Ενημερωτική Ημερίδα διοργάνωσε η Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Ενημερωτική Ημερίδα διοργάνωσε η Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

«Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια».

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 διεξήχθη στον φιλόξενο χώρο του Ωδείου «Φίλιππος» της Βέροιας, ενημερωτική Ημερίδα, που διοργάνωσε η Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Η Ημερίδα είχε σαν στόχους την παρουσίαση του Προγράμματος, που στα πλαίσια του ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί τη λειτουργία της Δομής και τις δυνατότητες που διανοίγονται για την κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση νέων από την  περιοχή της Κ. Μακεδονίας, χάρις σε αυτή τη λειτουργία.

   Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του ΔΣ, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα «Η Πρωτοβουλία για το Παιδί μετά την οργανωτική της ολοκλήρωση». Ο κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος περιέγραψε τον σχεδιασμό που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση του όλου Οργανισμού και αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που ήδη παρέχονται από τις 4 Δομές του. Αναφερόμενος στη νέα εποχή που διανοίγεται, εντόπισε ως βασικά στοιχεία των νέων στοχεύσεων:

·         Την επέκταση των υπηρεσιών των Δομών σε περισσότερους ωφελούμενους,

·         τη βελτίωση αυτών των υπηρεσιών, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, της επέκτασης της ελληνικής και διεθνούς δικτύωσης και του συνακόλουθου πολλαπλασιασμού ανταλλαγών σε καλές πρακτικές και καινοτόμες ιδέες,

·         τη σταθεροποίηση της όλης λειτουργίας, με ενδυνάμωση των διοικητικών και διαχειριστικών-εκτελεστικών ικανοτήτων του Οργανισμού.

Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου αναφέρθηκαν οι επικείμενες δράσεις που προγραμματίζονται, όπως (μεταξύ άλλων) η διεξαγωγή του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου, τον Νοέμβριο του 2020, με θέμα: «Παραβατικότητα ανηλίκων και κοινωνικές συνέπειες: συμβολή στη συλλογική – μεθοδική – αποτελεσματική αντιμετώπιση», η ολοκλήρωση του Vergina Model, σε συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου θεραπείας τραύματος και επιφανών επιστημόνων των πανεπιστημίων Harvard και MIT, η συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Συνέδριο του Πανεπιστημίου του Κορκ της Ιρλανδίας και η έναρξη συνεργασίας, βάσει πρωτοκόλλου που υπογράφτηκε, με την Ένωση Μαζί για το Παιδί, κ.α.

   Ακολούθησε η εισήγηση της κ. Καλλιόπης Μπασιούρη-Ψυχολόγου/Εργασιακής Συμβούλου, Διευθύντριας της Σ.Η.Δ. με θέμα «Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης: αρχές λειτουργίας», η οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα και τις αρχές υπό τις οποίες λειτουργεί η νέα Δομή. Η κ. Μπασιούρη αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη και στα προβλήματα τα οποία καλύπτει η ίδρυση της ΣΗΔ, καθόρισε την ομάδα στόχου και τις επιδιώξεις της Δομής για τα άτομά της και περιέγραψε τον ρόλο των μελών του επιστημονικού και του βοηθητικού προσωπικού.

   Οι κυρίες Μαρία Θεοδωρίδου-Κοινωνική Λειτουργός Σ.Η.Δ. και Ελένη Τσηρίδου-Ψυχολόγος Σ.Η.Δ. ανέπτυξαν το θέμα «Ψυχοκοινωνική υποστήριξη ωφελούμενων-πρόσωπο αναφοράς» και αναφέρθηκαν στις ατομικές και ομαδικές διαδικασίες υποστήριξης των ωφελούμενων.

   Τέλος, μίλησε ο κ. Βαλάντης Καραγιάννης-Κοινωνικός Λειτουργός/Διοικητικός Διευθυντής της ΠγτΠ με θέμα «Δομές αυτονόμησης νέων». Ο κ. Καραγιάννης εξήγησε τη σημασία της αποϊδρυματοποίησης των Δομών παιδικής προστασίας, προσδιόρισε τους παράγοντες που τη συνιστούν και τοποθέτησε μέσα σε αυτούς σε πρωτεύουσα θέση τη λειτουργία Δομών ημιαυτόνομης διαβίωσης. Τέλος, αναφέρθηκε στην διεθνή εμπειρία και στις διαφαινόμενες διεθνώς τάσεις πάνω στο πρόβλημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους:

