ουροποιητικού. Οι πέτρες υπάρχουν και θα υπάρχουν. Βεβαίως η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ, αλλά  κάποιες πέτρες δεν χρειάζεται καν να τις πειράξουμε. Μπορεί να ζήσει κανείς 100 χρόνια με αυτές, ενώ η αφαίρεσή τους μπορεί να κάνει πιο πολύ ζημιά παρά καλό.

Κατάχρηση αντιβιοτικών

*Η Αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών για «ουρολοιμώξεις» από ασθενείς οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν λοιμώξεις αλλά χρόνια μικροβιουρία. Η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών, έχει δημιουργήσει ανθεκτικά μικρόβια με αποτέλεσμα όταν υπάρχει λοίμωξη να μη ανταποκρίνονται τα κλασσικά αντιβιοτικά. Αν η λοίμωξη δεν είναι αποδεδειγμένα τεκμηριομένη εργαστηριακά και είναι ασυμπτωματική η χρήση των αντιβιοτικών είναι άσκοπη.

Εμπορικές παθήσεις

Όλο και περισσότερες θεραπείες παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ ή τα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν τα φλέγοντα ζητήματα, όπως τη σεξουαλική δυσλειτουργία, τη πρόωρη εκσπερμάτωση  ή τη μορφολογία του πέους (μήκος, μέγεθος, σχήμα βαλάνου). Οι περισσότερες θεραπείες είναι ιατρικά αβάσιμες και μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές και ψυχώσεις στους ασθενείς. Οι ασθενείς πρέπει να προσέχουν και να κρίνουν τις διαφημίσεις που γίνονται για λόγους μάρκετινγκ.


Ο κ. Ιωαννίδης Ευάγγελος είναι χειρούργος ουρολόγος και εξειδικεύεται στους όγκους/καρκίνους, στην ακράτεια-διαταραχές ούρησης, στις διάφορες μορφές λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος, στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, στις ουρολοιμώξεις κ.λ.π.


Ιατρείο: Παλαιών Πατρών Γερμανού 10 

(Κέντρο Θεσσαλονίκης)

Τηλέφωνο: 2310-273457 & 6936987788

Site: www.ioannidisourologos.gr

www.thesourologo.gr

Email: thesourologo@gmail.com

FB Page: facebook.com/Ioannidisourologos


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πολιτική απανθρωπιάς για το ΕΣΥ»

«Πολιτική απανθρωπιάς για το ΕΣΥ»

 Από το Οργανωτικό συντονιστικό Νέας Αριστεράς...

ΙΣΗ: Ομιλία του καθηγητή Γ. Παπαζήση για τις ανεπιθυμητες ενέργειες και αλληλεπιδράσεις κοινών φαρμάκων

ΙΣΗ: Ομιλία του καθηγητή Γ. Παπαζήση για τις...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας (ΙΣΗ) διοργανώνει αύριο...

Παγκόσμια ημέρα υγείας: Δωρεάν αιματολογική εξέταση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νάουσας

Παγκόσμια ημέρα υγείας: Δωρεάν αιματολογική εξέταση...

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας ΠΟΥ ιδρύθηκε ακριβώς...

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Υγείας, κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Βέροιας

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Υγείας, κλιμάκιο της...

Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο...

7 Απριλίου -  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

7 Απριλίου - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σε όλο τον κόσμο, το δικαίωμα στην υγεία εκατομμυρίων...

Την Κυριακή 7 Απριλίου  στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας - Σακχαρώδης Διαβήτης: Ιατρική Αντιμετώπιση και διατροφή

Την Κυριακή 7 Απριλίου στην Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνουν η Ελληνική...

Self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου: Ποιοι θα το πάρουν δωρεάν στα φαρμακεία

Self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου: Ποιοι θα το...

Self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρουθα είναι...

Υπεγράφη χθες η Κοινή Υπουργική Απόφαση 60 εκατ. ευρώ από το  Ταμείο Ανάκαμψης για την πραγματοποίηση άνω των 50.000 χειρουργείων

Υπεγράφη χθες η Κοινή Υπουργική Απόφαση 60 εκατ. ευρώ...

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 1.     Πότε πρέπει να χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιοΤο αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης, δεδομένου...

Η εποχική γρίπη είναι μία νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό της γρίπης και είναι μεταδοτική. Προσβάλλει τα άτομα όλων των ηλικιών, αλλά κινδυνεύουν περισσότερο από τις σοβαρές επιπλοκές της...

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος ανοσοποιητικού κυττάρου, που μπορεί να εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, μια ανακάλυψη που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία.Ένα νέο είδος...

Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα) σαρώνει τη χώρα μας με την έλευση του νέου χρόνου και πλήττει κυρίως τα μικρά παιδιά, χωρίς… φυσικά να κάνει εξαίρεση και σε...