Στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ  Απ. Τζιτζικώστας: «Αυτό που μας ενώνει   είναι η μετάβαση από την Περιφερειακή   Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση»

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ Απ. Τζιτζικώστας: «Αυτό που μας ενώνει είναι η μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση»

«Η μεγάλη πρόκληση για τη χώρα, το μεγάλο διακύβευμα, που αποτελεί εθνικό όραμα και μας ενώνει όλους είναι να πετύχουμε τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση».

Αυτό τόνισε προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ με την παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες», Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην κεντρική ομιλία του στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «στο πλευρό τους οι Περιφέρειες έχουν έναν αξιόπιστο σύμμαχο, τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τη νέα κυβέρνηση, με την οποία θα δουλέψουμε σκληρά για να γυρίσει οριστικά σελίδα η Ελλάδα».

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «τα προηγούμενα χρόνια, περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές, που προκάλεσαν ισχυρές αναταράξεις δοκιμάζοντας τις αντοχές όλων μας. Αυτές οι πρωτόγνωρες και πολλές φορές αντίξοες συνθήκες μέσα στην κρίση, είναι γεγονός ότι μας επηρέασαν, μας άλλαξαν, αλλά και μας ‘μέτρησαν’ όλους: και όσον αφορά στην προσήλωσή μας στις αρχές και αξίες που έχουμε, και όσον αφορά στη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά μας. Όσο αυστηροί όμως και να είμαστε με τους εαυτούς μας, αποδείχθηκε στην πράξη, ότι οι Περιφέρειες περάσαμε με πολύ καλό βαθμό αυτές τις εξετάσεις. Καταστήσαμε τις Περιφέρειες όλης της χώρας, φορείς σταθερότητας και αποτελεσματικότητας, αποδεικνύοντας ότι: γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, βιώνουμε και κατανοούμε τα καθημερινά προβλήματα και κυρίως ξέρουμε να φέρνουμε απτά αποτελέσματα και να τα φέρνουμε γρήγορα για ζητήματα που απασχολούν κάθε ελληνική οικογένεια, κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, στη χώρα μας. Κεντρικό ρόλο σ’ αυτή την κατάκτηση είχε ασφαλώς η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εγκωμίασε την προεδρία του Κώστα Αγοραστού στην ΕΝΠΕ τα προηγούμενα χρόνια κάνοντας λόγο για «έναν ιδιαίτερα ικανό, αποτελεσματικό και μαχητικό Περιφερειάρχη που κράτησε σταθερά το τιμόνι της ΕΝΠΕ στα πιο δύσκολα χρόνια. Κώστα, θέλω να σε ευχαριστήσω, για την εποικοδομητική, ουσιαστική και στενή συνεργασία και διεκδίκηση που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και είμαι σίγουρος ότι έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε και όλα τα επόμενα χρόνια, που μας περιμένει πολλή δουλειά».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους τα επόμενα χρόνια οι Περιφέρειες της χώρας, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΝΠΕ: «Πιστεύοντας βαθιά στις αστείρευτες δυνατότητες των Περιφερειών και έχοντας υπηρετήσει από την πρώτη στιγμή το θεσμό των αιρετών Περιφερειών, ζητώ σήμερα την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας για να προχωρήσουμε μαζί και να κατακτήσουμε τη μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας: να κάνουμε την ουσιαστική μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Αυτό είναι το μεγάλο μας διακύβευμα, που δεν είναι κομματικό, δεν είναι καν μόνο πολιτικό, αλλά αποτελεί εθνικό όραμα, το οποίο μας ενώνει όλους».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο για την ΕΝΠΕ, του οποίου ηγείται «αποτυπώνει την επένδυση στην ικανότητα, την εμπειρία, την αξιοσύνη, την ορμή και τις φρέσκες ιδέες, με συναδέλφους που έχουν αποδείξει τη μαχητικότητα και την αποτελεσματικότητά τους και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατάκτηση του μεγάλου, κοινού στόχου, για Σύγχρονες και Ισχυρές Περιφέρειες:

-Με πολιτικές που διαμορφώνονται και υλοποιούνται από κάτω προς τα πάνω.

-Με σχεδιασμό των έργων και των δράσεων μαζί με τις τοπικές κοινωνίες.

-Με εξειδικευμένη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

-Με προτεραιότητα τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας.

-Με πλήρη θωράκιση της οικονομικής και θεσμικής αυτοτέλειας των Περιφερειών.

-Με αύξηση των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού που περνούν στην Αυτοδιοίκηση και που δυστυχώς ακόμη και τώρα κυμαίνονται στο 3%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 13%.

-Με φορολογική αποκέντρωση, ώστε να έχουμε απευθείας τα δικά μας έσοδα και να βλέπουν και οι πολίτες πού πηγαίνουν τα χρήματά τους, όπως γίνεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη με το μέσο όρο να κυμαίνεται στο 15%, την ώρα που στην Ελλάδα βρίσκεται στο 0,6%.

-Με επανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων, ώστε κάθε φορέας να γνωρίζει ξεκάθαρα ποιες και πόσες ευθύνες έχει και ποιες όχι.

-Με επαναπροσδιορισμό και εκλογίκευση των αδιανόητα πολλαπλών ελέγχων. -Με εφαρμογή στην πράξη της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης, που μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε μεγάλα και υπερτοπικά ζητήματα με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

-Και βέβαια, με την άμεση κατάργηση της απλής αναλογικής, που όπως εφαρμόστηκε αποδείχτηκε ότι είναι απολύτως αποτυχημένη».

«Ζητούμενο», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, «είναι για όλους μας, αλλά και για την καθεμιά, και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, όχι απλώς να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, αλλά να κάνουμε την υπέρβαση, να σηκωθούμε πιο ψηλά, να κοιτάξουμε πιο μακριά. Μπορεί να είναι η πιο δύσκολη εποχή, όμως είναι η δική μας εποχή και με πολλή δουλειά, ενωμένοι, ενωμένες οι Περιφέρειες, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα στα επόμενα χρόνια. Με συνεννόηση και συνεργασία, με πίστη στις δυνατότητές μας, με ευθύνη προς τους συμπολίτες μας, μπορούμε να κάνουμε πολλά, όλοι μαζί, για την Ελλάδα. Και θα τα καταφέρουμε».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...