ο εκπρόσωπος του Στρατηγού-Διοικητού της 1ης Μεραρχίας κ. Άγγελος Παρούτογλου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βεροίας κ. Θωμάς Μοσχόπουλος, ο κ. Λάζαρος Σισμανίδης από το Τμήμα Ασφαλείας Βεροίας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού του Δήμου Βεροίας κ. Ευστάθιος Κελεσίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βεροίας κ. Συρμούλα Τζήμα, οι κυρίες Ευγνωσία Παπαδοπούλου, Ελένη Πατίδου και Στέλλα  Μακρίδου από τη Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινων. Μέριμνας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ο κ. Πρόδρομος Κακαγιάννης από τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς, οι εκπρόσωποι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βεροίας Π. Αγγελή και Φ. Τερζή και Α. Μπεσιροπούλου του Δήμου Αλεξάνδρειας, η Πρόεδρος των «Παιδιών της Άνοιξης» κ. Ελεωνόρα Σαρκατζή και η Διευθύντρια κ. Έλσα Τσιφλίδου, η Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού της 1ης Μεραρχίας κ. Μαζιρίδου, ο Επιμελητής Ανηλίκων κ. Κώστας Μίζας,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ. Μαρίνα Ψωμιάδου, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Βεροίας, η κ. Θεοδοσία Γατουρτζίδου από το Κοιν. Παντοπωλείο του Δήμου  Νάουσας, η Πρόεδρος του Εράσμου κ. Γεωργία Φωστηροπούλου και μέλη της Διοίκησης και του επιστημονικού προσωπικού του, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Ευαγγελία Ραφαηλίδου, ο Διευθυντής του Σωσσιδείου Γηροκομείου κ. Μαντρατζής, οι κυρίες Τσαπαροπούλου και Λυμούση από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Βεροίας, οι κυρίες Δ. Τσίτσα, Α. Καλαϊτζίδου, Α. Πέππα και Ι. Χουρσουζίδου από την Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινων. Μέριμνας της Περιφ. Ενότητας Ημαθίας, οι κυρίες Α. Στεργίου και Ειρ. Κουρουζίδου ως εκπρόσωποι του ΚΕΣΥ, η κ. Λ. Δημητριάδου από τη ΔΔΕ Ημαθίας, η κ. Α. Ράλλη από το Κέντρο Υγείας Βεροίας, η κ. Χρ. Τσαλαμπάνα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βεροίας και  Χρ. Ζεϊμπεκίδου του Δήμου Αλεξανδρείας, οι κυρίες Χρ. Τσολάκη και Σ. Γεώργου από την «Πρόσβαση»,  η κ. Ε. Σιακαβάρα από τη Δημοτική Αστυνομία του Δ. Βεροίας, ο Γραμματέας της ΠγτΠ κ. Ανδρέας Καπράρας, ο κ. Πυθαγόρας Ιερόπουλος, η κ. Μαργαρίτα Δαμιανίδου  και μέλη του επιστημονικού προσωπικού και εθελοντές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

Οφείλονται θερμές ευχαριστίες στο Ωδείο «Φίλιππος» και προσωπικά στην κυρία Εύα Ιεροπούλου, για τη διάθεση του χώρου, τις τεχνικές διευκολύνσεις και την άψογη φιλοξενία της εκδήλωσης και σε όλους όσους παραβρέθηκαν τιμώντας την εκδήλωση και συμβάλλοντας στην επιτυχία της.

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο δυναμικό ξεκίνημα των Βιωματικών Σεμιναρίων του «Έρασμου» στη Νάουσα - Δηλώσεις συμμετοχής

Νέο δυναμικό ξεκίνημα των Βιωματικών Σεμιναρίων του...

Μετά την αναγκαστική περίοδο της καραντίνας, λόγω COVID...

Ανοίγει τις πύλες της η 11η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Νάουσας

Ανοίγει τις πύλες της η 11η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου...

Για ακόμη μία χρονιά και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα...

2o Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου στο ΣΤΑΡ της Βέροιας

2o Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου στο ΣΤΑΡ της...

ΔΤ από κινηματογράφο ΣΤΑΡ: Φέτος το καλοκαίρι σας...

Σέλι - Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θετόκου

Σέλι - Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Κυριακή και την...

Τὴν Κυριακὴ τῆς Πεντηκοστῆς 7/6/2020 θὰ τελεσθεῖ Θεία...

Θεία Λειτουργία στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου την Κυριακή της Πεντηκοστής (7 Ιουνίου)

Θεία Λειτουργία στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου την...

Την Κuριακή της Πεvτηκοστής 7 Ιουνίου ο Σεβασμιότατος...

Εκδήλωση στο Δημαρχείο Βέροιας για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, κάμερες στην Τάξη

Εκδήλωση στο Δημαρχείο Βέροιας για το Νομοσχέδιο του...

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στις 19:00 στο Δημαρχείο Βέροιας...

Οι Ορειβάτες Βέροιας στα καταπράσινα βουνά του ΒΟΡΑ και στην κορυφή ΠΕΤΕΡΝΙΚ  στα 1775μ.

Οι Ορειβάτες Βέροιας στα καταπράσινα βουνά του ΒΟΡΑ...

Bρισκόμαστε  στην Αλμωπία, ψηλά  βουνά, χαράδρες,...

ΚΕΠΑ Βέροιας: Επαναλειτουργούν δομές της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για σπουδαστές κάτω των 11 ετών - Συνεχίζεται η απαγόρευση στη τη χρήση πνευστών οργάνων

ΚΕΠΑ Βέροιας: Επαναλειτουργούν δομές της...

Ακολουθώντας τις κοινές αποφάσεις των υπουργείων για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το Vespa Club Veria έκοψε την πίτα του, παρέα με την λέσχη "Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" σε τοπική ταβέρνα της πόλης. Live μουσική, πολύ καλό φαγητό, ποτό, δωράκια για τους τυχερούς,...