Λάζαρος Τσαβδαρίδης:

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: "Ανάγκη δημιουργίας και διεύρυνσης απαραίτητων δομών ψυχικής υγείας στον Νομό Ημαθίας"

Την ανάγκη δημιουργίας και διεύρυνσης απαραίτητων δομών ψυχικής υγείας στον Νομό Ημαθίας με στόχο την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών φροντίδας στους ψυχικά πάσχοντες και διευκόλυνσης του δύσκολου έργου των οικογενειών τους, ζητεί με σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Αφορμή, η επιστολή που μου κοινοποίησε ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) με την οποία και παρέθεσε αναλυτικά τις αξιόλογες δράσεις του, που έρχονται να καλύψουν το κενό στην παροχή υπηρεσιών για την ψυχική υγεία στην Ημαθία και να προσφέρουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, συνδράμοντας στην επανένταξη των ατόμων με ψυχικά προβλήματα.

Στην Αναφορά μου ζητάω από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Ανάπτυξης να εξετάσουν τρόπους πιθανής υποστήριξης του Συλλόγου και των δομών που έχει αναπτύξει, όπως αυτές της Στέγης Δημιουργίας και του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας για τα έτη 2019 - 2020.

Ιδιαίτερη δε επίκληση γίνεται στην ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία ενός αιτήματος που αποτελεί πρόταση όλων των φορέων του Νομού και αναφέρεται στη δημιουργία Κέντρου Ημέρας και μίας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας από το Υπουργείο Υγείας στο Πρόγραμμά του για το 2020, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αποδεκτών των υπηρεσιών και των οικογενειών τους.

Αναλυτικά, η Αναφορά που κατέθεσα είναι η εξής:

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Βουλευτής Ημαθίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον:

·         Υπουργό Υγείας

·         Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

·         Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

Θέμα: «Αιτήματα για τη στήριξη της ψυχικής υγείας στο Νομό Ημαθίας»

 

Κύριοι Υπουργοί

Με την παρούσα αναφορά, σας γνωστοποιώ την επιστολή του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ημαθίας με την οποία και ζητά τη μέριμνα της Πολιτείας για τη στήριξη των αξιόλογων δράσεων που «τρέχει» και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Όπως σημειώνει, παρότι στον Νομό Ημαθίας δεν υπάρχει καμία υποδομή και καμία δομή παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, η προσπάθεια του Συλλόγου έρχεται να συμπληρώσει το κενό και να προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη και να συνδράμει στην επανένταξη των ατόμων με ψυχικά προβλήματα. Υπογραμμίζεται δε ότι έχει ήδη δημιουργηθεί από τον Σύλλογο σε ενοικιαζόμενο χώρο μία Στέγη Δημιουργίας αλλά Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας για τα έτη 2019 - 2020.

Ιδιαίτερη επίκληση – εκτός από τρόπους πιθανής οικονομικής στήριξης - γίνεται στην ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία ενός αιτήματος που αποτελεί πρόταση όλων των φορέων του Νομού και αναφέρεται στη δημιουργία Κέντρου Ημέρας και μίας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας από το Υπουργείο Υγείας στο Πρόγραμμά του για το 2020, με στόχο να παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες φροντίδας στους ψυχικά πάσχοντες και να απαλύνεται το δύσκολο έργο των οικογενειών τους.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά για τις ενδεχόμενες ενέργειές σας στα αιτήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.

 

Με εκτίμηση

 

Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας

Ευχαριστίες Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου...

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ποιότητας...

Ανακατασκευή και ανακαίνιση του Γυμνασίου Επισκοπής

Ανακατασκευή και ανακαίνιση του Γυμνασίου Επισκοπής

Στην ανακατασκευή και γενικότερη ανακαίνιση χώρων...

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης αντιδήμαρχος Οικονομικών στη θέση Βασιλείου

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης αντιδήμαρχος Οικονομικών στη...

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καραγιαννίδης θα είναι...

Ποτάμια οι δρόμοι της Αλεξάνδρειας! Βίντεο

Ποτάμια οι δρόμοι της Αλεξάνδρειας! Βίντεο

Η ΕΜΥ επιβεβαιώθηκε. Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης...

Ποτάμια οι δρόμοι της Αλεξάνδρειας!

Ποτάμια οι δρόμοι της Αλεξάνδρειας!

Η ΕΜΥ επιβεβαιώθηκε. Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Προσοχή! Επιτήδειοι κερδοσκοπούν εις βάρος της παιδικής προστασίας! - Η Πρωτοβουλία για το Παιδί δεν προβαίνει ΠΟΤΕ σε εράνους

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Προσοχή! Επιτήδειοι...

Πολύ συχνά, τον τελευταίο καιρό, παρουσιάζονται στην...

Τον Δήμαρχο Βέροιας επισκέφθηκαν μαθητές του   5ου ΓΕΛ Βέροιας

Τον Δήμαρχο Βέροιας επισκέφθηκαν μαθητές του 5ου ΓΕΛ...

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της...

Αντ. Μαρκούλης: Παρόντες όλοι  οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αντ. Μαρκούλης: Παρόντες όλοι οι υπηρεσιακοί...

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε δια του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γραπτή ερευνητική ανακοίνωση στο 17ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτη 31 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου 2019, επισημαίνει τη σημαντική μείωση του πληθυσμού της άγριας...

Έρευνα-Επιμέλεια:Μάκης ΔημητράκηςΓύρω στα 1920, η Βέροια ήταν μια μικρή πόλη με 15.000 κατοίκους περίπου, οι οποίοι βασικά ασχολούνταν με την γεωργοκτηνοτροφία και κάποια συγγενή επαγγέλματα όπως του σαμαρά, του...

Στα 92 της χρόνια, με τα μαλλιά της να έχουν πια ασπρίσει και μετακινούμενη με αναπηρικό αμαξίδιο, η Μελπομένη Ντίνα κλαίει από χαρά και συγκίνηση: για πρώτη φορά σήμερα, μετά από 75 χρόνια, συνάντησε τους...

«Έσπασαν» τα ισόβια δεσμά για 58χρονη που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενη ως ηθική αυτουργός στη δολοφονία του συζύγου της, τον Οκτώβριο του 2011, στο Νεόκαστρο...