Χρησιμοποιείτε τζάκι; Αυτά είναι τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας για να αποφύγετε την εκδήλωση πυρκαγιάς

Χρησιμοποιείτε τζάκι; Αυτά είναι τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας για να αποφύγετε την εκδήλωση πυρκαγιάς

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας,  στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού εν όψει της χειμερινής περιόδου, εφιστά την προσοχή των πολιτών για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς σε τζάκια και καπνοδόχους.

Τα Μέτρα Πυροπροστασίας εφόσον διαχειρίζεστε το συγκεκριμένο είδος θέρμανσης:

1) Τον τακτικό καθαρισμό της καπνοδόχου προκειμένου να απομακρύνεται η καπνιά που συγκεντρώνεται στα τοιχώματα. Αυτό γίνεται με ειδικές βούρτσες από ειδικά συνεργεία καθαρισμού, ώστε ο καθαρισμός να είναι σωστός. (τουλάχιστον κατ’ έτος).
2) Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της καπνοδόχου για τυχόν ρωγμές ή άλλες φθορές και να ελέγχεται για τυχόν φωλιές πουλιών, οι οποίες τη φράσσουν και εμποδίζουν τελείως την έξοδο του καπνού. Οι καμινάδες πρέπει να διαθέτουν σπινθηροπαγίδες.
3)Το στερεό καύσιμο να μην έχει υγρασία. Nα μη χρησιμοποιούνται εύφλεκτα υγρά για το άναμμα του τζακιού, αλλά να προτιμάται το στερεό πετρέλαιο.
4) Την αποφυγή τοποθέτησης εύφλεκτης διακόσμησης πάνω από το τζάκι καθώς και μικροαντικείμενα, στο περβάζι. Είναι βέβαιο πως τα παιδιά θα πλησιάσουν να τα πάρουν.
5) Να μην αφήνετε το αναμμένο τζάκι χωρίς επίβλεψη, καθώς και να μην τοποθετείτε πολλά ξύλα στην εστία. Καλό επίσης είναι, να αποφεύγονται οι μεγάλες - ψηλές φλόγες, η καύση σκουπιδιών και χαρτόκουτων καθώς και το ψήσιμο φαγητών εντός της εστίας του τζακιού.
6)Συστήνεται η τοποθέτηση πόρτας ή άλλου κατάλληλου μηχανισμού μπροστά από το άνοιγμα του τζακιού, καθώς οι αναμμένες σπίθες αποτελούν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.
7) Συστήνεται να είναι πάντα ανοικτή η περσίδα αναπλήρωσης του αέρα ή να υπάρχει κάποιο παράθυρο μερικώς ανοικτό, για την σωστή αναπλήρωση του αέρα στον χώρο, που αφαιρούν ο απορροφητήρας και το τζάκι.
8)Να τηρούνται οι προδιαγραφές του κατασκευαστή. Να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 1 μέτρου από καυστά υλικά, όπως κουρτίνες, ξύλινα έπιπλα, χαλιά, ξύλινους τοίχους κλπ.
9)Μην τοποθετείτε καθρέπτες πάνω από το τζάκι, ή κοντά στη σόμπα, επειδή προσελκύουν τα άτομα και πλησιάζουν χωρίς να το αντιλαμβάνονται κοντά στην φωτιά.
10)Όταν αφαιρείτε τη στάχτη από το τζάκι ή την σόμπα καυσόξυλων να  χρησιμοποιείτε ένα μεταλλικό φαράσι και προσέχετε να μην σας πέσουν αναμμένα κάρβουνα πάνω στα χαλιά και ποτέ να μην αδειάζετε τη στάχτη σε πλαστικό σκουπιδοτενεκέ.
11)Η χρήση πυροσβεστήρα αναμένεται να συνδράμει σημαντικά σε κάποια δύσκολη στιγμή. Ο πυροσβεστήρας συστήνεται να είναι ξηρής σκόνης.
12) Σχεδιάστε και εξασκηθείτε στην εκκένωση της οικίας σας σε περίπτωση πυρκαγιάς.
13) Σε περίπτωση πυρκαγιάς καλέστε την Πυροσβεστική Υπηρεσία (199).

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας θα τρέξει τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία

Ευρωεκλογές: Ο Νίκος Δένδιας θα τρέξει τον προεκλογικό...

 H δωδεκάδα των υπουργών που θα τρέξει τον προεκλογικό...

Επιτέλους έρχεται «ψαλίδι» στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS;

Επιτέλους έρχεται «ψαλίδι» στις χρεώσεις των τραπεζών...

Είναι γενική παραδοχή ότι οι χρεώσεις των τραπεζών για...

Δώρα φιλοξενίας και εκτίμησης αντάλλαξαν ο δήμαρχος Βέροιας και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού με τους  επισήμους καλεσμένους της Ολυμπιακής Φλόγας

Δώρα φιλοξενίας και εκτίμησης αντάλλαξαν ο δήμαρχος...

Κατά την διάρκεια της τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής...

Από τις 18 Απριλίου αγνοούνται τα ίχνη του 43χρονου από το Μακροχώρι

Από τις 18 Απριλίου αγνοούνται τα ίχνη του 43χρονου από...

Συνεχίζεται η αγωνία με την εξαφάνιση του 43χρονου...

Πατρίδα – Βέροια - Εγνατία και η  πρόταση της Βέροιας για κούμπωμα στην Πιερίων

Πατρίδα – Βέροια - Εγνατία και η πρόταση της Βέροιας...

Στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, αναφέρθηκε στην...

Οι «βολές» Κούγια για το ματς Άρη-ΑΕΚ προκάλεσαν εισαγγελική έρευνα

Οι «βολές» Κούγια για το ματς Άρη-ΑΕΚ προκάλεσαν...

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι δηλώσεις...

Κανονισμός Πυροπροστασίας: Με την επικινδυνότητα, ξεκινάει η αξιολόγηση ακινήτων - Στην χαμηλή κατηγορία το Σέλι

Κανονισμός Πυροπροστασίας: Με την επικινδυνότητα,...

Στην ερμηνευτική εγκύκλιο για τον Κανονισμό...

Το πασχαλινό Bazaar της Πρωτοβουλίας στα Δικαστήρια Βέροιας την Πέμπτη και Παρασκευή

Το πασχαλινό Bazaar της Πρωτοβουλίας στα Δικαστήρια...

Το πασχαλινό Bazaar της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...