«Πολιτική Προστασία» Δήμου Βέροιας:  Σε πολύ καλό επίπεδο η αντιμετώπιση  καιρικών φαινομένων και η συνεργασία με φορείς

«Πολιτική Προστασία» Δήμου Βέροιας: Σε πολύ καλό επίπεδο η αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων και η συνεργασία με φορείς

Το σχέδιο επεμβάσεων και επιχειρήσεων στην περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού απασχόλησε την ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας ενόψει του χειμώνα. Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου, χθες το πρωί, παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων.


Τις αρχικές εισηγήσεις έκαναν ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Γιάννης Σημανίκας, η Διευθύντρια του Γραφείου Περιβάλλοντος Βίλμα Μαυροματίδου καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος και τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων που προσκλήθηκαν. Παρόντες ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Παλαμούτης, ο διοικητής του Α/Τ Βέροιας κ. Μοσχόπουλος, ο αναπληρωτής δ/της της Τροχαίας κ. Καϊλόγλου, ο εκπρόσωπος της Ι Μεραρχίας κ. Μπατσαράς, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Καπουρτίδης, ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΑΔΜ-Θ) κ. Καρακότσογλου, εκπρόσωποι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, της ΛΕΦΕΘ (εθελοντές πολίτες), πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας καθώς και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργος Μπαρμπαρούσης.


Οι παρατηρήσεις, ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων καταγράφηκαν και απαντήθηκαν, ενώ η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι ο Δήμος Βέροιας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, με όλο τον μηχανισμό του.

Επισημάνθηκε η ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων, όπου είναι απαραίτητα, ο έγκαιρος καθαρισμός των ανοιχτών και κλειστών φρεατίων, η σήμανση των ιρλανδικών διαβάσεων αλλά και η ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών, με οδηγίες για τον τρόπο δράσης, ανταπόκρισης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.


Την έγκαιρη προμήθεια αλατιού αλλά και στην έγκαιρη χρήση του, αμέσως μόλις ξεκινάει μια χιονόπτωση, κυρίως σε απόκεντρους και στενούς δρόμους της πόλης, επεσήμαναν ο κ. Μπαρμπαρούσης και ο κ. Παλαμούτης, ενώ κοινή διαπίστωση υπήρξε η καλή συνεργασία των υπηρεσιών τους με τον Δήμο, όπως επεσήμαναν και οι εκπρόσωποι της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.


Ο κ. Μπατσαράς αναφέρθηκε στις δυνατότητες και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συνδράμει ο στρατός (Ι Μεραρχία) σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων, ενώ ο κ. Καρακότσογλου, εκτίμησε ότι ο Δήμος Βέροιας ανήκει στις περιπτώσεις των Δήμων που λειτουργούν ως πρότυπο  έγκαιρων ενεργειών σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Σ. Γκ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Τζιτζικώστας: «Η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης αποφασιστικό βήμα για τη Συμμετοχική Δημοκρατία στην Κεντρική Μακεδονία»

Α. Τζιτζικώστας: «Η Περιφερειακή Επιτροπή...

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας...

Τάσος Μπαρτζώκας:

Τάσος Μπαρτζώκας: "Για πρώτη φορά, κατά τα πρότυπα...

Από το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα...

Τρία μέτρα απόσταση στους πάγκους και υποχρεωτική μάσκα στις λαϊκές Αγορές της Βέροιας, Μακροχωρίου και Αγ. Γεωργίου

Τρία μέτρα απόσταση στους πάγκους και υποχρεωτική...

Από τις 13.07.2020 έως 26.07.2020 στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου...

Συνέντευξη Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα: «Στη Νάουσα έχουμε καταφέρει να μην έχουμε άστεγους και οικογένειες χωρίς βοήθεια»

Συνέντευξη Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα: «Στη...

Συνέντευξη Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα στην...

Με 19.385 μόρια «έσκισε» στις πανελλαδικές η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, Δωροθέα Γεωργαδάκη

Με 19.385 μόρια «έσκισε» στις πανελλαδικές η μαθήτρια του...

Με 19.385 μόρια «έσκισε» στις φετινές πανελλαδικές η...

Το θερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων - Τι αλλάζει

Το θερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων - Τι...

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας ενημερώνει τους...

Ανακοίνωση της κατασκήνωσης «Σκούρας» Χαλκιδικής για το κρούσμα κορονοϊού

Ανακοίνωση της κατασκήνωσης «Σκούρας» Χαλκιδικής για...

 Σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική έκανε διακοπές...

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ (13/7)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ (13/7)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με 19.385 μόρια «έσκισε» στις φετινές πανελλαδικές η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, Δωροθέα Γεωργαδάκη, που προσανατολίζεται στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. @@asd-307@@Με μεθοδικό διάβασμα μόνη της και την...

Στον χάρτη με τους νομούς που άρχισαν να παρουσιάζουν κρούσματα κορονοιού στο πλαίσιο της έξαρσης ενός δεύτερου κύματος μετά την χαλάρωση των μέτρων, βρίσκεται αυτές τις μέρες η Ημαθία.@@ads-307@@Σύμφωνα με ...

-«Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει…θα μείνει στα χαρτιά», το σύνθημα των συλλαλητηρίωνΜε δύο συλλαλητήρια ταυτόχρονα, το ένα στην Πλατεία Εληάς και το άλλο στην πλατεία Δημαρχείου, διαμαρτυρήθηκαν αντίστοιχα...

Κοινή διαπίστωση και της χθεσινής σύσκεψης για το συμπύρηνο ροδάκινο, ήταν το γνωστό: μία από τα ίδια, αφού κάθε χρόνο και σε κάθε συνάντηση φορέων ακούγονται μόνο αιτήματα, προβλήματα, ανησυχίες, αγωνίες,...