«Πολιτική Προστασία» Δήμου Βέροιας:  Σε πολύ καλό επίπεδο η αντιμετώπιση  καιρικών φαινομένων και η συνεργασία με φορείς

«Πολιτική Προστασία» Δήμου Βέροιας: Σε πολύ καλό επίπεδο η αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων και η συνεργασία με φορείς

Το σχέδιο επεμβάσεων και επιχειρήσεων στην περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού απασχόλησε την ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας ενόψει του χειμώνα. Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου, χθες το πρωί, παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων.


Τις αρχικές εισηγήσεις έκαναν ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Γιάννης Σημανίκας, η Διευθύντρια του Γραφείου Περιβάλλοντος Βίλμα Μαυροματίδου καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος και τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων που προσκλήθηκαν. Παρόντες ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Παλαμούτης, ο διοικητής του Α/Τ Βέροιας κ. Μοσχόπουλος, ο αναπληρωτής δ/της της Τροχαίας κ. Καϊλόγλου, ο εκπρόσωπος της Ι Μεραρχίας κ. Μπατσαράς, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Καπουρτίδης, ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΑΔΜ-Θ) κ. Καρακότσογλου, εκπρόσωποι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, της ΛΕΦΕΘ (εθελοντές πολίτες), πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας καθώς και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργος Μπαρμπαρούσης.


Οι παρατηρήσεις, ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων καταγράφηκαν και απαντήθηκαν, ενώ η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, με όλο τον μηχανισμό του.

Επισημάνθηκε η ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων, όπου είναι απαραίτητα, ο έγκαιρος καθαρισμός των ανοιχτών και κλειστών φρεατίων, η σήμανση των ιρλανδικών διαβάσεων αλλά και η ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών, με οδηγίες για τον τρόπο δράσης, ανταπόκρισης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.


Την έγκαιρη προμήθεια αλατιού αλλά και στην έγκαιρη χρήση του, αμέσως μόλις ξεκινάει μια χιονόπτωση, κυρίως σε απόκεντρους και στενούς δρόμους της πόλης, επεσήμαναν ο κ. Μπαρμπαρούσης και ο κ. Παλαμούτης, ενώ κοινή διαπίστωση υπήρξε η καλή συνεργασία των υπηρεσιών τους με τον Δήμο, όπως επεσήμαναν και οι εκπρόσωποι της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.


Ο κ. Μπατσαράς αναφέρθηκε στις δυνατότητες και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνδράμει ο στρατός (Ι Μεραρχία) σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων, ενώ ο κ. Καρακότσογλου, εκτίμησε ότι ο Δήμος Βέροιας ανήκει στις περιπτώσεις των Δήμων που λειτουργούν ως πρότυπο  έγκαιρων ενεργειών σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Σ. Γκ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκωτός λογιστής  στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας: Να επισπευσθούν οι εκκαθαρίσεις  σε ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ

Ορκωτός λογιστής στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας: Να...

Στη σημερινή κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων...

Σε ετοιμότητα και διάθεση καλής συνεργασίας όλες οι Υπηρεσίες ενόψει του χειμώνα

Σε ετοιμότητα και διάθεση καλής συνεργασίας όλες οι...

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής...

Νταλίκα «καβάλησε» το διαχωριστικό διάζωμα και συγκρούσθηκε με δύο διερχόμενα αυτοκίνητα

Νταλίκα «καβάλησε» το διαχωριστικό διάζωμα και...

Τροχαίο ατύχημα συνέβη γύρω στις 9 χθες το βράδυ...

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Οδηγίες προς τους πολίτες

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων -...

Έκτακτο δελτίο μεταβολής του καιρού προβλέπεται από...

Αλεξάνδρεια: Πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα

Αλεξάνδρεια: Πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα...

ο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Βέροιας: Επωφεληθείτε από τους ευνοϊκούς όρους!

Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Βέροιας: Επωφεληθείτε από...

Ο Δήμος Βέροιας ανακοινώνει ότι η προθεσμία της...

Ολοκληρώθηκε η στείρωση σε 135 αδέσποτα ζώα από το Δημοτικό Κτηνιατρείο Βέροιας

Ολοκληρώθηκε η στείρωση σε 135 αδέσποτα ζώα από το...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους Δημότες του ότι...

Αποκατάσταση βλαβών ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Νάουσας

Αποκατάσταση βλαβών ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο...

Στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης, αποκατάστασης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τροχαίο ατύχημα συνέβη γύρω στις 9 χθες το βράδυ (Δευτέρα) στο 4ο χλμ Γρεβενών - Κοζάνης.Νταλίκα «καβάλησε» το διαχωριστικό διάζωμα και συγκρούσθηκε με δύο διερχόμενα αυτοκίνητα.

Έρευνα – Επιμέλεια: Μάκης ΔημητράκηςΣύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Παναγίας και το εβραϊκό της όνομα Χάνα σημαίνει εύνοια – χάρη.Παντρεύτηκε στη Γαλιλαία τον Ιωακείμ και...

Σας το είχα υποσχεθεί και πιστός στον λόγο μου έρχομαι να ασχοληθούμε, αρχής γενομένης από σήμερα, με κάποια χωροταξικά θέματα της πόλης μας. Ας αρχίσουμε λοιπόν με μια γενική «φωτογραφική» άποψη της Βέροιας...

Επιμέλεια Μάκης ΔημητράκηςΗ Αγία Βαρβάρα καταγόταν από τη Μικρά Ασία και πατέρας της ήταν ο άρχοντας Διόσκορος, φανατικός ειδωλολάτρης και διώκτης των Χριστιανών.Η πανέμορφη Βαρβάρα ασπάστηκε τον...